Şimdi Ara

İphone 12 e-sim ile çift hat kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
22.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese
    Şu an halihazırda iki telefonum ve iki de hattım var doğal olarak. Birisi iş telefonum iPhone 12 Turkcell, diğeri de kişisel telefonum xiaomi mi a3 ttelekom.

    İphone 12 de e sim ile çift hat kullanabilme şansımız var ve bu beni iki telefon taşıma derdinden kurtarabilir diye düşündüm ama kullanımda o kadar pratik mi ve yapmak istediklerimi aklımdan geçen planları karşılar mı acaba merak ediyorum bu sebeple kullananlardan ve bilgisi olanlardan hem bir kaç tecrübe hem de fikirlerini almak istiyorum.

    Telefonu kullanımımın büyük kısmını iPhone ile yapıyorum, aktif bir whatsapp hesabım var kullandığım, tüm BANKACILIK uygulamaları, sosyal medya hesapları oyunlar, iş ile alakalı telefon görüşmeleri ki burası önemli , tüm internet surf falan bu telefonla yapıyorum. Bu telefonda da iş hattı olduğu için ona özel bir rehber var. Bankacıyım ve bankadaki hesabım ile sürekli eşzamanlanıyor.

    Kişisel telefonum ise yoğunlukla aktif olarak whatsapp ve kişisel telefon görüşmeleri için kullanıyorum, kızımın oyunları var oyun oynuyor ama çok önemli değil, ve kabarık bir de rehber var tabi.

    İphone telefona kişisel hattımı e sim olarak tanıtsam, rehberi ayrıştırabilir miyim? Ve mevcut kullanım şeklime sekteye uğramadan devam edebilir miyim? Kullananlar memnun mu hayattan?

    Bir son soru da ttelekom hattımı e sim olarak tanıttım ikinci hat olarak, peki Apple Watch kullanmak istersem ona e sim olarak Turkcell hattımı tanımlayabilir miyim, telefonda nano fiziki sim, saatte e sim çalışır mı?

    Yardımlarınızı rica ediyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Aynı cihaz ile kendi tecrübelerimin bazılarını aktarayım.


    Sinyal gücü konusu ile başlamak istiyorum. Evimin balkonunda ana Turkcell hattım ile 400Mbps ve üstü hızları alabiliyorum. Ancak eSIM'i aktive edersem bu hız 200Mbps'e kadar düşüyor. Yani ben buradan anlıyorum ki cihaz iki SIM'e yeterli sinyal gücünü paylaştıramıyor o sebeple hızlarda düşme oluyor.


    iOS'in yazılımsal olarak çift SIM yönetiminde de şöyle ufak bir problem var: Az önce bahsettiğim gibi 2 adet hattım bulunuyor birisi fiziksel ana Turkcell hattım diğeri neredeyse hiç kullanmadığım eSIM hattım. eSIM'i kapatabildiğimiz gibi fiziksel SIM'i de kapatabiliyormuşuz, ben de bakalım ikinci hattım ile tel SIM modunda kaç Mbps hız alabileceğim diye denedim sonra ana hattımı tekrar açtım ve bana iMessage ve FaceTime aktifleştirilsin mi diye uyarı geldi. Ben zaten bunları daha önce aktive etmiştim diye gidip ayarlara bir baktım benim epostam için bu servisler açık ama sırf ana SIM kartımı bir süreliğine kapatıp geri açtım diye cihadaki telefon numaram ile yaptığım aktivasyonu iptal etmiş. Ki bilen bilir Turkcell'de genelde akıllı fatura diye bir servis vardır bu faturanın şişmesini ya da diğer bir deyişle yurtdışına SMS atmamızı engeller yani numara için iMessage ve FaceTime aktivasyonuu engeller. Gidip faturalı hattınıza 30 TL yüklemeniz gerekir ki yurtdışına SMS atabilin ve bu servisler numaranız için aktive edilebilsin.


    Şimdi de en can alıcı nokta eSIM'leri cihazdan silip tekrar ekleyebilme olayı. Şimdilik sadece Turkcell ve Turk Telekom ile deneme şansım oldu ve Turkcell biraz daha iyiydi bu konuda.


