Şimdi Ara

İphone 6 kullanıp 6s'e geçmek için can atan tipler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evde tüm iPhonelar var nerdeyse ablamda bende ailenin diğer üyelerinde de 4 falan var hepsini kullandım 5s,6 vb..

iPhone'ların en büyük eksiği kameraydı 6'da dahil lg , sony , samsung'un gerisindeydi kamera bu telefonla Apple hız vb bunları geçtim kamerada uçmuş diğer telefonlarla arasında uçurum var özellikle ön kameradan bahsediyorum zaten iPhone'ların arka kameraları hep
    Fena değildi

Yeni gelecek özellikler için ram 2 gb olmalıydı ve Apple 7s'e kadar ram yükseltmez hatta 7s'te bile bence 2 gb kalır.

Telefonların hızını karşılaştırıyorsun birkaç saniye hızlı çıkıyor vb mesele hızından çok işlevdir bu mühendislikte de böyledir işveren Solid biliyor musun demez Solid'le ne yaptın ortaya koy der i6s hız olarak çok iyi diğer iPhonelara göre ve 3d touch ile uygulamalarda daha çok zaman kazanıyorsun telefon iyice pratikleşiyor buda işlevi işte zaten yalnızca 5s'ten sonra çıkacak tüm telefonlarda çok az zaman farkeder çünkü 5s'te çok hızlı telefondu sadece ön kamera ve ekran sorunu.

6s'i 2975 tl verip alırsan seneye rahatça 2.elini 2500'e satarsın emin ol.
    Diğer yakın fiyatlı telefonlar s6 edge + o kadar para vereceksin kaç paraya elden çıkacak?

S6 almayı düşünmüştüm kamerasından dolayı am 6s'in kamerasını görünce emin ol vazgeçtim ben bu telefonu uzun süre kullanmak için aldım 3 sene kullanıcam en az ve bana iPhone klavyesi,ekranı rahatlığını hiçbir telefon veremiyor.

Bence ekran sorun olmazsa 5s'ten 6'ya geçmek saçma ama 6'dan 6s'e geçmek çok normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OreoNewAccount -- 29 Ekim 2015; 18:31:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böck kullanıcısına yanıt
    Geçen bir dükkan'a gittim elimde 6 Plus vardı kılıfsız jiletinsiz kullanırım haliyle görüntü çok daha güzel oluyor orada ki çocuk abi ne güzel telefon yaa 6s Plus di mi çok güzel yapmışlar bende ki iyi değil yaa dedi, ne var sende dedim çıkardı cebinden bir baktım iPhone 6 oğlum dedim aynı telefon bu ne çılgınlıktır arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Böck

quote:

Orijinalden alıntı: dupont81

Siz bir 6s sahibi olursanız eğer devrimi anlarsınız. Bu kadar net!!!

Baya bir kullanma fırsatım oldu devrimi anlayamadım. Başkasının telefonunu kullandığım için mi anlayamadıım acaba? 3500 lira versem anlar mıydım yoksa?

Arkadaşın dediği bu konuda doğru. Ele alıp kullanmak ile günlerini o cihazla geçirmek farklı şeyler. Cihazı aktif olarak kullanırsanız ciddi anlamda yenilik ve kolaylık. En basitinden sizin eleştirdiğiniz. Kameraya bas selfie çek bile kolaylık.

Kameraya bas, kamera uygulaması açılsın, arka kamerada ekran gelsin, kamera döndürme tuşuna bas, ön kamera gelsin sonra çekme butonuna bas gibi uzun bir işlemi en kısa hale getiriyor. Diğer mesajlarımda da belirttiğim gibi 3d touch olayına diğer telefonlar da geçtikçe siz de aktif olarak kullanmaya ve uygulamalar da arttıkça gerçekten güzel bir şeymiş demeye başlayacaksınız. Şu anda elinizde olmadığı için tam olarak bence olayı göremiyorsunuz.

