Şimdi Ara

iPhone icin uygulama yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone icin uygulama yapmak istiyorum. Birkaç yerde gordum detaylı bilgi bulamadım. Mac bilgisayara ihtiyac varmis Xcode ve developer hesap lazimmis. Hepsi bende var. Xcode kullanımını bilmiyorum :) detaylı kullanımını anlatan video, kitap kaynak lazım. Bu arada ben sana öğretirim diyen arkadaslarada hayir demem :D

• öğrenipte banada öğretmek istersen bende hayir demem hocam
  • Herhangi bir yazilim dili bildigin konusunda supheye dustum. Lego gibi degil bu isler maalesef:) ama android icin lego kadar kolay bir oyuncak vardi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drony -- 4 Eylül 2011; 1:32:32 >
  • Neden hocam illa kursuna mı gitmek gerekli? Bu uygulamalari yapanların hepsi kursa mı gitmiş nasil yapıyorlar? İnternette biraz var ama bana daha detaylı kaynak lazım
  • Bu konuyu bende merak ediyorum mesajim bulunsun ;)
  • Basli basina objective c zor bur dildir. kolayca atlayabilecegin birsey degil deneyimli programcilari bile urkuten konuya deli cesareti ile basliyorsun:) isin guzel tarafi flash ve c# ilede yazilim gelistirebilirsin . Flash icin mac zorunluluguda yok. Actionscript nispeten daha kolay. C# synaxida gayet kolay ve bircok is icin fonk ve hazir metodlar var garbage collector u var. Objective c ile her nesneni kendin cok ince bir sekilde yaratmak ve yoketmek zorundasin. Zaten kisitli bir memorye sahip.

Windows ve macte: flashbulder

Macte monotouch ve monodevelop.

İs yazilim olunca mobilde bile yazmaktan cekinmiyorumya:) sasiyorum
  • Zor olduğunu birçok kez duydum ama öğrenilir diye düşünüyorum Xcode baya kurcaladım videolardan birseyler öğrendim ama uygulama yapacak kadar degil :) yabancı sitelerde detaylı anlatımlar var turkce kaynak yok malesef... Bir turk kaynak buldum o da detaylı bahsetmemiş 25TL'ye satılıyor piyasada da bulabileceğimi sanmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 6 icin iCloud silme hk.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: efyuar24

Zor olduğunu birçok kez duydum ama öğrenilir diye düşünüyorum Xcode baya kurcaladım videolardan birseyler öğrendim ama uygulama yapacak kadar degil :) yabancı sitelerde detaylı anlatımlar var turkce kaynak yok malesef... Bir turk kaynak buldum o da detaylı bahsetmemiş 25TL'ye satılıyor piyasada da bulabileceğimi sanmıyorum

Yazılım isleri sabır ve uzun zaman gerektiren isler biraz. Başka yaİlim dillerinde deneyiminiz var mı bilmiyorum ancak direk objective c ile başlamak hayal kırıklığına veya Çok zorlanmanıza yol açabilir.

Ancak konu yazılım olunca her zaman iyimser olmusumdur. Azimli fare tası delermis :) şansınız bol olsun kafeini eksik etmeyin
  • Bu konuda bir konu başlığım var, çok fazla ilgilenemesemde ilk sayfada soru cevap şeklinde bir giriş yapmıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_30008763/mpage_1/key_/tm.htm
  • programlamadefteri Diye Aratırsan Google da Bir Site Var iPhone Uygulama Geliştirme Üzerine. Ama Dersler C Üzerinden Anlatılıyor. C Öğrenmek İçin Deitel in C ve C++ Kitabına Bakabilirsin. Programlama Hakkında Pek Kayda Değer Bir Bilgim Yok. Ama Yazdığın Uygulamanın İlk Baslangıcından AppStore da Satısa Cıkana Kadar Olan Bütün Yolların Biliyorum. 1 Sene Once Merak Saldım Bende Bu Olaya. Deitel in Dediğim Kitabını Aldım. Once C Bilmek Gerekiyor Sonrada ObjC(Bu Dili Bilenlerden Duğduğum Kadarıyla Aşırı Zor Bir Dilmiş. Ama Öğrendikten Sonra Yazması En Zevkli Dil Olduğunuda Okumuştun.)Üniversiteye Hazırlandığım İçin Bu Konuda Pek Zamanım Yok. Zaten Bilgisayar Mühendisi Olmak İstiyorum. Lise Biter Bitmez İlk İşim Bu Konuda Çalışmak Olacak. Suan Mac imde XCode Falan Yüklü. developer.apple.com da da Kaynaklar Var Orayada Bakabilirsin. Biraz Kurcaladım. Gerçekten Zor Bir İş. Sana Kolay Gelsin. İlk Fırsatta Bende Bu İşi Girişeceğim

