Şimdi Ara

IPHONE 6S Mİ S7 EDGE Mİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
3
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Feint-TR

quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

quote:

Orijinalden alıntı: Feint-TR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

Kamera ve ekran gibi özellikler için s7.
    Daha güncellenen ve servis desteği için 6s.

Geri kalan şeylerde denkler hemen hemen. Performansta daha hızlı olan s7 iken oyunları daha iyi oynatan 6s. Pil için bir şey diyemem hemen hemen s7 1 saat daha fazla kullanım süresi sunabilecektir diye düşünüyorum.

1080p video acikken yapilan testlerde S7 Edge 11 saatin uzerine cikiyor. Iphone 6 saat. Reel kullanımda 3-4 saatten az fark olacağını sanmam.

S7 edge yanina 6s plus koy sabahtan aksama kadar kullan o zaman gorursun pil suresini.

Hahhahahahbaba :) biraz arastir kardes reel kullanim videolarini izle. haa birde unutmusum Apple teliniz kac saate sarj olabiliyor hani oluyor diyemiyorum "olabiliyor" diyorum biraz zorlaniyor galiba 3 kati kadar falan sure gerekiyor hemde 1745 mAh lik bataryasinda :)))

6s plus diyorum bana 1715 mah batarya diyosun :) s7 edge konusunda 6s plustan gecip pil suresinden sikayet edenlerle dolu. Dedigim gibi fanatik olmayacaksin arkadas :)

Ha söyle yapabiliriz S7 Edge almaması için bu kadar canhıraş gayret ediyorsun ya, 6S Plus farkını postu açan arkadaşa verde, (ama 64 GB 6s plus ile 64 gb 6s arasindaki farkdan bahsediyorum) oda kurtulsun sende bizde :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trapen

İphone olursa 6s 64 gb
    Samsung olursa s7 edge

Bu ikisinin fiyatları aynı olduğundan ikisi arasında fikirlerinizi sormak istedim mümkün olursa sebebiyle birlikte yazarsanız sevinirim
    İyi forumlar...

Bu arada Trapen kardeş, konuyu attın sonra kayıplara karıştın burda bir hal olduk :)) Çoktan aldın mı yoksa herhangi birini @trapen :)
  • Ingilizce videoları izledim,s7 Edge-6s plus oyun performanslarını izledim aynı oyun yan yana 2 cihaz 6s Plus daha once oyun ekranı geliyor oyun baslıyor ve yorumlarda Ram-pil daha dusuk gozuksede 6s Plus tavsiye ediliyor

• iphone al bence bir ara şarj aletini kaybedersin sonra gider 100 tl ye şarj aleti alırsın mesela sonra 100 tl ye kulaklık alırsın yok ucuz alıyım dersin telefonunu şarj etmez etsede çok ısınır. bir uygulama indirmek için 70 kere şifre girersin aykülot şifreni felan unutursan CIA deki dayının yanına bir gidersin felan bunlar güzel artılar yani mesela birde mp3 indirmek var hacker olmaya çalışırısın mp3 indirmek için ne biliyim Hayfon iyidir ya Android ne ki...

Not: 3 tane Iphone'nun son 3 serisini kullanarak bunları konuşuyorum 6 ve 5 i elden çıkarttım şuanda 4s i ikinci telefon olarak kullanıyorum. Zenfone2 diğer telefonum android özgürlük demek duvarkağıdı haricinde hiçbirşeyine müdahale edemediğiniz bir telefon almak hiç hoş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Değer kaybını ve Samsung'un aylarca bekletip cihaz çıktıktan iki yıl sonra da kestği yazılım desteğini hesaba katarsak 6s. Neticede dört yıl sonra 6s hâlâ güncel kalabilecekken S7E çoktan tarihin tozlu sayfaları arasına karışacak.

Güncelleme ile telefonu pert edip (4s_5_5s) sana zorla yenisini aldıracaksa kalsın almayalım güncelleme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Ezbere yorum yapmayalım. 9.3.2 ile 5s gayet stabil ve hızlı. Sadece 4s düzelemedi onun da belleği düşük yapacak bir şey yok. O telefonu güncellemekle hata ettiler.

• quote:

quote:

İphone olursa 6s 64 gb
    Samsung olursa s7 edge

Bu ikisinin fiyatları aynı olduğundan ikisi arasında fikirlerinizi sormak istedim mümkün olursa sebebiyle birlikte yazarsanız sevinirim
    İyi forumlar...

