|
Hiçbiri babamızın markası değil, iPhone'culara sallarken körü körüne Android şakşakçısı olmamak lazım. Bundan ayrı olarak yıllarca farklı marka Android cihazları deneyinleme şansım oldu, son zamanlardaki cihazlarım da hep Samsung idi. En son geçenlerde iPhone tarafına geçtim. Fonksiyonellik - özelleştirme konusuna belki katılabilirim de Bloatware deposu ve Saf Android'in üzerine giydirilmiş Custom bir arayüzden ibaret olan One UI bu kadar "inanılmaz" algısıyla lanse edilmez be kardeşim... Hayır kullanmasam inanacağım. Benim her Samsung cihazımda daha kullanmaya başlamadan önce yapmaya mecbur kaldığım ilk şey DeBloat işlemiydi, en son One UI 8.5'ta 190 tane Bloatware statüsüne girecek uygulamayı kaldırdığımı biliyorum. iOS'ta Bloatware olarak nitelendirilebilecek tek uygulama yok mesela, dolayısıyla uğraşmana da gerek kalmıyor DeBloat gibi işlemlerle. Keza Samsung'un agresif termal yönetim politikaları yüzünden cihazlar Qualcomm - Exynos farketmeksizin en ufak ısınma ve yük belirtisinde Throttle olup potansiyel kas gücünü %50'ye varan miktarlarda kaybedebiliyor. Yine ardışık yük testlerine bakarsan Apple'daki yongaların VC gibi eklentilerden yoksun olmasına rağmen nasıl birçok S serisinden daha uzun süre kas gücünü koruyabildiğini de görürsün. Tek deneyimim One UI 8.5'tan ibaret değil bu arada, 6 - 6.1 - 7 - 8 gibi sürümleri de kullandım ve her yeni güncellemede bu arayüzün şişmeye ve ağırlaşmaya devam ettiğinin benim gibiler gayet farkında. S25'i 17 ile nasıl bir tutabildin, o kısım da ayrı bir soru işareti zaten. Kısaca iş sadece "yenilik"ten ibaret değil, optimizasyon hayati bir konudur. Bugün iPhone 11 gibi cihazların halen kullanılabiliyor olmasının ve iOS 27'nin 4GB RAM'e sahip birçok iPhone modelinde kusursuz çalışmasının sebebi de budur zaten. Kısaca ben iOS'un asıl rakibinin Google Pixel'lerde kullanılan Saf Android (AOSP) olduğunu düşünüyorum, One UI veya Çinlilerin telemetri dolu arayüzleri hikaye... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt