Şimdi Ara

iPhone 5 karşı tarafa ses gitmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
20.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dün akşam iphone 5 aldım eve geldim ve kullanmaya başladım. arama yapınca ses çok iyi geliyor fakat karşı tarafa ses bazen gitmiyor, bazen de boğuk gidiyor sonuç olarak ses düzgün gitmiyor. ama alt taraftaki mikrofona konuşunca ses az da olsa karşı tarafa gidiyor. bu sorun için satın aldığım yeri aradım onlar da sim kartımın 64 kb olduğu 256 kb alınca düzgün çalışacağını söylediler. açıkçası bana pek inandırıcı gelmedi. arkadaşlar sizce de sorun bundan kaynaklı mıdır?

• Hocam onu kim söyledi bilmiyorum ama öyle birşey yok, ben 14 aralık günü ilk çıktığı dakkikalarda turkcellden aldım ve benim telefonumda 64 kb nano sim kart ve en küçük bir sıkıntım olmadı, bunun yanında orda herkese 64 kb nano sim kart verildi öyle bir durum olsa turkcell neden böyle birşey yapsın ve şuan hemen herkesinde nano sim kartı 64 kb bunu diyen saçmalamış hocam...
  • simkartla alakası olduğunu bende pek sanmıyorum 64'lük kart epey kestim hepsi çalıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 9 Ocak 2013; 9:02:42 >
  • Buna yakın bir sorun bendede mevcut. Telefonu azimdan 2 parmak kadar ayirdigimda ses boguk gitmeye basliyor, iyice yakinlastirdigimda net gittini soluyolar. Fakat genelde bu sorunu evde yasiyorum telefon 3gli bir sekilde cok iyi cekmesine ragmen. Bende oturdum telefonda bulunan 3 adet mikrofonu test ettim herbirini teker teker bantlayarak, hem ses kaydediciyle hemde video kamerayla mikrofonlar gayet iyi calisiyor, mukemmelde diyebilirim. Ya baz istasyonuyla alakali, yada sim kartla alakali. Microsimi, nano sime donusturdum keserek, sanirim sorun bundan kaynaklaniyor, bilemiyorum. Sinir bozuyor malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de mevcut. Bu sorunu yaşamayanlar da var. Belirli bir seri cihazda bu sorun var sanırım. Vodafone Nano sim kart kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EyezBerg

Aynı sorun bende de mevcut. Bu sorunu yaşamayanlar da var. Belirli bir seri cihazda bu sorun var sanırım. Vodafone Nano sim kart kullanıyorum.

bende aveadan aldim ama turkcell nano sim kullaniyorm ayni problem bndede war arada siradada telefon cekmiyor sebeke araniyor doiyor durduk yere

• quote:

Orijinalden alıntı: nkiyan

Merhaba arkadaşlar,

dün akşam iphone 5 aldım eve geldim ve kullanmaya başladım. arama yapınca ses çok iyi geliyor fakat karşı tarafa ses bazen gitmiyor, bazen de boğuk gidiyor sonuç olarak ses düzgün gitmiyor. ama alt taraftaki mikrofona konuşunca ses az da olsa karşı tarafa gidiyor. bu sorun için satın aldığım yeri aradım onlar da sim kartımın 64 kb olduğu 256 kb alınca düzgün çalışacağını söylediler. açıkçası bana pek inandırıcı gelmedi. arkadaşlar sizce de sorun bundan kaynaklı mıdır?

Allah belasını versin aynı sorun bendede var Vodafone ve turkcell 64 kb kesilmemiş orjinal nanolar ile test ettim. Ses karşı tarafa boğuk gidiyor. Her iki operatörde Ankara kızılay gibi son derece merkezi bir yerde test edildi.

Benim merak ettiğim sorun yaşayan arkadaşlar iPhone 5 hangi modeli kullanıyor A1428 mi A1429 mu?

Benimki 1429 LTE destekleyen model

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A1429 15 gün oldu alalı . Yurt dışı cihazı aldım açtırdım. turkcell kullanıyorum.. Bende bu sorunu yaşadım daha sonrasında da büyüdü ve hiç ses gelmiyor artık... Mikrofondan hiçbir sıkıntı olmadan kullanabiliyorum ama mikrofon olmadan çevir sesi dahi duyulmuyor.. Ne karşı tarafa ses gidiyor, nede karşıdan ses geliyor...

Bi kaç araştırma yaptım ne kadar doğrudur bilemem.. yazılımsal olarakta bu sorun mümkün olabilir yeni versiyon beklemekte fayda var..