Bu arada Trapen kardeş, konuyu attın sonra kayıplara karıştın burda bir hal olduk :)) Çoktan aldın mı yoksa herhangi birini @trapen :)

hocam yazın alcaktım şimdiden açıyım dedim bu kadar tutcağını hiç düşünmemiştim s7 edge almaya karar verdim ben 6s plusla karşılaştıran arkadaşlarda olmuşta 6s plus 64 gb 600 tl daha pahalı açıkcası o kadarda veremem

-tasarım , geniş ekran , gece çekim özelliği , hızlı şarj açıkcası beni s7 edge almaya çeken özellikler oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trapen -- 26 Mayıs 2016; 10:20:23 >

• Bende yabancı sitelerden duydum okudum mantıklı geldi..
    Suan son IOS yazılımı 9.3.xxxx ramda yaklasık 700mb yer tutuyor cogu iphone 512mb ram-6 serisi 1 gb Ram-6s serisi 2 gb ram var,,,,
    4s-5-5s e kırıpılmıs hafif versiyonunu verseler bile 350-400 mb ram harcar bosta kalan ram baya as kasma olabilir...
    -6 serisi bir guncelleme daha alır ama sonrası onunda ram yetmeyecek 6s 3 sene rahat gider 7 serisi yuksek ram li gelse bile 3gb isletim sistemi olmaz sonucta

• quote:

quote:

quote:

İphone olursa 6s 64 gb
    Samsung olursa s7 edge

İyi forumlar...

hocam yazın alcaktım şimdiden açıyım dedim bu kadar tutcağını hiç düşünmemiştim s7 edge almaya karar verdim ben 6s plusla karşılaştıran arkadaşlarda olmuşta 6s plus 64 gb 600 tl daha pahalı açıkcası o kadarda veremem

-tasarım , geniş ekran , gece çekim özelliği , hızlı şarj açıkcası beni s7 edge almaya çeken özellikler oldu

Anladım hayırlısı olsun :) Bende uygun fiyatlı S7 Edge arıyorum, bir kaç sitede 2200-2300 e vardı (Hatta VR gözlükle, kablosuz şarj aparatıyla beraber) ama sahtekar gibi geldiler bana. Get açılan sitelerde ilan veriyorlar sonra ben getle ödeme almıyorum hesabıma gönderin diyorlar. Ortalık uyanık kaynıyor. Sonra gönderecek eline 2.el yada bozuk bir ürün belkide uğraş dur.

• S7 edge

• konusu bile olmaz tabiki s7 edge. hoş bende 5s var ama para bulduğumda ya note ya s serisi samsung alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harpci

Kimse alınmasın ama Samsung Dünyadaki en kalitesiz markalardan biri. LG G5 al daha iyi. LG sağlamdır. Fotoğraf kalitesi de şuan en iyi LG de

Lg saglam felan degildir arkadas ekran sararmalari kasa catlaklari bootlooplar belli ki daha tanisamamisin lg ile tam olaram

• Göreceli bir soru bu tam tartışma yaratır. İkisi de güzel ve kendilerine göre artıları eksileri var hangi eksiler sizi daha az etkileyecekse onu alın bu kadar basit 👍🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7 bekle 64 gb al bak keyfine. Olmazsa 6s al ufak sıyrıklarla atlatırsın en kötü .

• Şimdi herkesin bir zevki var.Hangisini beğenip beğenmiyeceğin sana kalmış.Biz burada sadece fikirlerimizi söyleyebiliriz.Ben açık olarak şunu söyleyebilirim ki müşteri memnuniyeti ve teknik servis konusundu apple'ın eline su dökecek bir firma daha yok.Arızalı ürünler konusunu öyle dikkatli ve titiz çalışıyorlar ki bütün adımları siteden izliyorsun ve eğer bir talepte bulunursan tamir aşaması videolarını bile izleyebiliyorsun.Kimse yanlış anlamasın samsung kötü demiyorum ama bu bahsettiklerim samsung için geçerli değil malasef.Gerçekler acıdır yapacak bir şey yok.Ben 2.5 sene note 3 kullandım 2300 tl ye aldım.750 tl ye sattım.Arkadaşım benden 2 ay civarı önce 5s aldı şu an 1000-1100 lira arası satışı var.Biraz bunları da düşünmek gerek.Bazı arkadaşlar güncelleme konusunda bayağı bir yüklenmişler apple a ama şunu söyleyebilirim 14 Ekim 2011 yılında çıkan 4s hala güncelleme alıyor ve siz telefona yavaş diyorsunuz birazcık insaflı olun telefon 5 senelik ama adamlar demek ki hala telefona değer veriyorlar.29 Mayıs 2012 çıkan s3 güncelleme desteği yok.

