Arkadaşlar bana nisan ayı gibi bi çekilişten ıpad mini çıktı ama orjinalliğinden eminim. Tablette hiçbi sorun yoktu. ios 8e güncelleme yaptım. jailbreak da yapmak istiyodum bunun için cydia ve pangu yu yükledim ios 8 olduğu için jailbreak'e hangi programlar gerekiyo nasıl yapılıyor bilmiorum. tabi jailbreakı tam olarak yapamadım. sadece cydia ve pangu yu kurdum. sonra bi ara tablette oyun oynarken farkında olmadan tabletin şarjı bitti. şarja takıp açtığımda eksik programlar olduğunu farkettim. cydia, kamera, itunes ve app store yoktu. ben araştırdım ayarlardan sınırlamaları kapattım bu sefer sadece i tunes geldi diğerleri hala yok. bende tablete ayarlar üzerinden "tüm içerik ve ayarları sil" diyerek format atmaya çalıştım oldu ama yine tüm oyunlar silindi ve app store kamera cydia yoktu. sonra tablete bide pc itunes üzerinden format atmaya çalıştıım. pcden itunesi açtım ipadi pcye bağladım ve bağlarken de home (yuvarlak) tuşuna bastım. sürekli basılı tuttum ama tablette böyle fermuar gibi bişey bide üstünde ıtunes işareti çıktı. pcde ıtunesde de kurtarılmaya çalışılan bi ıpad mini bulundu diodu. yani format atamadım bu bilgisayardan format atıp hem ios 7.1.2 ye düşmek hemde app store u kazanmak istiorum. Lütfen yardımcı olun .....