Şimdi Ara

İphone 4 alt tarafta bulunan vidaların gevşeme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonun alt tarafında bulunan 2 adet küçük vida nasıl olduysa gevşemişler ve arka cam katmanı yukarı aşagı 2-3 milimetre hareket eder hale gelmiş. Bir vida sıkımı için Genpaya servise göndermek hiç akıllıca gelmiyor. Telefonculara sordum sakın kimseye bakım yaptırmayın direk gönderin diyorlar. Kendimde sıkmam ama buna bi çare olmalı. 2 vide için telefonu sağlam gönderip bozuk almak var. Acaba genpa dışında birine sıktırsam vidaları yada kendim sıksam gerçekten garanti dışı olurmu? yorumlarınızı bekliyorum.

Arkasına taktığım iluv marka kapağın etkisinin olabileceğini düşünmekteyim. Buda ayrı bi soru. Kapağı takıp ve temizlemek için çıkartırken etkilemiş olabilirmiki?

Audi A3 Sedan 1.0 stronic & VW ID.4
    Asus X55JX 171D & Huawei D15 2024
  • niye kendiniz sıkmıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Yafoo

niye kendiniz sıkmıyorsunuz
    hocam kendin sıkabilirsin vidaları ama dikkatli ol sıyırtma vidaları. internette kapak değişimi için verilen alyan tarzı şeyler var çok pimpirikliyim diyorsan onlardan alıp yapabilirsin

Orijinalden alıntı: egomelo

hocam kendin sıkabilirsin vidaları ama dikkatli ol sıyırtma vidaları. internette kapak değişimi için verilen alyan tarzı şeyler var çok pimpirikliyim diyorsan onlardan alıp yapabilirsin

Alıntıları Göster
    Tornavidanın üzerine pamuk ya da selpak geçir öyle sık. Bunun için garantiye mi gönderilir

Orijinalden alıntı: Andulin266

Tornavidanın üzerine pamuk ya da selpak geçir öyle sık. Bunun için garantiye mi gönderilir

Bu sadece bir araci.Adam ordan senin telefonu acip acmadigini anliyor.Biliyorsunuz telefon acilirsa garanti disi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

quote:

Bu sadece bir araci.Adam ordan senin telefonu acip acmadigini anliyor.Biliyorsunuz telefon acilirsa garanti disi oluyor

Alıntıları Göster
    Hiç bir şey olmaz merak etme, zaten dediğim gibi yaptığında iz falan olmaz.

Ama sen servise gönder en iyisi.

• quote:

Hiç bir şey olmaz merak etme, zaten dediğim gibi yaptığında iz falan olmaz.

Ama sen servise gönder en iyisi.

Alıntıları Göster
    servis kullanıcı hatası deyip onada para ister :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: C£nq

İlla göndermek istemiyorsanız, vidaya TAM uygun tornavida edininiz. Küçük yada büyük olmamalı. Daha sonra tornavidanın ucuna ince bir kumaş geçirip yavaşça sıkınız. Aşırı güç ve kuvvet vermeden.
    Aynı problem bende de mevcut.
    Özellikle hoparlöre yakın olan vida gevşemeye çok müsait
    bende kullandığım kılıfla ilgili olduğunu düşünüyorum. kaliteki outdoor tarzı ve altta güçlü bir mıknatısı var vidaların olduğu bölgede.
    ekipmanın ve el becerin zayıfsa tırnağınla kenarlarından saat yönüne doğru döndürürsen işe yarıyor, öteki türlü saatçi yada telefoncuda halledebilirsiniz.

• birincisi orada tornavida izini bıraktığım anda cihaz önceden açılmış diye garanti dıişı kalma olasılığı %99
    ikincisi kendim sıkma taraftarıda değilim ama buna bi çare olmalı diye düşünüyorum acaba direk gitsem genpaya hemencecik orda sıkarlarmı diye araştırıyorum şimdi. Adamlara mail attım bana otomatik mail cevabı atmışlar. Bakalım vidalar düşmeden umarım bi çözüm bulurum.

