Şimdi Ara

iPhone 4 (02.10.04 - 3.10.01 Baseband) 4.1 ve 4.2.1 Unlock bekleyenler (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.354
Cevap
8
Favori
754.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dragon-black

quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Orijinalden alıntı: kadir2602

hayir tamam bi olusuma gidilmeye calisiliyor, ben de destekleyebilecegimi belirttim, aktif rok oynamaya da hazirim.. ama bu adamlarin yeni ios u veya basebandi beklemelerinin hakli sebepleri yok mudur. her seferinde yeni acik bulmak kolay is degik ki, tek acik kullanarak birkac surum, haliyle cok daha fazla cihazi unlock edebilecekler. ben de aylardir bekliyorum ama herseferinde hamle yapa yapa ileriyi zora sokmazlar mi. ha eger usendiklerinden veya keyfi yapiyorlarsa o zaman kulaklarini cekmek lazim. iste bu yuzden bizim de bir olusuma gitmemiz gerektigini dusunuyorum. hic degilse neyin ne oldugunu bilir, olaya hakim oluruz. ve ins biyerden sonra da jb ve ul cikaracak duzeye geliriz.

her seferinde zor tabi ki açık bulmak eleştirdiğimiz konu o değil. ama adamların yaptığı da ayıp artık. iOS 4.1 çıktığından beri 5 ay geçti. önce bulamadık diyorlardı. sonra iOS 4.2 çıkar çıkmaz 3G/3GS için, bir hafta sonra da i4 için çıkartcaz dediler. Oyaladılar oyaladılar oyaladılar. Şimdi de dalga geçer gibi iOS 4.3 çıkınca kesin çıkartcaz diyorlar. 2 sürüm tamam ama 3 sürüm boyunca bekletmek saçmalıktan başka bir şey değil bence. ayrıca kim garanti edebilir UL çıkacağını. Bu sefer de Apple, iOS 4.3.1/4.4 fln duyurur bizimkiler de akıllı ya o sürümü de bekleyelim derler...

bu arada 5 ay dedim ama bu süreçle beraber iOS 4.1 kullanıcıları 7 ay beklemiş olacak martta çıkarsa. Koskoca bir 7 ay. benim elimde şu an locked bir i4 olsa o tarihten beri beklediğim, kafayı yerdim herhalde. Marttan sonra kaç ay kalacak ki iphone 5 için??? Haziran desek 3, temmuz desek 4 ay!!!

Yeter artk bir daha iphone almıyorum yakın çevremde alacaklara da asla tavsiye etmicem apple bencillikleriyle daha çok kaybeder

Alıntıları Göster
    Bencede iPhone 4 unlock martın başı gibi çıkacak..Adamlar 3G/3GS in unlock'unu çıkardıkların iPhone 4 sonra demişleri nasıl bir sonrayasa 5 ay oldu

• @TheRecRuiT123
    adamlarin kivirdiklari asikar evet, bu sefer de zaten "4.3 den once cikmayacak" dediler, 4.3ten ne kadar sonra cikcagina dair bir sey yok ortada, bu yorum farkina dikkar cekmeye calistimistim zaten yine buradan..ben de bir sebebi olabilir mi diye bir de o taraftan dusuneyim dedim, cunku yeri geldi mi hemen cikardilar zamaninda, ama iste bir 3.1.3 vakasinda, bir de simdi 4.1 de boyle beklettiler, ki bu kez araya baska surumlerin girmesi de cabasi..acikcasi ben apple ile ortaklasa bu isleri yaptiklarini savunuyordum, daha fazla urun satisi icin unlock yayinladiklarini,kontratli kullanimi destelemek icin de arada boyle aksakliklar cikariklarini, ne bileyim tethered olayinin turedigini dusunuyodum. ama bunlarin da pek mantikli destekleri yok artik, bilemiyorum, karisik:) sirf bu yuzden bile unlock islerine girismeye varim diyorum zaten, en olmadi neyin ne oldugunu anlycaz, belirsizlikleri kaldircaz. belki de bistan yere bekletildigimizi farkedip rekabet ortamina girip unlockun devteam tarafindan ya da kendi ellerimizden beklemeden cikmasini saglayip kullaniciya max fayda saglayabilcez. neden olmasin.

