Şimdi Ara

İphone' a nasıl oyun yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    IOS için oyun geliştimek istiyorum fakat öyle ahım şahım bir ingilizcem yok ingilizce ne kadar önemlidir?
    herhangi bir mac bilgisayarım da yok :D ama çok kısa bir sürede mac mini intel işlemcili almayı düşünüyorum.
    Objective - c dilini bilmiyorum bu dili öğrenebilmek çok mu zor uzun zaman önce c++ ile ilgilendim ama bilgim şu an 0 denecek kadar az objective-c yi öğrenmek akademi bir bilgi istiyor mu yoksa evde deneme yanılma ile çok mu zor olur?
    kodları ezberleyeceğim bir kaynak var mı google çeviri ile bu iş yapılabilir mi?
    deneyimli arkadaşların bana önerebileceği kaynak var mı? (türkçe olursa sevinirim!! )

• Şu anki durumuna bakılırsa sıkı bir çalışmayla ilk oyununu iphone 10 (+-2) için çıkartabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Şu anki durumuna bakılırsa sıkı bir çalışmayla ilk oyununu iphone 10 (+-2) için çıkartabilirsin.

desene bişey yokmuş!!
    çok iyi bi moral verdin usta saol bu yazdıklarından sonra iphone 5 e yetiştirecem senin sayende hırs yaptım saol yaptığımda sana haber verecem hediye bile gönderecem sana söz!!!
  • İngilizce çok önemli ne yazık ki çok bir kaynak bu yüzden hep kendi tutoriallerini veya dersleri incelemen gerekiyor bunların hepsi de ingilizce... App Store'da satışa çıkarmak istiyorsan ürünlerini sana Snow Leopard ve Xcode son sürümü lazım bunları destekleyen bir mac al... Bunun dışında zor bir dil windows ortamına pek benzemiyor ancak yapılmaz mı.. Tabiki de yapılır... Nesne yönelimli programlama ve çooook ciddi bir hafıza yönetimi istiyor... C++ bilmenin tabiki faydası olur sonuçta aynı dil yapısını kullanıyorlar ama mac ile win arasında dünyalar kadar fark var... Her konuda alışık olduğun tarzın dışında olcağın için biraz zorlanabilirsin...

Ama yapılamaz diye birşey yoktur... Her iphone progamcısı akademik geçmişi olan insan değil ondan o konuda sıkma canını daha zor olur daha yavaş olur ama olur...

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vuraldesign

İngilizce çok önemli ne yazık ki çok bir kaynak bu yüzden hep kendi tutoriallerini veya dersleri incelemen gerekiyor bunların hepsi de ingilizce... App Store'da satışa çıkarmak istiyorsan ürünlerini sana Snow Leopard ve Xcode son sürümü lazım bunları destekleyen bir mac al... Bunun dışında zor bir dil windows ortamına pek benzemiyor ancak yapılmaz mı.. Tabiki de yapılır... Nesne yönelimli programlama ve çooook ciddi bir hafıza yönetimi istiyor... C++ bilmenin tabiki faydası olur sonuçta aynı dil yapısını kullanıyorlar ama mac ile win arasında dünyalar kadar fark var... Her konuda alışık olduğun tarzın dışında olcağın için biraz zorlanabilirsin...

Ama yapılamaz diye birşey yoktur... Her iphone progamcısı akademik geçmişi olan insan değil ondan o konuda sıkma canını daha zor olur daha yavaş olur ama olur...

Saygılarımla...

İngilizcem öyle çok kötü de değil ama çok iyide değil en iyisi ingilizceyi biraz daha geliştirdikten sonra tam gaz devam edeyim.
    bu hackintosh ile windowslara kuruluyormuş buyrun linkte aşağıda bunu kurarsam ios sdk yı çalıştırabilirmiyim??
    http://www.iphoneyardim.net/osx86_hackintosh/1376-amd_snow_leopard_10_6_10_6_6_guncelleme_kurulumu_-_resimli.html

bende zaten öyle hemen 1 ayda hepsini öğrenecem demiyorum zamanla yavaş yavaş ama sonunda başaracam bakalım zaman neyi gösterecek çok teşekkürler ayrıca böyle ios geliştirme ile ilgili bildiğiniz forum siteleri varmı?

• evet hackintoshlar ile yapabilirsin bunu ama hackintosh kurulumu oldukça zordur lütfen iyice araştırma yapın bütün donanımızın desteklediğinden iyice emin olun ondan sonra kurulum aşamasına geçin... Birde bunun dışında eğer işlemciniz sanallaştırma destekliyorsa VMware yardımı ile de sanal olarak sadece test amaçlı windows üstünde mac os x çalıştırabilirsiniz...

