Şimdi Ara

İphone 7 plus ve iphone 8 (normal) arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam

    İOS tan androide geçmiştim. Telefonum bozuldu acil telefon almam lazım. Tekrar İOS a geçmek istiyorum. Şu an bir arkadaşım Amerika'da cihaz siparişi vereceğim. Bütçem max. 700 Dolar. Arkadaşım haftaya dönüyor. O yüzden biriktirip ilave şansım yok bu maksimum bütçe.

    Bu bütçeye 2 aday var iphone 8 (699 dolar) veya iphone 7 plus. (669 dolar) artı kdv ve pasaporta işletme ücretleri var. Pasaport sıkıntım yok.

    Kullanım alışkanlıklarım: Oyun oynamam. Yoğun mail ve navigasyon kullanırım. Banka uygulaması, Google Adwords ve analytics uygulamaları, Sosyal medya hesapları ve takip programları kullanıyorum. Youtube ve twitch te yayın seyrediyorum. Bundle gibi haber aplikasyonları kullanıyorum. Fotoğraf çekerim. Photoshop kullanırım. Safariyi yoğun kullanırım. Tapatalk kullandığım bir uygulama. Ön kamera hiç kullanmam.

    İphone 7 plus'ın benim için artıları:
    * Ekran boyutu
    * Batarya boyutu
    * 3 GB ram i olması
    * Kamera özellikleri
    * Aluminyum gövde olması

    İphone 7 plus'ın benim için eksileri:
    * 32 GB olması. Bütçe olarak 128 Gb olana çıkamam

    İphone 8'in benim için artıları:
    * 64 GB olması
    * İşlemci gücü
    * Daha güncel olması

    İphone 8'in benim için eksileri:
    * 2 GB ram olması
    * ekran boyutu
    * Ne kadar bataryası iyi gidiyor gözükse de bataryası küçük. Yarın yeni sürüm İOS larda apple her zaman yaptığını yaparsa o batarya bütün günü çıkarmaz diye korkuyorum.
    * Cam gövde olması.

    İphone 8 in sunduğu hızlı şarj, kablosuz şarj benim için artı değil.

    İşlemcinin güçlü olmasının benim kullanım alışkanlıklarımda diğer alternatifin 3 gb ram olması nedeniyle çok fark yaratacağını sanmıyorum. Hatta şöyle bir video var:
    https://www.youtube.com/watch?v=w9CwevlEHgY

    Cam gövde ciddi bir eksi bana göre.

    Gönlüm ve mantığım iphone 7 plus diyor. Ancak kesin bu da diyemiyorum. İphone 8 plus bütçesine çıkamadığım için o alternatif değil.

    Fikirlerinizi almak isterim.







  • En son çıkan her zaman iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlattıklarının ve kullanım ihtiyaçlarınız doğrultusunda 7Plus daha mantıklı. Bütçe durumumuz benzerdi. Ya 7 plus ya da8 alacaktım. Ben biraz kompakt bir telefon istediğim için ve 64 GB avantajından dolayı 8 aldım(7 128 almamamin sebebi 64 un yeterli olacagiydi, fazlasına ihtiyacım yoktu madem öyle güncel olan olsun dedim. ) Ancak bazen pişmanlık duyuyorum çünkü kompaktlik icin ekran boyutundan odun verdim. Gerçekten 4.7 inç ekranda ne oyun oynanıyor ne de dizi izleniyor keyifli keyifli. Photoshop vs diyorsunuz, 5.5 inç sizin için başlı başına tercih sebebi olmalı gibime geliyor. Batarya ömrü açısından 8 şuan çok iyi 7 saat ekran süresi alıyorum ancak haklısınız yarın ne olacağı belli değil maalesef. Şu durumda 7 plus in tek handikapi var onda 32 GB olması; bu durumda bulut depolama kullanmaya başlamanız ve ciddi anlamda alışkanlık hale getirmeniz gerekecek. Çünkü 32 GB gercekten yetersiz. Onyuklu gelen uygulamaların bir çoğunu silebiliyorsunuz artık bu alan açma için büyük avantaj ancak bir süre sonra o da yetmeyecek. Benim 64 GB alandan kalan 25 GB kaldı ve daha 2. Ayimdayim telefonla. Velhasıl kelam bulut depolamaya aliskinsaniz veya alisabilecekseniz 7 plus sizin için en uygun bence. Kullanım alışkanlıklarınıza bakacak olursak iPhone 8 bence sizin için seçenek bile değil. 32 GB yetmeyecek de Galaxy note Fan Edition gibi telefonları değerlendirmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Saydığınız, ihtiyacınız olan işlemlere iphone 7 plus daha çok yatkın gibi duruyor. Söylediğiniz gibi cam gövde olması estetik açıdan da bir önceki modele göre daha ekside bana göre. Karar sizin yine de ama 7 plus daha çok işinizi görecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgi alakanıza teşekkür ederim. Bulut depolama kullanmaya alışkınım. Zaten belli fikirlerim vardı. Sizlerin de katkıları ile iphone 7 plus siparişi verdim. Cumartesi arkadaşım dönüyor. Özellikle 8 in cam gövde olması bu kararımı pekiştirdi. 2 aday telefonu yan yana getirip karşılaştırdığım zaman hiç hoşlanmadım cam gövdeden.

    Teşekkürler
  • sir savien S kullanıcısına yanıt
    bende sizin gibi arada kalmıştım ama ben kablosuz şarj ve 64GB hafızadan dolayı iPhone 8 aldım ama keşke 7 Plus alsaymışım diyorum şimdi en iyisini yaptınız hayırlı olsun
  • 7 plus daha başarılı bence çift kamerasından ötürü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.