Şimdi Ara

iPhone’a, ithal laptop’a LCD TV’ye vergi geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bakan Zeybekci, ithal ürünlere ek vergi uygulamasıyla ilgili olarak kategori listesini açıkladı. Buna göre iki ay içinde ithal telefon, laptop ve elektronik aletlere anti-damping uygulanacak

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’ye gelen cep telefonu, bilgisayar (PC) ve elektronik aletlere anti-damping vergisi getireceklerini açıkladı.
    Böylesine bir ek vergi uygulaması yerli üreticilerin pazar payını ciddi oranda artırabilir.
    Cep telefonu, PC, TV ve ev elektroniği işi yapan ithal markalar ise yerli ürüne karşı artacak fiyat hareketi sonrası pazar kaybı yaşayabilir.
    “Türkiye çok başarılı bir şekilde mobil telefon üretebiliyor, tablet üretebiliyor, laptop üretebiliyor” diyen Bakan Nihat Zeybekci, şöyle devam etti:
    “Yaptığımız çalışmalarda Türkiye’ye gönderilen bir telefon üzerinde, ‘5 dolar veya 2.5 dolarlık iki kişilik montaj ve diğer maliyetler’ diyor. İnandırıcı bulmuyorum. Bunun üzerinde başka damping destek var. Gizli teşvik ve destekler var. Bunları araştırıyoruz. İçeride sanayicimizi korumak üzere yakında cep telefonuna tablet ve bilgisayarlara anti damping vergisi gelecek gibi görünüyor. Şu anda soruşturmalarda öyle bir gelişme var. Biz koyacağız. Soruşturmalarda somut verilere ulaşıldı. Dünya Ticaret Örgütüne tabi olan bir ülke olarak el aletlerinde ev aletlerine, elektronik ev aletleri cihazlarında inanılmaz haksız rekabet yaratıcı başka ülkelerin teşvikler var, destekleri var. Bunlarla ilgili bize düşen görev sektörlerimizi korumak.”

    Kaynak:milliyet







  • Neden haksiz rekabet olsunki.Adamlarda sifirdan basladi;teknolojiyi ve uretimi gelistirdi,maliyetleri dusurduler,ozgun urunlerle dunya devi oldular.
    Senin ulkendeki bazi ureticiler napiyor,hazir uretilmis telefonu tableti bilgisayari alip damga basiyorlar,etiket yapistiriyorlar.Esas bence haksiz rekabet olan bu.Adam ugrasiyor gelistiriyor icine yeni yazilimlar yukluyor,sorunsuz teknik destek ve servis sagliyor,senin ulkendeki bazi firmalarsa uce alip bese satip teknoloji devi degil esnaf krali oluyorlar.Bu adil rekabetmi peki?
    Yoksa olay mecazi degil gercek anlamda vatandasin cebindekinide vergilendirmekmi? Yetmedi bu kadar vergi odememiz?
    5 liralik yemek icin mekan sahibine 15 lira bahsis birakmamiz..
    Peki sirketleri dusunuyoruzda biz ne zaman adil sartlarda vergi odeyecegiz,avrupali vatandasla vergi ve alim konusunda "hakli rekabet" yasayacagiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer milletlerden daha iyi telefon üretelim, vergisi az olsun, daha çok satalım demektense ithal ürünün vergisini arttıralım diyorlar. Çok iyi politika bence
  • İthal mala vergi eklemek yerine Vestel ürünlerine vergi indirimi yapılması daha uygun olurdu.
  • Devlete para lazım herhalde, düşündüler vergisiz bir şey yok.Vergileri en kolay ithal cep telefonu, bilgisayar, otomobil vs gibi ürünlere koyarak para bulma yoluna gittiler.Olan yine vatandaşa oldu.Vergi, vergi, herşeye vergi.Bir de bu vergiler böyle sabit kalmıyor % 10 .la başlarsa, her sene artar, % 15.i , %20.yi bulur diye tahmin ediyorum.Devlet serbest piyasaya niye müdahale ediyor ? yerli firmalar lehine haksız rekabet oluşturuluyor.
  • prydzsnare kullanıcısına yanıt
    haksız rekabet değilde nedir bu ? kalitenle, teknolojinle rekabet edemiyorsan, devlet desteğiyle, fiyat avantajıyla rekabet etmeye, avantaj sağlamaya çalışıyorsun.
  • İphone 6s plus 128gb - 4500 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Politikaya bak ya var mı böyle bir düşünce ithal mallara vergi koyunca ne olacak zaten bir hayli vergi veriliyor teknolojik cihazlara sanki vergiyi arttırınca millet ithal ürün almayacakBöyle bir şey olursa milletin nefretini kazanmaktan başka hiçbir işe yaramaz.


    @clopin Hocam o kadar yüksek mi gerçekten?
  • Milletin düşünemediğini haliyle devlet düşünecek. Bu bağlamda düşünceyi doğru bulsam da, yurt içindeki montajcı şirketleri gördükçe yine devlet eliyle zenginleştirme politikasının işlediğini gördüğümden kahroluyorum. Ayrıca konu başlığı manidar! Yalnızca iPhone değil tüm ithal cep telefonlarına vergi binecek. Konu başlığı, kışkırtma amacı güdüyor!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel gibi aciz bir firmadan da bu beklenirdi zaten, yazıklar olsun umarım kısa zamanda zarar ederler.
  • Mesajım kısaltma küfür nedeniyle silinmiş :)

    Kısaltma küfürleri kaldırarak tekrar yazalım o zaman:

    Üreticiye, satıcıya destek, kolaylık sağlayıp vatandaşa hizmet vermek, işsize iş vermek yerine vatandaşı ... (öpmek) daha avantajlı tabi.
    Bakırköy'de hastane yolunda park eden veya 4 yıldır aynı yerde duran hurda aracı veya ikinci şeride park etmiş onlarca aracı çekmek yerine bu araçların yanından geçip gidip ara sokaktaki dört yol ağzında kimseye zararı olmadan köşeye park etmiş araçları günde elli defa iki çekici araç ile gelip kolayca bir fotosunu çekip alıp götürmekten hiçbir farkı yok.
    Biz keriziz keriz, geri zekalıyız. Bu adamlar olduğu sürece bu tarz vatandaş aleyhine uygulamalar fıtratımızda(!) olmaya devam edecek, müstahak bize.
    Adamlar ne güzel taktiği bulmuşlar, Türk milletini alıştıra alıştıra... (öpüyorlar), deliği yavaş yavaş genişletiyorlar, biz de hissetmiyoruz tabi, hissetsek de ses çıkaracak kadar dokunmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alacagim varsada almam artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman ayaklancak halk merak ediyorum...italyada makarnaya 10 cent zam oldu diye ulke yerinden kalkti...valla maasi az olanlar dusunsun hic aglamasinlar yetmiyo diye...yarin obur gun donlarini alcaklar haberleri yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.