Şimdi Ara

iPhone almak istiyorum fakat.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar. Bendeniz Ahmet. Uzun zamandır, yaklaşık 2 yıldır Vodafone 875 Smart Mini kullanıyorum. Ve artık bir değişim istiyorum. Telefonumdan gayet memnunum fakat son zamanlarda ios sistemine ve iphone asilliğine olan isteğim daha da arttı ve kararlaştırdım iPhone 4 / 4s alacağım. Ama bundan önce öğrenciyim. Bunun içinde Turkcell, Vodafone, Avea vb. GSM şirketlerinin tarifeye ek ayda ... TL gibi kampanyalarını takip ederek bütçeme uymak istiyorum. Ve bugün bana gayet uygun olanhttp://www.turkcell.com.tr/cihazlar/akilli-telefonlar/iphone-4-8gb?place=device_category linkteki gibi iPhone 4 ü gözüme kestirdim. Uygun olan aylık 60TL lik tutarı ve 24 ay da ödeme fırsatı bana çok cazip geldi. Şimdi sevgili arkadaşlarım konuyu yavaştan toparlayayım. Ben linkteki iPhone u almak istiyorum, ve bilgisi olanlara sorularımı diziyorum: 1-) iPhone 4 ve iPhone 4s arasında ne tür farklar vardır? 2-) iPhone 4 aldığımı farz etsek, hız açısından veya ios güncellemeleri (yeni iPhone lar çıktığında iPhone 4 e güncelleme çıkmama ihtimali vb..) gibi bazı konularda gelecek yıllarda ne tür zorluklar çeker ve dizlerimi döverim ? 3-) 24x60=1440 TL yani iPhone 4 ler 999TL civarı seyrederken ben takside vereceğim fazla para ile gazlanmak yerine sizce yeni telefon almak konusunda neler yapabilirim? Cevaplarınız, düşünceleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum.
     iPhone almak istiyorum fakat.

• Iphone 4te sensör sorunu var büyük sıkıntı , en temizi 4s kardeşim
    Yarın dinç kafayla detaylı yazarım
    Ve tavsiyem 1seneden fazla garantisi olan ve değişimden gelen sıfır cihazlar:)
    Fiyatı da uygun olur ama tek olumsuz yanı garanti süresi az olur,
    Tavsiyem en garantisi sıfır+genpa garantili olmasıdır. Evodur , istanbul bilişimdir başka bir yerdir aman kaç:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huqqa kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeşim, önerini çok haklı buldum. Dikkate alacağım :) Bir de birşey daha sormak istiyorum. Acaba dediğin değişimden gelen ve sıfır olan 2.el cihazları nerede temin eder veya bakabilirim?
  • Değişimden gelen sıfır cihaz direk kapalı kutu cihazı oluyor:)
    Eski telefon tarih oluyor, garantiden direk yeni telefon veriyorlar.
    Benim yan ses kısma arttırma tuşları gitmişti hasanpaşa genpaya götürdüm, bir saat sonra yeni bir 4s verdiler:)
    Cihazlar hakkında az biraz bekleticem :)
    Sahibinden ilan kodu vericem :)

• 164859194
    Veya az daha üstüne kat bence iphone 5 al :) ilerleyen zamanlar güncellemelerde sıkıntı olmaz:) 4s alırsan da güncelleme yapmazsın nasıl olsa bu sürüm canavar gibi:)
    Bunlarda 5 ama dilersen 4s bulunur
    166733443
    166920972
    Şu son attığım ilandaki telefon bayine mutlaka bir uğrayın derim, ne zaman bi sıkıntım olsa yardımcı olurlar
    Üst katında kendi ustaları var:)

• bildiğim kadarıyla iOS 8 desteği iPhone 4 için kesildi.. 4s bencede daha mantıklı olur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4s yada hiç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 ile 4s arasında oynayabilecek en büyük farklar Kamera ve Hız dır. Ben 4s kullanıcısıyım . telefon 7.1 ve iOS 7 görüntüsü,şarj süresi olsun hiç memnun değilim. Öneriye gelirsek Iphone 4s al ama asla güncelleme yapma iOS 6 da kalsın telefon. Paşa paşa kullan.