Burdan adres vermenin hoş olmayacağını düşündüğüm için size google aramalarının sonuçlarını vereceğim her iki sorunuz içinde;

Bu arada DHcilerden de ilgilenenler var başladığımda bana çok yardımcı olan arkadaşlar olmuştu sizde onlardan bilgi alabilirsiniz
    Link:http://forum.donanimhaber.com/m_30008763/tm.htm

Bunun dışında sanallaştırma için:
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&biw=1260&bih=615&q=vmware+ile+windowsa+mac+os+x+leopard+kurmak&aq=5&aqi=g6&aql=&oq=vmware+ile+&fp=305e9d66ad3b8fc4

İphone Programlama ile ilgili dersleri en iyi
    Stanford University'nin yayınladığı derslerden takip edebilirsin ancak ingilizcedir. Bunun dışında türkçe başlangıç seviyesi için temel bilgiler bulunan bir kaynak var bunun içinde Burayı Tıkla

• Arkadaşım ne mac i ne hacintoshu!
    Şimdi bunlara ihtiyacın yok, uzun sürede olmayacak. Elinin altında kapı gibi pc yokmu senin, onunla yapacaksın herşeyi.
    Konumuz oyun ise mutlaka atılması gereken temel c'dir. Hemen bir c derleyicisi kurup çalışmaya başlayabilirsin (evet windowsa). Biryandan çat pat ingilizceni geliştirsen iyi olur.

C'yi öğrendikten sonra kendi araştırmanı yapıp yolunu çizebilecek duruma gelirsin zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ipad e film nasıl yüklenir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Arkadaşım ne mac i ne hacintoshu!
    Şimdi bunlara ihtiyacın yok, uzun sürede olmayacak. Elinin altında kapı gibi pc yokmu senin, onunla yapacaksın herşeyi.
    Konumuz oyun ise mutlaka atılması gereken temel c'dir. Hemen bir c derleyicisi kurup çalışmaya başlayabilirsin (evet windowsa). Biryandan çat pat ingilizceni geliştirsen iyi olur.

C'yi öğrendikten sonra kendi araştırmanı yapıp yolunu çizebilecek duruma gelirsin zaten.

Basic C ile Objective-C arasında çok büyük farklar vardır yalnız...

Doğru temel olarak aynıdırlar ancak bir çok farklılık vardır... Dikkat edilmesi gereken noktalar farklıdır...
    Çalışma sistemleri aynıdır Basic C ile donanıma çok daha rahat hükmedersiniz ancak arayüz hazırlayamazsınız...
    Basic C ile çok uzun süren işlemler daha gelişmiş diller ile çok daha sonuca yöneliktir.

C herşeyin temelidir ancak C++,C#,Objective-C gibi diller ihtiyaçtan türetilmiş dillerdir... Alt yapıları aynı da olsa amaçları farklıdır...
    Bu yüzden programlama dili seçerken çalıştıracağınız ortamı dikkate almalısınız ve c ile bu işi yapmak imkansızdır...
    Arkadaş C++ bilgisinin var olduğunu başlangıç seviyesi de olsa en azından birşeylerden haberdar olduğunu söylemiş siz ona şimdi git C öğren gel diyorsunuz... C öğrendikten sonra Nesne Yönelimli Programlama kısmını nerede öğrenecek?? Onun içinde C++ mı öğren diyeceksiniz...

Arkadaş programcı olmak istemiyor, arkadaş iphone için yazılım geliştirmek istiyor ve bizde ona yardımcı olmaya çalışıyoruz... Destek olalım o yüzden lütfen...

Bunun dışında evet eğer İphone için yazılım geliştirmek istiyorsanız 10.5 ve üstü işletim sistemli yüklü bir apple bilgisayara sahip olmanız gerekmektedir. Eğer Bu geliştirdiğiniz yazılımı yayınlamak istiyorsanız 10.6 Snow leopard'a ihtiyacınız vardır...

Bunun dışında ingilizce seviyeniz problemleri çözme sürenizi etkiler, çat pat olursa çat pat anlar deneye yanıla bulursunuz çözümleri yada bulamazsınız...
    İyi bir ingilizceniz olursa hem soruları daha anlaşılır sorarsınız hemde verilen cevapları daha iyi yorumlarsınız... Bu yüzden programlamanın herhangi bir dalında hele ki ülkemizde çok kaynak olmayan bir programlama diline giriş yapmak istiyorsanız ingilizcenize önem vermeniz tavsiye edilir...

Saygılarımla...

• Bir zamanlar c++ ile ilgilenmiş ve şimdi bilgisi 0 denecek kadar azmış. Bunun anlamı kesinlikle sıfırdır.
    Hangi platformu hedef seçerse seçsin öğreneceği şeyler %90 oranında aynıdır. Siz şu anda sıfır durumda olan birine sırf iphone için uygulama yazmak istiyor diye mac almasını söylerseniz ileride onun bedduasını alırsınız. Çünkü pişip kıvamına geldiği zaman elindeki mac çöp olmuş olacak ve satıp yenisini alması gerekecek. Tabi siz bu işi küçümseyip 1 senede hem prog. dilini öğrenip hem de oyun yazacak kadar deneyim kazanacağını düşünüyorsanız o ayrı. Ha birde objective-c öğrenmek içinde ne mac e ne hac a gerek olmadığını bilmem söylemeye gerek varmı. Bu arkadaş bir dolu para sayıp mac alıp belli seviyeye gelince, "Yahu ben bütün bunları windows tada yapardım, ne diye bu aleti aldım ki" derse nasıl olacak?

