Şimdi Ara

İPHONE 4S HAKKINDA SAMİMİ BİR İTİRAF (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
1
Favori
8.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Grub Killer

Smart phone'lari konsol ile karsilastirmak

Iphone'u almadan once iyi arastirmak lazim. Bazi seyleri yapmak icin jb idi dosya sistemine girme idi vs ugrasmak gerek yani. Acikcasi yasinizi katarak bunlarla ugrasacaginizi sanmiyorum. Bluetooth deniliyor hala halbuki gereklide degil. Boylece gereksiz virusde girmiyor. Ayrica isi bildikten sonra cokta guzel bluetooth kullanilabiliyor. Celeste ile vs. ama dedegim gibi ugrasacak kisilere gore bu telefon daha basitini istiyorsaniz zaten nokia falan alinir

konsolla karıştırmıyorum bazı şeylere benimde kafamın bastığını anlatmaya çalışıyorum anlasana kardeşim ben kendi kendime eski masa üstü bioslara girilip format atılan bilgisayarlara format atmayı öğrenmiş adamım dergiden okuyarak bu ıphoneylemi başedemiyecem ediyorum ama kardeşim ederi fazla
    bir ürünü neden alırsın sırf uğraşıp kullanamamak içinmi
    yoksa rahat kullanmak içinmi
    ayrıca verdiğin maddi değer kadar ederi varmı bunu tartışmak gerekir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 28 Ocak 2012; 1:38:45 >

• Ben kendimden ornek vereyim yasım 18 lise son sınıf ögrencisiyim ve dogum günümde ilk iphone uma kavuştum belki cebimden para çıkmadığı için böyledir. Ama iphone kesinlikle telefon ötesi birşey Jailbreak zincirleri kirmaktir.Bana sorarsaniz telefon Jb sizken de zil sesi olsun görüntülü konuşma olsun hatta bluetooth olsun ihtiyacım olmadı ne bileyim bu isler arz talep meselesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrica iPhone alarak sadece bir telefon almis olmuyorsunuz.Ayni zamanda bir navigasyon cihazi,bir muzik calar,bir cep bilgisayari,bir televizyon,bir oyun cihazi vs vs.(bu liste uzar gider) almis oluyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: arz talep meselesi

Ben kendimden ornek vereyim yasım 18 lise son sınıf ögrencisiyim ve dogum günümde ilk iphone uma kavuştum belki cebimden para çıkmadığı için böyledir. Ama iphone kesinlikle telefon ötesi birşey Jailbreak zincirleri kirmaktir.Bana sorarsaniz telefon Jb sizken de zil sesi olsun görüntülü konuşma olsun hatta bluetooth olsun ihtiyacım olmadı ne bileyim bu isler arz talep meselesi

tabiki evlat sizler çok gençsiniz beyniniz ve refleksleriniz bizim gibi yaşlılara on basar herşeyden önce genç dimağlarsınız
    yıllar geçtikçe o güzel kafalarınızın içi bilgi birikimiyle dolacaktır hiç şüphesiz aslında doğru söylemek gerekirse
    siz gençlerin hakkıdır artık böyle teknolojiyle uğraşmak bizde kıyısında köşesinden yakaladık azda olsa

düşünsene benim çocukluğumda bir eve telefon bağlanması için 8 sene bekleniyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Yaşınızı görür görmez hak verdim. 54 yaşında keşke Iphone yerine başka bir telefon alsaydınız. Iphone daha ziyade uygulamalarla,oyunlarla şenlendiği için gençlere hitap eder. 1100 işinizi çok rahat görür

Kesinlikle katılmıyorum. Iphone sistemini çok basit tutmasının sebebi 7 den 70'e herkesin rahatlıkla kullanmasını sağlamak amacıyla yapmıştır. Zira Türkiye'de 54 yaşında kaç kişi e72 kullanabiliyor ? Ama Iphone' u kullanabilir. Burada başlığı açan abinin demek istediği 2500 lira veriyorum neden her özelliğini kullanmıyorum tabi bu noktada da almadan önce iyi bir araştırma yapmak gerekiyor elma ile armutu karıştıramak gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

quote:

