Şimdi Ara

iPhone 4 Temel Farklılıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Ben eski bir 3g kullanıcısıyım. 3g'nin donanımsal sorunları ve kullandığım dönemdeki (bana göre) yazılımsal eksikliklerinden ötürü Blackberry'ye geçip 9800 Torch aldım mayıs ayında. Ancak açık söylemek gerekirse şu an kan kusuyorum BB'den de BIS'den de.

    Bir kere herşeyden önce işlemci facia, tam manasıyla. Kendisinden 3 sene öncesinin telefonu iPhone 3G'nin işlemcisi, Torch'tan kat be kat iyiydi tartışmasız olarak. Browsing, sistem, tehtering ihtiyacı vs. vs. saymakla bitmezmiş BB'nin eksikleri, almadan önce o kadar araştırmıştım ama işte kullanıcı değerlendirmesi apayrı bir kategoriymiş akıl edememişiz resmen.

    Şimdi aynı hatayı yapmamak için iPhone 4'e döneceğim. Yurtdışı, simfree, garantisiz vs. cihazlara hiç sıcak bakmıyorum. Geçmişte tüketici avukatlığı yaptım, garantinin bir işe yaramadığının farkındayım ama yine de cihazı Turkcell'den almak içimde tamamen hurafe olsa bile bir huzur bırakıyor. Bir de zaten internet paketi vs. derken hesaplı oluyor Turkcell kurumsal kullanıcıları için.

    Size sormak istediğim hususlar genel olarak şu;

    1) iPhone 4'ün işlemcisi bildiğim kadarıyla 3g'lere göre oldukça iyi, bunun aksi bir durum var mı? Bilgimde hata var mı?
    2) iOS 4 halen benim aradığım sistem özelliklerini dört dörtlük yerine getiriyor diyemem açıkçası ama iOS 5 10 numara gözüküyor (notifications, calender, to-do list vs.) yani derdim biraz da işe de uygun olsun 3G gibi oyundan ibaret olmasın. Bu anlamda iOS 5 tatminkar olacak gibi duruyor ama özellikle beta kullanıcıları bana işlemci-işletim sistemi dengesiyle ilgili bir fikir verebilir mi? Yani mesela vista'daki gibi işletim sisteminin işlemciyi patlatması durumu söz konusu olabilir mi?
    3) iPhone 3G'nin donanımı baştan aşağıya adilik kokuyordu. Yok arka kasanın şarj girişinden tepesine kadar çatlaması, ölü piksel, ilk düşmede tuzla buz olma, yandaki o titreşim tuşunun titreşe titreşe kendiliğinden kopup düşmesi, telefona sallayınca içinde parçaların zangır zungur sallanması durumlarını yaklaşık 1 senedir kullanan iPhone 4 kullanıcıları yeni telefonlarında da yaşadılar mı? Benim forumlarda genel şikayetlerden görebildiğim kadarıyla bu kanıksanmış donanım sorunlarından ziyade yeni problemler başgöstermeye başlamış, özellikle home tuşuyla ilgili ama onlar yine çözümü daha yaygın gibi duruyor. Genel olarak da iPhone 4 donanımsal olarak daha kullanışlı duruyor gibi bir görüntü hakim. İzlenimlerim doğru mudur?
    4) iPhone 3G'nin yazılımında en nefret ettiğim olay kişiselleştirmeye hiçbir şekilde müsaade etmemesiydi. Fabrikadan nasıl çıkarttılarsa (JB yapmadım, 4 alırsam onda da yapmayacağım) o şekilde kullanmaya sizi mahkum ediyordu ki bu görebildiğim kadarıyla sadece iPhone'a ait değil aşağı yukarı tüm Apple cihazları için geçerli bir takyit. iOS 5'in teaserlarına bakılırsa sanki biraz bunu geride bırakıp third-party uygulamalar olmaksızın apple'ın da sistem içerisinde kişiselleştirmeye açık bir politikaya meylettiğini düşünür gibi oldum. Bu husustaki izlenimlerim hatalı mıdır?
    5) İphone 4 mü alayım, bekleyip iPhone 5 mi alayım gibi klasik ve nefret ettiğiniz bir soruyu maalesef ben de soracağım.

    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...







