Şimdi Ara

İphone 7 Nand / Anakart arızası 4013/4014

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İphone 7 4013/4014 hatası aldım ve telefonu bir tamirciye verdim. Nand arızası olduğu söylendi. Telefonu yaptılar ancak sadece 3 saat çalıştı sonra yine kapandı. Elma işareti gelip gidiyor, sonrasında yazılım hatası (restore) veriyor. Tekrar kontrol ettiler ve anakart değişimi gerektiğini söylediler. Anakart değişim fiyatının yüksek olması ayrıca güven kaybı yaşamam nedeniyle yaptırmadım ve A50 aldım. 9 aydır onu kullanıyorum.

    Bu işin ortalama maliyeti nedir? Anakart değişimi şart mı? Daha önce bu problemi yaşayan var mı? İstanbula bu işi yapan tavsiye edeceğiniz bir özel servis var mı?



  • cezaturka12 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yarın irtibata geçeceğim.
  • Birçok yer var
  • istanbulsrv İ kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk arızalandığında bu kadar problemli olduğunu düşünmeyip eskişehirde bir tamirciye verdim. Cihaz saece 3 çalıştı ve arıza tekrarladı. Maalesef yapamadılar. Anakart değişmesi gerekiyor dediler. Bundan dolayı bu konuda işin ehli olan bir yer varsa değişim olmadan yaptırmayı düşünüyorum. Üstelik cihaz ehil olmayan kişilerce birde kurcalanmış oldu. Tavsiyeniz varsa görüşmek isterim.
  • Aynı sorunu ben de yaşadım, forumda kenbu diye bir üye vardı, onun dükkanına götürmüştüm, nand değişimi olacaktı ama eski nand çok kötü bir şekilde gittiği için ondaki veriyi okuyamadık ve bu yüzden sorunu çözememiştik ama benden herhangi bir ücrette almamıştı.
  • Fueb F kullanıcısına yanıt
    Nand arızalandığı zaman işler uzar yapılırda beklemek gerekiyor bazen hemen olacak birşey değil birazda maliyeti artıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulsrv -- 1 Haziran 2020; 15:12:40 >
  • Kenbu hocamla konuyu görüştüm. Ben onun vaktini çalmamak için kısa tutmak istesem de sağolsun uzun uzun anlattı olayı. Cihaz öncesinde tamir görmesine ve yazılımı nanda tanıtmak için veri cekilmesine rağmen aynı problemi yaşattığından dolayı tamir ihtimalinin başarılı sonuçlanma olasılığının düşük olduğunu ilk aşamada problem çıkartmasa da 4 5 ay sonra dahi problem çıkabileceğini ilk tamirden sonra tekrar 4013-4014 hatasını veren cihazın arızayı tekrarlayabileceğini detaylarıyla anlattı. Şuan vazgeçtim yaptırmaktan. Bu arada sayesinde ilk tamiri yapanlarında aslında hatalı işlem yaptığının söylenemeyeceğini kenbu hocama telefonun öyküsünü anlatınca öğrenmiş oldum. Boşuna yapamadılar demişim adamlara. Arkadaşlar olay şu ;nand değişimi yapılsa dahi telefon yazılım almayabiliyor bunun üzerine nand bilgilerini yurtdışına gönderiyorlar yurt dışı kaynaktan nandın tanıtılması için veriler geliyor. Bu veriler nanda işleniyor ve telefon aktif hale geliyor. Ancak bunun sağlamlığı konusunda şüpheler var çoğunlukla başarılı olabiliyod yani kimi telefonda ömürlük oluyor. Kimi bendeki gibi 3 saat dayanıyor. Kiminde de 6 7 ayda cihaz elinizde kalabiliyor. Cihazınızın arıza ve hasar durumuna göre değişebiliyor.
    Ben kenbu hocama tekrar teşekkür ederim verdiği değerli bilgiler için.

    Bu arızayı yaşayan ve ilerde yaşayabilecek arkadaşlar için söylüyorum tamir fiyatları çok oynak iyice sorun ilk girdiğiniz yere yapışmayın 400 ile 1200 tl arasında değişen tamir fiyatları aldım. Kenbu hocam olayın ne olduğunu anlattığından onunla fiyat konuşmadık yanlış anlaşılmasın :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.