Şimdi Ara

iPhone Çalınırsa, Kaybolursa..Aman Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
7.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir dostum iPhone'unu takside unuttu ve bir daha bulamadı.
    Ve başıma gelse neler olur diye bir düşündüm, eyvah ki ne eyvah diye uykum kaçtı.

Sim kilidini devre dışı bile bırakanlar olduğunu düşündüğümüzde,
    iphone'u bulan kişi içindeki tüm rehber, SMS, mail, Not, Fotograflar ne varsa inceleyebilir, mahrem bilgilerinizin içeriğine bağlı olarak tehdit edip fidye bile isteyebilir... Siz sim kartı iptal ettirseniz bile yeni bir kart takar sizin bilgilerinizi ömür boyu kullanır.

Böyle bir felaket yaşamadan önce yapmamız gerekenler:

2.1'de Settigs/General/Passcode'u aktif duruma getirdiğimizde menüde bulunan sürelerde telefonun sleep mode'dan açılırken password sormasını sağlamak gerekli.

Require Passcode seçeneğinde "Immedietly" yaptığımızda her sleep tuşuna bastığımızda "slide to unlock" tan sonra cihaz password soruyor.
    Süreli seçeneklerde ise 1, 5, 15 minutes ve After 1 Hour, 4 Hour ile iphone sleep modunda bu süreleri aşmışsa password soruyor.

Erase Data (Mission Imposibble Modu)'yı on konumuna getirirsek 10 adet yanlış password girişinde iphone içerisindeki tüm datayı otomatik olarak siliyor ve başka müdahalelerle bilgilerinize ulaşılmasını garanti olarak engelliyebiliyoruz.

Meşhur SMS Preview sorununu da burada açık veya kapalı duruma getirebiliyoruz...

Ayrıca kredi kartı, TC no vs. ile ilgili hiçbir bilgiyi notes vs. gibi programlarla kullanıma açık bırakmamak gerekli. Belki 1.4'deki LockBox gibi uygulamalarda tutulabilir çünkü ayrı bir şifre ile açılıyorlar..

Arkadaşım gibi bu önlemleri hiç uygulamamışlara telefonu kaybettikten sonraki önlemler ise şöyle:

1-Bir bardak soğu su eşliğinde hemen sevis operatörünü arayıp Sim-Kartı iptal ettirmek, yakın zamanda back-up aldığınıza dua etmek,
    2- iPhone'da bulunan tüm mail account şifrelerini değiştirmek.
    3- Yeni bir iphone almak. Tekrar Jailbreak, Tekrar Mobileinstalation dosyaları yüklemek vs. ile günlerce uğraşmak...

• Aman hocam dıkkat valla bende unutkan ınsanım bırde telefonu ve cuzdanı elımde tasırım cebıme koymam hıc bazen gırıyorum bır magazaya vs.bırsey bakarken orda bır yere bırakyorum cuzdanla telı sonra eher kafam danıksa unutuyorum falan ole cok oldu bana ama ıphone aldıkdan sonra baya bır dıkkat edıyorum ama allah kımsenın basına vermesın okadar emek verdıgın gunlerce aylarca forumda konularokudugun tartısdıgın herseye rahmen jılbreak yaptıgın teker teker programları yukledıgın kısacası cocuk gıbı baktıgın aletı kaybedersen adama cok koyar evlat acısı gıbı valla aman aman

• arkadaşlar artık bi üst konumuz var iphone 3G için orada da tartışalım bu konuları

