Şimdi Ara

iPhone 5 Hâlâ Alınabilir Mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FenBilgini

quote:

Orijinalden alıntı: PCNerd

Açıkçası alınmaz çünkü işlemci mimarisi iPhone 5S ile birlikte 32 Bitten 64'e yükseltildi. Şu an alırsınız sorunsuz kullanırsınız fakat ilerisi için sıkıntı olacaktır. Muhtemelen sıfır cihaz almayacaksınız çünkü sıfır 5'lerin üretimi çoktan durduruldu, bulmanız zor bulsanız bile çok pahalı. iPhone 5 için vereceğiniz paranın üzerine biraz daha ekleyerek ikinci el 5S almak çok daha mantıklı. 1300 1400 TL civarı temiz 5S alabilirsiniz. Sıfır fiyatlarıda 1800 1900 TL civarında. Şuan performans anlamında 5S ve 6'lar arasında büyük bir fark yok fakat 5 ile 5S arasında neredeyse iki katına yakın fark var.

iPhone 5 Hâlâ Alınabilir Mi ?

5c nin 5 ten üstün olması gerek yanlışın var

O gerekliliğin sebebi ve dayanağı nedir peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: platinone

Ben dün ios 7'li iphone 5'imi 865 liraya sattım bir günde öyle bişey bulursanız bence alınabilitesi çok yüksek canavar gibiydi sattığımda üzüldüm de ama hemen satılsın dedim.

Keşke ben alsaydım be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz anlamadım? Her benchmark testinde çok az bir farkla da olsa iPhone 5 daha hızlı çıkar. Aslında ikisi zaten aynı telefon, kasaları farklı sadece. Apple, iPhone 5'in üretim maliyetini düşürmek için iPhone 5C'yi çıkardı. iPhone 5 ile aynı telefonu insanlara yeni gibi gösterdi ve iPhone 5'in üretimini durdurdu.

5c nin batarya mah ı biraz daha fazla diye dedim ben aslında.
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Bataryası daha iyi olunca telefon daha performanslı mı oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 25 Kasım 2014; 19:02:30 >
  • quote:

Bataryası daha iyi olunca telefon daha performanslı mu oluyor :)

hayır canım ne alakası var ne bu sinir :/ antutu puanında batarya mah ı da ölçülüyor. ondan dediydim
    Siz benim verdiğim tabloyu okumamışsınız bile, ne Antutu ile alakası var ne de batarya ile. Geekbench 3, tek çekirdek performans sonuçları var tabloda. Kafanız bayağı karışık sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 25 Kasım 2014; 19:01:12 >
  • Güncelleme desteği kesilene kadar aslında kullanılabilir.Tabi telefondan ne istediğinize bağlı.x64 uygulamalar çalıştırmıyor mesela.
  • quote:

Siz benim verdiğim tabloyu okumamışsınız bile, ne Antutu ile alakası var ne de batarya ile. Geekbench 3, tek çekirdek performans sonuçları var tabloda. Kafanız bayağı karışık sanırım.

insanca konuşabilirdiniz. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Orijinalden alıntı: Reo*

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Orijinalden alıntı: cukkaSG

Iphone 5 ten 6 ya geçtim. Ekran boyutu ve parmak izi dışında hissedilebilir hiçbir fark yok. Performans konusunda en ufak bir hissedilebilir değişiklik yok. Performansı bilmemkaçyüz kat arttı geyiklerine kanmayın. Şuan 5 alınıp çatır çatır kullanılır. İos 9 yüklemiycem derseniz 2 sene daha kullanılrsınız. Ama bana soracak olursanız genelin tavsiye ettiği gibi vereceğiniz paranın üzerine 200-300 daha koyup 5s almak daha mantıklı. 2 sene hatta belki daha uzun süre kafanız rahat kullanırsınız.

İp5s ve uzeri cihazda "metal" teknolojisi var
    Suan app storeda bir oyun var ve iphone un performansinin yetmeyecegini biliyorlar ve iphone 5 e yuklenmiyor

http://www.youtube.com/watch?v=w1WSPeU6Z8Y

Çatır çatır oynuyor millet

Nasil oluyo o
    Anlamadim valla

Oyun zaten iphone 5 ile de çatır çatır oynanabiliyor işte bir tek indiremiyoruz :D Bende videoda ne dendiyse uyguladım oldu hiçte kasma olmadan oynuyorum oyunu :D

• Alınır ama çok fazla para verilmez.
    Hele üretilecek bütün telefonların 64 bit olacağını düşünürsek çok uzun kullanılmaz.

Asıl siz düzgünce konuşun hakaret etmeyin.
  • quote:

Asıl siz düzgünce konuşun hakaret etmeyin.

Sözlerimin arkasındayım :) iyi günler

• quote:

Bataryası daha iyi olunca telefon daha performanslı mı oluyor :)

Arkadaş daha performanslı dememiş. Daha üstün demiş ki bataryası daha iyiyse daha üstün demekte bir sakınca yoktur.

