Şimdi Ara

iPhone 5 Yurtdışı vergi iadesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
7
Favori
24.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erectus

807 euro alışverişin tax freesi l 91euro tutmuş.daha fazla olması gerekmez mi yüzde 19 değil mi oran nasıl hesaplanıyor ?

Tum vergiyi geri almiyorsunuz zaten, bir kismini araci firma alir. O yuzden mebla normal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben şu anda varşova polonyadayım ve iphone 5 16 gb alıcam apple storedan isteyen arkadaşlarada getirebilirim arzu ederlerse fiyatı 1600 tlye tekabül ediyor tam olarak karsız getirebilirim parayıda gelince cihazı elinize alınca verirsiniz ama lütfen beyler almıcak olanlar beni zarara uratmasın hiç ciddi alacak adama getirebilirim en fazlada 3 tane alabilirim kendiminkiyle 4 tane benim sormak istedim burda tax free var ama ben otobüsle gelmek istiyorum bulgaristan üzerinden malum şengen ülkelerindede sınır yok yani direk polonya slovakya şeklinde geçiyorum daha sonra avusturya macaristan sırbistan bulgaristan ben otobüsle geçerken tax free alabilirmiyim vergi iadesi ödemesini alabilirmiyim yoksa bu sadece havaalanları içinmi mahsus lütfen cevaplarsanız çok sevinirim

Orijinalden alıntı: ilko

arkadaşlar ben şu anda varşova polonyadayım ve iphone 5 16 gb alıcam apple storedan isteyen arkadaşlarada getirebilirim arzu ederlerse fiyatı 1600 tlye tekabül ediyor tam olarak karsız getirebilirim parayıda gelince cihazı elinize alınca verirsiniz ama lütfen beyler almıcak olanlar beni zarara uratmasın hiç ciddi alacak adama getirebilirim en fazlada 3 tane alabilirim kendiminkiyle 4 tane benim sormak istedim burda tax free var ama ben otobüsle gelmek istiyorum bulgaristan üzerinden malum şengen ülkelerindede sınır yok yani direk polonya slovakya şeklinde geçiyorum daha sonra avusturya macaristan sırbistan bulgaristan ben otobüsle geçerken tax free alabilirmiyim vergi iadesi ödemesini alabilirmiyim yoksa bu sadece havaalanları içinmi mahsus lütfen cevaplarsanız çok sevinirim

polonyada alacağın iade rakamı %20 oluyor.2849 zloti 1630 lira falan yapıyor %18 düşersen 1336 tl ye falan geliyor.

ama otobüsle geliyorsan en son schengen ülkesinden tax free alabilirsin. polonyadan çıkarken onaylatıp en son schengen den parayı alman lazım. tüm kara hava deniz gümrüklerinden tax free alabilirsin.

bu kadar bilgiye daha ucuza getirmeyi düşünürsen beklemeden alabilirim yoksa yıl sonunda ispanyadan alacağım bende.. tax free miktarının bir kısmını paylaşırsak avantajlı olabilir :)

ekleme param hazır ve nakit halde seni mağdur etmem kesinlikle. olur ya tax free o kadar çok geri gelmez kesinti olur halden anlarız ama 1500e gelmesi lazım benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can_247 -- 30 Kasım 2012; 21:42:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: can_247

quote:

arkadaşlar ben şu anda varşova polonyadayım ve iphone 5 16 gb alıcam apple storedan isteyen arkadaşlarada getirebilirim arzu ederlerse fiyatı 1600 tlye tekabül ediyor tam olarak karsız getirebilirim parayıda gelince cihazı elinize alınca verirsiniz ama lütfen beyler almıcak olanlar beni zarara uratmasın hiç ciddi alacak adama getirebilirim en fazlada 3 tane alabilirim kendiminkiyle 4 tane benim sormak istedim burda tax free var ama ben otobüsle gelmek istiyorum bulgaristan üzerinden malum şengen ülkelerindede sınır yok yani direk polonya slovakya şeklinde geçiyorum daha sonra avusturya macaristan sırbistan bulgaristan ben otobüsle geçerken tax free alabilirmiyim vergi iadesi ödemesini alabilirmiyim yoksa bu sadece havaalanları içinmi mahsus lütfen cevaplarsanız çok sevinirim

polonyada alacağın iade rakamı %20 oluyor.2849 zloti 1630 lira falan yapıyor %18 düşersen 1336 tl ye falan geliyor.

ama otobüsle geliyorsan en son schengen ülkesinden tax free alabilirsin. polonyadan çıkarken onaylatıp en son schengen den parayı alman lazım. tüm kara hava deniz gümrüklerinden tax free alabilirsin.

bu kadar bilgiye daha ucuza getirmeyi düşünürsen beklemeden alabilirim yoksa yıl sonunda ispanyadan alacağım bende.. tax free miktarının bir kısmını paylaşırsak avantajlı olabilir :)

ekleme param hazır ve nakit halde seni mağdur etmem kesinlikle. olur ya tax free o kadar çok geri gelmez kesinti olur halden anlarız ama 1500e gelmesi lazım benim için.

can kardeşim ben kaça gelir 1500 e mi gelir bilmiyorum sen hesapla işte 2849 zloty şu anda apple storeda tax free yazmışsın ben sanada alırım bir tane getiririm istanbulda oturuyorum elden teslim ederim kar mar hiçbirşeyde koymam üstüne laf ağzımızdan çıktı bir kere :) sen yine bana hesapla tam olarak kaça geliyor o şekilde bende kendime alıcam bend dedim gibi oturum kartım var o yüzden otobüsle gelicem şengen sorunu felan yok çok şükür yalnız ben bunu polonyada onaylat demişsinde nerde onaylatıcamki çünkü en son çıkıcam şengen ülkesi macaristan ordan sonra sırbistan bulgaristan sen yaz bana bunları halledelim bu arada önden depozit para marada bişey istemiyorum kesinlikle cihazı aldığında verirsin parasını dedim gibi arkadaşlar canla birlikte 2 tane daha alabilirim kendiminkide 4 adet toplamda

