Şimdi Ara

iPhone'da Harita Yöne Göre Nasıl Döner?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok garip bir başlık olduğunun ve sorduğum şeyin iyi anlaşılmadığının farkındayım. Fakat çok düşünmeme rağmen daha uygun bir biçimde sorulaştıramadım.

Diyeceğim şu ki; iPhone'da haritayı açtık ve bulunduğumuz yeri en doğru şekilde tayin etmek için ekran yukarı bakacak şekilde telefonu yere paralel bir şekilde elimizde tuttuk. Yön algımız da çok zayıf (ki bu başlığı açma nedenim budur), harita bulunduğumuz yeri gösteriyor fakat elimizdeki posizyonuna göre yönler doğru değil. Yani mesela haritadaki kuzey yönünü güney yönüne doğru tutmuşuz. Etrafımızı en doğru şekilde analiz etmek için yönler doğru olacak şekilde telefonu elimizde döndürmemiz gerekiyor. Öyle ki bazen home tuşunu bize değil de öbür tarafa doğru bakacak şekilde bile telefonu döndürmemiz, bu şekilde tutarak yolda yürümemiz gerekiyor. Belki yön bulma konusunda sorunu olmayanlar buna gerek duymuyordur fakat benim gibi on kere gittiği yeri bile kaybedip sora sora bulan yön bulma özürlüsü zavallılar bunu yapmaya ihtiyaç hissedebiliyor.

Şimdi gelelim garip soruma; ben istiyorum ki ben telefonumu yöne göre döndürmeyim de harita dönsün, yani doğru yöne göre şekil ve posizyon alsın. Ben henüz iPhone kullanıcısı değilken bir arkadaşın iPhone'unda böyle birşey görmüştüm, harita görüntüsü statik değildi, yani telefonu ne şekilde döndürürsek döndürelim harita yönlere göre posizyon alıyor, sanki pusulayla da haberleşiyormuş gibi çalışıyordu. Tabi o zaman iPhone kullanıcısı olmadığım için nedir, ne değildir bilmiyordum ve ilgilenmedim, sormadım da. IOS'un kendisinde bulunan harita uygulaması gibi görünüyordu fakat emin de değilim. Haritanın bu şekilde görüntülenmesi için bir ayar falan var mıdır yoksa arkadaşımda gördüğüm başka bir harita uygulaması mıdır? Eğer haritanın böyle çalışması, yani otomatik olarak dönmesi mümkünse acayip mutlu olacağım.. ;) Teşekkürler..

•  iPhone'da Harita Yöne Göre Nasıl Döner?

Harita uygulamasında, sol altta yer alan ok işareti şeklindeki konum tuşuna 1 defa bastığınızda olduğunuz konumu gösterir. Bir kere daha basarsanız, tam olarak istediğiniz şeyi yapar. Yani siz telefonu döndürdükçe harita da ona göre döner ve sizin baktığınız yöne göre değişir
  • Teşekkürler cholonya.. Şimdi denedim de hakikaten öyleymiş. Yahu ne kadar da basitmiş ama hiç aklıma gelmemişti ok işaretine ikinci kez dokunmak.. Bu arada sizin ekran görüntüsündeki 3D butonu benimkinde yok, IOS 5.1 yüklü, sürümle mi alakalı aceba?..
  • evet, 3d haritaları görebilmek için ios6 ve iphone4s üzeri bir cihaz olması gerekiyor.
  • Bilgi için teşekkürler cholonya, telefonum iPhone 4S fakat henüz Jailbreak'ın mümkün olmaması, Apple'ın kendi haritası konusundaki eksikliklere yönelik eleştiriler ve benzeri nedenlerle henüz IOS 6'ya upgrade etmedim.

Bu arada her bölgede 3D harita görüntülenebiliyor mu yoksa henüz sınırlı mı? Bu arada IOS 6'ya geçtikten sonra eski haritayı, yani IOS 6'dan önceki harita uygulamasını da bir şekilde yüklemek mümkün olmuyor mu?
  • Türkiye için henüz pek 3D yok, genelde Amerika, Avrupa gibi yerler 3D görünüyor. ios6'ya geçince eski uygulamaya dönüş mümkün değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.