Şimdi Ara

IPHONE 6S PLUS SES ÇIKIŞ GÜCÜ VE KALİTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
19.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda 6s plus aldım. önceki telefonum da 6'ydı. Şöyle bir durum tespit ettim: 6'nın ses çıkış gücü ve de özellikle kalitesi 6s'e göre çok daha iyi. Eski telefonum eşimde olduğu için her koşulda seslerini karşılaştırdım ve 6s'in geride kaldığını gördüm. problem acaba benim cihazımda mı diye düşünerek teknoloji marketlerine gittim orada da sonuç aynı oldu. Belki dikkat etmediniz ama lütfen siz de bir bakın. Eğer aynı görüşteysek durumu yetkililere iletelim. Belki yazılımsaldır ve güncelleme ile durum düzeltilir.

• Sizin daha onceki cihaziniz muhtemelen abd urunudur yada avrupadan alinmamis bir iphonedur bende ayni seyi farkettim ve forumda buldum turkiyeden yani avrupadan alinan iphonelarda ab ses siniri var buyuk ihtimal ondan kaynaklaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap AB ses sınırı
  • sasa19951995 S kullanıcısına yanıt
    Geri dönüş için çok teşekkürler öncelikle. Arkadaşım önceki cihaz da şimdi ki cihazda da 'assembled in china'. ibaresi var arkada. Bu durumda aynı şeyi düşünebilir miyiz ? Ayrıca sadece ses çıkış gücü değil kalitede özellikle bir farklılık var. 6'da sesteki ayrıntılar çok da güzel değil mi? Yazılımsal olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yiğitege

Geri dönüş için çok teşekkürler öncelikle. Arkadaşım önceki cihaz da şimdi ki cihazda da 'assembled in china'. ibaresi var arkada. Bu durumda aynı şeyi düşünebilir miyiz ? Ayrıca sadece ses çıkış gücü değil kalitede özellikle bir farklılık var. 6'da sesteki ayrıntılar çok da güzel değil mi? Yazılımsal olabilir mi

İlk cihazın arkasında olan model numarası ne? A harfiyle başlar.
  • Evet A ile başlıyor. Bunun anlamı nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yiğitege

Telefondaki ayarlar ve hakkindaki bolumunden model numarasini yazarsaniz hangi telefonun hangi ulke icin uretildigini anlarsiniz ben tr den aldigim 6splus in ses sinirini kaldirinca hem ses seviyesi hem kalitesi ozellikle basslarda cok asiri bir fark oldu sizde telefon model numarasini internetten arastirirsaniz ogrenirsiniz durumunu bu arada ab ses sinirini kaldirma islemide forumda detayli olarak anlatan arkadas olmus bende forumdakileri harfi harfine yaptim sikinti olmadi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok önemli bir ayrynty de?il yani payla?ylabilir bir?ey. E?er yazarsanyz en azyndan Amerikan cihazy my onu anlayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1myst

AB ses sınırı özelliği açılıp kapatılabiliyor.

Ayrıca; iPhone 6 şuanda Apple cihazları arasında iPad Pro'dan sonra ses kalitesi en iyi olan cihazlardan biri.

Apple cihazlarını ses konusunda en iyiden başlayarak sıralarsak:
    1- iPad Pro
    2- iPhone 6
    3- iPhone 6 Plus
    4- iPhone 5S
    5- iPhone 6S
    6- iPhone 6S Plus
    7- iPad 4
    8- iPad Air
    9- iPad Mini 4
    10- iPad Mini 2
    11- iPad Air 2
    12- iPad Mini 3
    13- iPhone 5
    14- iPhone 4S

Kaynak: Phonearena

Acilip kapatilmasi ayri ama eger bu ses siniri varsa anca kod ile kalkabiliryor zaten kaldirinca da 6 tik olan kirmizi ses bari 8 yada 9 tane bar sekline geliyor zaten ses kalitesinden farki anliyorsunuz yani o acilan kapatilan sey ayarlardan anca ab ses sinirinin maksimum seviyesine getriebiliyor galiba onu kapatsaniz bile en yuksek halde sadece yuzde 70 75 civarinda dolasiyor sinirsiz iphonelara gore

• Ab ses sinirini kaldirma isleminihttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91485082&p=1#91485082 burdan bakabilirsiniz
  • Arkadaşlar benim problemim kulaklık ile ilgili değil. Telefonun speaker ındaki ses çıkışından bahsediyorum. Ses sınırı kalktığında kalite artıyor mu yoksa sadece desibel olarak mı artıyor.

