Şimdi Ara

İphone 5 kasa değişimi yardım (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
43.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle iyi akşamlar.Mevcut olduğum iphone 5 in yan kısımları yani orta kasa denen yer arka taraf ile birlikte kasa değişimi yapılıyor mu çok araştırdım

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/apple-iphone-5-kasa-kapak-100-orjinal-67953111 şöyle bir ürün ile karşı karşıyayım eğer bu ürünü alırsam bu arka ve yan tarafı değiştiricek bir yer bulabilirmiyim Kıbrıs'ta yaşıyorum ancak İstanbul ve Ankara gibi büyük semtlere yollama imkanım var telefonu eğer bunu yapabilicek bi yer veya bu kasa gibi daha ucuza birşeyler satan yapan yerler varsa yardımcı olurmusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixart -- 25 Mart 2013; 18:42:19 >

• aynı şeyi ben de araştırıyorum belli ki değişim her türlü mümkün ama yaptırırsam sadece kendi servisine yaptırmak istiyorum ve ücretini öğrenmek istiyorum ben de konu açsam da cevap veren olmamıştı malesef.

Orijinalden alıntı: asploia

aynı şeyi ben de araştırıyorum belli ki değişim her türlü mümkün ama yaptırırsam sadece kendi servisine yaptırmak istiyorum ve ücretini öğrenmek istiyorum ben de konu açsam da cevap veren olmamıştı malesef.

Mümkün tabi kardesim mutlaka ama dediğin gibi güvenilir bir yer olması gerek parası neyse gercekten kıyarım çünkü moral bozan birsey haline geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bugbear

Öncelikle iyi akşamlar.Mevcut olduğum iphone 5 in yan kısımları yani orta kasa denen yer arka taraf ile birlikte kasa değişimi yapılıyor mu çok araştırdım

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/apple-iphone-5-kasa-kapak-100-orjinal-67953111 şöyle bir ürün ile karşı karşıyayım eğer bu ürünü alırsam bu arka ve yan tarafı değiştiricek bir yer bulabilirmiyim Kıbrıs'ta yaşıyorum ancak İstanbul ve Ankara gibi büyük semtlere yollama imkanım var telefonu eğer bunu yapabilicek bi yer veya bu kasa gibi daha ucuza birşeyler satan yapan yerler varsa yardımcı olurmusunuz

http://www.youtube.com/watch?v=8XY841RAY4Y BU VİDEODAKİ GİBİ SADECE KAPAKTAN BAHSEDİYORUM ÖRNEK İSTEYENLERE.

Verdiğiniz gittigidiyor linkindeki ürün fotoğraflara nazaran orijinal değil.

Orjinalde görünen arka kapak;

İlandaki arka kapak;

Ayrıca serviste yaptırman çok daha mantıklı olur İstanbul'da tanıdığın, akraban vs varsa onlara gönderip yaptırman en mantıklısı. Ama kendin yaptırmak istiyorsan orada gezebileceğin orta derecedeki telefoncular bile bunu yapabilecek seviyededir.

• Arkadaşlar, apple herhangi bir yedek parça satmıyor yada piyasaya vermiyor.

Yani alacağınız ürünler %100 orjinal değil.

İnanmayın böyle şeylere.

Ancak ekran olsun kasa olsun bir çok ürün orjinal kalitesinde oluyor.

Genelde kasaların hepsi aynı oluyor çok ufak farklar kaliteyi belirliyor.

X mağazasından aldığınız kasaya ekran zor oturuyor, y mağazasından aldığınız kasaya ekran iyi oturuyor anca ışık sızması oluyor.

Ancak bunları sadece tecrübe ile bilebiliyorsunuz.

Bize çok kolay geliyor yapmak ama bu işi yaptığımız içindir illaki.

Kasa fiyatını bilemiyorum ancak 300-400 tl gibi bir bedel olacağını düşünüyorum. (Servis işçiliği dahil)

İsteyen olursa yarın net fiyat verebilirim.