• Mesele fiyat meselesi değil, mesele israf meselesi. Bazıları fiyata çok takılmış. Senin aylık gelirin 3 lira ise, onun ki 15 lira ise sana çok saçma gelebilir, o kadar parayı vermek o telefona. Bir şeyi değerlendirirken kendi penceremizden değil, karşındakinin durumu ile ilgili değerlendirmek lazımdır. Sen cebinden 20 lira çıkardığında, karşındaki 200 lira çıkarır, çünkü ona göre 200 lira 20 liradır. Parada önemli olan rakamlar değil, o rakamlara ulaşabilme kolaylığıdır.

Para hiçbir şeydir, statü her şey!

• Zamanında senede bilemedin 9 ayda bir telefon değiştiren biriydim son üç senedir.telefonların bana kattığı ektra özelliklerini verdiğim paranın karşılığını vermediğini anladım.

• Parası varki alıyor bende geçmeyi düşünüyorum gücüm varki alıyorum istersem gidip bi gecede pavyonda yerim sizemi dert oldu ?

• İsraftan başka bir şey değil
  • 6 kullanıp 6s almak bence para olsa da düşündürücü. Sonuçta 6 nın performans sıkıntısı yok. Şuanki sürümdeki yaşananlar zaten üretici firmanın yeni modeli alman için yaptığı dürtmelerden öte değil. Aynı tasarım anlayışı olan bir cihaza tekrar para vermek benim bakış açımdan anlamsız. Bir sonraki tasarımla gelen gelişimleri takip etmek gerek derim. Ama 5s kullanan birinin 6s e geçmesi daha normal. Bir yandan da düşünüyorum da ciddi boşa harcayacak kadar çok kazancım olsaydı her yıl gazete aboneliği gibi alırdım. Niye almiyim. Sonuçta bu iş artık pahalı bir hobiye dönüştü. Genelde dikkat ediyorum buralarda gereksiz diyenler ben gibi standartlara sahip bence. Madem gereksiz bu bölümleri forumda takip etmekte gereksiz olur ozaman. Bence herkezi dürtüyor yeni model. Durumlar iyi olsa herkes alır. En azından buradaki

• yok 6s in rami daha fazla, yok işlemcisi daha güçlü, vay arkadaş nasıl da uyutuyorlar milleti.

youtube u açın da iphone 6 vs 6s yazıp bi bakın fark var mı? o dediğiniz işlemci gücü yarım saniye daha hızlı yapıyor 6s i.. kamera farkını ayırt edebilecek misiniz.

gösteriş ve doyumsuzluk, en üst modeli kullanıyorum havası başka bir şey değil.

parası olanda kaptırıyor bunlara parasını, yarı aç yarı tok gezip alanlarda... en absürt durum da bu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 29 Ekim 2015; 18:27:26 >
  • Böck kullanıcısına yanıt
    Verememiştirsiniz belki. Olabilir. Ama bu ona çamur atmanızı gerektirmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: OZYMANDIAS

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: F@T@H

6s plustan aldigim tadi 6 plustan alamamistim bi agirlik yavaslama cok kotuydu bu nedenlerden dolayi ben sahsen gectim ve bana gore durumda varsa gecilir uzun omurlu bir cihaz olmus.

Nasıl yani hocam hız olarak var mı öyle bariz bir fark ki? Hangi uygulamalarda bir ağırlık hissettiniz mesela

6'da 1GB ram
    6s'te 2GB ram mevcut.

İşlemci hızı 6'ya göre %70 yüksek.
    Grafik işlemci hızı 6'ya göre %90 yüksek.

6'da kasa 6000 serisi alüminyum.
    6s'te kasa 7000 serisi alüminyum. (ancak 2 kişiyle rahatça bükülebilecek kadar güçlü)

6s'in ekranı dünya üzerindeki tüm telefonlardan daha güçlü (apple.com)

Ekranda devrim var, 3D touch özelliği yakında tüm telefonlara başka isimlerle kopyalanır.
    Kullanmayı bilirsen mükemmel bir özellik. 3D Touch desteği veren oyunlar çıktıkça anlarsınız.

Kamera 8MP'den 12MP'e çıktı.
    Ön kamera 1.2MP'den 5MP'e çıktı.

Kamera artık 4K video kaydı yapabiliyor.
    Live Photos özelliği ile bir nevi GIF çekebiliyor. (ses dahil)

Beğeneni varsa Rose Gold modeli satışa sunuldu.