Orijinalden alıntı: Grub Killer

Smart phone'lari konsol ile karsilastirmak

Iphone'u almadan once iyi arastirmak lazim. Bazi seyleri yapmak icin jb idi dosya sistemine girme idi vs ugrasmak gerek yani. Acikcasi yasinizi katarak bunlarla ugrasacaginizi sanmiyorum. Bluetooth deniliyor hala halbuki gereklide degil. Boylece gereksiz virusde girmiyor. Ayrica isi bildikten sonra cokta guzel bluetooth kullanilabiliyor. Celeste ile vs. ama dedegim gibi ugrasacak kisilere gore bu telefon daha basitini istiyorsaniz zaten nokia falan alinir

konsolla karıştırmıyorum bazı şeylere benimde kafamın bastığını anlatmaya çalışıyorum anlasana kardeşim ben kendi kendime eski masa üstü bioslara girilip format atılan bilgisayarlara format atmayı öğrenmiş adamım dergiden okuyarak bu ıphoneylemi başedemiyecem ediyorum ama kardeşim ederi fazla
    bir ürünü neden alırsın sırf uğraşıp kullanamamak içinmi
    yoksa rahat kullanmak içinmi
    ayrıca verdiğin maddi değer kadar ederi varmı bunu tartışmak gerekir bence

Ulkemizde ki vergi sistemi yuzunden cihaz mecburen fahis fiyatlarda halbuki bir cok ise yaradigi cok acik. Aldigimdan beri bilgisayarimi acmaz oldum. Gerekli islemler haricinde yuzune baktigim yok. Bir urunu almadan once arastirmak mantikli degil midir sizce de ? Zil sesi vs yapamiyorum diyorsunuz evet nokia kadar pratik degil fakat arastirip ogrendikten sonra com basit oldugunu fark ediyorsunuz. Dedigim gibi bu cihaz daha cok ugrasmak, suyunu cikartmak isteyeler icin daha cok kullanisli. Diger kullanicilarin cogu gosteris veya iphone'um olsun mantigi ile almakta. Tabi sizi bu kesine dahil etmiyorum elbette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 28 Ocak 2012; 1:52:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xuadrox

quote:

Yaşınızı görür görmez hak verdim. 54 yaşında keşke Iphone yerine başka bir telefon alsaydınız. Iphone daha ziyade uygulamalarla,oyunlarla şenlendiği için gençlere hitap eder. 1100 işinizi çok rahat görür

Kesinlikle katılmıyorum. Iphone sistemini çok basit tutmasının sebebi 7 den 70'e herkesin rahatlıkla kullanmasını sağlamak amacıyla yapmıştır. Zira Türkiye'de 54 yaşında kaç kişi e72 kullanabiliyor ? Ama Iphone' u kullanabilir. Burada başlığı açan abinin demek istediği 2500 lira veriyorum neden her özelliğini kullanmıyorum tabi bu noktada da almadan önce iyi bir araştırma yapmak gerekiyor elma ile armutu karıştıramak gibi.

Arastırıp almak gerek. Telefonun özellikleri belli. Rastgele alıp da neden şunu,bunu yapamıyorum dememek lazım. Pazardan elma almıyoruz sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: Evolution

Maddi degerini Turkiyedeki fiyat politikasina ve vergilere gore degerlendirmeyin.Amerikada bu cihaz 600 kusur dolar vergiler dahil sekilde hemde.