• Bu arada yazılımla ilgili olabilir mi yani güncelleme ile düzelir mi

• quote:

AB ses sınırı olmayan cihaz ile olan cihazların karşılaştırması nerede yapılmış?

Ses düşük geliyorsa; AB ses sınırını kapatın. Ardından Ses açma butonlarıyla sesi açmayı unutmayın!

Yinede düşük geliyorsa başka bir kulaklıkla deneyin.

Hala ses az geliyorsa servise..

Ha birde İşitme cihazı modunu açmaları önerilmiş. 5 ve 4s için.

Bunların dışında yaptığınız 'kod' değişiklikleri cihazın donanımına (ses çipine) kalıcı zarar verebilir. Pil ömrünü kısaltabilir. Android cihazlarda bunu hatta daha fazlasını yapıyordum. Bir zaman sonra ses metalik ağırlıklı gelmeye başlamıştı. Önermiyorum.

Aynen kodun fazlasi sakinca yaratabilir sadece kodu amerikadaki iphonelar ile ayni yaparsaniz sakincasi olmaz diye dusunuyorum benim bildigim ab de 1.0 derecede ama amerika dubai cin gibi ulkelerde satilan iphonelarda 1.25 diye biliyorum

Bu arada karsilastirma ise soyle oluyor 6 kirmizi bar sayisi normal iphonelar gibi 8 kirmizi bar sekline geliyor. Ama gercekten ilk aldigimda iphoneun sesi bu kadar kotu olamaz demistim iphone 4 ve dubaiden gelme iphone 5 e gore 'rezalet' diyebilcegim bir seviyedeydi yani note 3 ten farki yoktu 😀
    Bu arada bunlar sadece kulaklik seviyesi sistem sesi hoparlör falan degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa19951995 -- 26 Ocak 2016; 2:59:11 >

• quote:

AB ses sınırı olmayan cihaz ile olan cihazların karşılaştırması nerede yapılmış?

Kaynak var mı? Dedikodu mu?

Amerikan cihazlarında AB ses sınırı ayarının olup olmadığı kesin mi? Ekran görüntüsü alabilir miyim?

AB ses sınırı ayarı olmayan cihazın sesinin normal olup Ab ses sınırı ayarı olanın sesinin anormal olduğu ile ilgili büyük teknoloji sitelerinden haber örnekleri alabilir miyim?

Apple'ın bu konuda bir açıklaması var mı?

Bu sebepten dolayı iPhone'unu iade eden var mı?

Bu konuda kullanıcılar şikayetlerini yargıya intikal ettirmişler mi?

Şikayet sitelerinden örnekler alabilir miyim?

Vallaha avrupa birligi yasalari mevzuat ne derse yapmak zorundalar zorunluluk oldugu icin aciklama yapma zorunluluguda olmuyor hayliyle mesela dubaide satilan iphonelarda facetime olmamasi gibi zaten bir cok ulkede farklilik gosterebiliyor apple yoksa satma izni alamiyor nasil sadece tr de 2 yil garanti veriyolar ayni mantik gibi zaten uzun zamandir var bu hikaye iphone 5 zamaninda cikan bisi sadece avrupa birligi yasalari olan ulkelerde geciyor zaten tum apple urunlerinde var sadece appleda degil benim bildigim sony htc... Zorunlu yasa oldugundan dolayi musterilerde itiraz edemiyolar geri vermek gibi yani ureticiler biz yasaya uyduk demek zorunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa19951995 -- 26 Ocak 2016; 16:51:00 >