• quote:

Yeter artk bir daha iphone almıyorum yakın çevremde alacaklara da asla tavsiye etmicem apple bencillikleriyle daha çok kaybeder

neden öyle diyorsun ki dragon ne tavsiye edeceksin ki iphone a karşılık sorun yaşamak istemiyorsaniz FU alirsiniz beklemezsiniz

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir2602

@TheRecRuiT123
    adamlarin kivirdiklari asikar evet, bu sefer de zaten "4.3 den once cikmayacak" dediler, 4.3ten ne kadar sonra cikcagina dair bir sey yok ortada, bu yorum farkina dikkar cekmeye calistimistim zaten yine buradan..ben de bir sebebi olabilir mi diye bir de o taraftan dusuneyim dedim, cunku yeri geldi mi hemen cikardilar zamaninda, ama iste bir 3.1.3 vakasinda, bir de simdi 4.1 de boyle beklettiler, ki bu kez araya baska surumlerin girmesi de cabasi..acikcasi ben apple ile ortaklasa bu isleri yaptiklarini savunuyordum, daha fazla urun satisi icin unlock yayinladiklarini,kontratli kullanimi destelemek icin de arada boyle aksakliklar cikariklarini, ne bileyim tethered olayinin turedigini dusunuyodum. ama bunlarin da pek mantikli destekleri yok artik, bilemiyorum, karisik:) sirf bu yuzden bile unlock islerine girismeye varim diyorum zaten, en olmadi neyin ne oldugunu anlycaz, belirsizlikleri kaldircaz. belki de bistan yere bekletildigimizi farkedip rekabet ortamina girip unlockun devteam tarafindan ya da kendi ellerimizden beklemeden cikmasini saglayip kullaniciya max fayda saglayabilcez. neden olmasin.
    mılyonlarca ınsanı parmaklarında oynatıyorlar resmen, bir kelimenin bile insanları heycanlandırdıgını bıle bıle 4.2 , 16 ocak, jailbreak sımdıde 4.3 ortaya attılar, keşke hiç bırsey paylasmasalarda habersız cıksa bu kadar ınsan stres olmaz, forumdaki arkadasların bırlıkte birseyler yapmaya calısmasına yurekten destek verıyorum, onumuzde kıralacak ıphone 4-5-6-7 lerde turk ımzası gormek emınım kı herkesı gururlandırır...

• quote:

Orijinalden alıntı: nesine

mılyonlarca ınsanı parmaklarında oynatıyorlar resmen, bir kelimenin bile insanları heycanlandırdıgını bıle bıle 4.2 , 16 ocak, jailbreak sımdıde 4.3 ortaya attılar, keşke hiç bırsey paylasmasalarda habersız cıksa bu kadar ınsan stres olmaz, forumdaki arkadasların bırlıkte birseyler yapmaya calısmasına yurekten destek verıyorum, onumuzde kıralacak ıphone 4-5-6-7 lerde turk ımzası gormek emınım kı herkesı gururlandırır...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar kafama yatmayan birşeyler var.
    bu baseband yükselme / değişme olayları telefonu değiştirmediğimize göre yazılımsal bir olay. bu durumda baseband'i bir program gibi(dili assembly) düşünelim. dreamveaver 02.10.04 versiyonu gibi.
    3g-4g arası chipset farkının yani donanımın farklı olması neyi değiştiri ki? yani 3g'deki aynı baseband'in kırılması demek programın kendisinin cracklenmesi demek olmuyor mu? yani eski deyişle pentium4 bir makineye kurulmuş dreamveaverın aynı sürümü ile core2 duo bir pc'ye kurulanla aynı şekilde kırılması gerekmez mi? işletim sistemleri de aynı sonuç olarak. sadece belki komutların sektör adresleri neyim değişik olur. programdaki açık aynı değil mi? aynı mantıkla kırılması gerekir bir 3g baseband 02.10.04 ile 4g'nin. yanlış mı düşünüyorum?