Ayrica iPhone alarak sadece bir telefon almis olmuyorsunuz.Ayni zamanda bir navigasyon cihazi,bir muzik calar,bir cep bilgisayari,bir televizyon,bir oyun cihazi vs vs.(bu liste uzar gider) almis oluyorsunuz.

vergi hariç 600 dolar yanlış bilgi vermeyin. haa şimdi bana ben vergisiz state den alırım derseniz onu bilmem ama 600+state vergi oranıdır amerika fiyatı.

konuya gelince son kullanıcı için jb gerek yok bence (yani çok ıvır zıvır uğraşmayana) bluetooth un işi zaten artık bitti. iphone'un kendi standartları vardır. bilmem biliyor musunuz ama apple "ne görüryorsanız onu alırsınız" stratejisini uygular. bu ne demek: apple hiç bir reklamda bluetooth la resim gönderin müzik alın demedi, mp3 lerinizi zil sesi yapın demedi, görüntülü konuşma ile istediğinizi arayın da demedi. siz yanılgıya düşüp aldınız. kaldıki görüntülü konuşma konusunda skype ile herkesi arayabilirsiniz sıkıntısız.

• pil olayı hariç ben gayet memnunum

quote:

araştırma konusunda haklı olabilirsiniz ben araştırdım alıp almam konusunda bayağı git geller yaşadım bu forumda ve başka forumlarda hep araştırdım nede olsa azda elimiz bilgisayar kullanıyor benim yaşımdakiler atm den kartıyla emekli maaşını çekemiyor bu ülkede ama yeğenimin gazına gelip aldım dayı al sen kullanırsın sen teknolojiyle uğraşmayı seversin dedi
    almışken ıphone al dedi bende düşündüm taşındım ve kendim kaşındım aldım
    belki zamanla kaynaşırız ıphoneyle ama dediğim gibi ilk ve son olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Enginio21

pil olayı hariç ben gayet memnunum

zaten pili bu aletin kalbi sayılır pili çıkarttınmı alet kaç para eder sizce pilsiz haliyle yada ne işe yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 28 Ocak 2012; 2:00:03 >

quote:

quote:

Arastırıp almak gerek. Telefonun özellikleri belli. Rastgele alıp da neden şunu,bunu yapamıyorum dememek lazım. Pazardan elma almıyoruz sonuçta

he canım bizde sokağa elma almaya çıkmıştık zaten öyle bir yolumuz büyük teknolji marketine düştü
    dur gelmişken bari şurdan bir ıphone alıp çıkağ dedik

ne yani uzaktan sana böylemi göründük güzel arkadaşım

• 10 dolar hocam pil telefonun tum parcalari en fazla 200 dolar sen yazilima para pduyorsun

İletişim • Contact • 联系
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem03

10 dolar hocam pil telefonun tum parcalari en fazla 200 dolar sen yazilima para pduyorsun

değerli arkadaşım pil on dolar ama o pil olmassa o yazılım bir hiçtir bunu anlamak gerekir
    on dolar diyoruz değilmi pil için ne kadar basit koskoca yazılımı bir hiç edebilir.eğer o pil denen nesne olmassa

arkadaşlar samimi bir itirafım olacak bana inanmayabilirsiniz belki
    valla bu benim ilk iphone m sanırım son kullandığım ıphone olucak
    aslına bakarsanız beni fazlaca memnunda etmedi desem yeridir
    adam sırf kendi ürünlerinin esiri yapmış
    görüntülü görüşme anca ıphoneden ıphone ye yapıyorsun istediğin zil seslerini atayamıyorsun buluetohtla keza aynı telefondan çalışıyor
    ve en büyük eksisi pil olayı verdiğim paraya acıdım doğrusunu söylemek gelirse alamayanlar sakın almasınlar derim ayrıcada hiç merak edip üzülmesinler
    vallahide billahide değmez bu paraya
    bakın yaşım 54 bu ıphone denen telefon sırf fantezi sadece işte ıphonemi ıphone
    elimiz mahkum kullanıcaz artık telefon geberene kadar neyseki e 72 ve n86 nokıalarım var

bu fikir benim şahsi görüşümdür katılan olur katılmayan olur herkese saygı duyarım herkesinde benim fikrime saygı duymasını isterim
    eleştirilerinizi saygı içersinde yaparsanız çok iyi olur