    Turkcell için direkt yaşadığım küçük ilçede hattımı taşıma yoluyla ücretsiz bir şekilde eSIM QR kodumu ve olur da QR kod okunmazsa diye aktivasyon ve bağlantı adreslerini alabildim. Üstelik bu bilgileri bana eposta olarak da gönderdiler gayet memnun kaldım bu sebeple. Profili cihazdan silip tekrar eklemek istediğimde hiçbir problem olmadan geri ekleyebildim. Ancak gelelim zurnanın zart dediği yere, benim QR kodumu cihazımdan sildikten sonra arkadaşım kendi cihazıyla kodumu eklemeye çalıştı ve doğal olarak başarısız oldu. Ama sonrasında ben aynı kodu kendi cihazıma eklemeye çalıştığımda ben de başarısız oldum. Yani arkadaşımın benim kodumu okutması kodu bloke etmiş oldu. Bu belki güvenlik amacıyla yapılmış bir durumdur ama öyleyse bile zaten bu eSIM tek bir IMEI ile eşleşiyor başkası onu kullanamaz ne diye benim kodumu bloke ediyor bu akılsız sistem?


    Türk Telekom konusunda da önce yaşadığım ilçede şansımı denedim ve bana cevap olarak sadece il merkezlerinde eSIM alabilirsiniz dediler. Oysaki yapacakları tek şey bana ekrandan bir QR kod göstermek... Neyse il merkezine gittim hat çalışan benden eSIM için IMEI numarası aldı ki telefon numaram ile eşlensin. Yine hattımı taşıma yoluyla bedavaya eSIM'i aktive ettim. Dikkat sadece aktive edebildim çünkü çalışan arkadaş kodu telefonumdan taratıp beni yollamaya kalktı ben kendi isteğimle o QR kodun fotoğrafını çekebildim. Ayrıca kod okunmazsa diye Turkcell'deki gibi ne aktivasyon numarası var ne link var. Neyse birkaç gün sonra hattım açılınca yine denemek amacıyla profili cihazımdan sildim ve aynı kod ile eklemek istediğimde başarısız oldum. o kodu başka kimse taratmadı ve aynı IMEI numarasına sahip cihazımla bu kodu aktifleştiremedim. Sonra

    https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/e-sim-profil-olusturma forumda gezerken şöyle bir adres buldum ve şansımı deneyeyim dedim. Ama nasıl işse her seferinde bilgilerimin yanlış olduğu uyarısını aldım ve QR kod alamadım.


    Vodafone hakkında da yaşadığım yerde eSIM bulamadım ve internette de gördüğüm kadatıyla bu arkadaşlar şaka gibi eSIM profilini kağıtla veriyorlarmış. Neyse geçenlerde yolum Bornova Küçükpark'a düşmüştü oradaki bir bayiye girdim onlar da kendilerinde olmadığını söyledi.

    Sorunsuz çalışıyor. Forumda konu mevcut cepten bulamıyorum. XS, 11 12 13 hangisi olursa olsun fark etmez. İki hattınızı da kullanabilirsiniz. Sorun olmaz.

    Sadece wo Wi-Fi ikisinden de açık olmalı ve ikisinde de az da olsa data miktarı olmalı. 250 MB falan iş görür.

    Aynı anda sorunsuz problemsiz kullanırsınız. Bir hattınız işe konuşma yaparken, diğeri şebekeden düşer ancak wo Wi-Fi varsa hattaki datadan devam edersiniz. Arama bekletme bile yapabilirsiniz iki ayrı operatörde.

    Turkcell ve Türk Telekom ses ve SMS destekliyor, Vodafone sadece ses wo Wi-Fi de. Bankacılık doğrulama vs ilk zamanlarda çok çektim. Şimdi artık düzeld sorun yaşamazsınız.

    Tek rehberiniz olur, çift kullanmazsınız ancak iCloud ve Google rehberi birbirine giydirenilirsinşz. Fotoğraflar da Google fotoğraf uygulaması ile gelir eçtelefona.