Orijinalden alıntı: yilmazeest

Arkadaşlar, apple herhangi bir yedek parça satmıyor yada piyasaya vermiyor.

Yani alacağınız ürünler %100 orjinal değil.

İnanmayın böyle şeylere.

Ancak ekran olsun kasa olsun bir çok ürün orjinal kalitesinde oluyor.

Genelde kasaların hepsi aynı oluyor çok ufak farklar kaliteyi belirliyor.

X mağazasından aldığınız kasaya ekran zor oturuyor, y mağazasından aldığınız kasaya ekran iyi oturuyor anca ışık sızması oluyor.

Ancak bunları sadece tecrübe ile bilebiliyorsunuz.

Bize çok kolay geliyor yapmak ama bu işi yaptığımız içindir illaki.

Kasa fiyatını bilemiyorum ancak 300-400 tl gibi bir bedel olacağını düşünüyorum. (Servis işçiliği dahil)

İsteyen olursa yarın net fiyat verebilirim.

Araştırdım bazı yerlerde orjinal deniyor ama anlaşılan orjinale yakın yazmayı unutmaları.

Orjinale yakın derken çok az fark olsada birşey olmaz sadece kasanın yanında çizikler ve derin açılmalar söz konusu pek hoş durmuyor gerçekten elime para geçtiğinde mutlaka yenilemeyi düşünüyorum.

Garantisini hiç bilemediğim için birazda çekiniyorum açıkcası ama sen yinede net fiyatı bize bildir hocam

• Zamaninda bende degistirecektim, sonradan vazgectim. Arastirmamin sonucunda, sadece kasa fiyati 95 dolar fiyat verdiler, lazer baski dahil.

iPhone 5 in kasasi diger kasalara pek benzemiyor, iPhone yazisinin altinda bulunan yazilar basilmasi gerekiyor, cunku ustunde imei numarasi yazili. Sordugum yer fiyata dahil baska baskida yapabiliyordu, resim, isminiz gibi istediginiz herseyi basabiliyorlardi.

Sonradan baska forumdan ogrendim, home tusunu yada power tusunu bozup Apple Store a verirseniz zaten cihaz degisiyordu, o yuzden vazgectim. Turkiyede durumlar nasil bilmiyorum.

Kasa degisiminde cihaz garanti disi kaliyor, onu dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YunTi

Zamaninda bende degistirecektim, sonradan vazgectim. Arastirmamin sonucunda, sadece kasa fiyati 95 dolar fiyat verdiler, lazer baski dahil.

iPhone 5 in kasasi diger kasalara pek benzemiyor, iPhone yazisinin altinda bulunan yazilar basilmasi gerekiyor, cunku ustunde imei numarasi yazili. Sordugum yer fiyata dahil baska baskida yapabiliyordu, resim, isminiz gibi istediginiz herseyi basabiliyorlardi.

Sonradan baska forumdan ogrendim, home tusunu yada power tusunu bozup Apple Store a verirseniz zaten cihaz degisiyordu, o yuzden vazgectim. Turkiyede durumlar nasil bilmiyorum.

Kasa degisiminde cihaz garanti disi kaliyor, onu dikkat edin.

Kardeşim cihazı değiştirmek için home tuşunu bozun diyorsun bu sadece apple store orjinal mağazasında mı değişim yapılıyor.

Çünkü ben bir telefon mağazasından satın aldım iphone u 2 yıl garantisi var home tuşu bozulursa yeni bir cihaz teslim edecekleri garanti olur mu ?

• aynı şeyi ben de merak ediyorum. ayrıca ben ispanyada apple storedanalmıştım garantisi dünya geneli geçerli dediler ama trde yaptırırken sıkıntı olur mu hala net bilmiyorum. merak ettiğim kısım kasa değişimi isteğiyle gönderirsem servie orijinal arka kasa değişimini kaç liraya yapacakları?

Hemen hemen her Apple urunumde basima geldi, genellikle hep refurbished cihazla (Turkiyede swap cihaz deniliyor sanirim) ile degistirildi.

