Şimdi Ara

iPhone 5 Yurtdışı vergi iadesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
7
Favori
24.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

oturumu olanlar tax refund alamıyor mu ?

alamıyor

geçici oturum olsa bile mi

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

oturumu olanlar tax refund alamıyor mu ?

alamıyor

geçici oturum olsa bile mi

evet aslında öyle olması lazım ama bilmiyorum belkide alınabilir.. yani oturumunuzun olup olmadığı pasaportta falan mı yazıyor tam bilmiyorum onu.. eğer pasaportta olan bişeyse alınamaz.. ama yazmıyorsa adamlar nerden bilecekler oturumunuz olup olmadığını..

haa gerçi pasaporttaki giriş çıkış tarihinden anlarlar belki

• şu an çek cumhuriyetndeym ve iphone 5 alcam herşeyi anladım ama...telefonu t-mobile dan veya vodafonedan alıcam oralarda tax free alışveriş şansı varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1- İki telefonun da taxfree ücretini alabilirmiyim yoksa sadece 1'ine mi ücret ödüyorlar sadece?
    2- Paristen aldığım telefonların taxfree ücret ödemesini Roma'dan mı yoksa fransadan cıkarken mi alıcam? Sorun çıkarmı teşekkürler...
  • merhaba; almanya'dan apple store'den iphone 5 aldım, 3 kişiye, 3 ayrı pasaport var, bunların tax-free ücretlerini alabilir miyim; Türkiye'ye girerken gümrük alırlar mı; bi de Türkiye'ye girerken tax-free'de ücret sınırı var mı? teşekkürler

Orijinalden alıntı: can_247

quote:

Orijinalden alıntı: ilko

arkadaşlar ben şu anda varşova polonyadayım ve iphone 5 16 gb alıcam apple storedan isteyen arkadaşlarada getirebilirim arzu ederlerse fiyatı 1600 tlye tekabül ediyor tam olarak karsız getirebilirim parayıda gelince cihazı elinize alınca verirsiniz ama lütfen beyler almıcak olanlar beni zarara uratmasın hiç ciddi alacak adama getirebilirim en fazlada 3 tane alabilirim kendiminkiyle 4 tane benim sormak istedim burda tax free var ama ben otobüsle gelmek istiyorum bulgaristan üzerinden malum şengen ülkelerindede sınır yok yani direk polonya slovakya şeklinde geçiyorum daha sonra avusturya macaristan sırbistan bulgaristan ben otobüsle geçerken tax free alabilirmiyim vergi iadesi ödemesini alabilirmiyim yoksa bu sadece havaalanları içinmi mahsus lütfen cevaplarsanız çok sevinirim

polonyada alacağın iade rakamı %20 oluyor.2849 zloti 1630 lira falan yapıyor %18 düşersen 1336 tl ye falan geliyor.

ama otobüsle geliyorsan en son schengen ülkesinden tax free alabilirsin. polonyadan çıkarken onaylatıp en son schengen den parayı alman lazım. tüm kara hava deniz gümrüklerinden tax free alabilirsin.

bu kadar bilgiye daha ucuza getirmeyi düşünürsen beklemeden alabilirim yoksa yıl sonunda ispanyadan alacağım bende.. tax free miktarının bir kısmını paylaşırsak avantajlı olabilir :)

ekleme param hazır ve nakit halde seni mağdur etmem kesinlikle. olur ya tax free o kadar çok geri gelmez kesinti olur halden anlarız ama 1500e gelmesi lazım benim için.

peki hocam bulgaristandan türkiyeye dönerken(kapıkule) tax free ofisi nerededir.
    bulgar polisi pasaportu onayladıktan sonramı öncemi yapılıyor bu işlem?
    free-shopun olduğu binadamıdır?
    24 saat açıkmıdır tax-free ofisi?

