Şimdi Ara

İphone 5 ekran yapıştırma ve batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    - İphone 5 cihazın ekranının sag üst köşesinde boşluk oluştu çıt çıt ses geliyor. Bende burayı tekrar yapıştırmayı düşünüyorum. 5Slerde falanda çok okudum bunu ama hep garantili cihazlarmış. Benim cihazda öyle bir durum söz konusu degil.
    aklımda olan orayı vakumla tutup az açıp igne yardımıyla oraya yapıştırıcı sürmek. Ama nasıl bir yapıştırıcı kullanabilirim?
    -Birde bataryada bir %17 gösteriyor takılıyor orda kapatıp açıyorum. %42 gösteriyor. Kalibrasyon sorunu falan olabilir mi? İOS 9.2.1

• Ekran sorunu aynen bende de vardı ama ben düşürdüm de dışa pörtledi ekran aynı şeymi sizinde bilmiyorum kasayı açtım ince penseyle düzelttim biraz o köşeyi cok az bi dışa esnemesi kaldı eskiye göre daha iyi
  • sirlegend2 S kullanıcısına yanıt
    Benimde aynı sorun hocam. Camı nasıl geri yapıştırcam onu bilemedim.
  • Yapıştırıcıyla falan müdahale yapmanıza gerek yok. Sizin cihazınızın muhtemelen bataryası şişmiştir o da büyük ihtimalle ekrana baskı yapıyor. Cihazın alttaki iki vidasının sökülüp ekranın vakumla çıkartılması lazım. Bu sayede olup biten görülebilir. Batarya şişmişse hassasiyetle acilen değiştirilmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Yapıştırıcıyla falan müdahale yapmanıza gerek yok. Sizin cihazınızın muhtemelen bataryası şişmiştir o da büyük ihtimalle ekrana baskı yapıyor. Cihazın alttaki iki vidasının sökülüp ekranın vakumla çıkartılması lazım. Bu sayede olup biten görülebilir. Batarya şişmişse hassasiyetle acilen değiştirilmesi gerekir.

Bataryada sisme yok hocam sag ustte cit cit sesi geliyor. Ora tutmuyor ekrani ayrilmis cami orayi tekrar yapistirmam lazim sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Bende de ekranın köşelerden ayrılma problemi var.Pil şişmesinin sarj ile bir alakası var mı? Çünkü hala 1 günden fazla gidiyor sarjım. Pil şişmesini sadece serviste mi anlarlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_113759394/tm.htm benim açtığım konuya bi göz at dostum o açık kısmı kapamaya çalışırken iş açtım başıma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iksinkaresi kullanıcısına yanıt
    Sizin konuyu okumustum sizde bence bir gerilme var bir yerde ben kasayi bile acmayacam ya camim hafif kalkik oldugu yer var orayi kaldirip yapistiracam. Hafif acik zaten vakumla tutunca kalkar. Siyah yerden yapistiracam bir sorun olmaz diyr dusunuyorum.

• pckobat_78 kullanıcısına yanıt
    aman benim gibi mağdur olmayın da o yüzden yazdım.gerilme derken neyi kastettiniz acaba pek anlayamadım
  • iksinkaresi kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamen yorum benimki farkli yerlere tiklama gibi durumda kasada ice dogru egiklik falan olabilir buda ekrana basinc yapiyor. Bu basinc yuzundende bastiginizda farkli noktada algiliyor. Dustugunude soylediginiz icin aklima direk bu geldi. Özellikle actiktan sonra aciklik kalmasi. Tabi baska hasarda olabilir renklerin birbirine girmesi mantikli degil bence.

• Batarya şişmesi sorunu olabilir. Aynı sorundan ötürü telefonum swap edildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

Bende de ekranın köşelerden ayrılma problemi var.Pil şişmesinin sarj ile bir alakası var mı? Çünkü hala 1 günden fazla gidiyor sarjım. Pil şişmesini sadece serviste mi anlarlar ?

Öncelikle belirtmek isterim ki iphone 5 ' in ekranının yanlardan ayrılması öyle kolay bir şey değildir. Ya fiziksel bir zorlamaya maruz bırakılmış ya da içindeki batarya şişmiştir. Vakumla bile ekran zor çıkıyor, işin ehli olmayan biri vakumla çıkarmaya çalışırken cihaza zarar verebiliyor, çünkü ekran kolay çıkmıyor.

Pili şişen cihazların genelde pil ömürleri bitmiştir ama bunun terside sözkonusu olabilir. Pilin şişmesi cihaz ve kullanıcı için çok tehlikeli olup şişme esnasında içerideki elektronik aksama zarar vermesi bir tarafa , bataryanın aniden patlaması da sözkonusu olabilir. Bu yüzden eğer bu tarz sorunlar sözkonusu ise acilen bir apple yetkili servisine veya işin ehli güvenilir bir tamirciye kontrol ettirilmesini tavsiye ederim.

• elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Bilgi için tşkler hocam. Telefonu devamlı kılıf ile koruduğum ve hiç darbeye maruz bırakmadığım halde ekran ayrılma sıkıntısı biranda oldu. Açıkcası kullanım süresinde hiç sıkıntı yaşamadığım için de pil şişmesi olabileceğini düşünmemiştim..en kısa zamanda yetkili servise göstereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

Bilgi için tşkler hocam. Telefonu devamlı kılıf ile koruduğum ve hiç darbeye maruz bırakmadığım halde ekran ayrılma sıkıntısı biranda oldu. Açıkcası kullanım süresinde hiç sıkıntı yaşamadığım için de pil şişmesi olabileceğini düşünmemiştim..en kısa zamanda yetkili servise göstereceğim.

Hocam Merhaba;

Aynı sorunu bende iPhone 5s cihazımda yaşadım ve akasya alışverişmerkezindeki Apple store a götürdüm. Telefonumun ekranını değiştirdiler. Yaklaşık 2-3 ay sorunsuz kullandık fakat aynı sorun yine başgösterdie. Sağ üst ve sol üst köşeler hafif içeri giriyor. Eskisi kadar değil fakat zamanla ilerleyeceğini düşünüyorum. Açıkcası şimdi tekrar applestore a gitsem yine değiltirseler yine başıma gelecek adım gibi eminim. Telefonu komple değiştirseler vu sefer farklı sorunlarla gelmeyeceğinini garantisi yok. Youtube da bir video vardı adam ekran çerçevesini cama yapıştırıyor. Acaba siz ne yaptınız ekranı yapıştırdınız mı? Ben yapıştırıcının markasını buldum fakat cesaret edemedim henüz. Ne yağacağımı düşünüyorum hala. Rica etsem deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.