Şimdi Ara

iPhone 4 için adım adım iOS 4.1'e güncelleyerek Jailbreak ve Unlock yapma rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türkçe olarak iPhone ve iPad'in nasıl jailbreak ve unlock yapılabileceğini anlatmaya çalıştım.

UltraSn0w ile iPhone 4.1 Unlock rehberi(Resimli ve detaylı anlatım)

1. iPhone’da hala iOS 4 veya iOS 4.0.1 yüklü olduğundan emin olun. (iOS 4.1′e güncellenmemiş olması gerekiyor.)

2. PwnageTool 4.1 ile iPhone ve iPad Jailbreak rehberi‘ni takip ederek jailbreak yapın.

3. Cydia üzerinden UltraSn0w uyulamasını indirin ve kurun.

4. iPhone’unuzu yeniden başlatın.

PwnageTool 4.1 ile iPhone ve iPad Jailbreak rehberi (Resimli ve detaylı anlatım)
    PwnageTool’un şu an için sadece Mac versiyonu hazır. Bu rehber iPhone 4 referans alınarak yazıldı ama adımlar diğer cihazlar içinde aynı (yalnızca indirilecek olan firmware değişecek).

1. Dev-Team‘in blogundan PwnageTool 4.1′i indirin. Torrent formatındaki dosyayı indirmek için Transmission gibi bir torrent downloader’a ihtiyacınız olacak.

2. iPhone’unuza uygun iOS 4.1 firmware’ini indirin.

3. iTunes versiyonunuz güncel değilse güncelleyip bilgisayarınızı yeniden başlatın.

4. iPhone’unuzu iTunes’a bağlayıp bir sorun çıkması durumunda geri dönmek için yedeğini alın (Sync etmeniz yeterli).

5. Sync işlemi bitince iTunes’u kapayın, iPhone bilgisayara bağlı kalsın.

6. PwnageTool’u çalıştırın. Bu rehberde biz Expert (Uzman) modunu kullanacağız. Expert modunu ve iPhone’u seçtikten sonra devam etmek için mavi renkli oka tıklayın.

7. “Browse for IPSW” seçip mavi oka tıklayın. Çıkan pencereden 2. adımda indirdiğimiz firmware’i seçin.

8. Çıkan seçeneklerden General’ı seçip devam etmek için mavi oka tıklayın.

9. General kısmıda eğer unlock yapmak istiyorsanız Activate the phone seçeneğini seçin. Böylelikle örneğin Amerika’dan getirdiğiniz AT&T kilitli telefonunuzu yerli operatörlerin hatlarıyla kullanabilirsiniz. Aksi halde baseband güncelleneceğinden unlock özelliğini kaybedebilirsiniz. Devam etmek için mavi oka tıklayın.

10. Cydia ayarları sayfasında Download packages sekmesini seçin ve Refresh düğmesine basın. Bu adımda iPhone’unuza yüklemek isteğiniz uygulamaları seçebilirsiniz. Jailbreak işleminden sonra Cydia’üzerinden de yüklenebilen uygulamalardan istediklerinizi (veya hiçbirini) seçip Add to queue düğmesine tıklayarak hemen kurulmalarını sağlayabilirsiniz. Devam etmek için mavi oka basın.

11. Sonra gelen Custom packages settings sayfasında Cydia Installer’ın seçili olduğundan emin olun ve devam etmek için mavi oka tıklayın.

12. Build düğmesine basın ve devam etmek için mavi oka tıklayın.

13. Custom Firmware’in (özel IPSW dosyası) kaydedileceği yeri seçin (Örnekte masaüstü seçili).

14. PwnageTool özel IPSW dosyasınızı oluşturacak. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.

15. Bu adımda iPhone’unuzu DFU moduna sokmak için PwnageTool’daki yönergeleri takip etmek gerekiyor. Bunun için: iPhone’un üst kısmındaki Kapama tuşu ile ekranın altındaki Ana Menü tuşuna 10 saniye boyunca basılı tutmak; sonra Ana Menü tuşuna basmaya devam ederken Kapama tuşunu bırakmak gerekiyor. Bu işlem bitince iTunes kullanarak yeni oluşturduğumuz firmware’i (IPSW) restore edebiliriz.