• Arkada?lar, benim belirtmek istedi?im husus kulaklyk sesiyle ilgili de?il telefonun speakeryndan çykan sesin desibeli ve temizli?i ile ilgili. Yphone 6 'dan çykan sesin 6s plus'yn sesine göre çok daha temiz ve desibelinin biraz daha yüksek olmasy. Bu farklylyk byrakyn ?arkylarda, telefonun zil seslerinde bile fark ediliyor. Ses synyry ile ilgili olaca?yny pek dü?ünmüyorum çünkü orta ?iddette açty?ynyzda da farklylyk söz konusu. Dünya kadar para verip telefon aldy?ynyzda bir önceki modele göre eksiklik oldu?unda canynyz sykylyyor özellikle de bu apple sa. Yn?allah yazylymla ilgilidir. Benzer deneyimi olan arkada?lar varsa ?irkete geri dönü? sa?larsak belki dikkatlerini çekebiliriz.
  • Arkadaşlar, benim belirtmek istediğim husus kulaklık sesiyle ilgili değil telefonun speakerından çıkan sesin desibeli ve temizliği ile ilgili. İphone 6 'dan çıkan sesin 6s plus'ın sesine göre çok daha temiz ve desibelinin biraz daha yüksek olması. Bu farklılık bırakın şarkılarda, telefonun zil seslerinde bile fark ediliyor. Ses sınırı ile ilgili olacağını pek düşünmüyorum çünkü orta şiddette açtığınızda da farklılık söz konusu. Dünya kadar para verip telefon aldığınızda bir önceki modele göre eksiklik olduğunda canınız sıkılıyor özellikle de bu apple sa. İnşallah yazılımla ilgilidir. Benzer deneyimi olan arkadaşlar varsa şirkete geri dönüş sağlarsak belki dikkatlerini çekebiliriz.
  • Anladığım kadarıyla bu konuda yalnız değilim. Tecrübeli arkadaşlardan bu konu ile ilgili şirkete güzel bir mail atıp geri dönüş yapabilecek birileri var mı acaba ? Bu konuda pek iyi değilim de...Hem Apple Türkiye'ye hem de Amerika'ya. Dünya kadar para verdik ve hizmet beklemek hakkımız değil mi ?
  • benimde aynı hocam 6plus'tan 6s plus'a geçtim 6s plus'ın hoparlör sesi 6plus'a göre farkedilir biçimde epey düşük😌
  • quote:

AB ses sınırı özelliği açılıp kapatılabiliyor.

Ayrıca; iPhone 6 şuanda Apple cihazları arasında iPad Pro'dan sonra ses kalitesi en iyi olan cihazlardan biri.

Apple cihazlarını ses konusunda en iyiden başlayarak sıralarsak:
    1- iPad Pro
    2- iPhone 6
    3- iPhone 6 Plus
    4- iPhone 5S
    5- iPhone 6S
    6- iPhone 6S Plus
    7- iPad 4
    8- iPad Air
    9- iPad Mini 4
    10- iPad Mini 2
    11- iPad Air 2
    12- iPad Mini 3
    13- iPhone 5
    14- iPhone 4S

Kaynak: Phonearena

Hocam bu sıralamayı siz mi yaptınız yoksa araştırma neticesi mi? Bende iPhone 6 ve iPad Air bulunuyor. Ses kalitesi olarak (gücü değil) iPhone 6, iPad Air'ın yanına bile yaklaşamaz

• İphone 5 ios 6 da oldu sekli mantigi yok bundan sonrada cikcak iphonelarda her ios surumunde olmak zorunda yoksa iphone hic bir avrupa ulkesinde satilma izni alamaz hem olmasa ben nasil kod ile kaldircam birde bu ses sinirini kulaklara zarar verebilir mi bilemem avrupa birliginin bir bildigi vardir herhalde apple a boyle bir yasak getirmesinin apple bu sinrii istesemesede yapmak zorunda eger bir test istiyorsaniz iphone 4 yada 4s lerde yada amerika vb ulkerlerden alinan iphonelarla kulaklik performansini test edin 5s 6 6s ipad air pro ipod farketmez ulke olarak illa amerika degil zaten 2 tane farkli var avrupada satilan ve satilmayan ogrenmek istiyorsaniz ingilizcenizde varsa apple mevzuat bilgilerinde yazmak zorunda oldgundan ordan bulup okuyabilirsiniz tabi bu arada denerkende kucuk earpodslari degilde adam gibi bir kulakliklari kullanin farki daha rahat anlarsiniz o zamanda ne demek istedigimi anlayacaksiniz bu arada hoparlor kalitesi ip6s lerde dusuk eski nesile gore ama asiri bir fark yok 6 pluslarda aslinda cok iyi degildi nedense hic bir iphone iphone 3g kalitesine gelemedi ona yaklasan bile cikmadi "testlerde" en fazla 3g modelinde hoperlor sesi geliyor tabi hic bir iphone normal ipadlerin yanina bile yaklasamiyor ama normal tabi sonucta 9.7 inch makineler :) ipad minileri bilmedigim icin onlar hakkinda yorum yapamiyorum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa19951995 -- 26 Ocak 2016; 17:04:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.