Bugune kadar degisen cihazlarim: iphone 4 , new ipad (2 kere), ipod touch, macbook batarya ve adaptor.

Ama benimkiler dogal yoldan olusan sorunlardi, home tusunu yada power tusunu bozmak telefonu garanti disi birakabilir, onun icin ozel yontemler olmasi gerekiyor.

Apple urunleri dunya genelinde garantisi gecerlidir, tek sarti resmi distrubutor tarafindan yada Apple Store tarafindan satilan urun olmasi gerekiyor.

Turkiye resmi distrubutor Bilkom, Bilkom iphone ithal etmedigi icin yurtdisinda alinan iphonelar garantisi Turkiyede gecersiz. Bilkomda satilan her urun modeli, yurtdisindan alinmissada Bilkom tarafindan 1 sene garantilidir.

Ek: Ben Apple Store da sormustum, kisisel hatadan dolayi olusan ariza ve kusurlar, herhangi bir ariza yada kusur olabilir, tamiri iphone 5 icin 641 dolar fiyat verdiler. Aslinda tamir dememek lazim, kisaca refurbished cihazla sifirliyorlar. Buna kasa kusuruda dahil, tek kasa degisim hizmeti yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YunTi -- 22 Mart 2013; 20:11:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YunTi

Turkiyede durum nasil bilmiyorum, ama yurtdisinda Apple Store da genellikle degisim yapiliyor.

Hemen hemen her Apple urunumde basima geldi, genellikle hep refurbished cihazla (Turkiyede swap cihaz deniliyor sanirim) ile degistirildi.

Bugune kadar degisen cihazlarim: iphone 4 , new ipad (2 kere), ipod touch, macbook batarya ve adaptor.

Ama benimkiler dogal yoldan olusan sorunlardi, home tusunu yada power tusunu bozmak telefonu garanti disi birakabilir, onun icin ozel yontemler olmasi gerekiyor.

Apple urunleri dunya genelinde garantisi gecerlidir, tek sarti resmi distrubutor tarafindan yada Apple Store tarafindan satilan urun olmasi gerekiyor.

Turkiye resmi distrubutor Bilkom, Bilkom iphone ithal etmedigi icin yurtdisinda alinan iphonelar garantisi Turkiyede gecersiz. Bilkomda satilan her urun modeli, yurtdisindan alinmissada Bilkom tarafindan 1 sene garantilidir.

Ek: Ben Apple Store da sormustum, kisisel hatadan dolayi olusan ariza ve kusurlar, herhangi bir ariza yada kusur olabilir, tamiri iphone 5 icin 641 dolar fiyat verdiler. Aslinda tamir dememek lazim, kisaca refurbished cihazla sifirliyorlar. Buna kasa kusuruda dahil, tek kasa degisim hizmeti yok yani.

Hocam refurbished dediğiniz olayı inceledim biraz tamir edilmiş başka bir ürünü size veriyorlarmış eğer bunu istemez para iadesi ya da sıfır cihaz talep ederseniz ki yurt dışında geçerlidir bence bu size geri dönül yapıyorlarmış.

Ancak dediğin gibi hocam home tuşu veya power tuşun garanti dışı bırakılabilir.Şimdi durduk yerede telefonu bozup tamire vermek istemiyorum bir kasa görünümü yüzünden.641 dolar neredeyse yeni bir telefon fiyatı.Haziran'da yeni çıkacak iPhone'nun gelmesiyle bir miktar düşüş yaşayabilir belki.

