Şimdi Ara

İpad Mini 2 Vs İpad Air

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ipad almak istiyorum da ikisi arasında kaldım. Açıkçası mini bana boyut olarak şuan çok ideal geliyor ama ilerde sıkılır mıyım küçük gelmeye başlar mı emin olamıyorum. Siz olsanız ne yaparsınız ayrıca 16 gb yeterli midir sizce? Çok yüksek boyutlu oyunlar oynayacağımı düşünmüyorum.

Son bir sorum avrupada alınan cihazın garantisi burda da geçerli değil mi?

• Valla bol bol film dizi falan izlemek için alacaksan Air al yoksa onun dışında Mini al bence diğer her konuda daha pratik kolay boyutu açısından. 16 bence yetmez eğer oyun, film falan atıp kullanmayı düşünüyorsan. Avrupa'dan alınan cihazın garantisi de 1 yıl geçerli burada diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Valla bol bol film dizi falan izlemek için alacaksan Air al yoksa onun dışında Mini al bence diğer her konuda daha pratik kolay boyutu açısından. 16 bence yetmez eğer oyun, film falan atıp kullanmayı düşünüyorsan. Avrupa'dan alınan cihazın garantisi de 1 yıl geçerli burada diye biliyorum.

Hocam amacım internette takılıp film izlemek. Oyunla pek aram yok açıkçası. Ekran olarak retina kalitesi farklı mı yoksa aynı ekranlar mı
  • Böck kullanıcısına yanıt
    O zaman Air al, Mini'nin ekran boyutu birşey izlemek için pek tatmin etmiyor Air'in ekranına göre. İnternette gezinmekte daha keyifli olur Air'in buyuk ekraninda. Ekran kaliteleri aynı fark yok sadece boyutlari farklı. Oyunlarla pek araniz yoksa, ve film dizilerinizi internetten izleyecekseniz 16 gb yetebilir de ayrica.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 25 Ocak 2015; 0:51:48 >
  • Retina tabiki farklı. İpad alıcaksan en az 32 gb almanı tavsiye ederim. İnternetten film izleyeceksen air almalısın. Ekran boyutu filmde önemlidir. Bende hem iphone hem ipad hemde macbook air var. İpadin yüzüne bakmıyorum. Bana gereksiz geliyor. 1 aydır elime bile almıyorum sarjı bitik bir sekilde duruyor odada. Eğer iphone kullanıcısıysan ve birde dizüstü pc ye sahipsen ipad alma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 25 Ocak 2015; 0:49:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Retina tabiki farklı. İpad alıcaksan en az 32 gb almanı tavsiye ederim. İnternetten film izleyeceksen air almalısın. Ekran boyutu filmde önemlidir. Bende hem iphone hem ipad hemde macbook air var. İpadin yüzüne bakmıyorum. Bana gereksiz geliyor. 1 aydır elime bile almıyorum sarjı bitik bir sekilde duruyor odada. Eğer iphone kullanıcısıysan ve birde dizüstü pc ye sahipsen ipad alma derim.

Hocam artık sadece internette takılmak için bilgisayarı açmaktan sıkıldım. Bir de telefonum iphone 4. Bakıyorum iphone 6 lara çok pahalı onları alamam ya telefon değiştiricem ya da ipad alıcam. ipad mantıklı geldi.

Mesela bilgisayarda yaptığınız ipadda yapamadığınız neler var da siz dizüstünün tercih ediyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böck

quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Retina tabiki farklı. İpad alıcaksan en az 32 gb almanı tavsiye ederim. İnternetten film izleyeceksen air almalısın. Ekran boyutu filmde önemlidir. Bende hem iphone hem ipad hemde macbook air var. İpadin yüzüne bakmıyorum. Bana gereksiz geliyor. 1 aydır elime bile almıyorum sarjı bitik bir sekilde duruyor odada. Eğer iphone kullanıcısıysan ve birde dizüstü pc ye sahipsen ipad alma derim.

Hocam artık sadece internette takılmak için bilgisayarı açmaktan sıkıldım. Bir de telefonum iphone 4. Bakıyorum iphone 6 lara çok pahalı onları alamam ya telefon değiştiricem ya da ipad alıcam. ipad mantıklı geldi.

Mesela bilgisayarda yaptığınız ipadda yapamadığınız neler var da siz dizüstünün tercih ediyorsunuz ?

