Şimdi Ara

iPhone 4 - wifi bağlantı hızı yavaşlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur ya da yaşamızsınızdır. Iphone 4’ün wifi modemlerle bazen sıkıntısı olabiliyor. 3g üstündeyken son derece yüksek hızlara ulaşabilirken evdeki dsl/kablo modeme wifi üstünden bağlıyken sürünebiliyor. Aynı sorunu ben de yaşamaktayım şu an. Evimde Airties’in kablolu bir modemi var, modelini tam hatırlamıyorum ama 2-3 senelik bir model. Bunu yine Airties ap-300 (sanırım) kablosuz router ile birlikte kullanarak kablosuz bir ağ yaptım ve masaüstü bir windows ve bir mac, iki adet dizüstü, nintendo wii, samsung cep telefonu gibi çok çeşitli cihazlarla uzun süredir sorunsuz kullanıyorum. Iphone ile bu ağa bağlandığımda da sorun yok fakat bağlantım 8mbit olmasına rağmen hiçbir şekilde hız testlerinde 2mbiti geçemiyorum, sanki özellikle engellenmiş gibi 200 kB/s civarlarında bir hıza ulaşıp kalıyor. Kablosuz routerin ayarlarıyla oynadım, firmware güncel, tüm radyo kanallarını denedim, şifrelemeyi değiştirdim, kaldırdım, birçok alternatif denedim fakat sonuç değişmedi.

Şimdi diğer durumu anlatayım :) Geçen gün annemlerin evinde iphone ile wifi üstünden nete gireyim dedim, zaten surf yaparken bile hissedilir bir hız artışı vardı, hemen speedtest.net’in uygulamasıyla test yaptım ve olması gerektiği gibi yaklaşık 8mbit civarında bir hız gördüm. Dolayısıyla telefonda bir sorun olmadığını anladım. Bu evdeki modemim yine Airties fakat daha yeni, kablosuz çift antenli bir model, model numarasını hatırlamıyorum. Bunu görünce sevindim, kendi evimdeki modem eski bir model, bir de arada kablosuz router var, o yüzden belki yavaştır diye önemsemedim. Modemleri değiştirdim :) yavaş olan eski modemi annemlerin evine bağladım ve heyecanla tekrar test yaptım, bir de ne göreyim, 8mbit’e ulaşabiliyor telefon yine! Kendi evimde 2mbit’te takılan kablolu modem+kablosuz router ikilisi, annemlerin evinde 8mbite çıktı! Telefon ve modem/router’ın hiçbir ayarı değiştirilmedi, her iki evde de 8mbit adsl var. Tek değişen telefon hattı. Kendi evimde bağlantıda sorun var diyeceğim fakat bilgisayarlardan speedtest yaptığımda yine 8mbite çıkabiliyorum.

Aklıma sadece şu geliyor; kendi evimde bir şekilde frekans karmaşası oluyor ve telefon wifi üstünden yavaş bağlanıyor. Aklıma başka bir şey gelmedi, sizce ne olabilir? Gerçi her iki evde de aynı telsiz telefonlar (Panasonic) var. Üstelik annemlerin evi şehir içinde yani frekans kirliliği son derece yüksek olan bir yerde, kendi evim ise şehir dışına doğru müstakil bir ev, etrafta 1 adet wifi bağlantı bulabiliyorum o da komşum yani o derece :)

Fikri olan var mı?