    Şarj konusunda ise günlük kullanımda 1-2 saatten fazla gerileme olmuyordur. Bazen hiç hissedilmiyor. Günün çoğu telefonda geçen biri için söylüyorum.
  • Şu video biraz fikir veriyor ama bende açıkta kalan durumlar oldu. Mesela whatsapp vs. Konusu muallak durumda.

    https://www.youtube.com/watch?v=wur3BWKbQsw&feature=youtu.be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sanırım lte versiyonu olması lazım telefon yanında değilken de kullanabilmek için ama onda da trde şu an destek yok sanırım aynı hattı fiziksel ve esim olarak 2 cihazda aynı anda aktif kullanıma.

    Whatsapp işi de business whatsapp app i ile çözülebilir gibi duruyor.

    Rehber konusu hala kafamı karıştırıyor :)

    Bir de xiaomi deki fotoları iphondakiler dururken iphone a yüklemek nasıl olacak acaba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wp ve wp-b aynı rehberi kullanıyor, yani diğer cihazınızdaki rehberinizi iphone'a aktarmanız gerekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Wp-b kullanımı nasıl peki, alışverişlerde birisine yazınca bu bir şirket hattıdır falan diye uyarılar geliyor ya onu engelleyebilir miyiz? Wp-b de normal kişisel bir wp hesabı gibi kullanıma uygun mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatesan F kullanıcısına yanıt

    o bahsettiğiniz uyarı sanıyorum sistematik ve engellenemiyor. resim attım ondan bahsediyorsunuz sanıyorum.

    İphone 12 e-sim ile çift hat kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi?


    şöyle yaparsınız çok sıkıntılı bir durum olacaksa, kişisel hattınızı wp-b üzerine kurup, iş hattınızı normal wp'a kurabilirsiniz. sizi tanıyanlar size uyarıyı gördüklerinde sanıyorum "neden burada böyle yazıyor?" diye sormayacaklardır.


    bir de çift sim'i aktif kullanmak şarj konusunu biraz negatif etkiliyor diye düşünüyorum, bilginize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şarj konusu kötü oldu ya hiç düşünmemiştim şarj işini, iPhone 12 şarjı gayet tatmin edici olunca o konu hiç aklıma gelmedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı cihaz ile kendi tecrübelerimin bazılarını aktarayım.


    Sinyal gücü konusu ile başlamak istiyorum. Evimin balkonunda ana Turkcell hattım ile 400Mbps ve üstü hızları alabiliyorum. Ancak eSIM'i aktive edersem bu hız 200Mbps'e kadar düşüyor. Yani ben buradan anlıyorum ki cihaz iki SIM'e yeterli sinyal gücünü paylaştıramıyor o sebeple hızlarda düşme oluyor.


    iOS'in yazılımsal olarak çift SIM yönetiminde de şöyle ufak bir problem var: Az önce bahsettiğim gibi 2 adet hattım bulunuyor birisi fiziksel ana Turkcell hattım diğeri neredeyse hiç kullanmadığım eSIM hattım. eSIM'i kapatabildiğimiz gibi fiziksel SIM'i de kapatabiliyormuşuz, ben de bakalım ikinci hattım ile tel SIM modunda kaç Mbps hız alabileceğim diye denedim sonra ana hattımı tekrar açtım ve bana iMessage ve FaceTime aktifleştirilsin mi diye uyarı geldi. Ben zaten bunları daha önce aktive etmiştim diye gidip ayarlara bir baktım benim epostam için bu servisler açık ama sırf ana SIM kartımı bir süreliğine kapatıp geri açtım diye cihadaki telefon numaram ile yaptığım aktivasyonu iptal etmiş. Ki bilen bilir Turkcell'de genelde akıllı fatura diye bir servis vardır bu faturanın şişmesini ya da diğer bir deyişle yurtdışına SMS atmamızı engeller yani numara için iMessage ve FaceTime aktivasyonuu engeller. Gidip faturalı hattınıza 30 TL yüklemeniz gerekir ki yurtdışına SMS atabilin ve bu servisler numaranız için aktive edilebilsin.


    Şimdi de en can alıcı nokta eSIM'leri cihazdan silip tekrar ekleyebilme olayı. Şimdilik sadece Turkcell ve Turk Telekom ile deneme şansım oldu ve Turkcell biraz daha iyiydi bu konuda.


