Şimdi Ara

İphone 13 ten Android Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 yıldır iPhone 13 256 GB kullanıyorum. Yıllardır iOS kullanıyorum ancak artık bu şarj problemi bana iyice sıkıntı çıkartmaya başladı. Gün içinde şarjı çok hızlı düşüyor telefonun yanında bir de şarj aleti taşıyorum. İşim gereği mesaim gecelere kadar sürdüğü için çok sıkıntı yaşıyorum.

    Bir de bazen WhatsApp gruplarında video resim gelince telefonun onu açması 3 4 saniyeyi buluyor. Gruplarda çok mesaj video var ama hafıza yüzde 30 boş yine de donma yaşıyorum bazen bu da bana sıkıntı oluyor mesajlar önemli olduğu için sıfırlama deneyemedim.


    Şimdi Samsung S23+ dikkatimi çekti Android ekosisteminde arayüzü sebebiyle en çok yakın gelen telefon bana değişim kampanyasında iPhone 13'ü 25-bin sayıyorlar üzerine ek takas +4 bin desteği veriyorlar. Huawei almayı da düşündüm P50 Pro mesela ama Google muhabbeti yüzünden vazgeçtim.


    Sizce geçiş yapmak mantıklı mı?








  • s23 plus al hocam iphona donup bakmazsın bir daha nereden biliyorum dersen elimde 13 pro max var üstü tozlandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak kullanıcılarda telefonun şarjı 15 20 lere gelmeden sürekli ara şarj yapanları görüyorum. Bu da hangi marka model olsun pilin cycleını bitiriyor ve pil hızlı ölüyor. Yani 23+ bile alsanız bu şekil kullanımla yine aynı sorunla yüzleşirsiniz. Eğer başta yetiyor ama şimdi yetmiyorsa bence pili değiştirip telefonu da bi sıfırlamayı deneyin. Genelde iphonedan androide geçişlerden sonra genelde insanlar geri dönmek istiyor ve 2. Eldeki değer kaybından dolayı üzülüyorlar. Ayrıca ben olsam iPhone 14 plusı düşünürdüm özellikle pil amaçlı.

    Not: Daha önce iPhone kullanmış Samsung sahibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pure android cihazlar tercih edin derim batarya öncelikli ise,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar Androidçi olsam, Android'in iOS'den üstün olduğunu savunsam da iPhone 13 nispeten yeni bir cihaz olduğu için başka bir cihaza ya da ekosisteme geçmenize gerek görmüyorum.


    Kedinize şu soruyu sorun. "Ben iPhone'dan Android'e geçsem hayatımda neler değişir? Android'i özledim mi?"


    Bana kalırsa çok şey değişir ama işinizi, ihtiyaçlarınızı bilemem.


    >>> Mesela şuanda S23 Ultra telefonumda ekran kapandıktan 1 dk sonra telefon kendini otomatik olarak Güç tasarrufu moduna alıyor ve işlemci kendini %70'e limitliyor. Ekranı açar açmaz ise güç tasarrufu modundan çıkıyor. iPhone'da böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum.


    Benim çözüm önerim farklı.


    1) MagSafe kılıf satın alın ya da kılıfınız MagSafe destekliyorsa sorun yok.


    2) MagSafe ile çalışan 10.000 mAh'lık bir powerbank alın. Powerbank standlı ya da dik durabilecek bir yapıda olsun. Telefonunuzu 1.5 kere şarj edecektir.



    https://www.hepsiburada.com/mcdodo-mc-0690-10000mah-15w-dijital-gostergeli-magsafe-powerbank-beyaz-pm-HBC00002LV0XI


    Bence iPhone 13'ten genel olarak memnunsanız bir sonraki telefon için acele etmeyin. S24 - S25'i bekleyin. Büyük bir fark hissetmeyeceksiniz çünkü.





  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Detaylı olarak bilgi verdiğiniz için Teşekkür ederim.
    Genel olarak cihazdan memnunum sorunum Büyük oranda Pil ve bazen Whatsapp ekranındaki takılmalar
    Aslında hayatımı kolaylaştıracak bir kaç özellik mevcut Samsung ta mesela Spam mesajların görünmeden engellenmesi Spam arayanların üzerinde Dolandırıcı vs
    yazması telefon kilitlenince güç tasarruf moduna alması ekranın 120 hz olup geçişler menüler çok hızlı olması gibi ..
    Genel olarak telefon sabah 08.00 den 00.00 a kadar elimde olduğu için ve dışarıda zaman geçirdiğim için en büyük problem yine pil akşama kadar araba da şarja tak bulduğun yerde prize tak gibi uğraşlar artık sıktı beni bide şu 120 Hz olayı gerçekten çok fark ediyor her ne kadar apple bunu yazılımla çok hissettirmese de 60 Hz olayı gerçekten kullarımda hissettiriyor.
    Magsafe seçeneğini düşüneceğim bi araştırayım ne derecede kullanabilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ShaDeWRoX kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, 120 Hertz olayında haklısınız. Göz alışınca 60hz ölüm fermanı gibi geliyor.

