Şimdi Ara

iphone geçici kayıt (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
8
Favori
198.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum üyeleri;

    Geçici kayıt ile e devlet üzerinden yurda giriş-çıkış yapmış ( son 2 yıl diyen var, 1 yıl diyen var) birinin hesabı üzerinden (hat sahibi olamasına gerek yok) 1 ay uzatma ( ilk başlarda 2 ay mış) yapılıyor ve süre bitiminde aynı pasaport ile tekrardan uzatma yapılıyor deniyor ( ama kaç kez uzatabileceği konusunda bir bilgi yok)

    Ancak pandemi ile gelen bu uygulama BTK tarafından her an kaldırılabilr ve geçici kayıt işlemi sona erebilir...


    2-4-6-8-12 ay gibi geçici uzatma yapanlar nasıl yapıyor derseniz, her ay sanırım uzatma işlemi için geçici kayıt yapıyorlar.

    Süre uzatma ara yüzünde sanırım 2 fiziki sim, 1 e-sim IMEI si girebiliyorsunuz ve bu IMEI lerin aynı telefona ait olma gibi bir zorunluluğu yok dite bir bilgi de var...


    Ayrıca 1 den fazla sim li cihazlarda dönüşümlü kullanarak 4 ay (120 gün) + 4 ay (120 gün) şeklinde döngünün tamamlanacağı ve 1 yıl sonra ( hattı ilk taktıktan sonraki 1 yıl, gelecek cari yılın ilk günü değil) sürenin sıfırlandığı şeklinde de bir bilgi mevcut.

    1 sene sonra kullanım hakkının yeniden başlaması uygulaması da mevcut. Ancak 1 sefer mi uzuyor, her sene mi uzayacak soru işareti? ( ocak diyen de var, ilk kayıt tarihinden sonraki 1 yıl diyen de var)


    Son olarak son 1 yılda yurda girmiş kişi yasal vergisini ödeyerek adına kayıtlı sim ile telefonu 3 yıl ( takvim yılıi 3*365 gün değil) kullanıp, sonra satabilir.


    yurtdışından telefon alacak biri olarak araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgiler bu şekildedir.


    e-devlet görüntüsü;

    iphone geçici kayıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkmçvş -- 13 Haziran 2022; 14:6:17 >




  • Arkadaşlar telefonu abd den getirsem daha sonra atıyorum gürcistana azerbaycana giriş çıkış yapsam pasaportuma kayıt yaptıra bilirmiyim telefonu abd den kuzenim getirecek.
  • Evet.

    3 yıl boyunca sadece senin üzerine kayıtlı olan hatlarda çalışır.

  • Almanya'dan kuzenime iphone getirttirmeyi düşünüyorum, 3 sene boyunca geçici imei kaydı attırmayı düşünüyorum. Sonrasında telefon normal şekilde kullanılabiliyor mu bilen var mı?
  • Kuzenim Almanyadan kutulu şekilde getirecek. O zaman burada onun pasaportla e-devletten imei kaydı yaparız. Sonra da onun adına hat alacağız ve öyle kullanacağım. Bu şekilde problem olmaz sanırsam.

  • Şu saat itibari ile geçici süre uzatma kapatılmıştır. Yurt dışı iphone kullananların gözü yaşlı

  • dj halid D kullanıcısına yanıt
    Kaynak var mi hocam ?
  • e-devlet üzerinde süre uzatma sitesi açılmıyor. Alo 120 BTK arandığında ise verilen cevap böyle.


    Şahsi yorumum; Olacağı buydu zaten artık pandemi bitti ve Yurt dışı o kadar cihaz satılmaya başlandı ki haddi hesabı yok. Devlette el attı tabi

  • Çok çok geç bile kalındı öyle böyle değil suyunu çıkardılar

    Yakında buralar şenlenir

    iphone geçici kayıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 14 Eylül 2022; 17:35:29 >
  • Anlaşılan o ki bize batum yolu göründü bu tarz yurtdışı cihazlara tek sefere mahsus olmak üzere kayıt hakkı verseler ücreti ne ise verelim illa yurtdışı şartı olmasa iyi olurdu
  • Ayrıca 1 den fazla sim li cihazlarda dönüşümlü kullanarak 4 ay (120 gün) + 4 ay (120 gün) şeklinde döngünün tamamlanacağı ve 1 yıl sonra ( hattı ilk taktıktan sonraki 1 yıl, gelecek cari yılın ilk günü değil) sürenin sıfırlandığı şeklinde de bir bilgi mevcut.
    1 sene sonra kullanım hakkının yeniden başlaması uygulaması da mevcut. Ancak 1 sefer mi uzuyor, her sene mi uzayacak soru işareti? ( ocak diyen de var, ilk kayıt tarihinden sonraki 1 yıl diyen de var)


    arkadaşlar bu bilgi doğru mu?
    her yıl imei sıfırlanıyor mu?
  • qkhnk Q kullanıcısına yanıt

    bu soruyla birlikte e-sim dönüşünde 4 ay daha uzatılıyor mu? sorusunu biri cevaplarsa sevinirim

  • başkasının adına yapılmış ve şu anda aktif olan bir geçici kaydı iptal ettirip kendi adıma gerçek kayıt yaptırabilir miyim?

  • Bu islerden anlayan biri bana ulasirsa sevinirim !
  • şuan güncel bir geçici kayıt olayı yoktur sadece yapılan e-sim de var olan şebekeyi fiziki sim karta aktarmadır ve bu yöntemi geçici kayıt gibi pazarlıyorlar

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.