• Bu Arada Ahmet Vural ın Kitapları da Var. Tane. Ben Aldım İkisinide. Anlatıyor Bütün Herşeyi Ama Objective C Kitabı Değil. Sadece Gosterdiği Programlara Yetecek Kadar Anlatıyor. Sadece Objective C Türkce Kaynak Yok Suan.
  • Ahmet Vural'ın kitaplarını nerden temin edebilirim? PM atarsan sevinirim. Bu arada elinde bu kitaplar olan varsa satın alabilirim
  • D&R dan Aldım Ben. Pusula Yayıncılık. Sitesinden Bakabilirsin Kitaba.
  • Biraz pahalı geldi 2.el kitapçılara bir bakayım. Cevabın icin tesekkurler :)
  • Selam arkadaşlar. Bizde aynen böyle başlamıştık ve sonunda oyunumuz dün appStore'da yayına girdi. Oyunumuzun adı Surwormer. Reklamı geçip sadede geliyim. Eğer uygulama geliştirmek istiyosanız kesinlikle C tabanlı bir programlama dili bilmeniz gerekiyor. Çok ileri seviye bilmenize gerek yok. Çoğu şey iPhone SDK sı ile geliyor zaten size kalan sadece bunları birbirine bağlamak. Tabiki yapacağınız uygulamanın çeşidi önemli. Oyun yapmayı düşünüyorsanız çok daha fazla programlama bilgisi ve iyi bir tasarımcıya ihtiyacınız var. Ben grafik tasarım mezunuyum. Normalde de bir bilgisayar oyunu firmasında animatör olarak çalışıyorum.Oyuna başladığımızda hiçbirşey bilmiyorduk. Şubat ayında başladık. 7 aya yakın bir süreçte bitirdik. Çok şey öğrendik diyebilirim. Hazır oyun motoru olan unity3d yi kullandık.

Oyunumuzu alıp iyi bir reyting verirseniz çok sevinirim. Olay oyunu yapmakla bitmiyor açıkcası. Reklam çok önemli. Desteklerinizi bekliyorum. Sormak istediğiniz şeyler olursa pm ile yada buradan cevaplayabilirim. Kolay gelsin.

http://itunes.apple.com/us/app/surwormer/id459541667?ls=1&mt=8 buda oyunuzun linki. Destekleyen arkadaşlara teşekkürler.

• Emeginize saglik. Kolay gelsin...
    Destekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labkamil -- 4 Eylül 2011; 11:29:12 >
  • bi heves ahmet vuralın kitabını almıştım ama devamını getirmedim. objective c yi iyi bilmek gerekiyor. bilmediğim için çok zorlandım. üniversitede hallediceğiz inşallah
  • merhabalar. şöyle bir konu var, başlangıç için kesinlikle mükemmel.

http://forum.donanimhaber.com/m_49676385/tm.htm

tabi ben bir türlü mac os kuramadım o ayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayyaayya

merhabalar. şöyle bir konu var, başlangıç için kesinlikle mükemmel.

Burda 8. derse kadar izledim. Çok detaylı değil... malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: efyuar24

quote:

Orijinalden alıntı: ayyaayya

merhabalar. şöyle bir konu var, başlangıç için kesinlikle mükemmel.

Burda 8. derse kadar izledim. Çok detaylı değil... malesef

gerisi sizin programlama bilginize kalmış. burda objective c++ bilindiği varsayılıyor ve bunu ios platformuna uygulamayı gösteriyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.