Şimdi Ara

İPHONE 3GS 6.1.6 JAİLBREAK YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
24.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba geçen seneden beri Galaxy S4 Kullanıcısıyım fakat telefonum bozulduğu için eski telefonuma geçmek zorunda kaldım ve şu an elimde olan İphone 3gs 6.1.6 jailbreak yapmak istiyorum daha önce hiç yapmadım yardım eden olursa sevinirim :)

• http://www.iphonehacks.com/2014/03/jailbreak-ios-6-1-6-redsn0w-p0sixspwn.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasin attigi kaynagi anlamadiysan cevirebilirim

• gokceonur kullanıcısına yanıt
    Usta benim için çevirir misin? Çok yardımın olur çevirirsen.
  • Emircan16 kullanıcısına yanıt
    Eger 3gs kullaniyorsaniz veya 4g nesil ipod 6.1.6 ya yukseltebilirsini, iyi haber su ki untethered jailbreak yapilabilir, posixspwn veya redsnow kombinasyonuyla, simdi nasil yapilacsgini gorecegiz

Bu yonledkrme 3gs ve ipod touch 4g icindir
    UYARİ! eger cihazinizi ultrsnow ile unlock ettiyseniz cihazinizi 6.1.6 ya yukseltmeyin
    Jailbreak cihazinizin garanti disi kalmasina sebep olabilir
    Lutfen jailbreak yapmadan once backup almayi unutmayin.
    iTunes son surumu kullandiginizdan emin olun

Bu adimlari takip ederek cihazini jailbreak yapabilirsin(3gs-ipod4g)

Adim 1 : redsnow 0.9.15b3 (beta3) u indirin ve masaustune actiginiz redsnow klasorune kaydedin

Adim 2: ios 6.0 surumunu indirin(evet 6.1.6 degil!!)

Adim2 : cihazinizi baglayin ve zip dosyasina cift tiklayarak redsnowu cikarin, sonra da redsnowu u calistirin(windows 7 kullancilari xp surumu olarak calistirmalidir ve sag tiklayarak yonetici olarak calistir demelidir.
    Adim 3: extras butonuna basin

Adim 4: butona bastiktan sonra select ipsw diyerek adim 2 de indirdigimiz ios 6 dosyasini secin

Adim 5: geri donun ve redsnow ana menusundeki jailbreak butonuna basin

Adim 6: redsnow dosyalari hazirlayacak

Adim 7: simdi jailbreak seceneklerini sececeksin, cydia seceneginin sevili oldugundan emin ol! Ayrica isterseniz % li sarj secenegini de secebilirsin(enable battery percentage ile)

Adim 8: simdi cihazini dfu moda alacagiz ancak cihazini bilgisayardan koparma sakin

Adim 9: next butonuna bas ve

3 saniye boyunca power tusuna bas
    Ayni anda home tusuna da bas ve ili tusa 10 saniye boyunca birlikte basili tut

Simdi parmagini power tusundan cek ve home tusuna basmaya devam et

Note: adimlari kontrol et eger cihazin dfu moda girmezse

Adim 10: simdi cihazin reboot olmali(elini home tusundan cekmeyi unutma)

Adim 11: simdi cihazin tekrar reboot olacak ve redsnow yeni ram disk ve kerneli yuklemeye baslayacak

Adim 12: islem tamamlandiginda cikis butonuna bas ve programi kapatn

Adim 13: cihazin resetlenecek ve tekrar reboot olacak(5 dakika kadar surebilir) simdi ana ekranini goreceksin ama cydia hala gelmemis olabilir cunku hala cihazini hala tether boot etmelisin redsnow ile yani bu adimlari takip et

Boot tethered:

Adim 14: tekrar redsnowu calistir

Adim 15: extras a bas

Adim 16: ipsw yi sec (2.adimda indirdigin)

Adim 17: just boot tusuna bas

Adim 18: simdi cihazini bilgisayardan cikart ve kapat adimlari takip et ve next tusuna bas

Adim 19: simdi cihazini tekrar dfu ya al

Bir onceki adimda anlattigim gibi(kusura bakma cok usendim :D )

Adim 20: redsnow simdi cihazini taniyacak ve cihazin reboot olacak sonra cihazin thetred olacak

Adim 21: islemin bitmesini bekle ve islem bittiginde cihazinin kilit ekranini gormus olman gerek

Simdi cihazinin basariyla jailbreak oldu ancak tethred! Simdi cihazinin icinde cydia yi ara bulamazsan spotlight aramayi kullan

Simdi cihazimizi tetheredtan untethered a cevirecegiz

Adim 22: cydiayi calistir ve essential updatelerini yap

Adim 23: search butonuna bas ve p0sixspwn kelimesini arat

Adim 24: Cikan sonuclardan p0sixspwn a tikla install tusuna bas ve confirm diyerek devam et

Artik cihazin tamamen Untethred Jailbreak!!