• 1- Iphone 4 ile 4s arasında işlemci,kamera vede anten farkı var,bunlara ek olarak yazılımsal birkaç farklılıkta mevcuttur.
    Iphone 4 de tek çekirdekli bir işlemci-5 mp 720p video çeken kamera vardır,4s'de ise çift çekirdekli bir işlemci,8 mp kamera 1080p video kaydı vardır,anten olarakta iphone 4 tek elle tuttuğunda metal kısımdan çekim gücü zayıflıyordu,4s'de böyle bir sorun yok,kabaca farklılıkları böyledir.

2- Iphone 4 aldığını farzedersek birkere yeni ios güncellemesini alamayacaksın(ios 8)çünkü ios 7 ile birlikte destek kesildi,yani son sürümü ios 7 haliyle appstore'dan zaten 3d oyunlar sıkıntıyken 4 için birde ios 8 gelince yeni uygulamalarda illa sana ios 8 yükle çalışırım diyecek,ama senin cihaz 8 desteklemiyor kaldın ortada yani ios7 de çalışmayacaklar vs. hani destek kesiliyorsa apple'da tam kesiliyor,o yüzden 4s alırsanda 1 sene sonra onunda başına aynı şeyler ios 9 ile birlikte gelebilir,1 senede cihazın çöp oldu,onun yerine 4s değilde 5c 5s almaya bak ki adam gibi ios deneyimi yaşa 1-2 sene sonrasınıda dert etme ama 4s alırsanda ios 8 alacağı kesin ama 9 alacağı meçhul almayadabilir,eski sürümle kullanırsan dediğim gibi telefon bozulana kadar kullanırsın ama uygulamadan darbeyi yiyorsun illa ki yeni oyunlar yeni şeyler hep en yeni ios sürümü isteyebiliyor e senin cihaza yükleyemiyorsun,ozamanda akıllı telefonun bir anlamı kalmıyor yani uygulama kısıtlı ne anladım öyle değil mi ? hani bu ios 6 cıkar öyle kullanırsın diyenlere hitaben yazıyorum mantıklı tarafı yok.

3- Taahhüt ile iphone alıyorsan en uygun tarifelerle genelde avea'da oluyor,ayrıca orda yazan aylık tutar iphone 5 türkcell'den taahhüt ile almış birisi olarak o taksit miktarı hiçbirzaman o yazan miktar gelmedi,yani bende aldığımda 64 gb iphone için tarifeyle birlikte 149 tl olacak denildi ama hiçbirzaman 149 gelmedi faturam,... vergisi ... bilmemneyi yok kullanım bedeli yok bilmemne damga vergisi en düşük gelen faturam 165 lira 1 seneyi geçti hala böyle şuaralar ilse 180 den aşağı gelmiyor e ben tarifemi aşmıyorum nasıl oluyor bu ? zam gelmiş tarifeye bilmemne gelmiş diye şişiyor fatura bilesin,tam 60 lira o yüzden iphone 4 için ödemeyebilirsin,ona dikkat et iphone 4 e hiç bulaşma derim,en kötü 4s al ama 4 sakın,5c 5s odaklan daha çok derim.

• Alacaksanız en aşağı 4s alın. Sensör sorunundan falan ziyade ios 8 ile artık 4'e olan desteği bırakıyor apple. Şu anda elinizdeki mevcut telefon gibi uzun süre kullanacaksanız ise 5 alın derim. Çünkü tahminim seneyede 4s'e destek kesilebilir. 5'in en az 2-3 senesi var.

• 4ün desteği kesildi. iOS 8 ve devamını almayacak. Ve zaten cihaz aşırı yavaş. Bence bulaşmayın 4e. 4s'e de bulaşmayın demek istiyorum çünkü iPhone alınacaksa son 2 modelden biri alınmalı. Şu an bunlar 5s ve 5c (5 de olur). Eğer 1000tl bütçeniz var ise zorlayabilirseniz 1150tl'ye G2 alın bari hakkını versin paranın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4s al
  • bak kardeşim.bir apple fanı olarak şu zamandan sonra ip 5 den aşağısı alınmaz.iphone 4s yi neden alıyorsun ki 3.5 inç ekran-o önündeki iğrenç plastik tabaka.Bunları geçtim ios 7 de kasmalar donmalar.Mesajlar ikonuna bir basıyorsun 4-5 saniye sonra geliyor.Oyun bile oynayamıyosun artık.1000 TL o telefona vereceğine discovery al.Appleci olmama rağmen bunları diyorum sana.Discovery ya da xperia sp.Bak sakın alma pişman olacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.