16. iTunes açılınca Recovery Mode’unda bir iPhone bulduğunu bildirecek. Devam etmek için OK’e basın.

17. Şimdi yeni hazırladığımız özel firmware’i iPhone’a yükleyeceğiz. “Alt” ve “Option” tuşlarına basılı tutarken iTunes üzerinde Restore düğmesine basın. Çıkan pencerede yeni oluşturduğumuz özel firmware (IPSW) dosyasını seçin.

18. Devam etmek için Resore’a basın.

19. Son olarak iTunes yeni hazırladığımız iOS 4.1 firmware’ini iPhone’a yükleyecek. Bu işlem bir kaç dakika sürebilir. Restore işlemi bitince iPhone yeniden başlayacak.

Umarım faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgur -- 3 Kasım 2010; 15:31:44 >

• PwnageTool 4.1 sadece MAC için halihazırda mevcut diyor verdiğin linkde kimde mac var abi burda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: candostu1

PwnageTool 4.1 sadece MAC için halihazırda mevcut diyor verdiğin linkde kimde mac var abi burda?

:) Doğru, yakında Windows versiyonu da çıkar. Şimdilik kendinde ve tanıdığında Mac olanlar uygulayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgur -- 31 Ekim 2010; 11:26:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgur

quote:

PwnageTool 4.1 sadece MAC için halihazırda mevcut diyor verdiğin linkde kimde mac var abi burda?

:) Doğru, yakında Windows versiyonu da çıkar. Şimdilik kendinde ve tanıdığında Mac olanlar uygulayabilir.

Asla çıkmaz pwnagetool sadece mac windows için snowbreeze var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeebani

quote:

quote:

Asla çıkmaz pwnagetool sadece mac windows için snowbreeze var.

Konu cop oldu desene

• :) Niye çöp olsunki Mac kullananlar uyguluyor...
  • Paylaşım paylaşımdır. Eline sağlık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

Paylaşım paylaşımdır. Eline sağlık.

Teşekkürler
  • PwnageTool'un Windows versiyonu chpwn tarafından yayımlanmak üzereymiş. Yayımlanınca buradaki rehberi Windows içinde güncellerim.
  • başlığa 4.1 yazmışsınız onu düzeltin bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt10

başlığa 4.1 yazmışsınız onu düzeltin bence..

Rehberi uygulayınca cihazınız iOS 4.1'de jailbreak ve unlock edilmiş oluyor.
  • Hocam anlatim bozuklugu var maalesef. Bir heves girdim ama ilk adimda jb yapilacak telin (iOS 4.1′e güncellenmemiş olması gerekiyor.) yaziyor. Ios 4.1 yuklu gelmis ve unlock bekleyen bir cok kisi var. Yaniltici oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapya

Hocam anlatim bozuklugu var maalesef. Bir heves girdim ama ilk adimda jb yapilacak telin (iOS 4.1′e güncellenmemiş olması gerekiyor.) yaziyor. Ios 4.1 yuklu gelmis ve unlock bekleyen bir cok kisi var. Yaniltici oluyor...

Hmm doğru onu düşünmemiştim.
  • quote:

quote:

Hocam anlatim bozuklugu var maalesef. Bir heves girdim ama ilk adimda jb yapilacak telin (iOS 4.1′e güncellenmemiş olması gerekiyor.) yaziyor. Ios 4.1 yuklu gelmis ve unlock bekleyen bir cok kisi var. Yaniltici oluyor...

Şimdi daha anlaşılır olmuştur umarım :)
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi daha anlaşılır olmuştur umarım :)

Olmaz olur mu? Tesekkurler...:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.