Elimden geldigince anlattim okuldayim zatn kusura bakma anlamadigin yer olursa sor lutfen ancak firsat olabildi yeni cevirdim

benimde işime yaradı , teşekkürler..
  • Hayalist52 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İphone 3gs 6.1.3 için olanı bulup yapsam sorun çıkar mı , telefonu her açıp kapadığında bilgisayara takman gerek gibi şeyler söyleniyor da
  • Hayalist52 kullanıcısına yanıt
    Kardesim yazdiklarimi okursan bu yontemle oyle bir sorun olmayacagini anlarsin :)

• 3gs 6.1.6 da nasıl acaba kasmalar donmalar va oluyormu ?

• 6.1.3 ge nasilsa ayni sekildedir, cunku update ssl ile alakali bir guvenlik acigini kapamak icindi herhangi bir performance improvment yok

• quote:

Orijinalden alıntı: gokceonur

6.1.3 ge nasilsa ayni sekildedir, cunku update ssl ile alakali bir guvenlik acigini kapamak icindi herhangi bir performance improvment yok

peki hocam ios 4 veya ios 5 e göre nasıl kullandınızmı bilmiyorumda bende o cihazdan almak istiyorum siz ne önerirsiniz ?
  • ios 5 en iyi surumdur 3gs icin bu da 5.1.1 surumu

• Peki 3GS i shsh kaydı varsa 5.11 e düşünebilir miyiz 6.16 dan ? 6.14 ten düşürüyorum ama 6.16 yapınca düşmüyor hata veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: gokceonur

ios 5 en iyi surumdur 3gs icin bu da 5.1.1 surumu

hocam peki shsh kaydı olmadan geri dönme şansı varmı ?

• Arkadaşlar benim de bazı sorularım var. Cevaplarsanız sevinirim.
    1)Şimdi bu tethered jailbreak ı untethered yapıyor kesinlikle değil mi? Öyle her açılışta bilgisayara bağlamaya gerek yoktur umarım.
    2)Eğer daha sonra direk untethered jailbreak çıkarsa ona dönülebilir mi ve bununla onun arasında bir fark olur mu?
    3)Bu Jailbreak ı attık ve kaldırmak istiyoruz diyelim. İtunesten her zaman orijinal 6.1.6 ya dönebiliyoruz değil mi?(shsh kaydı olmadan)
    4)Bir de bu Cydia'da appstore daki bütün uygulamalar var mı?
    Cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anti aliasing -- 11 Nisan 2014; 20:05:18 >
  • up.Üstteki mesaja cevap verecek aranıyor.
  • Up. İki üstteki mesaja yardım edecek yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: anti aliasing

Arkadaşlar benim de bazı sorularım var. Cevaplarsanız sevinirim.
    1)Şimdi bu tethered jailbreak ı untethered yapıyor kesinlikle değil mi? Öyle her açılışta bilgisayara bağlamaya gerek yoktur umarım.
    2)Eğer daha sonra direk untethered jailbreak çıkarsa ona dönülebilir mi ve bununla onun arasında bir fark olur mu?
    3)Bu Jailbreak ı attık ve kaldırmak istiyoruz diyelim. İtunesten her zaman orijinal 6.1.6 ya dönebiliyoruz değil mi?(shsh kaydı olmadan)
    4)Bir de bu Cydia'da appstore daki bütün uygulamalar var mı?
    Cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

1. Yöntemi bilmiyorum ama Untethered oluyorsa bilgisayara bağlamana gerek yok hi.
    2. Daha sonra Uth çıkınca direk geçilir mi bilemem ama bence geçmene gerek yok aynı hepsi.
    3. Eğer cihazına iOS 7 gelmediyse istediğin zaman iTunes'tan 6.1.6'ya geçebilirsin Restore atarak.
    4. Cydia paket yükleme uygulamasıdır oradan oyun yüklenmez. Mesela oradan 25PP uygulamasını indirirsin. 25PP'den istediğiniz oyunları indirirsin. AppStore'un %99'u var.
    Sadece bedava uygulama indirmek istiyorsan JB'ye gerek yok bilgisayardan atabilirsin.

• Selamlar umarım bunu okuyan ve işine yarıyacak birileri olur

Üstte yorum yaparak konuya ekleme yapan herkese teşekkürler , Gökçeonur arkadaşımın çevirisi içinde ayrıca teşekkürler.

Çeviride tarif edilen herşeyi yaptım , Takriben 6 farklı yazılım sürümü denedim , 2 kere itunes ile yükleme , 3 kere sadece elma ekranında kaldım fakat bir türlü şebeke gelmedi. Çok ufak bir yeri atlıyormuşuz kısaca benzer sorunu yaşayanlar arkadaşlar için anlatayım olayı.
    jb işlemleri nasıl yapılıyor forumda da çokca anlatılmıştır. eğer telefon jb yapılmış, ultrasnow programı kurulduğu halde eğer sinyal alamıyorsanız baseband işini halletmek gerekiyor redsnowla.

redsnow programını çalıştırın, daha önce jb yapılmışsa cydia nın tıkı kaldırın sadece ipad baseband tıklı olsun, işlemi devam ettirin. dfu mode alıp devam edin.
    Ve sonrasında yükleme sayfasını bekleyip şebekemize kavuşuyoruz. umarım yardımı dokunur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.