• Abi ispanyadan iphone 5 16 gb alacağım apple store sevillaya uzak o yüzden apple store a gidemem. burada bi mağaza buldum phone house diye apple storedan telefon getiriyorlar. TAX FREE yapıyorlar mı yapmıyorlar mı?
  • arkadaslar onumuzdeki ay italyada olucam tax free olayi tim de gecerli mi bilen alan oldu mu?2 tane ip5 almak istiyorum malum yenisi cikarsa 600 euro ya duser 150 de tax dan indirim olsa 1000 euroya 2 telefon hemde 4 ceker

Orijinalden alıntı: hlttmz

iPhone 5 yurtdışındaki apple store lardan satın alındığında o ülkeye ait vergi oranına tabi tutuluyor. bunun iade şekli nasıl oluyor bilen var mı ?

Mesela ingilteredeki durum

Basket Subtotal £440.83 (1.276 TL)
    VAT (KDV) £88.17 (255 TL)
    Order Total £529.00 (1.534 TL)

Almanya

Toplam 570,59 € ( 1.311 TL)
    KDV 108,41 € ( 248 TL )
    Genel Tp. 679,00 € ( 1561 TL )

Tax Free koşulları

Tax free yapabilmek için her ülke farklı şartlar sunabilir ancak aşağı yukarı aynı olduğunu düşünüyorum. Vergi iadesi için alıcı ve satıcıların uymak zorunda oldukları kurallar var. Eğer siz burada yazılanlardan farklı bir deneyim yaşadıysanız yorum yazarak diğer okurlara katkıda bulunabilirsiniz.

Alıcı olarak bizim uymamız gereken koşullar

Yurtdışına çıktınız ve gittiğiniz yerdeki tax-free uygulayan bir mağazadan ürün(ler) satın alıp ödeme yaptıktan sonra mağazada yer alan information desk’e gidip oradaki görevliye Tax-Free formu almak istediğinizi söylediniz. Oradaki görevli, pasaportunuzu görmek isteyebilir, bu yüzden pasaportunuz mutlaka yanınızda olmalı. Tax free yapabilmeniz için sadece bu yeterli değil elbette.
    Vergi iadesinden yararlanabilmeniz için yurtdışından aldığınız malları (iPhone, cep telefonu, tablet, her ne ise…) 3 ay içinde o ülkeden çıkarmanız gerekiyor. Ancak bazı ülkelerde bazı mağazalar özel şartlar koyabiliyormuş, örneğin 3 gün içinde çıkmak zorundasın diye, en güzeli mağaza görevlisine sormak. Açıkçası ben böyle bir tecrübe yaşamadım, bilen yorum yazsın lütfen.

Tax free nasıl alınır?

Para iadesi alabilmenin bir çok yolu var: İadenin gümrükten çıkarken alınması, iadenin gümrük çıkışından sonra alınması, iadenin elden verilmesi, iadenin avans olarak ödenmesi gibi. Hepsini yazarsak yazı sıkıcı bir hale dönüşebilir. Bu yüzden en çok tercih edilen 2 yöntemden bahsedeceğim.

Birinci yöntem önce gümrük sonra global refund office. Bulunduğunuz ülkeden çıkış sırasında (hava alanı vb.) vergi iadesi almak istediğiniz ürünlerin fatura nüshaları ve mağazada doldurduğunuz tax-free formu o ülkenin gümrük kapılarında görevli bulunan gümrük memurlarına onaylatmak zorundasınız. Onaylama işlemi esnasında gümrük memuru satın aldığınız malzemeleri görmek isteyebilir. Bu yüzden ilgili ürünler mutlaka yanınızda bulunmalı. Damgalattığınız formu Global Refund Office’e götürüp paranızı alabilirsiniz. Aldığınız rakam fatura miktarına ve uygulanan vergiye göre değişiyor tabiki. Örnek vermek gerekirse Almanya’dan alınan 629€’luk iPhone için 71€ geri ödeme alacaksınız.
    İkinci yöntem önce global refund office sonra gümrük. Alışveriş yapıp tax free formunu mağazada doldurduktan formla birlikte size en yakın global refund office’e gidip kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Onlar da size bir taahütname imzalatıyorlar ve paranızı kartınıza iade ediyorlar. Ancak imzaladığınız taahhütnameye göre gümrükte imzalatmak zorunda olduğunuz damgalı form 1 ay içinde onlara ulaşmalı. Eğer ulaşmazsa kredi kartınıza iade ettikleri parayı geri çekiyorlar. Global Refund Office’ler özellikle alışveriş merkezlerinde veya merkezi yerlerde oldukları için bir çok turist bu yöntemi izliyor(muş)
    Bazı ülkelerdeki tax free oranları: Ödediğiniz faturaya göre alacağınız parayı Refund Calculator ile hesaplayabilirsiniz.