• Bunu bende merak ediyorum
  • Bu sorunu yaşayan yok herhalde, ya da farkında değiller Tevekkeli koca internette bu sorundan bahseden Türkçe bir kaynak bulamadım, İngilizce olarak istemediğiniz kadar var.
  • Bazı modemlerde ağ paylaştırma önceliği ayarları oluyor. Mesela internetiniz 8Mbit diyelim(ki öyle diyorsunuz), ve 4 tane cihaz acık konumda ve Wi-Fi modeminize bağlı iken(cihazlardan hiçbir işlem yapılmasa bile) modem otomatik olarak interneti 4 ' e bölüyor, yani her cihazda modeminizden aldığınız hız 2mbit'e düşüyor. Böyle bir şey olabilir modeminizde birde o ayarları kontrol edin. Sanırım "QoS" deniyordu buna, yanlış hatırlıyorda olabilirim.
  • Bu sorunu ben de yaşıyorum. Wireless N bağlantısı yapmama rağmen böyle işlek olmayan bir saatte bile speedtestten normalde alacağımdan 3 kat yavaş bir hız alıyorum. Ama okula gidince son hız oluyor bağlantı. Bu bağlantı yavaşlığı da en çok youtube videolarında sıkıntı oluyor. Asla doğru düzgün izleyemiyorum videoları. Çözümünü ben de merak ediyorum.
  • Cevaplar icin teşekkürler. Qos'u bir araştırayım fakat sanırım benim modemimde bu özellik yok zira lokal ağıma bağlı olan diğer tüm bilgisayarlar eşit ve maksimum hızda nete çıkabiliyorlar. Bir de asıl ilginç olan, yavaş dediğim eski modemim annemlerin evinde tamamen aynı ayarlarda 8mbite çıktı! Hiçbir şey değiştirmedim, sadece kablolarını söküp öbür eve götürüp taktım ve 8mbit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Cevaplar icin teşekkürler. Qos'u bir araştırayım fakat sanırım benim modemimde bu özellik yok zira lokal ağıma bağlı olan diğer tüm bilgisayarlar eşit ve maksimum hızda nete çıkabiliyorlar. Bir de asıl ilginç olan, yavaş dediğim eski modemim annemlerin evinde tamamen aynı ayarlarda 8mbite çıktı! Hiçbir şey değiştirmedim, sadece kablolarını söküp öbür eve götürüp taktım ve 8mbit...

Gerçekten çok garip. Birde şunu deneyin. Iphone'dan "bu ağı unut" butonuna basın ve modemi tamamen resetleyip wi-fi ağının ismini değiştirin. Mesela "EV" yazıyordu diyelim eskiden. Şimdi Onu değiştirin ve farklı bir isim koyun. Öyle de olmazsa iphone'a bir okutup üfletin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo ve Wifi Hız Farkı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı yavaşlık sorunu bende de var. Wifi evde inanılmaz yavaş. Ancak 3g çok hızlı ona göre. Ancak başka yerde wifi denemedim. PC'de dns ayarları başkaydı. Şimdi onları sıfırladım. Öyle deneyeceğim.
  • BENDE 10MBIT İLE BAĞLANIYOR
  • Bende de var bu sorun iPod Touch 4g kullanıyorum evimde 8 mbit olmasına rağmen sanki 56k modemle internete giriyormuşsun gibi oluyor.
  • airties rt 211 kullaniyorum ve iphone 4 ile baglanti hizim berbat. bu sorunun nasil giderildigini bilen varsa bana da soylesin . gecenlerde appstore dan bir uyguulama indirecegim diye dakikalarca beklemistim
  • Valla bende evde samsung galax wife 5 ile gayet hizli ancak sinyal derecesi cok dusuk.yani hizda sorun yok ama sinyali yakalamada problem var
  • ayni sorn bende vardi 8 mb gelmesi gerekirken 1,1 nb olcuyordum tt netle gorustum adamlar hattinizi konturol edin dediler ve ben disardan yeni hat cektim yine ayni sonradan eve en yakin dagitim merkezini aradilar megersem oradan cikis 1.2 mg bitmis sim 7 ile 8 mgb olcebiliyorum duzeldi bunuda goz onunde bulun durarak
    ona gore arastirma yapabilirsiniz.
    kolay gelsin
  • Aynı sorun bende de var. Nerdeyse iphone U kırma seviyesine geldi. 3G üzerinde bağlantı uçuyor nerdeyse ama wireless üzerinde resmen sürünüyor. Sorunu çözebilen varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziya13 -- 8 Aralık 2012; 22:21:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benm modmden 35m kablo ile ap ye aldgm nete iphone dan baglanıyorum. smdi olçtm 11.08mbps 29ms ping cıktı
  • bu arada bnm dns elle girdm habernz olsn bi deneyin belki farkeder etmezse cozum bnde :D
  • Bu sorun bende de var. İpadle ve pc ile 20 mbit baglantı iphone 4 ile 1 veya 2 mbit. Deliricem valla. Çözümünü bilen yok mu arkadaşlar. Daha önce bu konuya yazanlar bir çözüm buldu mu acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorun bende de var birde soyle bir olay var arkadasimin iphone 4 u benim iphone 4s imden daha hizli baglaniyor ayni ag uzerinden ve dipdibe. Benim telefonum jailbreakli arkadasiminki degil ve birde ipad2 ile denedim oda benden hizli baglaniyor dnsi elle girsemde otomatik girsede birsey degismiyor. Lutfen yardim edin cok zor bi durum

• Aynı sorun dışarıda herhangi bir wifi süper eve geliyorum nete bağlanmıyor google açıyorum net geliyor 5 dk youtube uygulamasına bakıyorum hız 0 oluyor sonra yine google

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.