Şimdi Ara

iPhone 4S ilk şarj-14&16 saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    normalde hani sıfır telefon aldıgımızda açılınca içinde bir miktar sarj lı geliyor, hani o şarjı bitirip 14&16 saat şarj ederdik ya,
    batarya ömrünün % 100 performanslı olması için,

Sorum şu iphone 4S sıfır kutusundan açtım şarjı da % 20 felan,

iphone 4S de böyle birşey yapmaya gerek yok diye düşünüyorum, daha doğrusu yapmayı düşünmüyorum aslında ama yine de terettüt ettim,

Bu şekilde iphone 4S i ilk şarjı bittikten sonra uzun saat sarj eden oldumu,

Acil dönerseniz sevinirim,

• Pil %100 olunca sarj etmeyi kesin. Eski pillerde 14 saat muhabbeti vardı. Yeni nesil pillerde ne kadar çok sarj-efor o kadar performans kaybıdır. İlk bir kaç sarjdan sonra performansı optimum seviyeye ulaşacaktır.
  • iphonenin pili diğer telefonların pilleri gibi değildir. li-on olduğu için pek gerekli değildir ama şarjın %30 un altına indiği zaman tam dolum yaparsan daha sağlıklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Pil %100 olunca sarj etmeyi kesin. Eski pillerde 14 saat muhabbeti vardı. Yeni nesil pillerde ne kadar çok sarj-efor o kadar performans kaybıdır. İlk bir kaç sarjdan sonra performansı optimum seviyeye ulaşacaktır.

zaten telefon %100 şarj olduktan sonra dolumu bırakıyor. şarj kabul etmiyor. kullanım esnasında %99 a düşmeden yeniden %100 e tamamlıyor kendini. %100 e ulaştıktan sonra şarj dolumu sonra eriyor.
  • Cevaplar için teşekkürler,
    suan sarj(fabrik cıkısı) %17, yani kendi kendine kapanmasını beklemeli miyim yoksa, whiteredmoon un dediği gibi (%30 un altına inince sarja tak) direk sarja takmalı mıyım hangisi, performans açısından öenmli olacktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiteredmoon

iphonenin pili diğer telefonların pilleri gibi değildir. li-on olduğu için pek gerekli değildir ama şarjın %30 un altına indiği zaman tam dolum yaparsan daha sağlıklı olabilir.

Siz bu konunun uzmanısınız galiba,iphone pilinin diğer telefonlardan farkını anlatırsanız biz de bilgilenmiş oluruz.

Nasıl isterseniz öyle şarj edin hiçbir sorun çıkmaz sadece ayda bir gibi %5'in altına düşürüp tam doldurursanız ömrü uzar pilin.
    Ayrıca ne kadar sık şarj ederseniz o kadar performanslı olur pil.

Ek:Ayrıca pili tam olarak bitirmeyin bu şekilde de ömrü kısalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutech -- 12 Şubat 2012; 15:41:53 >
  • %20 Altına düşünce şarj etmenizi tavsiye ederim.
    %80'de falan şarj atmak sadece pil ömrünüzü kısaltır.
    3G Wi-Fi kapatarak Şarj tasarrufu sağlayabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 6 Plus 8.2 Şarj
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • li-on pil bilgisayarlarda kullanılan pillerdir sizinde bildiğiniz gibi. kapanmasını beklemenize gerek yok. %30 u illa beklemenize gerek yok ama ömür açısından %30 u tercih edin. arkadaşında dediği gibi arada %5 ten sonra şarjederseniz daha sağlıklı kullanım olur. sadece harici batarya kullanmayın yeter. onlar çok fazla düşüşe uğratıyor ömrünü pilin. pek önermiyorum
  • Aslında bu konuyu açmamın nedenlerinden biride hani iphone 4S de bazı arkadaşların yaşadıgı bazı batarya problemleri var,
    ne biliyim aklıma geldi, belki önemli birseydir. Ve örneğin ilk şarjı tamamen bitirip ondan sonra sarj etmek, daha sonra ki "batarya erken bitiyor, hç gitmiyor" gibi sorunlarında ortadan kalkmasına yardımcı olabilir,
    Tabi yazılımla ilgili durumları da var biliyorum ama biz bazı önemsiz gibi görunun şeyleri kafamıza göre yaparız ya belki de püh noktasıdır. Atlamamak lazım.
  • Hiçbir şey farketmeyecektir. Bu kadar kasmanın lüzumu yok, canınız ne zaman isterse şarj edin. Lityum polimer piller bunlar. %100 olunca şarjı kesin/kesmeyin bir şey farketmeyecek. %10'dayken takıp %56'dayken çıkardığınızda yine bir şey farketmeyecek. Kafanıza göre takın, çıkarın. Hiçbir şey olmaz. Burada marifetli olan iphone değil, lityum polimer pilin kendisi tabii. 1 senedir iphone 4 kullanıyorum, karman çorman bazen usb'den bazen prizden, bazen yarım şarj ediyorum bazen 14 saat şarjda kalıyor (uyurken). Pil performansı hiç değişmedi (aynı kullanım şartlarında).

http://www.apple.com/batteries/
  • Tüm cevaplar için teşekkürler, eyvallah
    aynen bende önceki 2g de hertürlü farklı zamanlarda önemli olmayan kalan yuzdelerde sarj ettim katılıyorum, yine de ilk sarj için bi fikir alayım dedim, tekrar teşekürler, Eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiteredmoon

li-on pil bilgisayarlarda kullanılan pillerdir sizinde bildiğiniz gibi. kapanmasını beklemenize gerek yok. %30 u illa beklemenize gerek yok ama ömür açısından %30 u tercih edin. arkadaşında dediği gibi arada %5 ten sonra şarjederseniz daha sağlıklı kullanım olur. sadece harici batarya kullanmayın yeter. onlar çok fazla düşüşe uğratıyor ömrünü pilin. pek önermiyorum

Diğer telefonların pilleri ne oluyor orayı anlayamadım ben, nedir yani anlatın da insanları bilgilendirin.

Çok uzun süredir forumun bu bölümüne uğramıyordum bir göz atayım dedim,elinde klavye olan herkes uzman herkes herşeyi çok iyi biliyor.

Bilmediğiniz konularda sağdan soldan duyumlarınızla insanları yanlış yönlendirmeyi ne çok seviyorsunuz ya.Dedikleri kadar var forum çocukların oyuncağı olmuş.

• forumu acil şekilde araştırsaydınız cevap bulabilirdiniz
  • Dolunca cikart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.