Bilgisayardada film izleyebilirsin hemde daha büyük bir ekranda. Ben film arşivi yapıyorum 800 gb filmim oldu hepsine tek tek altyazı indirip izliyorum pcde hallediyorum usb ye atıp tv den izliyorum mesela. Cokta zevklı oluyor 1080p filmler. İphone 4 kullanıyorum diyorsun oyunla fazla aram yok diyorsun. Oyunla aran yoksa bosuna ipade okadar para vermeye değmez bundan emin olabilirsin. Telefonla yaptıkların whatsapp, sosyalaglar, internette gezinmek, telefonla konusmak vb. İpad de yaptıkların da aynı olacak tek farkı telefon gibi kullanamayacaksın. Sosyal aglarda geziniceksin yine internette geziniceksin film izliyiceksin. Ee zaten bunların hepsini bilgisayardanda telefondanda yapabiliyorsun. İpad sadece geçici bir heves. Android telefon kullansan al derdim. Fakat iphone kullanıyorsan ve diz üstü pc de varsa ipad e hic gerek yok emin ol. Pisman olmaman icin söylüyorum. Ben aldıgıma pismanım cünkü. Forumda benim gibi aldıgına pisman olan cok insan var konulara bakarsan görebilirsin. Dedigim gibi eğer filme meraklı biriysen benim gibi ya film arşivi yap sende. 200 tl ye güzel bir hdd al. İçini filmle doldur tv den 1080 p kalitede izle 10 numara oluyor tavsiye ederim. Film icin site istiyorsan da benim indirdigim tek site YİFY. Her türlü filmi bulabilirsin. Umarım acıklayıcı olmusumdur.

• Ben biryere gittiğimde sıkılacağım zaman oyalanmak için film, dizi, kitap atıyorum içine, lazım olduğunda çıkarıp hemencecik yapabiliyorum bunları iPad'den. Laptop olsa hem boyut olarak çok daha zahmetli taşıması hem pratiklik bakımından çok daha geride iPad'den. Ayrıca okuldaki ders notlarını PDF veya slayt olsun iPad'den yine çok kolay şekilde okuyabiliyorum. İnternette gezinmek, istediğim videoları izlemek indirmek falan da çok daha pratik bir bilgisayardan bana göre. Kişiye göre değişir tabi kullanımı yukarıdaki arkadaşın şartlarına uymamış demek, genellemek biraz yanlış olur. Bende evdeyken elimdeki 1080p filmleri dur iPad'i kullanayım diye ona atıp izlemiyorum sonuçta TV'den veya PC'den büyük ekranda izliyorum ama onun dışında da birçok kullanım alanı ve artısı var iPad'in, bunları kullanıp kullanmamak size bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 25 Ocak 2015; 1:17:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Ben biryere gittiğimde sıkılacağım zaman oyalanmak için film, dizi, kitap atıyorum içine, lazım olduğunda çıkarıp hemencecik yapabiliyorum bunları iPad'den. Laptop olsa hem boyut olarak çok daha zahmetli taşıması hem pratiklik bakımından çok daha geride iPad'den. Ayrıca okuldaki ders notlarını PDF veya slayt olsun iPad'den yine çok kolay şekilde okuyabiliyorum. İnternette gezinmek, istediğim videoları izlemek indirmek falan da çok daha pratik bir bilgisayardan bana göre. Kişiye göre değişir tabi kullanımı yukarıdaki arkadaşın şartlarına uymamış demek, genellemek biraz yanlış olur. Bende evdeyken elimdeki 1080p filmleri dur iPad'i kullanayım diye ona atıp izlemiyorum sonuçta TV'den veya PC'den büyük ekranda izliyorum ama onun dışında da birçok kullanım alanı ve artısı var iPad'in, bunları kullanıp kullanmamak size bağlı.

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mini 2 ile Air arasında panel farkı var.
    Her ne kadar mini 2 nin ppi (pixel yoğunluğu) daha fazla da olsa Air'in renk gamutu daha geniş.
    İnternette ikisinin yan yana karşılaştırmalarını görebilirsin.

Düzeltme: Bu linkten bakabilirsinhttp://9to5mac.com/2013/11/18/retina-ipad-mini-reviews-notice-stagnant-color-gamut-compared-to-ipad-air-nexus-7-and-others/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 25 Ocak 2015; 10:18:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.