Şimdi Ara

iphone 4.1 baseband yukselttim napmam gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 1 haftadir su jailbreak unlock isleriyle ugrasmaya basladim ilk iphone um cunku pek anlamiyorum bu islerden ve her forumda her yerde farkli farkli sesler cikiyor lutfen bu konuda gercekten bilgisi olanlar cevap yazsin

simdiden cok tesekkur ederim.

1 hafta once Iphone 4 16 gb 4.0.2 locked fabrika cikisli cihaz aldim Amerikadan ve alirken unlock olmadigini biliyordum fakat sonra internet sitelerinde gezerken 4.0.2 ye jailbreak cikmayacak 4.1 i bekleyin aciklamasini okudum Dev Team in nasilolsa 4.0.2 ye cikmayacak bunu bekleyecegime 4.1 i yukleyeyim dedim ve yukledim itunesdan ve baseband dediginiz ne bilmiyorum ama sanirim o yukseldi cunku itunesdan direk yukledim. Bazilari o yuklemeyin uyarilari unlocked telefonlar icin 4.0.2 zaten unlocked olmadigi icin bi sakincasi yok diyor bazilari da kesinlikle yukseltme 1-2 gune eski basebanda unlock cikcak 4.1 icin aylarca beklersin diyor. Bu konuya bi aciklik getirebilir misiniz? Simdi cikacak olan jailbreak ve unlock 4.1 icin cikmayacak mi? O zaman 4.1 yuklememin ne gibi bir sakincasi vardi ki? Ben 4.1 icin unlock cikar cikmaz onu yapip telefonu kullanabilcek miyim yoksa baseband olaylari yuzunden telefon elimde mi patlicak?

Cevaplariniza tesekkur ederim simdiden...

• 4.1 deki açık bulunduğu için, 4.1 in kırılacağı söylendi..

biraz daha bekleyin..
    4.1 i kırarlar..
  • 4.0.2 için jb yöntemi var diye biliyorum.zaten sadece pdf açığını kapatmak için çıkmış bir sürümdü.
  • Gecmis olsun birader, kilitliler 4.1 e guncelleme yapmasin diye bas bas bagiriyoruz degil mi? Yukleme yapmamis olsaydin telefonu en gec 1-2 haftaya kirabilecektim simdi ise belki de 2-3 ay beklemek zorunda kalacaksin. Bildigim kadariyla dev team su an yeni baseband unlocki icin calismiyor. Eninde sonunda onu da kirarlar belki AMA su an onceliklerinde o yok. Valla bekleyeceksin, veya telefonu elden cikarmaya bak.
  • Arkadas hata yapmis olabilir ama bence kesinlikle satmasin jb cikicak en sonunda..

quote:

Orijinalden alıntı: oerdogan

Gecmis olsun birader, kilitliler 4.1 e guncelleme yapmasin diye bas bas bagiriyoruz degil mi? Yukleme yapmamis olsaydin telefonu en gec 1-2 haftaya kirabilecektim simdi ise belki de 2-3 ay beklemek zorunda kalacaksin. Bildigim kadariyla dev team su an yeni baseband unlocki icin calismiyor. Eninde sonunda onu da kirarlar belki AMA su an onceliklerinde o yok. Valla bekleyeceksin, veya telefonu elden cikarmaya bak.
  • quote:

Gecmis olsun birader, kilitliler 4.1 e guncelleme yapmasin diye bas bas bagiriyoruz degil mi? Yukleme yapmamis olsaydin telefonu en gec 1-2 haftaya kirabilecektim simdi ise belki de 2-3 ay beklemek zorunda kalacaksin. Bildigim kadariyla dev team su an yeni baseband unlocki icin calismiyor. Eninde sonunda onu da kirarlar belki AMA su an onceliklerinde o yok. Valla bekleyeceksin, veya telefonu elden cikarmaya bak.
    ya arkadaslar jb cikacak da yani 2-3 ay falan bekleyemem telefon lazim oldugu icin aldim sonucta oyle olmasa itouch alirdim. yok mu bunun bi yolu geri dondurme icin? off... 4.1 jb cikicak kesin diyince 4.0.2 niye kalsin bosu bosuna dedim offf
  • bence 1 ay icinde cikacak. sonucta apple bugunden itibaren fabrika 4.1 cikisli cihaz satacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: APOLL0