    Gene de kullandığınız cihaz yeni ve oldukça kaliteli. Ne kadar fark vereceğinizi bilmiyorum ama eğer vereceğiniz fark Magsafe powerbank'in kayit be kat üstündeyse bence 1 kara düşünmekte fayda var.

    Sms konusunda haklısınız. Android'e geçtiğim son 3 yıldan beri 1 tane rahatsız edici sms görmedim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Magsafe olayını detaylı araştırcam.
    Her gün 0850 numaralardan arama ve iddia sitelerinden spam mesajı gelmesi gerçekten sorun oluyor.Her ne kadar küçük gibi görünse de hayatı etkileyen faktörler
    S23 için başa baş değişiyorum ancak plus için 5 bin TL gibi fark çıkıyor. Ultra zaten güzel telefon bile olsa aşırı büyük taşırken sorun olur diye düşünmedim hiç kalem ile işim olacağını da düşünmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ShaDeWRoX kullanıcısına yanıt
    Galiba Ultra niyetiniz yok. 5 bin tl'ye değer 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Ultra çok güzel telefon ama şimdi üzerine 15 bin gibi bir rakam vermek pek mantıklı gelmiyor hani verecek olsam hem çok büyük hem kalemi kullanma durumum yok :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de iPhone 13 kullanıcısıyım, telefonu yoğun kullanmak zorunda kalıyorum, pil konusunu MegSafe gibi şeylerle çözebilirsiniz ama telefonun takılma yapması ilginç geldi. Başka problem mi var diye düşündürüyor çünkü pil problemi çeken çok kişi de yoktur iPhone 13 kullanıp.

  • Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt
    Takılma yapma dediğim şu mesela Whatsapp grubu var grupta 25 -30 bin resim video var o grubun simgesine tıkladığımda grubun açılması 4 saniye gruba yeni video resim geldiğinde tıklayınca açılması da 3 4 saniyeyi buluyor. Bazen uygulamalar da böyle tıklayınca 3 4 saniye açılmama problemi var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İostan androide geçilmez.

  • Anroid ve şarj olarak tatminkar olucagini düşünüyorsun öylemi,inş pişman olmazsin gec bakalim umarim pişmanim diye konu acmazsib demedi deme:)) kly gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine yapacağın en büyük iyilik yetkili serviste bataryanı yeniletmen olacak, bir sürü gereksiz bildirimi de kapat, telegram kullanıyorsan maalesef logout durumda bırakmalısın. SE2020 128gb kullanıyorum 3 yıl olacak, ilk gün ki gibi devam sadece şarj artık patates oldu.

  • S23+ kullanıyorum Pişman olacağını düşünmüyorum Geçebilirsin

  • iphone 13 pro olsa çok gerek yok derdim de düz iphone 13-14 ler kasa kalitesi ve işlemci hariç genel donanım olarak vasat cihazlar. Gerçek iphone da değiller. Gerçek iphone Pro dur. Sadece o çağ dışı 60hz ekranından dolayı bile 10 para vermem iphone 13 e, sadece ona değil 60hz hiçbir cihaza vermem hatta.Yukarıda yazmışlar, ios tan Android e geçilmez, işte pil yönünden Android e geçilmez... Bunlar en son Samsung S3 kullanmış, laf olsun diye yazı yazan, son çıkan cihazları kullanmayan insanlar maalesef. iPhone 13 ten, eğer ios ekosistemde değilseniz S23+ a geçilir, hem genel kullanım hemde pil yönünden çok daha memnun kalacağınızı düşünüyorum. S23 Ultra ya geçerseniz daha da memnun kalırsınız boyut ve bütçe sorun olmaz ise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bir 6000 lik bataryalı android oh beee dersin. Eşimden biliyorum.

    İphone yattığı yerde pil tüketiyordu.

    Android ise %20 ile ekranı kilitle 2 saat sonra %19 la açıyorsun.

    İş için iphone kullananlar elinde şarj kafası ile geziyorlar net gözlemliyorum.

    Haaa değer kaybetmiyor namızsız altın gibi değer kazanıyor kullandıkça, bir de o var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.