İlla göndermek istemiyorsanız, vidaya TAM uygun tornavida edininiz. Küçük yada büyük olmamalı. Daha sonra tornavidanın ucuna ince bir kumaş geçirip yavaşça sıkınız. Aşırı güç ve kuvvet vermeden.

valla senin dediğin gibi bende düşünüyorum ama ben kesin iz bırakırım orda çok hassas duruyor vidaların ağızları ya.
  • vidaların gevşemesinin ve arkca cam kısmın hareket etmesinin sebebi tek kelimeyle kullandığım iluv marka arka sert kapaktan kaynaklanıyor takarak denedim ve üst tarafından baskı yaparak arka cam kısmı aşağı doğru itiyor şimdi çıkarttım ama bakalım ne olacak görücez...

Orijinalden alıntı: Nightbull

vidaların gevşemesinin ve arkca cam kısmın hareket etmesinin sebebi tek kelimeyle kullandığım iluv marka arka sert kapaktan kaynaklanıyor takarak denedim ve üst tarafından baskı yaparak arka cam kısmı aşağı doğru itiyor şimdi çıkarttım ama bakalım ne olacak görücez...
    4'teki vidaları bilmem ama, bnm 3G'deki vidalar yarı gevşek vaziyette. sök tak yapa yapa yalama oldu sıkamıyorumda, düştüğü filanda yok. ama 4'te vidaya daha fazla yük biniyorsa bilemicem. iphone'un özel tornavidası var diye biliyorum. sırf metalden yapılmış, faber castell in uçlu kalemleri gibi de bir tipi var. ilk sıktırdığımda telefoncuda, adam iz bırakmamıştı

düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3ras3r -- 10 Eylül 2011; 0:27:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 3ras3r

4'teki vidaları bilmem ama, bnm 3G'deki vidalar yarı gevşek vaziyette. sök tak yapa yapa yalama oldu sıkamıyorumda, düştüğü filanda yok. ama 4'te vidaya daha fazla yük biniyorsa bilemicem. iphone'un özel tornavidası var diye biliyorum. sırf metalden yapılmış, faber castell in uçlu kalemleri gibi de bir tipi var. ilk sıktırdığımda telefoncuda, adam iz bırakmamıştı

düzenleme: imla

Alıntıları Göster
    Vıda yıldız seklındemı? yoksa + seklındemı? cunku ıkı vida kullanılmış bende cok defaka metalık kapakla cam olanı değiştirdım vede tr garantılıydı ölü pıksel ıcın servıse verdım hıc sorun cıkmadı acıldıgını anlamadılar bıle...Dıkkatlı yaparsanız sorun cıukmaz tornavıdayla kasayı cizdirmediğiniz surece sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: 3ras3r

4'teki vidaları bilmem ama, bnm 3G'deki vidalar yarı gevşek vaziyette. sök tak yapa yapa yalama oldu sıkamıyorumda, düştüğü filanda yok.

Tavsiye edemem ama rahatsız ediyorsa oje kullabilirsiniz. Vidanın dişli kısmına çok küçük bir miktar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightbull

quote:

valla senin dediğin gibi bende düşünüyorum ama ben kesin iz bırakırım orda çok hassas duruyor vidaların ağızları ya.

eger uygun tornavidanız varsa çok kolay sıkabilirsiniz o kadar hassas degil ben meraktan açmıştım çinden aldıgım tornavidayla hic bir iz de yok

Orijinalden alıntı: Chuckly

Çünkü eger yanlislikla vidalarin seklinde bir bozulma olursa garantiden çikar

ordaki vidalar önemli değil, pil kapağını çıkarttığınızda içerideki vidalar sökülürse garanti dışı kalır
    içerideki vidaların uzerınde etiket var çünkü
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.