Hakaret yok ama hafif alay var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 26 Kasım 2014; 0:19:21 >
  • Benim 5 7.1.2 sürümünde ve kasmalar, fps düşmeleri mevcut. Bu şekilde 2 yıl devam edebilir belki 1 yıl.. Üretimi ve satışı olmayan bir cihaz düşün..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim 5s al ikinci el temiz ama ios 7.x.x li ip 5 bulursan kacırma 5c de bulursan al karar sana kalmış yani

• Profilinize baktım da çocukmuşsunuz. Arada iPhone 5C aldım, üniversite okuyorum gibisinden konular açmışsınız. İşte bir arkadaşınız telefonunu sizinki ile kıyaslıyormuşta siz üzülüyormuşsunuz falan filan orada da bayağı tepki almışsınız. Neyse başta cevap vermem hataydı, kusuruma bakmayın.

@beyinsis

Hocam siz muhabbeti bilmediğiniz için böyle diyorsunuz. FenBilgini adlı arkadaşın bana attığı ilk cevaba bakarsanız olayı anlayacaksınız. Olay şu şekilde;

quote:

quote:

Açıkçası alınmaz çünkü işlemci mimarisi iPhone 5S ile birlikte 32 Bitten 64'e yükseltildi. Şu an alırsınız sorunsuz kullanırsınız fakat ilerisi için sıkıntı olacaktır. Muhtemelen sıfır cihaz almayacaksınız çünkü sıfır 5'lerin üretimi çoktan durduruldu, bulmanız zor bulsanız bile çok pahalı. iPhone 5 için vereceğiniz paranın üzerine biraz daha ekleyerek ikinci el 5S almak çok daha mantıklı. 1300 1400 TL civarı temiz 5S alabilirsiniz. Sıfır fiyatlarıda 1800 1900 TL civarında. Şuan performans anlamında 5S ve 6'lar arasında büyük bir fark yok fakat 5 ile 5S arasında neredeyse iki katına yakın fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 26 Kasım 2014; 0:34:36 >

• quote:

Profilinize baktım da çocukmuşsunuz. Arada iPhone 5C aldım, üniversite okuyorum gibisinden konular açmışsınız. İşte bir arkadaşınız telefonunu sizinki ile kıyaslıyormuşta siz üzülüyormuşsunuz falan filan orada da bayağı tepki almışsınız. Neyse başta cevap vermem hataydı, kusuruma bakmayın.

@beyinsis

Hocam siz muhabbeti bilmediğiniz için böyle diyorsunuz. FenBilgini adlı arkadaşın bana attığı ilk cevaba bakarsanız olayı anlayacaksınız. Olay şu şekilde;

quote:

quote:

Teşekkür ederim yorumlarınız için ama seni kale alacak kadar tanımıyorum :) tıpkı senin beni tanımadığın gibi lakin tekrar etmek zorundayım insana insanca konuşmasını öğren ilerde iletişim sıkıntısı yaşayabilirsin . Profilimi araştıracak kadar büyük bir etki yarattıysam üzerinde ne mutlu bana.Saat 8:39 günaydınlar :) küçücük meseleleri büyütüp sinirlenip kin nefret kusmak iyi değil arkadaşım hakaret etmiyorum ben sana insancıl konuş derken sana hayvan damgası koymuyorum alay etmiyorum sinirini yatıştır iyimser konuş demek istiyorum . Yoksa şuncacık mesele için sinirlenmeniz , hakaret algılamanız , profilime bakıp geçmişimi araştırmanız , bana çocuk demeniz , bir başkasına yanlış anladınız olay şöyle başladı deyip kötülemeniz BÜYÜK BİR İRONİ :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenBilgini -- 26 Kasım 2014; 8:46:39 >

• quote:

Profilinize baktım da çocukmuşsunuz. Arada iPhone 5C aldım, üniversite okuyorum gibisinden konular açmışsınız. İşte bir arkadaşınız telefonunu sizinki ile kıyaslıyormuşta siz üzülüyormuşsunuz falan filan orada da bayağı tepki almışsınız. Neyse başta cevap vermem hataydı, kusuruma bakmayın.

@beyinsis

quote:

quote:

gözle görülecek bir fark yok ama var yine de. muhtemelen daha yavaş ram veya daha yavaş flash kullanmışlar, yoksa cpu aynı. aynı saat hızında çalıştırmıyor da olabilirler.

ben üniversitede okuyan kızıma 2. el 4s aldım ve gayet mutlu mesut. 5c alsam havalara uçardı. bir çocuğun 5c'yi beğenmemesi ya da üniversitede okuyan koca koca arkadaşlarının dalga geçmesi çok tuhaf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 26 Kasım 2014; 10:15:38 >

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, gördüğünüz gibi bataryadan bahsetmedim. Altına alakasız bir yorum gelince insan merak ediyor. Bataryadan bahsetmediğim halde adam gelmiş alakasız bir şekilde başta 5C daha iyi diyor sonra ben batarya olarak demiştim diyor. iPhone 5C ile hava atanı da ilk defa görüyorum. Kızınıza aldığınız telefon hayırlı olsun, sorunsuz kullanır inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 26 Kasım 2014; 10:17:08 >
  • Yakın zamanda iphone 5 i satacağım aralık 25-30 gibi temiz yurt dışı. Niye diyecek olursanız, bataryası çok sıktı 1 günü çıkartsın diye oyun falan oynayamıyorum. O zaman eğer cihaz almamış olursanız konuşalım (:

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.