Şimdi Ara

İphone 5 sim lock açtırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 2.5 ay önce gittigidiyor sitesi üzerinden Amerikadan alınmış arıza yaptıktan sonra satıcı İsviçre'den yenisi ile değiştirilmiş pasaport kaydı olmayan İphone 5 aldım.
    1 hafta için pasaport kaydını yaptırdım. O günden sonra sorunsuz kullanmaya başladım. Fakat 2 hafta önce aniden servis yok yazmaya başladı. Başka sim kart takıp denedim. Onlardada aynı durum söz konusu idi. Pin kodu istiyor fakat servis yok yazmaya devam ediyordu. İnternet'ten araştırdım. Şebeke ayarlarını sıfırladım. Komple reset attım. İphone sıfırladım. fakat düzelmedi. İMEİ'sini sorgulattım yolcu beraberinde getirilmiş cihaz diye çıkıyor. Yani kayıtlı. Vodafone teknik servisine verdim. Cihazda anten yerinde v.s herhangi bir sorun yok diyorlar ve sorunu çözemediklerini söylüyorlar. Sim kilitli olabileceğini belirtiyorlar. Varsa bir fikrinizi yardım ederseniz çok çok sevinirim...

• Teknik servis bu ekranı gösterip sim kilitli olduğunu belirtiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vhdttn

Teknik servis bu ekranı gösterip sim kilitli olduğunu belirtiyor.
    Teknik servisteki "çok bilgili" arkadaşlar o sitenin artık ücretli denetleme yaptığından ve size gösterdiği ekranın hiçbir şey ifade etmediğinden belli ki habersizler.

Telefon sim kilitli olsaydı kendi hattınızı taktığınızda kilitli olduğu hattı isterdi ki şöyle de bir şey var sim kilidi açılmadan zaten ilk günden beri kullanmaya başlayamazdınız. Yinede içiniz rahat etmiyorsa: Restore attığınızda iPhone başarıyla etkinleştirildi yazıyorsa yine sim kilidiyle ilgili bir problem yok demektir.

Problem başka bir sebepten ancak ne olduğuna dair fikrim yok. Aklıma gelen ama varsayım olan şey ise şu: IMEI şu an kayıtlı görünse de yakın zamanda kayıt dışı görünecektir ve pasaport kaydını yenilemeniz gerekecektir. Hele ki pasaport kaydınız tanıdığınız biri değil de böyle ürün satıcısı kişilere yaptırdıysanız en kuvvetli ihtimal budur.

• İlginize teşekkür ederim. 2 defa Restore ettim yine aynı hatayı veriyor. Başka sim kartlarada aynı şeyi yapıyor.teknik servisten haber bekliyorum. Belli bir ücret karşılığında yaparlar. 170 ile 400 arası rakamlar konuşuluyor. Pasaport kardeşimın kayıt ettiğine dair makbuz bile mevcut. Açıkçası ne yapacağımı şaşırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sim kilitli cihazı hiç kullanamazdınız. Ayrıca restore ettim diyorsunuz. Sim girişinde sıkıntı olma ihtimali geldi aklıma. O sayfayı yollayan arkadaşlardan uzak durun

• quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Bu mesaj silindi.
    Haldun1; Asıl Konuya bu kadar sabır gösteripte uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim.
    0 (216) 282 15 11 bu numarayı arayacağım umarım yardımcı olurlar bana. Telefonu bana satan arkadaşla görüşüyorum oda 1.5 sene sıkıntısız kullandığını belirtiyor.
    Forumdaki bazı arkdaşlar pasaport kaydı düşmüş v.s gibi şeyler söylüyorlar.

• Eğer yabancı diliniz yoksa da bana gerekli bilgileri verin ben yazayım.
    Yada size Şablon hazırlayayım siz yazın.
    Ama destek Hatti işe görüşürseniz be onlar yazarsa emaili daha iyi olabilir .bı sorun ile 1000 de 1 karşılaşılıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eğer yabancı diliniz yoksa da bana gerekli bilgileri verin ben yazayım.
    Yada size Şablon hazırlayayım siz yazın.
    Ama destek Hatti işe görüşürseniz be onlar yazarsa emaili daha iyi olabilir .bı sorun ile 1000 de 1 karşılaşılıyor
    can can teşekkür ederim.
  • quote:

can can teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Haldun1;
    Az önce APPLE teknik destekle konuştum. Cihazın garantisi varmış daha en yakın olarak izmire göndermemi istediler.
    Sırasıyla sorunu çözmeye çalışacaklarmış. Sim kilidi söz konusu değilmiş en son çare değişim yapabilirlermiş.
    Yarın cihazı göndereceğim. Sorun halledilir veya halledilmez haber veririm size :)
    teşekkür ederim herşey için..
  • İnşaallah güzel sonuç alırsınız. Ben de merak la bekleyeceğim sonucu.
    Kolay gelsin

• quote:

İnşaallah güzel sonuç alırsınız. Ben de merak la bekleyeceğim sonucu.
    Kolay gelsin
    Aynı sıkıntı benim başımada geldi. 1,5 yıldır kullandığım cihaz ios 8 güncellemesinden sonra desteklenmeyen operatör diyor ve aktive olmuyordu. Cihaz simkilitli olsa kullanamazdım herhalde o kadar zaman. Apple ile görüşmemde cihazın simkilitli olduğu ortaya çıktı. (Cihazı kendim ABD'den simkilitsiz aldım) Peki bu kadar zaman ben bu telefonu nasıl kullandım diyorum bazen olabiliyor böyle şeyler dediler ve telefonu kapattık.