• 1 aydır diyorum ki iphone 6s mi alsam samsung s7 edge mi.İki telefonunda karşılaştırmalı videolarını inceledim telefoncuya gidip cihazları da inceledim.Yorumlara baktım bir türlü karar verememiştim.S7 Edgeye bakıyorum kamera olarak 6s ten daha iyi hafıza sorunu yok su geçirmezlik özelliği var kasasıda gayet hoş bir telefon gerçekten bir çok üstün yanı var 6sten.6s tarafına bakıyorum stabil oluşu güncelleme desteği en önemlisi garantisi ve ikinci el olarak satarken fiyatının düşmemesi.Yani kişiden kişiye göre değişir sonunda iphone 6s almaya karar verdim.
  • aynı ikilemde kalmıştım 6s 64gb aldım. tık demeyen bir telefon memnun etti açıkçası. iphone 7 zaten alınmaz apple in 'S' serisi telefonları her zaman daha iyi olmuş serinin mevcut hataları düzeltilmiştir. o yüzden bugün 6s alsan bile 7s in çıkışına daha vakit var. ha s7 kötümü kesinlikle değil ama fiyatı kısa bir zamanda öyle bir düşecekki pişman olacaksın verdiğin paralar buz gibi eriyecek. ben en son iphone 3g çıktığı zamanda almış bir sene kullanıp androide geçmiştim. ozamandan bu yana hep android telefonları kullandım. ios a geçmek 6s ile nasip oldu birazda android ten sıkılmıştım açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: köseoğlu

1 aydır diyorum ki iphone 6s mi alsam samsung s7 edge mi.İki telefonunda karşılaştırmalı videolarını inceledim telefoncuya gidip cihazları da inceledim.Yorumlara baktım bir türlü karar verememiştim.S7 Edgeye bakıyorum kamera olarak 6s ten daha iyi hafıza sorunu yok su geçirmezlik özelliği var kasasıda gayet hoş bir telefon gerçekten bir çok üstün yanı var 6sten.6s tarafına bakıyorum stabil oluşu güncelleme desteği en önemlisi garantisi ve ikinci el olarak satarken fiyatının düşmemesi.Yani kişiden kişiye göre değişir sonunda iphone 6s almaya karar verdim.

Aklın yolu bir..maas 1.600 tl dedim taksitle fatura/tarifeye ek odeme ile telefon alayım.Gerek 2,eli yuksek olması gerek sony Lg gibi 6ayda model cıkarmadıgı icin 6s Plus ta karar kıldım fikrim kolay kolay degismez acaba demedim ayrıca youtube oyun ve uygulamalarda 6s Plus-s7 edge den daha hızlı cabuk acıyor baslıyor

• kesinlikle s7 edge al iphonun saçma sapan batarya sorunu yüzünden bile alınmaz
  • Apple'ın müşteri hizmetlerinin, ürününe sahip çıkmasının daha iyi olduğundan çokça bahsediliyor elbette Samsung'a göre çok daha iyi olabilir. Ancak gözden kaçırılan bazı durumlar var,

Öncelikle bir telefon alırken hangi şartları dikkate alacağı kişiden kişiye değişiyor, ben alacağım telefonun mutlaka garanti süresi içerisinde bir sorun çıkaracağını varsayarak karar vermiyorum mesela, ama böyle düşünenlere de bir şey diyemem. Oranlar nedir bilmiyorum araştırmadım ancak alınan akıllı telefonların (orijinal ürünler tabiki) kaçta kaçının garanti süresinde gerçekten üründen kaynaklı bir sorun sebebiyle servislere gittiğini bilmiyorum. %10 u geçiyor mudur sizce? Birde sanki Apple harici firmalar fabrikasyon hatasından kaynaklanan ürünlerde destek vermiyor değişim yapmıyor tamamen ilgisiz davranıyor gibi bir mantık yürütülüyor, Apple ın daha iyi olması bu alanda diğer firmaların çok kötü olduğu anlamına gelmiyor, ama bu alanda Apple'ın hakkını tabiki vermek lazım. Mesela fabrikasyon hatalarında ikiletmeden ürün değişimi yapıyorlar bu çok güzel bir şey.