bence 1 ay icinde cikacak. sonucta apple bugunden itibaren fabrika 4.1 cikisli cihaz satacak.
    peki yeni cikacak unlock ve jailbreak in bu baseband a uyma ihtimali var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankut23

peki yeni cikacak unlock ve jailbreak in bu baseband a uyma ihtimali var mi?

Alıntıları Göster
    bazi sitelerde iphone 4de baseband downgrade oldugu yaziyor peki ben 4.1 lik firmware imi nasil tekrar fabrika cikisi 4.0.2ye geri getirebilcem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperemr

bence 1 ay icinde cikacak. sonucta apple bugunden itibaren fabrika 4.1 cikisli cihaz satacak.

Cok iyimsersin, insaallah olur...Ben dusunmuyorum bu kadar kisa surede oncelikle 4.0.2 de unlock yapamayanlara bir cozum gelecek. Fabrika cikisli 4.1 ler icinse bence en iyimser tahmin Aralik. Cunku 4.2 bekleyip jB sini ve yeni baseband unlockini birlikte cikartmak isteyebilirler. Ben bu donemde Amerikadan 4.1 li Iphone 4 almam Aralik ayini beklerim sahsen.
  • quote:

bazi sitelerde iphone 4de baseband downgrade oldugu yaziyor peki ben 4.1 lik firmware imi nasil tekrar fabrika cikisi 4.0.2ye geri getirebilcem?

Patron baseband downgradeinin kolay birsey oldugunu dusunmuyorum AMA insaallah bir yolk bulursun.
  • quote:

quote:

Cok iyimsersin, insaallah olur...Ben dusunmuyorum bu kadar kisa surede oncelikle 4.0.2 de unlock yapamayanlara bir cozum gelecek. Fabrika cikisli 4.1 ler icinse bence en iyimser tahmin Aralik. Cunku 4.2 bekleyip jB sini ve yeni baseband unlockini birlikte cikartmak isteyebilirler. Ben bu donemde Amerikadan 4.1 li Iphone 4 almam Aralik ayini beklerim sahsen.

peki benim anlamadigim dev team daha yeni 4.0.2 icin ugrasmayacagiz 4.1 icin jailbreak uzerinde calisiyoruz diye aciklama yapmadi mi?
  • quote:

quote:

quote:

peki benim anlamadigim dev team daha yeni 4.0.2 icin ugrasmayacagiz 4.1 icin jailbreak uzerinde calisiyoruz diye aciklama yapmadi mi?

Alıntıları Göster
    will there be a jailbreak for devices that shipped with 4.0.2/3.2.2, out of the box?

No, there won’t be. FW 4.0.2/3.2.2 was *only* released to fix the jailbreakme hole. With FW 4.1 still in its beta stages, it makes no sense to escalate the “cat & mouse” with Apple for FW updates that only fix the jailbreak holes. To quote WOPR, “the only winning move is not to play”.

dev team in sitesinden yazi...

• quote:

will there be a jailbreak for devices that shipped with 4.0.2/3.2.2, out of the box?

No, there won’t be. FW 4.0.2/3.2.2 was *only* released to fix the jailbreakme hole. With FW 4.1 still in its beta stages, it makes no sense to escalate the “cat & mouse” with Apple for FW updates that only fix the jailbreak holes. To quote WOPR, “the only winning move is not to play”.

dev team in sitesinden yazi...

Alıntıları Göster
    Dogru 4.0.2 icin jb cikmayacak, 4.1 icin JB ve baseband yukseltmemisler icin unlock cikacak yani bir anlamda 4.0.2 lerin is ini gorecek birsey veya 4.1 simkilitsiz ve yalnizca JB yapacagim diyenlerin...