Şuan telefonu kullanamıyorum, saçma sapan olaylar. Umarım sizin sorununuz çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andulin266

Aynı sıkıntı benim başımada geldi. 1,5 yıldır kullandığım cihaz ios 8 güncellemesinden sonra desteklenmeyen operatör diyor ve aktive olmuyordu. Cihaz simkilitli olsa kullanamazdım herhalde o kadar zaman. Apple ile görüşmemde cihazın simkilitli olduğu ortaya çıktı. (Cihazı kendim ABD'den simkilitsiz aldım) Peki bu kadar zaman ben bu telefonu nasıl kullandım diyorum bazen olabiliyor böyle şeyler dediler ve telefonu kapattık.

Şuan telefonu kullanamıyorum, saçma sapan olaylar. Umarım sizin sorununuz çözülür.

Sizin yerinize olsam pes etmezdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Haldun1

quote:

Orijinalden alıntı: Andulin266

Sizin yerinize olsam pes etmezdim

O kadar uğraştım, 10 gün sonrasına telefonla randevu verdiler. Aradıklarında da sorun düzeltilemedi. ATT simkilitli gözüküyormuş. Eniştem Abd de ve bir tanıdığım abd ye gidiyor onunla göndereceğim cihazı.

• Sanırım aynı sorun yada benzeri benimde başımda var.
    3 sene boyunca 4s kullandım, 6 ya geçiş yaptım 4s'i sıfırlayıp satarım dedim.
    Sıfırladıktan sonra cihaz simkilitdi oldu.

Araştırmadığım site,forum vs. kalmadı. çözüm ne olacak bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmtgs -- 6 Ocak 2015; 12:56:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmtgs

Sanırım aynı sorun yada benzeri benimde başımda var.
    3 sene boyunca 4s kullandım, 6 ya geçiş yaptım 4s'i sıfırlayıp satarım dedim.
    Sıfırladıktan sonra cihaz simkilitdi oldu.

Araştırmadığım site,forum vs. kalmadı. çözüm ne olacak bilemiyorum.
    Aşağı yukarı hepimiz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Haldun Bey'in dediği gibi pes etmemeniz lazım.
    Yani konuyu Apple teknik servisin çözmesi lazım.
    Malesef yaşadığımız sıkıntılar Android tabanlı telefonları kullanmama sebep oldu :)
    Haldun Bey eğer sıkıntıyı çözemezsem ingilizce şablon rica ederim sizden olur mu? :)
  • mmtgs kullanıcısına yanıt
    Apple Teknik desteği arasanız belki yardımcı olurlar.
    0 (216) 282 15 11
  • quote:

Aşağı yukarı hepimiz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Haldun Bey'in dediği gibi pes etmemeniz lazım.
    Malesef yaşadığımız sıkıntılar Android tabanlı telefonları kullanmama sebep oldu :)
    Haldun Bey eğer sıkıntıyı çözemezsem ingilizce şablon rica ederim sizden olur mu? :)

Tabi kardeşim ne zaman isterseniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Tabi kardeşim ne zaman isterseniz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ,

Cihazın sim kilitli mi? kilitliyse hangi ülke ve operatör? güvenilir ücretli site önerisi olan var mı ?

• mmtgs kullanıcısına yanıt
    Şu an için teknik servisten haber bekliorum.
    İphoneinfo diye bir site var o sorguluyor. Ama ücreti ne kadar? güvenilir mi? Onu bilmiyorum malesef.
  • Haldun Abi Merhabalar,

En son konuşmamızdan sonra bu yana cihazı İzmirdeki servise gönderdim. Servis Amerikan cihazı olduğundan dolayı tamir etmeden geri gönderdi. 11 şubata kadar cihazın garantisi var.
    Apple destekten 10 gün boyunca hergün uzaktan masa üstüme bağlanarak sorunu halletmeye ıtunes üzerinden geri yükleme yapmaya çalıştık fakat olmadı bir türlü.
    En son görüştüğüm yetkili cihazı Avrupa veya Amerikada tamir olması lazım dedi. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım. Bide avrupa ve amerikadaki teknik servisler kargo olarak kabul etmiyorlar. Yani elden vermem gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
    :( Bu mail atma konusunda şablon felan demiştiniz. Teşekkür Ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.