  • Şunu unutmuşum,

    6) Ben ilk defa BB'de böyle bir enteresanlık gördüm. Beyaz Torch sonradan üretime girdiği için siyah Torch'ların başta malzeme kalitesi olmak üzere bir çok donanımsal sıkıntısını çözerek piyasaya girdi ve çok daha sağlamdı siyah torch'a göre. iPhone 4'ün siyahıyla beyazı arasında bu tip bir durum olur mu?
    7) Beyaz Torch'un tipi güzeldi ama bariz kız telefonu gibi gözüktüğü için alamadım :D iPhone 4'ün beyazını daha resimler harici göremedim henüz, onda da "bariz kız telefonu olma" durumu var mı?
  • Beyazla siyah arasinda renkten baska fark yoktur.iphone 4 hizli ve stabil telefondur.
    Ancak bem uzun sure kullanicam ve garantilinalicam derseniz iphone 5 i bekleyin derim butcem 1000 i gecmez derseniz iphone yurtdisi olanlara bakin.

    Bence on numara bir alet ben sahsen 2 veya 3 sene sonra ancak degistiririm.
  • Ya ben telefonumu 10 ay once aldim o zamanda iphone5 i bekle diyenler oldu.. 10 ay..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elimden geldigi kadar yanıtlamaya çalışacağım.

    1)3g ve 4 ün işlemcileri arasında daglar kadar fark var... hız ve kullanımda hemen fark ediyorsunuz.

    2)ios5 i kullanmadım ama ios4 ün 3gs te ki çalışmasına bakıcak olursak iphone4 te ios5 için kasma durumunun söz konusu olabileceğini düşünmüyorum. iphone 4 iş uygulamaları için bana göre yeterli bi telefon. şirket maillarımı cok rahat alabiliyorum, işle alakalı pdfleri saklayıp istedigim zaman acabiliyorum vs vs.

    3) 3g ve 4 arasında donanımsal ve kalite olarak inanılmaz fark var. 4 ün kasasında home butonu hariç plastik parça yok. bu da dogal olarak daha saglam ve kaliteli oldugunu gosteriyor. kendi acımdan 4 cıktıgında yine plastik kasayla cıkartsalardı almayı dusunmuyordum ancak kasa olarak suana kadar kullandıgım en kaliteli telefon diyebilirim. (piyasada daha saglam kasaya sahip telefon oldugunu da sanmıyorum) geçen kasımdan beri kullanıyorum ve sadece griffin in kılıfı var. telefonda tek bir çizik bile oluşmadı (kılıfla kullanılan 3glerin arka plastik kasasının soyulmasına bile şahit oldum) home tuşunda da herhangi bir sıkıntı yok, biraz şans işi olsa gerek.

    4) telefonu jailbreaksiz kullanıyorum. Arada can sıkan kısıtlamalar olsada hayati öneme sahip bi durum gelmedi başıma. Apple her sürümle beraber sistemi daha güzel hale getiriyor. Kendi politikaları çerçevesinde daha çok kişiselleştirilebilen işletim sistemleri geliştiriyor. bu kısıtlamaların bana göre avantajı tek taraflı olmaması(dezavantajları olmadıgını ima etmiyorum). Sonuçta benim telefonuma virus girme ihtimali yok. buda içindeki bilgilerin sadece bana özel olması ve dışarıdan ulaşılma ihtimalinin minimum olması anlamına geliyor.

    5)ben sizin yerinizde olsam 5 i beklerdim. ama 5 in Türkiye'ye adam akıllı Ocaktan önce gelmeyeceğini tahmin ediyorum. Eğer benim gibi 2 yılda 1 telefon değiştiriyorsanız 5 daha geç eskiyecek ve isteklerinize daha uzun süre cevap verebilecektir.

    6)hiç sanmıyorum.

    7)beyaz ip4 kullanan arkadaşlarım var ve bence çok sakil duruyor. Bi erkegin eline yakışmıyor. hele ki öğrenci degil de çalışan biriyseniz, kullandıgınız telefonun biraz daha ciddiyete sahip olması gerekir diye düşünenlerdenim. paris hilton veya kuşum aydına ok ama ben almiyim.

    8) arkadaslarımın torchlarını kullandıktan sonra ip4 um oldugu için cok seviniyorum :) aradaki fark cok buyuk. bana gore torch dokunmatik ekran trendine ayak uydurabilmek için cıkartılmıs hibrid bi model.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcoRED -- 12 Eylül 2011; 13:23:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aretha

    Ya ben telefonumu 10 ay once aldim o zamanda iphone5 i bekle diyenler oldu.. 10 ay..



    bizim insanımız böyle,5 çıkar 6 yı bekle der

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, bize Turkcell yolları göründü :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beytepeli06


    quote:

    Orijinalden alıntı: aretha

    Ya ben telefonumu 10 ay once aldim o zamanda iphone5 i bekle diyenler oldu.. 10 ay..



    bizim insanımız böyle,5 çıkar 6 yı bekle der


    farkındaysanız telefonun çıkmasına 1 kalmış su durumda beklemek daha iyi bir seçim tabi öyle her zırt pırt iphone 5 bekle diyenlere bende tepkiliyim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.