• quote:

quote:

quote:

sadece jailbreak ile bitmiyor iş öle olsa ip4 için yakın zamanda jailbreak çıkarıcaklar ki bu ömür boyu süren bir jailbreak olacak donanımsal açık olduğu için, ama sorun baseband'da senin güncellediğin baseband için şu anda bir unlock yok ve çalışmada yapmıyorlar. benim tahminim de kasım gibi falan kırarlar heralde 4.1'in basebandını

• quote:

Orijinalden alıntı: Malâyani

quote:

quote:

quote:

sadece jailbreak ile bitmiyor iş öle olsa ip4 için yakın zamanda jailbreak çıkarıcaklar ki bu ömür boyu süren bir jailbreak olacak donanımsal açık olduğu için, ama sorun baseband'da senin güncellediğin baseband için şu anda bir unlock yok ve çalışmada yapmıyorlar. benim tahminim de kasım gibi falan kırarlar heralde 4.1'in basebandını

Alıntıları Göster
    ne yazik ki 4.1 için jailbreak çıkacağı konusunda şu an için bilgilendirme var. 4.1 e geçiş yaparken 1.59.00 olan basebandı korumadığın için 4.1 için jb çıksa bile unlock çıkması için beklemek zorunda kalacaksın.

senin durumuna düşmemek için arkadaşlara baseband ı koruyarak update yapmalarını (tiny umbrella - shsh blops) tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alatolian

ne yazik ki 4.1 için jailbreak çıkacağı konusunda şu an için bilgilendirme var. 4.1 e geçiş yaparken 1.59.00 olan basebandı korumadığın için 4.1 için jb çıksa bile unlock çıkması için beklemek zorunda kalacaksın.

senin durumuna düşmemek için arkadaşlara baseband ı koruyarak update yapmalarını (tiny umbrella - shsh blops) tavsiye ediyorum.

Alıntıları Göster
    Cankut kardesim telefonuna Vodafone hat takip calisip calismadigi konusunda bizi bilgilendirebilir misin?

Asagidaki konuyu oku lutfen...

http://forum.donanimhaber.com/m_42977910/tm.htm

• quote:

Cankut kardesim telefonuna Vodafone hat takip calisip calismadigi konusunda bizi bilgilendirebilir misin?

Alıntıları Göster
    Cankut vodafone ile denersen çalışma ihtimali var. ozturkmehmet'in bulduğu bir açık sayesinde vodafone ile at&t unlock olsa dahi ios 4.1'de görüşme yapabilmiş. (açık kısmı şaka tabi bir şey yüklemene gerek yok, sadece vodafone sim kart alıp denemen gerek)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr Bishop

Cankut vodafone ile denersen çalışma ihtimali var. ozturkmehmet'in bulduğu bir açık sayesinde vodafone ile at&t unlock olsa dahi ios 4.1'de görüşme yapabilmiş. (açık kısmı şaka tabi bir şey yüklemene gerek yok, sadece vodafone sim kart alıp denemen gerek)

Alıntıları Göster
    eğer cankut da vodafone hat ile deneyip çalıştırırsa sanırım vodafone'a geçişler biraz daha artıcak :D ben direk geçerim, anında satarım turkcell'i :D

• quote:

Alıntıları Göster
    Merhaba

Öncelikle cankut yakında JB çıkacak fakat unlock hakkında kesin bir bilgi yok çıkma ihtimali de var çünkü unlock işiyle uğraşan adam planetbeing ve bu baseband işlerinde çok iyi kırması uzun sürmez diye tahmin ediyoırum JB çıktıktan sonra unlock u da yetiştirirler gönlünü ferah tut derim ben aylar süreceği yanlış bir düşünce 1-2 haftaya kullanırsın diye düşünüyorum ben.

Bunun yanında çok önemli bir konu hazır 4.1 yapmışken telefona herhangi bir vodafone hat takıp denermisin lütfen çalıştığına dair söylentiler var ..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.