Şimdi Ara

iPhone'da VoLTE açıkken ulaşılamama (SİM Kart değiştirdim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Aydır iPhone 7+ kullanıyorum. Daha öncesinde Samsung S7E vardı volte açık 1 yıl boyunca 1 kez bile problem yaşamadım.
    Online işlemlerden volte servisi açık. Ses ve Veri modu etkin. Bazen günde 2-3 bazen 4 günde bir kez arayan kişi ulaşamıyor kapalı görünüyor. Arayanıbil mesajı da 10 dk sonra geliyor. Yani sanki internet kopmuş yeni ip alıyor gibi baz istasyonu ile bağlantı kesiliyor ben arama yaparsam da hemen mesaj düşüyor bana.

    Bu sorundan bıkıp sadece veri moduna almıştım iyi gibiydi ama dün onda da sorun çıkarttı. 3 haftadır TT merkez ile görüşüyorum ama bir çare olmadı.

    Sorunun cihazdan olması da zor gibi çünkü arkadaşlarımda da benzer sorun mevcut. Hatta forumda birisi cihazı garantiden değiştirmiş ama devam etmekteymiş. Yok mu bana bir çare

    Edit: Aradan geçen bunca zaman sonra yeni baz istasyonu kurulacağı bilgisi verildi.
    edit2: BTK'ya şikayet kaydı açtım. Taahhütüm altyapı yetersizliğinden dolayı kesintisiz verilemediği için sonlandırılmasını talep ettim.

    Edit3: Sim kart değiştirdim sorun düzeldi gibi. 2 gündür problem yok. Ancak eski cihazda çalışıp hemen diğer cihazda problem çıkarması gerçekten ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 17 Mart 2018; 15:38:0 >







  • bu sorunu aynı yerde mi yaşıyorsunuz ?
    yani evde veya iş yerinde de mi oluyor


    sorunu yaşadığınız yerde 3g de durum nedir ?

    4.5g 800 mhz de yoğunluktan ulaşılamıyor tahminimce

    ben hep paylaşım hariç 3g de kullandığım için sorun yaşamıyom 7 d
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Tüm şehirde yaşanıyor hocam. Frekans yada yoğunluk olduğu icin olduğu sanmıyorum. Dediğim gibi samsungdan iPhonea geçtiğim günden beri oluyor. 3G de problem olmuyordu ancak dün öğlen sadece veri modunda da sorun oldu. Bugün Online işlemlerden de VoLTE servisini kapattım sadece veri modunda şu an. Biraz böyle deneyeceğim. Olmadı artık taahhüt bitene kadar düzelmez ise full 3g devam edip sonra hattı taşıyacağım
  • Bu sorun yıllardır var. İki defa avea zamanında numara taşımayla geçtim, aynı sorun bende de vardı. O zamanlar 4g henüz yoktu. Farklı konumlarda da bu problemi yaşıyordum. Arayanbil servisini kullandığım için arayanların ulaşamadıklarını farkediyordum. Kaç bildirdim sorunu çözmediler. Ben de bir daha geri dönmemek üzere aveadan ayrılmıştım. Tahminimce bu olay telekomun bir sistem sorunu.

    Forumdan biri telekom huawei ve zte sistemlerini kulladığı için uyumsuzluk sorunu var, ondan oluyor demişti, ne kadar doğru bilemem. Ama bu sorunu halen çözememiş olmaları büyük bir eksiklik.
  • scoopi kullanıcısına yanıt
    sizin dediğiniz başka 3g 2g de yaşanan durum bu 4.5g volte kaynaklı 3g de problem olmadığını dile getirmiş
    ayrıca bu 4.5 g de ulaşılamama sorunu tüm operatörlerde yaşanan bir durum
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom (AVEA) aslında android telefonları baz alarak hizmet veriyor.

    Ürün ve servislerine bakıldığında bu anlaşılır.

    Turkcell bu konuda daha iyi.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    volte de ki kullanmanızda ki amaç nedir en azından sorun düzelene kadar 3g de devam edin lte de hd ses vAR AMA ben nedense o sesi net alamıyorum lte de
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Sanırım hocam. Uyum yada yazılım ile alakalı bir durum gibi görünüyor. Çünkü Samsung da VoLTE ilk çıktığından beri kullandım hiç sorun yaşamamıştım. O kadar da görüştüm Network ekibinden gelip test fln yaptılar ama bir sonuç olmadı tabi
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Hocam en önemli avantajı bağlantı suresinin kısalması. 3G ye düşüş yaparken bağlantı süresi 5-6 an sürüyor. Lte de denerseniz 1sn de çalma sesi gelir. Ayrıca arayanınız çok ise bu geçiş esnasında birisi sizi ararsa direk meşgule düşüyor karşı tarafa. Yani kullanınca güzel şey alışıyor insan. Olmayınca arıyorum maalesef. Şimdilik mecbur sadece veri modunda kullanacağım. Tt zahmet edip yeni bir güncelleme çıkararana kadar.
  • Siz 4gden arayinca durum nedir ?
  • Ben ararken bir sıkıntı yok hocam. Karşı tarafta da VoLTE açık general mobile kullanıcısını aradığımda çok kaliteli bir ses ile görüşme yapılıyor.

    Birde tam emin olmamakla beraber sanki WiFia bağlı iken bu durum daha çok oluyor. Teorim wifi açık olunca baz ile iletişimi beklemeye alıyor. Ama sürekli lte alışverişi olunca baz ile bağlantı bekleme konumuna pek düşmediği icin çağrılar telefonuma düşüyor olabilir. Qualcomm modemli iPhone’larda bu sorunu duymadım. Muhtemelen intel modem ile bir uyumsuzluk durumu var ama bunu yazılım ekibinin çözmesi lazım.

    Şimdi Twitter’dan arayanibil mesajlarını ss alarak paul doany de dahil olmak üzere hepsine twit attım. İlk arayanda biraz patlarım 3 haftadır sabırla sorun iletiyorum ama gazımı alıp gönderiyorlar.
  • Aradılar şimdi ilgili ekibe yarın ileteceğiz dedi.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    İyi direk direk 3G de kullanın. 2 saniye fark edecektir bu da o kadar sorun değil lte de arama tuşuna basıyon 1 saniyede çalıyorsa 3G de de 3 saniyede hani 3G ye geçmeye uğraşmasın
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Bugün 3G moduna aldım. Biraz da böyle deneyeceğim. 3G de ise mobil veride ping artıyor.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Bekleyeceğiniz en fazla 2 saniye zaten hani ben evde 7 ile deniyorum sorun yaşamadım
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    iPhone 7 konusunda yine bir arkadaş daha sorun yaşamış. Yine koz arkadaşımda 7 var onda da sorun oluyor.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    yazılım la yada operatör güncellemesi ile çözülür inşallah 7 bile kasılıyor son sürümde
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz bakalım ama Türk Telekom sorunu anlayıp kabul edene kadar yıllar geçer sanırım
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    paul dony ye yazın yada twitter destek ten hemen arıyorlar bide onlarla görüşün lte tek kademeye düştüğünde bile arıyorum kendimi çalıyor

    sizin mobilveriniz kapalı oluyor peki?
    ben hiç kapatmam mobil veriyi
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Yazdım hocam 3 haftadır görüşme halindeyiz zaten. Mobil veri hep açık. İsterseniz Online işlemlerden VoLTE servisini aktif edip ses ve veri şeklinde kullanın. Sizde de problem olmazsa sorun benim hattadir :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.