2009 senesinde arkadaşımdan iPhone 3g 8gb garantili cihaz aldım.cihazı jailbreklenmiş olarak aldım.sürümü 2.2 eski versiyon.cihazıma hangi versiyonu yüklersem daha verimli olur?ve cihazın içindeki veriler oyunlar,müzikler vs.silinmemesi için nasıl bir yol izlemeliyim?detaylı ve resimli olarak forumda yazan var mı arkadaşlar?acil yardımcı olursanız sizlere minnettar olurum. (not:cihazım vodafone dan alınma.her türlü şebekeyi destekliyor.)
Unlock derdiniz olmadığından bu ay içinde çıkacak olan 4.2'yi öneririm. 3g için oldukça hızlı diyorlar ama çıkmadan bilemeyiz tabi. Onun dışında 3.1.3 en ideali. Veriler için de backup yapabilirsiniz sanırım..
Teşekkür ederim AMA tam yardımcı olamadınız.iphone'da versiyon yükseltme olayını iyi bilen bir arkadaşım beni bilgilendirirse çok memnun olurum.kafama göre yanlış birşey yapmak istemiyorum.
ilk önce iphone 3g için ios 4.2 yi indirin iPhoneyi bilgisayara bağlayın iTunes programını açın orda Restore butonu vardır shift tuşuna basılı tutarak Restore butonuna basınız indirdiğiniz ios 4.2 yi seçin gerisini kendisi halledecektir. burda dikkat etmeniz gereken indirdiğiniz dosyanın uzantısı .zip olarak değişebilir sizin onu tekrar .ipsw yapmanız gerekir yok shift+restore dediğinizde dosyayı göremezsiniz