Apple şirket politikası olarak bazı şeyleri öngörüp bazı kısıtlamalar getirir mesela iTunes zorunlulugu gibi ya da bluetooth'dan dosya transferini gibi bir yerde hak veriyorum size ama olaya baska bır acıdan baktıgınızda herşeyin bir mantıgı var örneğin iTunes zorunluluk gibi görünsede bütün bilgilerinizi anında yedekleyen butun uygulamalarınıza tek bir yerden sorunsuz ulasabılecegınız ve geri kalan müzik atma vs gibi şeyleri tek bir yerden yapabileceğiniz bir uygulama bu anlamda guzel. Ornegin telefonu servise verdiniz ve servis restore yapıp size gonderdi iTunes'a baglayın hoop herşeyiniz geri geldi gibi tamamen bakış açısıyla alakalı ya da bluetooth dosya transferi email varken adamlar gerek duymamış telefondan gondereceğine basar emaile omur boyu yedekler diye dusunmus.

görüntülü görüşme anca ıphoneden ıphone ye yapıyorsun istediğin zil seslerini atayamıyorsun buluetohtla keza aynı telefondan çalışıyor

Bu da tamamen sizin bakıs acınızla alakalı . e72 'de kac kere 3g ile gorusme yaptınız ? Eger surekli gorusme yapıyorsanız Skype, Tango, Facetime gibi ki piyasadaki smartphoneları baz alırsanız artık hepsi (Facetime dısında) bu ortak uygulamaları kullanıyor bu uygulamalar sayesinde karsı tarafın cep telefonuna goruntulu gorusebilir ve hatta karsı tarafda cep telefonu olmadan bile bu işlemi yapabilirsiniz ama 3g üzerinden normal arama yapamazsanız.

En büyük eksisi pil olayı verdiğim paraya acıdım doğrusunu söylemek gelirse alamayanlar sakın almasınlar derim ayrıcada hiç merak edip üzülmesinler

3.7 inç ekranı olan dokunmatik ve onlarca özelliği olan bir telefondan şarj beklentiniz nedir ? Şarj konusunda e72 gibi cihazlarla karsılastırmayın kendi segmentinde Samsung Galaxy serisi, Lg optimus vs gibi smartphone ile degerlendirmeniz gerekir. Şarj sıkıntısı iphone'a ozel bir sey degil ki smartphonelar arasında iphone'un sarjı diger cihazlara gore daha stabil gider. Cunku butun sistem sadece bir cep telefonu için calısır. Ama cihazı e72 ile karsılastırısanız yanılırsınız.

Şu konuda size hak veriyorum Apple şirket politikası olarak parasını verseniz bile kurallarına uymanızı istiyor benim ürünüm bu yani ister al ister alma kardeşime getiriyor . Bu noktada da Jailbreak devreye giriyor zaten bunu Apple 'ın kendi izin veriyor diye dusunuyorum onlarca yazılmıs tweakler sayesinde apple tarafından engellenmiş onlarca sey yapabiliyorsunuz.

Iphone'u tamamen iTunes Store'da ki uygulamaları sorunsuz indirip calıstırmanıza yarayan bir aygıt olarak gorursenız daha iyi olur cunku amaç bu tamamen store'daki uygulamaları sorunsuz calıstırmak ıcın yazılmıs bir iOS ve bu sadece bu iOS'u calıstırmak için tamamıyla kaliteli malzemeden yapılmıs bir telefon.

Son olarak gözlemlediğim kadarıyla sizin için Android daha iyi bir seçim olacaktır ama unutmayın bu segmentdeki cihazların sarj süreleri asagı yukarı aynıdır.

Saygılar.

