Şimdi Ara

iPhone 6 3. Kez değişti, çektiğim dertler (4. Cihaz da sorunlu geldi) ( videolar eklendi ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
6.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bazen insanın kaderini yaşaması gerekir, eğer alnımıza bu yazılmışsa ne yaparsak yapalım yaşayacağımız vardır buna karşı gelmemek daha hayırlı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliekin kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu durm kişiden kişiye değişen bakış açısıyla ilgili;

Forumdaki bir çok üye teknolojinin şans işi olduğunu belirtir, bu şekide yorum yapar. Sizin durumunuz da da gelen 4 cihazında sorunları olmasından ötürü sizin şansızlığınıza bağlamış.

Ben öyle düşünmüyorum.

Sonuç olarak genel mantıkta bu bir ticari faaliyet; alışveriş kavramında hem alış işlemini gerçekleştiren müşteri; hemde veriş fiilini yapan satıcının yükümlülükleri var.

Burda satıcı konumunda ki kurum; aynı zamanda üretici kimliğini de taşımakta; dolayısıyla yükümlülükleri bir kat daha artıyor.

Aldığınız 4 cihaz da dakusurlar mevcut. Kimi kullanıcılar, çokta takılmamak gerekir diye görüş bildirmiş. Bu durum bence çok yanlış. Kusur bulmak istedikten sonra herkes kusur bulur düşüncesini de doğru bulmuyorum. Sonuç olarak Apple; ürettiği cihazı üretici konumunda olduğu için, hatasız üretmekle yükümlü.

Dolayısıyla kendi yükümlülüğünü yerine getirmediği noktada şahsınızın; acaba ben mi çok irdeliyorum; obsesifmiyim acaba şeklinde hatayı kendinizde aramanız yerine; 2600 TL (hadi diyelim vergilerden ötürü bizim ülkemizde pahalı diyelim, ancak Ip6 genel olarak pahalı bir cihaz) civarında bir bedel ödediğiniz cihazda, özellikle fiziksel açıdan, kasa, şase, ekran vb. donanımın sağlamlığı ve düzgün üretilmiş olmasını beklemeniz en doğal hakkınız.

Daha sim kartınızı bile takıp cihazı kullanamadan, bir dneyim yaşayamıyorsunuz; zira cihazın fiziksel kusurları mevcut. O yüzden, böyle bir kusuru olan bir cihazda, hatayı, takıntılı olmakla kendinizde aramayın lütfen, zira o cihaza, standartların çok üzerinde bir bedel ödüyorsunuz. Kaldı ki o firma da ürününü; ve satış rakamının yüksekliğini, Piyasanın en iyisi olarak nitelendirip, kalitenin bir bedeli vardır fikrini empoze etmiş durumda.

Eğer piyasanın en iyisi ise, ya iyi üretimle, gerçekten kaliteli bir cihaz yapacak, yada kusurlu olanı, müşteri memnuniyeti ve markasının prestijini düşünerek değiştirecek..

Size bulunduğum tavsiyede( İade hakkınızı kullanıp, Iphone dan vazgeçmeniz ile ilgili) Eğer sadece siz 4 farklı cihazda sorun yaşamış, üzerine, eğer forumu yada teknoloji dünyasını takip ediyorsanız, bunun şans ile ilgisi olmadığını, bunca sorunların, bir çok kullanıcı tarafından yaşanmasının şans yada, istisnai durum olmadığı, aksine bunun kronik vaka tanımına girme yolunda olan ve üretici firma kaynaklı bir sorun olduğu kanısında olduğum içindir.

O yüzden bir cihazı alıken;

Nasıl ki bir tekstil ürününü alırken, defosu olup olmadığına; bir gıda ürünü alırken ambalajlanmasına tarihine bakıyorsanız;

o şekilde hatası olup olmadığına da bakmalısınız. ve içinize sinmiyorsa değiştirirsiniz. Sİz 4 kere değiştirmişsiniz. demekki sorun sizde değil firmada,

Kaldı ki bunu yaşayan sadece siz de değilsiniz, olumsuz referanslar, tecrübeler de ortada, ve bu olumsuz tecrübe, ve referanslar, istisnai sayılacak; yada bir başka deyişle 9-10 gibi ufak rakamlarla küçümsenecek kadar basit değil.

Ama tabi son karar sizin hocam.

Keyifli pazarlar.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    o zaman prandelli'yi kovmasın Galatasaray, kaderini yaşasbın. Taraftarda sizin düşündüğünüz gibi yaşayacağımız varsın desin karşı gelmesin. :)

sizin söylediğiniz sözden bu mantık ortaya çıkar.
    Hocam swap ile değişme. git para iadesi iste. Swaplar daha beter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karus99

quote:

Orijinalden alıntı: ktklvn.

