Uzun yıllar boyu iPhone, iPad ve Mac kullanıyorum. En son Android'i 2015'te LG G3 ile kullanmıştım (sanırım Android 5'ti o da) ve uzun yıllar sonra 1 hafta kadar önce benzer maddi sebeplerle "Samsung Galaxy Tab S9 Fe Plus" (insan adını yazarken yoruluyor) tablet aldım. Ya 9. nesil 64 gb iPad alacaktım ya da bu cihazı alacaktım. iPad'in o 10 senelik kazulet tasarımı ve 64 gb olması beni irite etti ve açıkçası Android olduğuna üzülerek de olsa bahsettiğim tableti aldım. Ve Android de Samsung da beni çok şaşırttı açıkçası. Tablet tek kelimeyle mükemmel, fe model olmasına ve basic s pen olmasına karşın yazma hissi müthiş. Malzeme kalitesi müthiş. Android 13 ile geldi cihaz ve os çok iyi olmuş. Hala bir ios/ipados pratikliği arıyorsunuz, alışık olduğunuz parmak hareketlerini yadırgıyorsunuz ancak gün sonunda çok da dert edilecek şeyler değil. Ayrıca Samsung yerel fiyatlandırma da yapıyor. Almanya'da 9.nesil iPad 430 euro iken bahsettiğim tableti 650 euro'ya satıyorlar ancak burada neredeyse kafa kafaya satış fiyatları. Benzer durum telefonda da geçerli. S23 256 gb 970 euro fiyata satılıyor, iphone 15'in 930 euro satış fiyatı mevcut. Kıyaslayacksanız telefonu buradan kıyaslayın. Hele hele 12 gibi 600 euro ancak eden bir cihazı bir tutmak bile abes. AMA (bakın büyük harfle yazıyorum) aldığım telefonu satarak yeniliyorum diye bir düşünceniz varsa mutlaka iphone seçmeniz de faydanıza olur. Onun haricinde her türlü s23 bu karşılaştırmada seçilecek taraf olur. |