    Turkcell için direkt yaşadığım küçük ilçede hattımı taşıma yoluyla ücretsiz bir şekilde eSIM QR kodumu ve olur da QR kod okunmazsa diye aktivasyon ve bağlantı adreslerini alabildim. Üstelik bu bilgileri bana eposta olarak da gönderdiler gayet memnun kaldım bu sebeple. Profili cihazdan silip tekrar eklemek istediğimde hiçbir problem olmadan geri ekleyebildim. Ancak gelelim zurnanın zart dediği yere, benim QR kodumu cihazımdan sildikten sonra arkadaşım kendi cihazıyla kodumu eklemeye çalıştı ve doğal olarak başarısız oldu. Ama sonrasında ben aynı kodu kendi cihazıma eklemeye çalıştığımda ben de başarısız oldum. Yani arkadaşımın benim kodumu okutması kodu bloke etmiş oldu. Bu belki güvenlik amacıyla yapılmış bir durumdur ama öyleyse bile zaten bu eSIM tek bir IMEI ile eşleşiyor başkası onu kullanamaz ne diye benim kodumu bloke ediyor bu akılsız sistem?


    Türk Telekom konusunda da önce yaşadığım ilçede şansımı denedim ve bana cevap olarak sadece il merkezlerinde eSIM alabilirsiniz dediler. Oysaki yapacakları tek şey bana ekrandan bir QR kod göstermek... Neyse il merkezine gittim hat çalışan benden eSIM için IMEI numarası aldı ki telefon numaram ile eşlensin. Yine hattımı taşıma yoluyla bedavaya eSIM'i aktive ettim. Dikkat sadece aktive edebildim çünkü çalışan arkadaş kodu telefonumdan taratıp beni yollamaya kalktı ben kendi isteğimle o QR kodun fotoğrafını çekebildim. Ayrıca kod okunmazsa diye Turkcell'deki gibi ne aktivasyon numarası var ne link var. Neyse birkaç gün sonra hattım açılınca yine denemek amacıyla profili cihazımdan sildim ve aynı kod ile eklemek istediğimde başarısız oldum. o kodu başka kimse taratmadı ve aynı IMEI numarasına sahip cihazımla bu kodu aktifleştiremedim. Sonra

    https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/e-sim-profil-olusturma forumda gezerken şöyle bir adres buldum ve şansımı deneyeyim dedim. Ama nasıl işse her seferinde bilgilerimin yanlış olduğu uyarısını aldım ve QR kod alamadım.


    Vodafone hakkında da yaşadığım yerde eSIM bulamadım ve internette de gördüğüm kadatıyla bu arkadaşlar şaka gibi eSIM profilini kağıtla veriyorlarmış. Neyse geçenlerde yolum Bornova Küçükpark'a düşmüştü oradaki bir bayiye girdim onlar da kendilerinde olmadığını söyledi.





  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt
    Siz sistemi baya zorlamışsınız, ben bu kadar ilerisini düşünemedim henüz. Ama sanırım telefon değiştirme halinde e sim de değiştirmek gerekiyor sizin anlattığınız duruma göre. Başkaları kullanmasın ya da birden fazla cihazda kullanmasın diye yapılmış bir güvenlik noktası olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatesan F kullanıcısına yanıt
    Bu konuda kaynak bulmakta zorlandığım için mecbur çoğu şeyi kendim denemek zorunda kaldım hocam. Mesela eSIM kullanırken olur da telefonumu sıfırlamak zorunda kalırsam nasıl bir yol izlemem gerekir bilinmezlik içinde olmamak için garantici birisi olarak ihtimalleri tek tek denemek durumunda kaldım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sorunsuz çalışıyor. Forumda konu mevcut cepten bulamıyorum. XS, 11 12 13 hangisi olursa olsun fark etmez. İki hattınızı da kullanabilirsiniz. Sorun olmaz.

    Sadece wo Wi-Fi ikisinden de açık olmalı ve ikisinde de az da olsa data miktarı olmalı. 250 MB falan iş görür.