Hocam aynı sorun ses açma kapama düğmesinin üzerinde var en kısa zamanda götüreceğim Apple Store'a

hocam benimde aynı yerdeydi götürdüm durumu anlattım isterseniz değiştiririz ama iphone 6 pluslarda bu sorun var dediler.

Hocam benim telefon 6 ayrıca arkadaşımda 6+ var, sıkıntı bence değiştirin

• İlk defa duydum Apple' ın bir cihazında sorun çıktığını . Hele ki 3 cihaz artarda , enteresan .

Boş şeylere takılmanıza rağmen değişim yapmışlar gibi geliyor bana .
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliekin

Buyrun son cihazın videosu

http://youtu.be/QBt2JyOwozc

Durumu suistimal etmişsin . Aynısı bendede mevcut. Iphone ' ların yüzde 80 ' i bu şekilde üretilmiş zaten .

Allah satıcılara sabır versin. Sizin gibiler yüzünden işi bırakma noktasına gelebilirler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: aliekin

Buyrun son cihazın videosu

http://youtu.be/QBt2JyOwozc

Durumu suistimal etmişsin . Aynısı bendede mevcut. Iphone ' ların yüzde 80 ' i bu şekilde üretilmiş zaten .

Allah satıcılara sabır versin. Sizin gibiler yüzünden işi bırakma noktasına gelebilirler .

Durumun neyini suiatimal etmişim çok pardon ?

Ben birkaç yıl kullanacağım cihazın sorunsız kusursuz olmasını istiyorum. Bunu istemek suistimal etmek oluyorsa, ticaretle ilgili tek kelime bilmiyorsun demektir.

Ortada gözüken bir kasa açıklığı var bunun değişimini istemeden kabullenmek koyunluk olur başka bişey değil.
    Hakkınızı arayın hakkınızı

• 17 gün önce almış olduğum iphone6 mı ekranın eğilmesi nedeniyle iade ettim ve i5s aldım. İ6 çok güzel tel. ancak eğilme sorunuyla karşılaştım. Riske atmamak için i5s aldım. Apple store de beklediğim sürede 3-4 kişide aynı sorunla geldi. İnş i6s eğilme sorununu hallederler.

• Geçmiş olsun
  • Bazen insanın kaderini yaşaması gerekir, eğer alnımıza bu yazılmışsa ne yaparsak yapalım yaşayacağımız vardır buna karşı gelmemek daha hayırlı olacaktır.

koptum bu yoruma :D
  • Sağlam sabır...çıldırmamak elde değil gerçekten...çok çok geçmiş olsun
  • Sevgilisinden ayrılmış kesin :D

Çemberlitaş hamamı nı öneririm 1 2 saat iyi ce keselen abdestini al çıkısta sadaka dağıt....
    Sıkıntı büyük
  • Kasa açıklığı neresinde tam
    Plus modellerde benzer bir sorun var mı

• Düşünmüyo değilim

• Bu gün zorlu center a gittim, ordaki genius bana bu tip sorunlarda servise alıp ekran değişimi yapılacağını söyledi. Swap cihazla değiştirmiyorlarmış. Cuma günü akasyada randevum var. Oraya gidip kasa açıklığını rapor ettirebiliyor muyum diye sorucam. Daha sonrasında sıkıntı yaratır mı diye, olmuyorsa mecbur iade edicem.

Edit:
    Bu arada merak edenler için söyleyeyim. En son gelen 2 cihaz ios 8.1 ile geldi, ama arkasında 1. Parti yazıyor. 2. Parti yazacak mı bilmiyorum ama yeni üretimler de 1. Parti diye geçiyor anladığım kadarıyla. ( ya da o 1P yazısının başka bir anlamı var )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliekin -- 24 Kasım 2014; 20:34:12 >
  • Ben de bayagi bir dusundukten sonra degisim talep ettim ayni sorun icin ama cok buyuk bir sorun degildi aslinda zaten kilifi da takinca hic belli olmuyordu ama bile bile neden hatali uretim telefonla oturiyim dedim. Ama bu konuyu gordukce icim karariyor ya gene aynisi hatta daha kotusu gelirse diye. Tek seferde cozseydik sorunu. Piyasadaki 64lerin yarisi sorunlu heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Chinaras

Ben de bayagi bir dusundukten sonra degisim talep ettim ayni sorun icin ama cok buyuk bir sorun degildi aslinda zaten kilifi da takinca hic belli olmuyordu ama bile bile neden hatali uretim telefonla oturiyim dedim. Ama bu konuyu gordukce icim karariyor ya gene aynisi hatta daha kotusu gelirse diye. Tek seferde cozseydik sorunu. Piyasadaki 64lerin yarisi sorunlu heralde

Hocam benide rahatsiz etmiyordu ama o kisimdan iceriye toz dolmasi sikinti yaratabilir,milyarlar dokuyoruz bir zahmet duzgun is ypsinlar,bende yolladim cihazi. zaten bir dahada asla ilk parti urunu almam birde S serisini
    kullanacagim artik sadece

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.