Yada ısınmadan kaynaklı entegresi yanmış olabilir. yani şarjdayken oyun oynamak yada video seyretmek gibi işlemlerde eğer cihaz ısınırsa entegresinde sıkıntı olabiliyormuş... Yani bu iphone 5 lerdeki entegre çok hassasmış bundan da yapabilir diye düşünüyorum...
  • bu sorunu olan arkadaşlarda son durum nedir? ben de telefonu mediamarkt'dan geçen hafta aldım. kimle konuştuysam sesimin boğuk gittiğini tam anlamadıklarını söylediler. telefonu yanağıma yapıştırınca sorunun düzeliyormuş. ilk defa iphone kullanıyorum. bu cizhazların mikrofonları bu kadar dandik olamaz diye düşünüyorum. 7-8 yıllık w810i bile kaç cm öteden sesi iletiyordu.
    servislik bir durum mu var sizce?
  • aynı sorun bende de aldığımdan beri yani yaklaşık 20 gündür var ilk başlarda karşı tarafla ilgili falan diye düşündüm ama yok yani sebebi bulamadım devam ediyor telefonu garantiden değiştirtmek mi lazım acaba?
  • Arkadaşlar;

Bende vodafone' dan İlk Türkiye'de satışı olduğu gündü. Aylardır bu problemden şikayetciyim , 2 kere gittim sim karttan dediler kart değiştirdiler gene aynı ..
    Bu cihazlar bozuk seri üretim hatası ...Garantiye Göndericem , olmadı para iadesi talep edicem. Bize bozuk ürünleri sanırım sattılar . Cevremdeki tüm iphone 5 kullanlar sadece sorunu kendilerinde sanıp olaya eğilim göstermemişler. Birlik olalım cihazları garantiye gönderelim . Türkiyenin her yerinden iade olunca firma paramızı iade edecektir. Ben kararlıyım geri vericem ..Nokia 3110 nun gözünü seveyim ben !
  • arkadaşlar ben de aynı sorunu yaşıyorum, yalnız ilginç bi tespitim var, bence bi deneyin:
    karşı taraf ses gelmiyor dediğimde hoparlörü açtığımda çok net geliyor diyorlar, normal bi şekilde konuşabiliyoruz.. sonra hoparlörü kapatınca yine ses gidiyor..

ben avea'nın normal simkartını kestim öyle kullanıyorum ama simkartlık bir olay değil bu..

mikrofon bozuk desem, hoparlör açıkken de aynı mikrofondan ses alıyor..

çok büyük ihtimalle yazılım hatası var, ama nasıl düzelir bilmiyorum..
  • biraz araştırdırm, iphone 4'te bu aynı sorunu yaşayanlar olmuş, yine ses gitmiyor fakat hoparlörü açınca düzeliyormuş. 2 farklı telefonda da mikrofonu değiştirmişler, sorun düzelmiş..
  • Yeni almışsınız tabi sizin için geçerli değil ama mikrofon deliği tıkanınca da yapıyor.
  • sanki avea ya özel bir durum bende 2 haftadır böyle bir sorun yaşıyorum nedendirki telefonmu bozuk acep
  • en üst versiyona güncelleyin. aktif internet bağlantısı varken konuşulmuyor zaten.
  • Aynı sorun bende de var.Wifi ve 3g kapatılınca herhangi bir probem yok.3g açıkken de sorun yok gibi ama wifi açık ve bağlıyken telefonu ağızdan uzaklaştırınca ses karşı tarafa boğuk gitmeye başlıyor.Ön kameranın altındaki mikrofon normal konuşurken tam olarak devrede değil ve az da olsa karşı tarafa sesi gönderiyor.Bu mikrofon hoparlör açılınca tam olarak devreye giriyor ve bu esnada alttaki mikrofonun işlevi azalıyor ve sesi çok daha az karşı tarafa gönderiyor sanırım.Telefon ağızdan uzaklaştırılınca konuma göre mikrofonların çalışması değişiyor olabilir mi?Bu sorunu yaşayanlar söylediklerimi test edebilir mi?
    Telefonun sürümü güncel bu arada.6.1.4(10B350)
  • arkadaşımın cihazı da aynı sorundan yana dert yanıyor. Video ve siri konuşmaları rahatça algılayabiliyor. Sesli not ve telefon görüşmelerinde ses gelmiyor. Telefon görüşmesinde hoparlöre aktarınca düzeliyor. Hoparlörde konuşuyor diğer türlü konuşamıyor. Sorun sanırım yazılımsal, mikrofon entegresi bozuk olsa, video ve siri de sesi algılamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeviLJoN

arkadaşımın cihazı da aynı sorundan yana dert yanıyor. Video ve siri konuşmaları rahatça algılayabiliyor. Sesli not ve telefon görüşmelerinde ses gelmiyor. Telefon görüşmesinde hoparlöre aktarınca düzeliyor. Hoparlörde konuşuyor diğer türlü konuşamıyor. Sorun sanırım yazılımsal, mikrofon entegresi bozuk olsa, video ve siri de sesi algılamaz.

Donanımsal bir problem, yazılımsal olsa aynı versiyona sahip tüm cihazlarda problem olur. Hoparlörü açtığınız zaman cihazdaki diğer mikrofonlardan ses gidiyor. Cihazda 3 mikrofon var. Cihazın alttaki mikrofonu bozuk.
  • Türkiye'deki operatörler aynı anda data ve telefon hattını sağlayamıyor. asıl sorun buymuş. son zamanlarda AVEA baz istasyonlarını güncelledi aynı anda data ve telefon hattı kullanılabiliyor diye biliyorum!

artık boş yere hortlatmayın bu konuyu :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.