Bunlar 6'dan 6s'e geçmek için nedenler. Bunlar da yetmiyorsa ne yapsın telefon Hoverboard mu olsun?

İphone 6 kullanan kitlenin büyük bir çoğunluğunun temel ihtiyaçlarına ve kullanım tarzlarına bakıldığında bu kitlenin sahip olduğu İphone 6'nın karşılayamadığı herhangi bir ek getiri bulunmuyor 6s'de. Ayrıca bu kitlenin büyük çoğunluğunun ihtiyaçlarını orta sınıf Android modeller dahi karşılayabilecek düzeydeyken yukarıda verdiğiniz teknik rakamlar yeni telefona geçmenin mantıklı bir izahı olduğu anlamına gelmiyor. Günümüzde sürekli telefon değiştiren iki sınıf var ; birisi gerçekten teknolojiyi sürekli takip etmek zorunda kalan , teknolojiye büyük bir hayranlık duyan ve deneyim etmek isteyen kesim ile çoğunluğu oluşturan tüketim bağımlısı kitle. Artık telefon teknolojilerinin (2011 yılında olmadığımıza göre) sürekli ve anlamsız bir şekilde gelişmesi sebebiyle bir önceki senenin amiral gemilerinin sunduğu özellik bakımından bir sonraki sene çıkış yapmış herhangi bir orta seviye telefon modeli ile aynı ürün gamına girmesi/düşmesi nedeniyle artık ,(yukarıda saydığım büyük kitle için söylüyorum) çoğu insan için günümüzde orta seviye bir telefon ile üst seviye bir amiral gemisi arasında arasında kullanıcıya verdiği kullanım hissini karşılaştıracak olursak fark neredeyse yok denecek kadar aza indi. Telefon teknolojileri günümüzde bu kadar gelişmişken İos gibi stabil bir işletim sisteme sahip bir telefon modelinin bir sonraki serisinden %70 daha az işlem gücüne sahip olması onun kullanım ihtiyaçlarını karşılayamacağı veya bir sonraki modelin bir öncekine kıyasla gerçekten büyük bir kullanım farkı yarattığı anlamına gelmez.İphone 6-6s veya Samsung S6-S7 arasında geçiş yapmış veya yapacak kişilerin büyük bir çoğunluğunun geçiş nedeninin psikolojik olduğunu düşünüyorum şahsen.

Ayrıca günümüzde çoğu insanın oyun oynarken veya internetde dolaşırken masaüstü yada dizüstü farketmeksizin baktıkları ekranların çözünürlükleri 768p-1080p arasında değişirken alacakları bir telefonda en az 1080p gibi çözünürlüğü şart sunmaları çok komik değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raweal -- 29 Ekim 2015; 18:47:43 >

• iphone 6 da ust tus puhahha

• Bizde elma logolu telefon kullanan kendini peygamber sandığı için almaları doğal tabii. Amerika'da falan bu telefonu git 3100$'ye sat kim alıyor bak.
  • iphone 4 s ilk çıktığında almıştım hala kullanıyorum , fakat bir arkadaşın dediği gibi öldü gömmeyi unuttular. o yüzden değiştireceğim ve beni bir 5 sene daha sallar diye düşünüyorum. yani aslında haklı bir sebebim var kendimce fakat aklımın bir ucunda kafamı kurcalayan bir his var acaba o kadar paraya değer mi? zamanında değmişti ama. şartlar her gün değişiyor ve hayat pahalılaşıyor ve ister istemez insan düşünüyor. ve bizim bile almak için 2 belki 5 kere kadar düşündüğünü adam tek kalemde alıyor. buda bizi o adamı sorgulamaya yöneltiyor ister istemez. konuyu açan arkadaşı anlayabiliyorum aslında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OZYMANDIAS

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: F@T@H

6s plustan aldigim tadi 6 plustan alamamistim bi agirlik yavaslama cok kotuydu bu nedenlerden dolayi ben sahsen gectim ve bana gore durumda varsa gecilir uzun omurlu bir cihaz olmus.