Bir başka konu Apple kullanan arkadaşlar ilk dokunmatik ekranlar ve telefonlar çıkmaya başladığında Android cihazlara karşı savunma yaparken haklı olarak, Apple'ın donanım üstünlüğü, dizayn üstünlüğü, Apple Market'teki uygulama sayısındaki fark gibi unsurlar üzerinden konuşuyorlardı. Şu anda gördüğüm kadarıyla bu alanlarda Apple'ın eskiye bir üstünlüğü yok, hatta belli alanlarda daha düşük bir profil çizmeye başladı. Şu anda Apple kullanıcılarının savunma hatları daha çok Apple'ın marka değeri üzerine kurulu. Apple marka ürünlerin ikinci ellerinin iyi fiyattan satılabilmesinin sebeplerinden biri bu marka değerinden kaynaklanıyor zaten. Elit bir profil çizen, "üst gelir seviyesinde" olma hissi veren bir marka değeri olması, donanımıyla nispeten daha barışık bir yazılıma sahip olması (bazı modellerinde afallasa bile) alıcı kitlesini sabit tutabiliyor, buda fiyatları hep yukarıda tutuyor, çünkü bu kavramların ve kullanıcı deneyiminin doğal olarak alıcısı var.

Apple fiyatlarının yukarda belirttiğim sebeplerle çok düşmemesi, ikinci ellerinin de bu yüzden yüksek fiyatta kalmasına sebep oluyor. Çünkü iOS isteyen ve beğenen bir kitle için başka bir alternatif yok, o yazılımı kullanan başka bir rakip olmaması Apple için bir avantaj ve fiyatlar bu yüzden fahiş oluyor. Bu posta attığım bir kaç mesajda da belirttiğim gibi, Apple ürünlerinin fiyatlarının çok düşmemesinin donanımlarının çok özel olmasıyla ilgisi yok. Çünkü iPhone u tek tek söktüğünüz zaman işlemci mimarisini kendisi yapması dışında içindeki tüm parçaların üretimleri başka firmalara ait olduğu görülüyor. ABD menşeli bir firma olmasına rağmen cihazlarını ve parçalarını uzak doğudaki firmalara ürettirmesi de fiyatları yükseltiyor doğal olarak. Android cihaz üreticileri hemen hemen tamamı zaten uzakdoğudalar ve kendi ülkelerinde üretilen tonla malzemeyi kullanarak eşdeğer bir donanımı daha ucuza mal edebiliyorlardır diye düşünüyorum.

Bir başka konu Android cihaz sayısı çok olduğundan rekabet had safhada ve hızlı bir şekilde fiyat kırmak zorunda kalıyorlar, onlar fiyat kırınca doğal olarak ikinci el piyasası da düşüyor, ikinci ellerinin düşük olmasının ürünlerin kalitesiz olmasıyla yada bazılarının tabiriyle "çöp" olmasıyla ilgisi yok. Çünkü o çöp denen donanımlar bugün tüm cihazların içinde var :)

Apple kullanan arkadaşların savunma hatlarından biri de güncelleme konusu. Yukardaki yorumlara baktığımda, Apple'ın güncelleme desteğini uzun süre verdiği söyleniyor ama bazı modellerde bunun başarısız olduğu belirtiliyor. Bunun sebebi olarakta cihazların 4-5 senelik olması öne sürülüyor. Samsung 2 yıl destek vermekle itham ediliyor sonra ürününe sahip çıkmıyor deniliyor. O zaman şu soru akla geliyor, bir cihazın güncellemesi neden yapılır? O cihaza yeni özellikler katmak veya var olan özelliklerini optimize etmek için değil mi? Eğer cihaz var olan yazılımıyla stabil çalışıyorsa illa güncelleme yapacağım demenin anlamı nedir?

Android dünyasında ROOT yapma ROM atma gibi kavramlar olduğuna göre, üreticinin yazılımına mahkum olmak zorunda değil zaten kimse. Açık kaynak kodlu bir platform üzerine oturan Android cihazların sürekli firma bağımlı güncellemer almasını beklemek bence işin doğasına da biraz aykırı. Ben anlamam ROOT tan falan uğraşamam diyen arkadaşlar isterlerse bunu birisine rahatlıkla yaptırabilirler öyle değil mi? Şu anda bazı firmalar (HTC gibi) telefonları çöplüğe çeviren kendi uygulamaları yerine saf Android deneyimi sunmaya başladılar. Yani Cyanogenmod gibi 3.parti saf Android yazılımlarının yaygınlaşması, insanların bunu tercih etmeleri HTC yi erken uyandırmış görünüyor ve çok doğru bir iş yapıyor. Bir süre sonra eminim hemen hemen tüm Android üreticileri belki opsiyonel olarak bunu sunacaklar, yani ister o firmanın yazılımlarını kullanmak isterse saf Android kullanmak gibi, gidişat oraya doğru. Buna en çok Samsung direnecek gibi görünüyor ancak ciddi bir hata yapar böyle olursa.

Uzun bir post oldu. Applecılara da Androidcilere de aldıkları cihazlar hayırlı olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 26 Mayıs 2016; 17:56:38 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.