• quote:

quote:

arkadaşlar samimi bir itirafım olacak bana inanmayabilirsiniz belki
    valla bu benim ilk iphone m sanırım son kullandığım ıphone olucak
    aslına bakarsanız beni fazlaca memnunda etmedi desem yeridir
    ve en büyük eksisi pil olayı verdiğim paraya acıdım doğrusunu söylemek gelirse alamayanlar sakın almasınlar derim ayrıcada hiç merak edip üzülmesinler
    bakın yaşım 54 bu ıphone denen telefon sırf fantezi sadece işte ıphonemi ıphone
    elimiz mahkum kullanıcaz artık telefon geberene kadar neyseki e 72 ve n86 nokıalarım var

bu fikir benim şahsi görüşümdür katılan olur katılmayan olur herkese saygı duyarım herkesinde benim fikrime saygı duymasını isterim
    eleştirilerinizi saygı içersinde yaparsanız çok iyi olur

Apple şirket politikası olarak bazı şeyleri öngörüp bazı kısıtlamalar getirir mesela iTunes zorunlulugu gibi ya da bluetooth'dan dosya transferini gibi bir yerde hak veriyorum size ama olaya baska bır acıdan baktıgınızda herşeyin bir mantıgı var örneğin iTunes zorunluluk gibi görünsede bütün bilgilerinizi anında yedekleyen butun uygulamalarınıza tek bir yerden sorunsuz ulasabılecegınız ve geri kalan müzik atma vs gibi şeyleri tek bir yerden yapabileceğiniz bir uygulama bu anlamda guzel. Ornegin telefonu servise verdiniz ve servis restore yapıp size gonderdi iTunes'a baglayın hoop herşeyiniz geri geldi gibi tamamen bakış açısıyla alakalı ya da bluetooth dosya transferi email varken adamlar gerek duymamış telefondan gondereceğine basar emaile omur boyu yedekler diye dusunmus.

Bu da tamamen sizin bakıs acınızla alakalı . e72 'de kac kere 3g ile gorusme yaptınız ? Eger surekli gorusme yapıyorsanız Skype, Tango, Facetime gibi ki piyasadaki smartphoneları baz alırsanız artık hepsi (Facetime dısında) bu ortak uygulamaları kullanıyor bu uygulamalar sayesinde karsı tarafın cep telefonuna goruntulu gorusebilir ve hatta karsı tarafda cep telefonu olmadan bile bu işlemi yapabilirsiniz ama 3g üzerinden normal arama yapamazsanız.

En büyük eksisi pil olayı verdiğim paraya acıdım doğrusunu söylemek gelirse alamayanlar sakın almasınlar derim ayrıcada hiç merak edip üzülmesinler

3.7 inç ekranı olan dokunmatik ve onlarca özelliği olan bir telefondan şarj beklentiniz nedir ? Şarj konusunda e72 gibi cihazlarla karsılastırmayın kendi segmentinde Samsung Galaxy serisi, Lg optimus vs gibi smartphone ile degerlendirmeniz gerekir. Şarj sıkıntısı iphone'a ozel bir sey degil ki smartphonelar arasında iphone'un sarjı diger cihazlara gore daha stabil gider. Cunku butun sistem sadece bir cep telefonu için calısır. Ama cihazı e72 ile karsılastırısanız yanılırsınız.

Şu konuda size hak veriyorum Apple şirket politikası olarak parasını verseniz bile kurallarına uymanızı istiyor benim ürünüm bu yani ister al ister alma kardeşime getiriyor . Bu noktada da Jailbreak devreye giriyor zaten bunu Apple 'ın kendi izin veriyor diye dusunuyorum onlarca yazılmıs tweakler sayesinde apple tarafından engellenmiş onlarca sey yapabiliyorsunuz.

Iphone'u tamamen iTunes Store'da ki uygulamaları sorunsuz indirip calıstırmanıza yarayan bir aygıt olarak gorursenız daha iyi olur cunku amaç bu tamamen store'daki uygulamaları sorunsuz calıstırmak ıcın yazılmıs bir iOS ve bu sadece bu iOS'u calıstırmak için tamamıyla kaliteli malzemeden yapılmıs bir telefon.