Nasıl yani hocam hız olarak var mı öyle bariz bir fark ki? Hangi uygulamalarda bir ağırlık hissettiniz mesela

6'da 1GB ram
    6s'te 2GB ram mevcut.

İşlemci hızı 6'ya göre %70 yüksek.
    Grafik işlemci hızı 6'ya göre %90 yüksek.

6'da kasa 6000 serisi alüminyum.
    6s'te kasa 7000 serisi alüminyum. (ancak 2 kişiyle rahatça bükülebilecek kadar güçlü)

6s'in ekranı dünya üzerindeki tüm telefonlardan daha güçlü (apple.com)

Ekranda devrim var, 3D touch özelliği yakında tüm telefonlara başka isimlerle kopyalanır.
    Kullanmayı bilirsen mükemmel bir özellik. 3D Touch desteği veren oyunlar çıktıkça anlarsınız.

Kamera 8MP'den 12MP'e çıktı.
    Ön kamera 1.2MP'den 5MP'e çıktı.

Kamera artık 4K video kaydı yapabiliyor.
    Live Photos özelliği ile bir nevi GIF çekebiliyor. (ses dahil)

Beğeneni varsa Rose Gold modeli satışa sunuldu.

Bunlar 6'dan 6s'e geçmek için nedenler. Bunlar da yetmiyorsa ne yapsın telefon Hoverboard mu olsun?

6 da o özellikler varsa çöpmüş zaten.

• OZYMANDIAS kullanıcısına yanıt
    En çok üzende ne biliyomusun. Diğer firmalar çift ekranlı telefonlar tepki süresi inanılmaz kısa olan kalemli telefonlar veya ön tarafta çift kamera ve çift tonlu flaşlı telefon yapar, hepsi güzel özellikler ama 3D Touch kadar ses getirmez. 3D touch çok güzel ve evet herkes tarafından kopyalanacaktır. Baya güzel bi olay. Ancak açık yazılım ile yani android ile nasıl çalışır bilinmez. Sorun burada şu ki tüm apple fanları s6 nın tasarımında olduğu gibi apple ilk yaptı bunu havasında olacaklar. Bizde haklısınız diyip bişey diyemiycez. Gerçi s6 nın tasarımı yanlış bir örnek ama olsun demek istediğimi anladınız. Telefonda oyun oynayanlar için 3D Touch mükemmel olur. Artık uzun süreli basma yerine kuvvet uygulama olayı kullanılacağından daha kaliteli bir oyun deneyimi sunar bence.

Yeni işlemci ile Intel Core M ile neredeyse aynı düzeye gelen apple tüm yazılım ve donanım devlerine meydan okuyor tek ve daimi üstün ben olmalıyım diye. Bence apple işlemci ve ekran işlemcisindeki bu önemli gelişmeyi iphone 7 ye saklamalıydı.

• Hastalık hocam herkeste bir miktar manik bozukluk var bende sürekli araba değiştiriyorum

• Bende de o sıkıntı var hocam. Al-sat yapmaktan bi hal oldum. Araba hobi gibi oldu artık. İşin garibi kendimi hep araba pazarında buluyorum, sanki çekiyor beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Götterfunken

quote:

Orijinalden alıntı: alpino

Z5 premıum'u bekliyorum 6plus'tan geçmeyi düşünüyorum 6s'e geçmeye değmez çünkü😌

4k ekran,o işlemci ve kuş kadar pille günde 10 kez şarja takarsın artık.

hayatında hiç sony telefon kullandınmı ?

ek olarak ekran sürekli 4K çalışmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyke86

quote:

Orijinalden alıntı: Götterfunken

quote:

Orijinalden alıntı: alpino

Z5 premıum'u bekliyorum 6plus'tan geçmeyi düşünüyorum 6s'e geçmeye değmez çünkü😌

4k ekran,o işlemci ve kuş kadar pille günde 10 kez şarja takarsın artık.

hayatında hiç sony telefon kullandınmı ?

ek olarak ekran sürekli 4K çalışmıyor

Telefonlar ikiye ayrılır sony ve diğerleri.

Diye bir şey mi var

Olsun, küçük ekranda 2k=4k 5"'lik bir ekranda fark edemezsin. 15" en az fark eder.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.