biraz uykulu biraz da gribim.. fikirlerimde enfekte olabilir :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haruspex -- 16 Ocak 2011; 0:49:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haruspex

bu baseband yükselme / değişme olayları telefonu değiştirmediğimize göre yazılımsal bir olay. bu durumda baseband'i bir program gibi(dili assembly) düşünelim. dreamveaver 02.10.04 versiyonu gibi.
    3g-4g arası chipset farkının yani donanımın farklı olması neyi değiştiri ki? yani 3g'deki aynı baseband'in kırılması demek programın kendisinin cracklenmesi demek olmuyor mu? yani eski deyişle pentium4 bir makineye kurulmuş dreamveaverın aynı sürümü ile core2 duo bir pc'ye kurulanla aynı şekilde kırılması gerekmez mi? işletim sistemleri de aynı sonuç olarak. sadece belki komutların sektör adresleri neyim değişik olur. programdaki açık aynı değil mi? aynı mantıkla kırılması gerekir bir 3g baseband 02.10.04 ile 4g'nin. yanlış mı düşünüyorum?

Alıntıları Göster
    vay be iphone 5 çıkacak neredeyse bi unlock çıkamadı be hala unlock bekleyenler kolay gelsin ..

• quote:

Orijinalden alıntı: rester

vay be iphone 5 çıkacak neredeyse bi unlock çıkamadı be hala unlock bekleyenler kolay gelsin ..

Alıntıları Göster
    harunspex dostum dostum yazdiklarini iki kere okudum uyku bastirdi galiba anlayamadim tam ama egerki o dusuncen gibi olsa eminim baskasi simdie kadar dusunmustur die dusunuorum belki ben yaniliorumdur bir ilk olur senin fikrin...

saygılar
  • quote:

maalesef dediğin şekilde değil olay dostum. baseband chipset farkı etkileyebiliyor. olayı direkt P4 ile C2Duo gibi düşünme. mesela ati ile nvidia chipsetli anakartlar gibi düşün. aynı sürücüyü kuramazsın dimi ikisine de. nvidia için nvidianınki ati için ise atininki olur sadece. bu da onun gibi.
    örneği bilgisayardan verince be nde ordan devam ettireyim dedim

• quote:

quote:

maalesef dediğin şekilde değil olay dostum. baseband chipset farkı etkileyebiliyor. olayı direkt P4 ile C2Duo gibi düşünme. mesela ati ile nvidia chipsetli anakartlar gibi düşün. aynı sürücüyü kuramazsın dimi ikisine de. nvidia için nvidianınki ati için ise atininki olur sadece. bu da onun gibi.
    örneği bilgisayardan verince be nde ordan devam ettireyim dedim

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaslar ben dun cevap yazmistim iphone umu 4.2.1 e yuksellttigim icin kullanamiyorum diye. Simdi birsey daha soracaktim, yabanci forumlarda ve youtube videolarinda onlarca konu ve video var. Hatta izledigim videolarda var. Mesela benim baseband im 03.10.01 ve adamlar iphone4 4.2.1 de Baseband 03.10.01 | 02.10.04 | 05.15.01 | 05.15.04 ler icin unlock ve jb oldugunu yazmis ve videolardada bunu gostermis. Bunuda redsn0w ve limesn0w ile yapiyorlar. Peki biz neden yapamiyoruz yada neden yok deniyor. Herkes bekledigine gore var bir is ama cozemedim onu merak ettim yani millet catir catir yapiyor bizim telefinlardaki gariplik nedendirki bizde olmuyor, acikcasi ben denedim yapmayi jb basladi ama dosya upload inin yarisinda durdu kapandi ve iphone kendi kendine acildi ve tabi ki hicbirsey olmadi eskisis gibi cydia falanda cikmadi yani. Bizimkilerde neden yapamiyoruz. Ayrica son olarak biz simdi mart ayina bekleyecekmiyiz, yani sonucta ellerinde var ise unlock bizleroi bekletmeleri neden islerine gelsin ki. Tam bir tarih duyurusu yapmiyorlarmi.