• quote:

quote:

quote:

can kardeşim ben kaça gelir 1500 e mi gelir bilmiyorum sen hesapla işte 2849 zloty şu anda apple storeda tax free yazmışsın ben sanada alırım bir tane getiririm istanbulda oturuyorum elden teslim ederim kar mar hiçbirşeyde koymam üstüne laf ağzımızdan çıktı bir kere :) sen yine bana hesapla tam olarak kaça geliyor o şekilde bende kendime alıcam bend dedim gibi oturum kartım var o yüzden otobüsle gelicem şengen sorunu felan yok çok şükür yalnız ben bunu polonyada onaylat demişsinde nerde onaylatıcamki çünkü en son çıkıcam şengen ülkesi macaristan ordan sonra sırbistan bulgaristan sen yaz bana bunları halledelim bu arada önden depozit para marada bişey istemiyorum kesinlikle cihazı aldığında verirsin parasını dedim gibi arkadaşlar canla birlikte 2 tane daha alabilirim kendiminkide 4 adet toplamda

oturumun varsa tax free alman zor çünkü ülkeyi turist gibi terk etmiyor olabilirsin. yani vergiyi sana vermeme olasılıkları var. şu şekilde ülkeden çıkıp 1 ay sonra döneceğin ihtimali olabilir.

schengen derken schengen bölgesi demek istemiştim. yani vize ile alakalı değil o bölgeden çıkmadan vergiyi geri alamazsın ama polonyadan çıkarken tax free bölümüne onaylatman gerekiyor.

polonyadan schngen dışı bir bölgeye çıkış yapmıyorsan tax free yi ödemezler öyle olsaydı diğer ülkedekiler de bunu yapardı.

ben de istanbuldayım elden alırım beyaz 16gb yeterli :)

• can ben siyah düşünüyorumda sence beyazmı daha iyi yoksa siyah mı kişisel zevkten ötürü bir avantaj yada dezavantaj mevcutmu iki renk arasında?

Siyahin kenatlari soyuluyormys ve ciziliyormus ben de siyah istiyordum vazgectim.
    Utube dan videolari falan var bak istersen

beyaz renkte böyle bir sıkıntı yokmu yani can bu arada alıyorum cihazları 10 gün sonra nasipse henüz storeda yok daha

quote:

Siyahin kenatlari soyuluyormys ve ciziliyormus ben de siyah istiyordum vazgectim.

beyaz renkte böyle bir sıkıntı yokmu yani can bu arada alıyorum cihazları 10 gün sonra nasipse henüz storeda yok daha

görünen bir sıkıntı yok. ya da ben duymadım.

ne zaman geleceksin ben yılbaşında ispanyaya gidicem benden önce gelirsin di mi :)

quote:

quote:

görünen bir sıkıntı yok. ya da ben duymadım.

ne zaman geleceksin ben yılbaşında ispanyaya gidicem benden önce gelirsin di mi :)

gelirim kanka aynen ben 25 i gibi gelmeyi düşünüyorum kısmetse ya sneinki tamamda ben hala karar veremedim abi ya beyazmı alsam siyahmı bu arada pm kutusu dolmuş 15 mesaj var banada alırmısın diye beyler o kadar yatırımı iphone yapacak kadar finans sahibi deilim kusura bakmayın ilk 3 arkadaşa alıcam onlarıda halletim birde can var 4 kişi oldu zaten can ne diyorsun abi bana renk konusunda yardımcı ol biraz ya :D

• abi bana getirme o zaman zira ben ispanya ya gidiyor olacağım

sevinmiştim 1 ay önce gelir diye kısmet değilmiş :(
  • Evet arkadaşlar dün akşam 8 sularında varşova apple store gittim ve cihaz stoğu gelmişti benimle birlikte belkide 5-6 kişi daha aldı bende bir adet 32 gb beyaz renk aldım tax free formumuda doldurdum herhangi bir sıkıntı yok zaten direk orda onaylatıyorlar yeni bir sistem gelmiş farklı bir yerde onaylatmak gerekmiyor onların apple store içinde ayrıca muhasebe departmanı gibi bir yer var cihaz bana 1871 tl - 374 tl tax free 1497 liraya geldi tamamiyle :) gerçekten çok çok iyi bir fiyat bizim ülkemize göre alacak arkadaşlara hayırlı olsun tekrar harika bir makine

Istanbul Technical University
    Department of Control and Automation Engineering
  • quote:

Orijinalden alıntı: expert22

taylandda tax free uygulaması geçerli midir acaba?

Tayland da tax refund uygulamasi var. Orada vergi daha dusuk - kdv %7

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ocak sonuna kadar avrupadayım litvanyada okuyorum. şimdiye kadar hep internet siparişiyle geliyordu telefonlar 2-4 hafta içinde artık nette 2-3 günde teslim yazıyor. stok sorunları ortadan kalkmış gibi görünüyor ama netten satın alırsam tax freesinde sıkıntı olduğu için direk storedan almak istiyorum. yılbaşından sonra acaba store stokları oluşur mu mağazalarda bulabilir miyiz acaba bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum. özellikle bildiğiniz yerler varsa söyleyebilirsiniz ülke önemli değil herhangi bir yerden alabilirim. şimdiden teşekkürler :)
  • Sanırım amerika tax iade etmiyor artık

Orijinalden alıntı: maxelll

oturumu olanlar tax refund alamıyor mu ?

alamıyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.