Konu oyun ise en önemli dil c++ tır, hedef apple ürünü olsa bile (uygulamayı sonradan başka platformlara da uyarlamak çok yüksek ihtimal). Sıfırdan c++ ise iyi sonuç vermez, önce c yi iyice hazmetmek gereklidir.

Bütün bunları, oyundan kasıtın ticari oyun olabilecek seviyede olduğunu düşünerek yazıyorum. Eğer amaç hobi olarak kelime oyunları yazmaksa arkadaş nasıl hoşuna giderse öyle yapsın.

İngilizce olayında anlatım hatası yaptım. Çat pattan kasıt bir yandan da yavaş yavaş ingilizceni ilerlet anlamındaydı.

Birde not olarak şunu söyliyim. Bende oyun programcılığına çok meraklıyım ve bu işe profesyonel yaklaşmak istiyorum. Şu anda oyun yazmak için öğrenmeye çalıştığım şeylerin herhangi bir prog. diliyle alakası bile yok. Siz bu dilleri çok büyütüyor ve aşırı önemsiyorsunuz. Yapılan en büyük hatalardan biride bu. Özellikle oyun gibi mühendislik programlarında, kullanılan diğer araçların yanında prog. dili "aracı" oldukça önemsiz bir yer tutar.

• elektro_gadget ve Vuraldesign ikinizede ilginiz için teşekkür ederim internette yerli yabancı kaynaklardan edindiğim biligiye göre daha önce c dili ile uğraşan kişilerin objective-c ile arasında çok fark olduğunu söylüyorlar ayrıca hackintosh ile uygulama,oyun geliştirenler varmış ama yine de mac ile daha sorunsuz geliştirilebiliniyor.
    bende androide baktım gelecekte ios u geçecegini söylüyorlar sizce ben yeni başladığım için ios mu yoksa android için mi geliştireyim kendimi android java dilini kullanıyor yanlış değilsem java için tükçe kaynak bulmak daha kolay android mi ios mu?

Edit : Peki Corona sdk hakkında bir bilginiz varmı onunla oyun yapmak daha da kolaymış?şu anda ios ta en çok satanların bir çoğu corona ile geliştirilmiş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udede -- 26 Şubat 2011; 10:08:52 >
  • elektro_gadget
    "Şu anda oyun yazmak için öğrenmeye çalıştığım şeylerin herhangi bir prog. diliyle alakası bile yok. Siz bu dilleri çok büyütüyor ve aşırı önemsiyorsunuz. Yapılan en büyük hatalardan biride bu. Özellikle oyun gibi mühendislik programlarında, kullanılan diğer araçların yanında prog. dili "aracı" oldukça önemsiz bir yer tutar."

diğer araçlar derken neyi kastettiniz ben herhangi bir başka araca da ihtiyaç olduğunu hiç görmedim bahsettiğiniz şey ios için mi?
  • İşte bak şimdiden android mi java mı diye düşünmeye başladın. Bu yüzden önce c dedim. C sana sağlam bir temel verir. Diğer dilleri öğrenip kullanman kolaylaşır. Artı olarak iphone için obj-c zorunluluğu yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Mesela şurada windowsta c++ ile ios oyunları yapabileceğin bir motor mevcut:
    http://www.dragonfiresdk.com/

Bununla beraber obj-c metodları c++ tarafından çağırılabiliyorsa (büyük olasılıkla evet) zaten bütün iphone oyun motorları c++ ile kullanılabilir.

Diğer araçlardan kastım dilden bağımsız, oyunlarda kullanılan algoritma ve veri yapıları. Bunlar önemli çünkü istediğin dilde çalış bu teknikler değişmez. Mesela yol bulma algoritmaları:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pathfinding
    veya oyun durumunu saklayıp yönetmek için bir oyun ağacı:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Game_tree
    veya oyun sırasında hesaplanan hareketler için (animasyon değil) fizik motorları:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Physics_engine

Tabi ben daha çok yapay zeka ve fizik üzerine düşündüğüm için aklıma bu tür şeyler geliyor. Çalışmayı düşündüğün alana göre konu başlıkları değişir.

Ha unutmadan oyun geliştirme için matematik ve geometri olmazsa olmazdır.

• anladım haklısın önce ingilizce sonra developer :D
    ama android java kullandığı için daha çok türkçe kaynak bulabilirim değil mi olmazsa hem ingilizce hemde android ile kendimi geliştireyim ingilizcem yeterli seviyeye geldiğinde ios için geliştirmeye başlarım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.