Şimdi Ara

iPhone 17 Pro Max'e su soğutma sistemi takıldı: Performansı ne kadar etkiledi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dmxemoo Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
6
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone 17 Pro Max'e su soğutma sistemi takıldı: Performansı ne kadar etkiledi?
    Bir YouTuber, RedMagic 11 Pro+ cihazından söktüğü soğutma sistemini iPhone 17 Pro Max'e takarak performansta %8'lik bir artış elde etti.



    Ayrıca Bkz.Amazon'un Gülümseten Kasım indirimleri başladı: İşte fiyatı düşen ilk fırsatlar!



    RedMagic 11 Pro+'ın soğutma sistemi iPhone 17 Pro Max'e takıldı



    YouTuber, normal iPhone 17 Pro Max ile su soğutma sistemi takılmış iPhone 17 Pro Max arasındaki AnTuTu puan farkını gösteren bir video paylaştı. Video ayrıca, standart RedMagic 11 Pro+ ile su soğutma sistemi çıkarılmış iPhone arasındaki performans farkını da gösteriyor.



    Herhangi bir değişiklik yapılmadan önce, iPhone'un toplam AnTuTu puanı 2.456.045 idi. YouTuber, arka kapağı çıkarıp RedMagic 11 Pro+'dan söktüğü su soğutma bileşenini takarak iPhone'u modifiye ettikten sonra ikinci bir test gerçekleştirdi. iPhone 17 Pro Max bu sefer 2.652.045 puan aldı; CPU’da 827.447, GPU'da 1.064.431, bellekte 365.347 ve kullanıcı deneyiminde 394.820.



    RedMagic 11 Pro+ ise su soğutma sisteminin çıkarılmasından önce toplam 4.144.376 puan almıştı; CPU'da 1.260.914, GPU'da 1.411.676, bellekte 547.845 ve kullanıcı deneyiminde 923.897. Değişiklikten sonra ise toplam 4.124.867 puan aldı; CPU'da 1.241.894, GPU'da 1.414.115, bellekte 562.261 ve kullanıcı deneyiminde 906.597.



    Sonuçlara bakıldığında, RedMagic cihazının performans farkı (%1'den az) Apple cihaza (%8) kıyasla daha az. Videoda ayrıca üçüncü bir telefon daha vardı; iPhone XR. Bu telefonda da çok az fark görüldü.





    Apple, iPhone 17 Pro modelleriyle birlikte ilk kez iPhone'larda buhar odası soğutma sistemi kullandı. A19 Pro çip, buhar odası soğutma sistemini içeriyor. Çipten gelen ısı, buhar odasına yönlendiriliyor ve tek parça alüminyum çerçeveye yayıyor. iFixit'e göre, ‌iPhone 16‌ Pro Max 37,8 santigrat dereceye ulaştığında yavaşlama yaşarken, 17 Pro Max 34,8 santigrat derecede daha soğuk kalarak yavaşlama yaşamadı.



    iFixit, Apple'ın soğutma sisteminin suyu buhar odasına dağıtmak için iki plaka arasında bir kafes kullandığını keşfetti. A19 Pro çipinin yanında su kaynıyor ve buhara dönüşür, ardından buhar diğer tarafta toplanıyor ve soğuyarak tekrar damlacıklara dönüşüyor ve kafes yapısı aracılığıyla geri gönderiliyor.






    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/iPhone-17-Pro-Max-fitted-with-water-cooling-system-shows-an-8-jump-in-performance.1150530.0.html







  • quote:

    performansta %8'lik bir artış


    Kesinlikle fena bir artış değil, sadece soğutma çözümünü modifiye ederek... Kesinlikle bir tebriği hakediyorlar, trilyon dolarlık firmanın Ar-Ge biriminin çapını da buradan anlıyorsunuz, her daim şirketleri büyükler diye gereksiz övmenin mantığı yok, adamların arttırdığı performansı bu ısırılmış elma firmasının CEO'su sunumda ballandıra ballandıra anlatacaktı, yeni işlemci ile performansta en az %8'lik bir sıçrama elde ettik, falan filan...

  • Koca Apple bunu düşünemedi değil, koca Apple da bunun kat be kat fazlasını yapacak fikir ve teknoloji var. Mesele müşterilere sunmaya gerek var mı ve kar marjını azaltmaya gerek var mı. Milyonlarca telefon satınca ve dünya çapında borsada yüksek değerler ile işlem gören bir şirket olunca cihaza adaptörü de koymaz, kutu kalitesini de hesaplar, vidanın maliyetini de düşünür. Apple bu zamana kadar düşük batarya neden koydu ? bunu şöyle açıklayabiliriz. Batarya kapasitesini düşürüp kazanç sağladı, yoğun şarj etmelerden dolayı kablo ve batarya servis ücretlerinden kazandı.

  • Soğutma sistemi stabilite için. Termal Throttling oluyor mu olmuyor mu diye. Antutuyu üst üste 10 kere çalıştırırsanız verdiği puan farkına göre bir değerlendirme yapılabilirdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bu teknoloji dünyada bir ilk, apple istesede yapamayabilir ama youtuber uda tebrik etmek lazım, apple %8 artış için kaç mühendis kaç ay çalışıyor görki

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.