Almanya tax refund oranı, %0, %7, %19
    Fransa tax refund oranı: %0, %5.5, %7, %19.6
    İspanya tax refund oranı: %0, %4, %8, %18
    İtalya tax refund oranı: %0, %4, %10, %21
    İngiltere tax refund oranı: %0, %5, %20
    Tax free herhangi bir üründe geçerli olabilir. İllaki telefon(iPhone, Samsung, Sony, HTC vb) olmak zorunda değil. Giyim, tekstil, televizyon veya başka bir ürün de olabilir.

Kaynak

hocam yüzde 19 u kesintisiz alabiliyomuyuz yoksa kesinti varmı almanyadan getirmeyi düşünüyorum da ben

• quote:

Orijinalden alıntı: trcpt

arkadaslar onumuzdeki ay italyada olucam tax free olayi tim de gecerli mi bilen alan oldu mu?2 tane ip5 almak istiyorum malum yenisi cikarsa 600 euro ya duser 150 de tax dan indirim olsa 1000 euroya 2 telefon hemde 4 ceker

Naptın hocam gittin mi İtalya'ya? Gittiysen Iphone'a baktın mı? Fiyatları kaça, vergi iadesi % kaç? Bilgi verirsen sevinirim

Orijinalden alıntı: karaelmaslim

quote:

Orijinalden alıntı: trcpt

arkadaslar onumuzdeki ay italyada olucam tax free olayi tim de gecerli mi bilen alan oldu mu?2 tane ip5 almak istiyorum malum yenisi cikarsa 600 euro ya duser 150 de tax dan indirim olsa 1000 euroya 2 telefon hemde 4 ceker

Naptın hocam gittin mi İtalya'ya? Gittiysen Iphone'a baktın mı? Fiyatları kaça, vergi iadesi % kaç? Bilgi verirsen sevinirim

gıttım 1 hafta kaldık gemiyle bende kendıme ipad mini aldım 399 euro ya vergı ıadesı alamadım çünkü vakıt 0 haın herıfler ıtalyadan da cekmedıler benı yoksa ıtalya da ındırın dıye dılekce vermıstım neyse su an kaydını da yaptırdım gayet memnunum ,iphone 5 fiyatı 710 euro ıdı

• trcpt kullanıcısına yanıt
    dolar ile satılan yerderde iPhone daha ucuza geliyor

• 3 Aralik / 12 Aralik tarihlerinde İtalya'da idim. Ip 5 700 € , 5S 729 € idi. TR'den pahali idi vergi iadesiyle bile. Üstüne kayıt için 115 TL vergi de ödemeniz gerektiği düşünülürse hiç cazip gelmedi ;) TR de su an bile Akbank direk kampanyası ve kliksa kampanyası ile 1.850 TL ye 5S almak mümkün ;) Üstelik 12 taksit ;)

Iphone 6 64GB toplam fiyat:£619
    VAT(Yani KDV): £103.17
    Admin charge(kesinti): £33.17
    Net refund (net iade): £70.00

Malesef verginin tumunu geri alamiyorsunuz. Bir kac ornek daha olmasi acisinda

200GBP lik baska bir alsveriste form detaylari GBP(POUND); _____200/33.33/13.33/20 iade____

170GBP lik baska bir alisveriste detaylar __170/28.32/10.12/18.20iade_

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.