Son olarak gözlemlediğim kadarıyla sizin için Android daha iyi bir seçim olacaktır ama unutmayın bu segmentdeki cihazların sarj süreleri asagı yukarı aynıdır.

Saygılar.

öncelikle sevgi saygı bizden genç arkadaşım
    açıklamaların gayet net ve sarih arkadaşım
    şöyle tatmin oldum diyebilirim en azından apple in satış ve üretim zihniyetinden
    çok teşekkürler

yok canım ne androidi aldık ıphonu artık kullanacaz etinden suyundan faydalanacaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 28 Ocak 2012; 2:24:30 >

• Bu telefonun tek eksiği pil sorunudur bana kalırsa, fiyat olarak da aşırı pahalı olduğunu düşünmüyorum Türkiye Şartlarında, gidin bakın otomobil sektörüne, tekstil sektörüne türkyide ve Amerika'da satılan ürünler arasında zaman zaman 5 katından fazla fiyat farkı oluyor vergiler nedeniyle. Bu telefon Amerika'da vergiler dahil 700 dolar civarı, Bu da 1250-1300 tl yapar, burda ise 2000 tl civarı. Belki Amerika'dan %60-70 pahalı ama unutmayın Türkiye'de yaşıyoruz. Bana göre bu ülkede alınabilcek bir ürün iphone.

Eğer beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı doğru olarak belirledikten sonra iPhone almayı seçerseniz pişman olmazsınız. Bana 1 ay önce hediye geldiğinde 4s, bir telefona bu kadar para vermek için manyak olmak lazım diyordum ama yanılmışım.
  • 4'ten 4s'ye geçtigimde sadece kabloyu bilgisayara baglamam beraber mesajlardan tutun da safari'deki en son gezdigim sitelere kadar eski bilgilerimi yükledi. Çoğu telefon şirketi bunu yapmadı. Ayrıca da müşterinin arkasında duran bir şirket. Apple ID ile her işinizi rahatlıkla görüyorsunuz. Bilgileriniz saklanıyor.

Ha dediginiz özellikler şu an Apple'ın elinde zaten mevcut. Ama işte satıs politikası her sene bir özellik ekliyor ki satışlar artsın. Jobs vefat ederken ''Son 5 yıla(ya da 10) yetecek teknolijimiz var demisti''.
  • arkadaşlar konuda resmen i phone özellikleri tartışılmış bi göz attımda fakat konuyu açan amcamızın derdi özellik yetersiz şu bu değil onlarda varda asıl anlatılmak istenen bu kadar para veriyoruz insan daha üst düzey bir ürün bekliyor fakat kullandığınız zaman pekte öyle bir ürün olmadığı kanısında.2500 tl edermi etmezmi gerçekten tartışılır çünkü apple üretici firma kendi ülkesinde ve bir çok ülkede ürünü 600 dolardan satarken bize geldiğinde yok vergi yok kdv oluyo mu sana 2500 tl e bide şu var onların yaşam şartları + ekonomisine göre 600 dolar pek büyük bi mevla değil fakat bize gelince 2500 tl ile 2 ay geçinen aileler var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledqer16 -- 28 Ocak 2012; 3:09:31 >
  • yanlış telefondan yanlış şeyler bekliyorsunuz. bu 5 kişilik bir aileye sahip birinin tek kapı spor araba alması gibi bişey. ee bunun arka kapıları yok giriş çıkış zor oluyor diye yakınırsınız sonra. size derler bu araba 0-100km 6 saniyede çıkıyor. siz de çok benzin yakıyor bu araba diye sızlanırsınız. seçimlerinizi ihtiyaçlaranıza göre araştırarak yaparsanız sonrasında itirafta bulunmanız gerekmez.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.