Izledigim videolarin linkleri asagidadir.

http://www.youtube.com/watch?v=dJYPEr8ASf4
    http://www.youtube.com/watch?v=42DC36NicHk
    http://www.youtube.com/watch?v=w70FbD3TMf8&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=hXs02CYYQXg&feature=related

Tesekkurler, selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: burcink

quote:

neden öyle diyorsun ki dragon ne tavsiye edeceksin ki iphone a karşılık sorun yaşamak istemiyorsaniz FU alirsiniz beklemezsiniz

saygılar

Factory unlock alacak kadar nakitim yoktu . Benim sinir olduğum mesele yazın 4.2 çıktkdan 2-3 gün sonra unlock çıkacak demeleri yani yalan söylemeleri eğer bilseydim böyle 4.3ten sonra çıkacağını almazdm 4 ay da beklemezdim .Ayrıca çogu telefnda sim kart bulunurken ayrı ücret verip micro sim kullanma,bluetootha diğer marka telefonlara dosya aktaramama , birşey yüklemek için itunese bağlı kalma , flash eksikliği yüzünden internette video oyun sorunu yaşama , telefonun zil sesini kendi müziklerinden seçememe ( programla mümkün ama arka planda programın açık olması gerek ),fm radyosunun olmaması gibi eksikler vs.
    Zaten Şubat'ın sonunda telefonu bir tanıdığıma vereceğim bir hevelesle aldığım Iphone'u telefon özelliğini kullanamadan bırakacağım . Zaten Mart'ın başı gibi unlock çıksa 3 ay sonra Haziran'da iphone 5 çıkınca 4ler ikinci sınıfa düşecek ...
    Kusura bakmayn arkadaş sorduğu için yazdm. Biliyorm burası unlock konusu ...

• quote:

quote:

quote:

saygılar

Factory unlock alacak kadar nakitim yoktu . Benim sinir olduğum mesele yazın 4.2 çıktkdan 2-3 gün sonra unlock çıkacak demeleri yani yalan söylemeleri eğer bilseydim böyle 4.3ten sonra çıkacağını almazdm 4 ay da beklemezdim .Ayrıca çogu telefnda sim kart bulunurken ayrı ücret verip micro sim kullanma,bluetootha diğer marka telefonlara dosya aktaramama , birşey yüklemek için itunese bağlı kalma , flash eksikliği yüzünden internette video oyun sorunu yaşama , telefonun zil sesini kendi müziklerinden seçememe ( programla mümkün ama arka planda programın açık olması gerek ),fm radyosunun olmaması gibi eksikler vs.
    Zaten Şubat'ın sonunda telefonu bir tanıdığıma vereceğim bir hevelesle aldığım Iphone'u telefon özelliğini kullanamadan bırakacağım . Zaten Mart'ın başı gibi unlock çıksa 3 ay sonra Haziran'da iphone 5 çıkınca 4ler ikinci sınıfa düşecek ...
    Kusura bakmayn arkadaş sorduğu için yazdm. Biliyorm burası unlock konusu ...

Alıntıları Göster
    @therecruit
    tamam hocam sürücüler yollar adresler farklı olabilir ama simi çalıştırmama için verdikleri komut çok benzer olmalı değil mi? bu chipsetin donanımsal bir fonksiyonu değilki lock olayı. yani nvidia kullanırken görüntüyü işlemesi farklı olabilir ama projektöre yansıtma olayı benzerolmalı değil mi diğer kartlarla?

• 97 gun oldu :(
  • quote:

@therecruit
    tamam hocam sürücüler yollar adresler farklı olabilir ama simi çalıştırmama için verdikleri komut çok benzer olmalı değil mi? bu chipsetin donanımsal bir fonksiyonu değilki lock olayı. yani nvidia kullanırken görüntüyü işlemesi farklı olabilir ama projektöre yansıtma olayı benzerolmalı değil mi diğer kartlarla?