• iphone 5 kasa değişimi için işçilik vs. herşey dahil 350 tl + kdv fiyat aldım.Düşünenlerhttp://www.saintscomputer.com a bakabilir.Fazla sorun yoksa değişime hiç gerek yok bumper alıp kullanılmaya devam edilebilir,az para değil sonuçta

Orijinalden alıntı: MuzminRahTs?z!

iphone 5 kasa değişimi için işçilik vs. herşey dahil 350 tl + kdv fiyat aldım.Düşünenlerhttp://www.saintscomputer.com a bakabilir.Fazla sorun yoksa değişime hiç gerek yok bumper alıp kullanılmaya devam edilebilir,az para değil sonuçta

Doğru diyorsun hocam kılcal çizikler yanların boya sökülmesi sadece öyle abartı bir eğrilme veya kötü bir görünüm yok şimdilik kapakla kapatıyorum fiyatın düşeceğinide umuyorum o yüzden şimdi beklemedeyim teşekkürler.

• hocam orjinalinde arkada küçük yazılar yazıyor bunda yok o yazıyı nasıl yapılıyor parası ayrı mı ödeniyor ? @MuzminRahTs?z!

Orijinalden alıntı: xxismail

hocam orjinalinde arkada küçük yazılar yazıyor bunda yok o yazıyı nasıl yapılıyor parası ayrı mı ödeniyor ? @MuzminRahTs?z!

Hiç bir fikrim yok hocam ımeı numarası yazıyor zaten orjinalin de adamlar nasıl yapıyor bilmiyorum açıkçası sadece merak ederek online olarak sormuştum gayet ilgililerdi siz bir sorun isterseniz

Bosuna öylemidir böylemidir diye sormayin bu islemi yaptirmak icin uçuk rakamlar ödemeyin. Benim iphone teknik servisim varwww.iphoneproservis.com numaram: 0 (212) 522 82 35 arayin sorun, buyrun yerime gelin gozunuzun onunde 30 dakikada degisimi yapayim. Takilan parcanin orjinalliginden şüpenizmi var? Gelip kendi gozunuzle gorup bu parca orjinal degil , bu urun kötü yok kardesim ben bunu istemiyorum diyebilirsiniz ama bunu soylemeyeceginizin garantisini ben size veriyorum eger boyle bi durum olursa ve takilan urunden memnun kalmassaniz paranizi iade edicem ustunede 50 lira fazladan vericem. Bu kadar idaaliyim. Şunuda belirtmek isterim piyasa bulunan butun iphone parcalarinin butun ekranlarin orjinali yok yani apple yedek parca uretmez! Piyasada 3-4 farkli markaya ait ekranlar var bunlar çinde farkli farkli fabrikalarda üretilmekte ve fabrikaya, markaya gore kalite farkliliklari gostermekte. Ben bunlarin en iyi kalitede olanini kullaniyorum ve en pahali olaniyla islem yapiyorum yani kisacasi ekran olsun kasa olsun piyasada bulunan en pahali ve kaliteli olanini kullaniyorum. Son olarak telefonunuzun garantisi dahilinde kendi servisi de de ekran degistirseniz ayni ekran ben degistirsemde ayni ekran kullaniliyor , kasada dahil. Ben nereden satin alip sizlere sunuyorsam onlarda oradan alip sizlere sunuyor. Onlar iphone 5 ekranini 800 tlye takiyor ayni ekrani ben 550 tlye takiyorum.

• Ben iphone 5 ekranini 350 ye takarim ekran dahil

• bende de uzay grisi 5s var, ilk hafta kılıfsız kullandım, baya dikkat ettim hatta. çizilmesin diye telefonla aynı cebe bozuk para bile koymadım. haftasonu kılıf almaya gittim, kılıfı takmadan önce telefonun arkasını temizleyeyim dedim, bi baktım leke var. temizlemeye çalıştım geçmiyor da, uğraştım baya düzelmedi. çizikmiş meğer... nasıl çizildi hâla anlamış değilim çünkü en ufak bi darbe bile almadı telefon. çizik olduğu zaman da tüm hevesim kaçıyo... orijinal kasa bakıyorum şu an ama daha bulamadım. şimdi size bi kaç sorum olacak; 5s'in orijinal yedek parçası satılıyor mu, güvenebilir miyim, fiyat aralığı nedir bi yardımcı olursanız sevinirim. h

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.