    Aynı anda sorunsuz problemsiz kullanırsınız. Bir hattınız işe konuşma yaparken, diğeri şebekeden düşer ancak wo Wi-Fi varsa hattaki datadan devam edersiniz. Arama bekletme bile yapabilirsiniz iki ayrı operatörde.

    Turkcell ve Türk Telekom ses ve SMS destekliyor, Vodafone sadece ses wo Wi-Fi de. Bankacılık doğrulama vs ilk zamanlarda çok çektim. Şimdi artık düzeld sorun yaşamazsınız.

    Tek rehberiniz olur, çift kullanmazsınız ancak iCloud ve Google rehberi birbirine giydirenilirsinşz. Fotoğraflar da Google fotoğraf uygulaması ile gelir eçtelefona.

    Şarj konusunda ise günlük kullanımda 1-2 saatten fazla gerileme olmuyordur. Bazen hiç hissedilmiyor. Günün çoğu telefonda geçen biri için söylüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bambogie B kullanıcısına yanıt
    Wo Wi-Fi dediğiniz operatör üzerinden mi telefondan mı açıyoruz. Bunu yaptığımızda telefona ulaşılamazken diğerine yönlendir şeklinde bir yönlendirme yapmaya gerek kalmıyor sanırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hücresel ayarlarından açabilirsiniz. Ancak operatörler önce SMS ya da mobil uygulama üzerinden aktif edilmesini de isteyebiliyor.


    bunu açtığınızda yönlendirme olarak çalışmaz. Yani Turkcell yönlendirmese paket harici ücretlendirme yapıyor. Bundan kurtulursunuz.


    Bir hat (örnek servis sağlayıcı) Turkcell olsun. İkinci hat Vodafone.


    turkcell fiziksel sim olsun Vodafone e sim


    vodafone’a sesli çağrı geldiğinde Turkcell Vodafone hücresel veri üzerinden wowifiye geçer. Görüşme esnasında vowifide olduğundan gelen aramalar (aradığınız kişiye ulaşılamıyor ile karşılaşılmaz)


    umarım senaryo işinize yaramıştır. iPhone 12 ile iOS 14te geçişler biraz yavaştı. iOS 15 ile ciddi hatlar arası hücresel aç kapat ciddi hızlandı. Biraz daha verimli oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bambogie B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgiler için çok faydalı oldu. Tek dert bir mağazaya gitmek kaldı şimdi. Mobil uygulamadan olsaydı iyiydi ama bir fırsat bulup mağazaya uğrayıp esimi almak kaldı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turkcell e sim geçişini kaç liraya yapıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 26 Ekim 2021; 10:15:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ücretsiz sanırım değil mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Taşıma işlemi ile giderseniz ücret alınmıyorum. Kartınızı değiştiricekseniz eğer 45₺ bir ücret isteniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MUNCH M kullanıcısına yanıt
    45 lira da çok fazlaymış. 2 defa taşıma yapmam lazım, uğraşmaya değer mi bilmiyorum 45 lira için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah itibariyle başladım kullanmaya ama şarj biraz hızlı eriyor gibi geldi. Bakalım normalde öğleden sonra %75 seviyesine gelirken hatta yoğun kullanmadığımda akşam üstüne doğru şimdi öğlen olmadan geldi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MUNCH M kullanıcısına yanıt
    sanırım Turk Telekom'da ilk e-sim geçişi ücretsiz yanlış anlamadıysam:

    https://www.turktelekom.com.tr/e-sim/index.html

    Eğer cihazınız eSIM destekli ise ve fiziksel sim ile kullanıyorsanız, eSIM’e geçiş yapabilirsiniz. Bunun için cihazınız ve kimliğiniz ile bayilerimize uğramanız yeterlidir. Kurumsal müşterilerimiz taleplerini ilgili bayi, müşteri yöneticileri ya da KMT’lerine iletebilirler. eSIM’e ilk geçişiniz ücretsiz, sonraki geçişleriniz fiziksel simkart değişiklik ücreti ile aynı olacaktır. Güncel ücretler hakkında bayilerimizden bilgi alabilirsiniz.

    Turkcell yine bol bol para kesiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.