Kardeş bak bizim programlamadan anlayanlar ayrı bir konu açtı belki onlar biliyordr bakmanı tavsiye ederm
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=45979552&p=1#45979552

• quote:

quote:

@therecruit

Kardeş bak bizim programlamadan anlayanlar ayrı bir konu açtı belki onlar biliyordr bakmanı tavsiye ederm
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=45979552&p=1#45979552

Alıntıları Göster
    tam 3 aydır bekliyorum. elimde 2 tane 32gb ıpod var sanki. valla size tavsiye. daha fazla zarar etmeden ve beklemeden satın ıphonelarınızı. şuan an itibariyle honkongtan 565 euroya 2 adet ıphone 4 32gb factory unlock getiriyorum. alabiliyorsanız ordan alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bycesurr

tam 3 aydır bekliyorum. elimde 2 tane 32gb ıpod var sanki. valla size tavsiye. daha fazla zarar etmeden ve beklemeden satın ıphonelarınızı. şuan an itibariyle honkongtan 565 euroya 2 adet ıphone 4 32gb factory unlock getiriyorum. alabiliyorsanız ordan alın.

Alıntıları Göster
    herkese merhabalar 16 ocak da geldi ama kıvırtanlardan dolayı yine elimiz boş korkarım ki mart'da da aynı senaryo yaşanmasın o gün gelince de "sorry...." diye başlayan bir mesaj atıp mayıs'a kaldı demezler umarım... Herkese mutlu pazarlar

saygılar

• quote:

herkese merhabalar 16 ocak da geldi ama kıvırtanlardan dolayı yine elimiz boş korkarım ki mart'da da aynı senaryo yaşanmasın o gün gelince de "sorry...." diye başlayan bir mesaj atıp mayıs'a kaldı demezler umarım... Herkese mutlu pazarlar

saygılar

Alıntıları Göster
    dragon-black

söylediklerinde haklı olabilirsin ama hali hazırda 3G(S) lerin bile fiyatları 1000 lira civarında demek istediğim iPhone herzaman iPhone'dur bugün 2G'lerin bile çoğu cihazdan iyi olduğunu düşünürsek (ios sayesinde) bence kendimizi biraz daha zorlamamız gerekir sakin olmak için ve en son (ben) mart'ı beklemekte fayda var sonrasında da çıkmazsa Apple çok büyük zarar eder bana göre...

saygılar

• quote:

dragon-black

söylediklerinde haklı olabilirsin ama hali hazırda 3G(S) lerin bile fiyatları 1000 lira civarında demek istediğim iPhone herzaman iPhone'dur bugün 2G'lerin bile çoğu cihazdan iyi olduğunu düşünürsek (ios sayesinde) bence kendimizi biraz daha zorlamamız gerekir sakin olmak için ve en son (ben) mart'ı beklemekte fayda var sonrasında da çıkmazsa Apple çok büyük zarar eder bana göre...

saygılar

Alıntıları Göster
    kucuk bı hesap yaparsanız iphone en cok kazandıran sey, farz edinkı altın aldınız yastıgın altına koydunuz

• quote:

kucuk bı hesap yaparsanız iphone en cok kazandıran sey, farz edinkı altın aldınız yastıgın altına koydunuz

Dostum tamam degerini fazla kaybetmedigi dogrudur. Ikinci elde sifir fiyatina yakin piyasasi olan ender cihazlardandir iphone.
    Fakat o kadar da degil yani yastik altindaki altin kazanc saglar. Iphone alip da kullanmayip ilerde satinca az ya da cok zarar edilir. 1 yil kullanip satarsan deger buna tabiki ama hic kullanamayip satarsan pek anlamli da olmaz yani :)
  • quote:

quote:

Dostum tamam degerini fazla kaybetmedigi dogrudur. Ikinci elde sifir fiyatina yakin piyasasi olan ender cihazlardandir iphone.
    Fakat o kadar da degil yani yastik altindaki altin kazanc saglar. Iphone alip da kullanmayip ilerde satinca az ya da cok zarar edilir. 1 yil kullanip satarsan deger buna tabiki ama hic kullanamayip satarsan pek anlamli da olmaz yani :)

Alıntıları Göster
    16 ocak diyolardı yalan mı oldu yine ?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    @TheRecRuiT123
    bende kısa vadede dedım ya unlock cıkana kadar moral olsun dıye:)

• 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.