Şimdi Ara

iPhone 5 sarj etme süresi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
8.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 5 sarj etme süreniz nedir? Benim 45 dakika üstü, bu bir sorun zannedersem maksimum 25 dakikada sarj olması gerekiyor galiba. Daha 2 defa tam sarj ettim ve ikiside %5'in altındaydı. İlk sarjımda sıkıntı oldu. İlk sarjda %50'ye kadar bilgisayardan usb ile, %50 den sonra prizden sarj ettim bu bir sorunmudur? Sarj etme süresi için ne yapmalıyım ve pil % kaç iken sarj etmeye başlayabilir. Mesela %40 iken sarj edilirmi, etmelimiyim. Sizden öneri bekliyorum kısa sarj etme süresi için ne yapmak gerekir ve % kaç iken sarj etmeye başlayabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmckr

iPhone 5 sarj etme süreniz nedir? Benim 45 dakika üstü, bu bir sorun zannedersem maksimum 25 dakikada sarj olması gerekiyor galiba. Daha 2 defa tam sarj ettim ve ikiside %5'in altındaydı. İlk sarjımda sıkıntı oldu. İlk sarjda %50'ye kadar bilgisayardan usb ile, %50 den sonra prizden sarj ettim bu bir sorunmudur? Sarj etme süresi için ne yapmalıyım ve pil % kaç iken sarj etmeye başlayabilir. Mesela %40 iken sarj edilirmi, etmelimiyim. Sizden öneri bekliyorum kısa sarj etme süresi için ne yapmak gerekir ve % kaç iken sarj etmeye başlayabilir?

Arkadaşım normal bir iphone en az 1,5 - 2 saatte şarj olur. 25 dakika ve 45 dakika gibi bir şeyler yazmışsın tam anlayamadım ne kastettiğini ama eğer 45 dakikada şarj oldu diyorsan bence bir sorun var. Bir de aşağıdaki konuya göz gezdirmeni tavsiye ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_56413493/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56413493

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1905e -- 14 Ocak 2013; 11:32:48 >

• quote:

li-ion pillerle ilgili yapılması ya da yapılmaması gerekenler:

1. pili her fırsatta şarja takın. li-ion pil ne kadar aktifse o kadar uzun ömürlü ve sağlıklı olur.
    2. li-ion piller sonuna kadar bitirilmemelidir. sürekli bunu yaparsanız kimyasal olarak pile hasar verirsiniz.
    3. sabaha kadar şarjda bırakabilirsiniz. problem olmaz (orjinal şarj aleti ve pil olmak kaydıyla).
    4. 5-6 ayda bir, sadece 1 defaya mahsus pili sonuna kadar bitirin ve sonra iPhone kapalı olarak %100'e kadar doldurun. bu sayede pil ölçer kalibre olur ve daha doğru yüzde değeri gösterir.
    5. li-ion pillerde hafıza etkisi olmaz. ni-mh pillerden çok farklıdır. ayrıca yaklaşık olarak sabit bir döngü sayısı vardır. Bir döngüyü tek seferde de yapabilirsiniz (%100'den sonuna kadar harcayıp %0'a inmek=1döngü ) ya da birden çok seferde de (%100'den %50'ye inip şarja takmak, ertesi gün yine %100'den %50'ye inmek=0.5+0.5=1 döngü).
    6. Pili her fırsatta şarja takarak hem döngü süresini uzatmış olursunuz (yani 1 döngüyü belki 2-3 günde tamamlamak) hem de pili aktif tutarak sağlıklı kalmasını sağlarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 7 plus şarj sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.