http://forum.donanimhaber.com/m_23342915/tm.htm
  • E bunlar başka bi cep telefonunda da başımıza gelebilir yani nedir ki
  • dikkattt etmek lazım arkadaslar arkadasına gecmıs olsun bu arada
  • ama tabi bu iphone için diğil butun telefonlar icin gecerli bir olay ki telefonunuz sizin herseyiniz ise onemli bilgi sakliyorsaniz bunun illa da iphone olmasi gerekmez.. onemli bilgilere ulasmak zor olmasa gerek (ki kotu niyetli kisilerse..) telefonunuzu biryerde unuttuysanız yapıcak bisi kalmaz... umarım kimsenn de basina gelmez...
  • aynen çok dikkatli olalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Almadım daha cihazı ama almışta çaldırmış gibi heycan yaptım bak elim ayağım titriyo..
  • BU ÖNLEMLERİ ALIN AMA HER ZAMAN SÖYLÜYORUM CEPKASK İPHONE DESTEKLEMEYE BAŞLADI TELEFONLARINIZIN CEPKASKINI MUTLAKA AMA MUTLAKA YAPDIRIN
  • Cep Kask da sanırım tamamını ödemiyor, kaybettiğiniz veya çaldırdığınız zaman. Sözleşmeyi iyice okumak lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: anilcanss

BU ÖNLEMLERİ ALIN AMA HER ZAMAN SÖYLÜYORUM CEPKASK İPHONE DESTEKLEMEYE BAŞLADI TELEFONLARINIZIN CEPKASKINI MUTLAKA AMA MUTLAKA YAPDIRIN
  • Zaten arkadaşın telefonu gibi takside unutulma durumunda da ödeme yapmıyor. Hatta çalınmaya karşı sigortalı diyolar ama gasp ya da kapkaç olmadığı sürece, yani fiziksel şiddet içermedikçe, arabada bırakılan telefonun çalınması durumunda, evden çalınma durumunda eğer eve zor kullanılarak girilmediyse herhangi bir ödeme yapmıyor. Onlar açısından düşününce mantıklı önlemler almışlar aslında, 1 yıl bitmeden herkes benim telefonum çalındı deyip yenisini isterdi yoksa. Ama kullanıcı açısından bakınca da en riskli tehlikeler sigorta kapsamı dışında bırakılmış oluyor.
  • imei numarasını kaydedip ondan sora bağlı bulunduğumuz şebekeye(trcell-avea-vodafone) bildirirsek telefonu kitleme gibi bi şansımız yokmuydu ben mi yanlış hatırlıorum ?
  • Ben mobilme'ye üye oldum bugün. Çalınsa bile anında enselerim.
  • iphone çalınsa bile sinyallerle yeri bulunabiliyor sanıyordum meğer yanlış bilgi almışım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tlg.RBTR

iphone çalınsa bile sinyallerle yeri bulunabiliyor sanıyordum meğer yanlış bilgi almışım

Hayır doğru!
    Ancak MobileMe ye üye olmak gerekiyor.
    Ancak paragöz Apple bunun için yıllık 69€ istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLyMaymun

quote:

iphone çalınsa bile sinyallerle yeri bulunabiliyor sanıyordum meğer yanlış bilgi almışım

Hayır doğru!
    Ancak paragöz Apple bunun için yıllık 69� istiyor.

haa kötüymüş o

• iphone gibi pahalı bir cihazı alacak olan adama aylık 8$ koymaz heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Hayır doğru!

Milleti yanlış yönlendirmeyin.
    Apple'ın kendi yaptığı Find My iPhone programı var. Bununla tüm Apple cihazlarınızı kontrol ediyorsunuz. İsterseniz uzaktan şifre koyuyorsunuz. Ya da numaranızı yollayıp çalan kişinin sizi aramasını bekliyor ya da ekrana not yolluyorsunuz.
    Eğer iPhone'u evde vs. kaybettiyseniz de ses çalma özelliği var. Bastığınızda iPhone sessizde bile olsa titreyip ses çıkarıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

quote:

quote:

Hayır doğru!

Apple'ın kendi yaptığı Find My iPhone programı var. Bununla tüm Apple cihazlarınızı kontrol ediyorsunuz. İsterseniz uzaktan şifre koyuyorsunuz. Ya da numaranızı yollayıp çalan kişinin sizi aramasını bekliyor ya da ekrana not yolluyorsunuz.
    Eğer iPhone'u evde vs. kaybettiyseniz de ses çalma özelliği var. Bastığınızda iPhone sessizde bile olsa titreyip ses çıkarıyor.

Horta bak

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

quote:

quote:

Hayır doğru!

Horta bak

Çaktırmasana olm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.