Şimdi Ara

İpad Mini 2 Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçenlerde vatanın yaptığı kampanyadan ipad mini 2 almıştım ekranın üst tarafı altina göre daha beyazdı ama zaten ucuza aldığım için ve aos nin değişim koşulları gibi olmadığı için beklemek vs istemedim öyle kullanıyordum,ama bugün teyzemin ipad 3 ünle yanyana gelince ekran çok rahatsız etti acaba bu ipad minilerin hepsimi böyle sarı servis vs uğraşmaya değermi sizce çünkü sarılıktan başka problem yok ekran ışık sızması vs de yok.Resimde koyayım farkı görün.
     İpad Mini 2 Ekran Sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ayarlar-genel-erisebilirlik-kontrasti arttir-beyaz noktayi azalt secenegini kapatip denermisin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz ios7 oldugu için beyaz noktayı azalt seçeneği yok zaten çok fark edeceğini sanmıyorum çünku aynı ayarlarda ipad3 de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok bu sarılık normal değil bi garantiye yollayın isterseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun cevabını bu forumda verebilecek kişilerden biri var oda benim. bu konunun peşinden çok koştum. forumda açtığım konular var bakabilirsiniz. öncelikle şunu söyleyeyim o sarı ekran ekranın tamamında vardır. benim gibi takıntılı olanlar ilk bakışta anlar. başkalarıda benim ekran pamuk gibi beyaz der ama başka ıpad le karşılaştırdıklarında şok geçirirler. çünkü ekranları sarıdır. önce başımdan geçenleri anlatıcam ondan sonrada ekranın neden sarı olduğunu anlatıcam. ıpad air çıkmadan önce ıpad 4 teknosadan aldım ama ekrana baktığım gibi sarı olduğunu anladım hemen iade ettim. ve ondan sonra tablet almadım ve bekledim. sonra kafama yine esti tam 1 ay önce yeni bir macera başladı benim için. önce hespsiburada dan ıpad air siyah aldım. ekranı sapsarıydı. benim ıphone 5 diğer ıphone lara göre sarıdır ekranı. ama aldığım ıpad air benim ıphone 5 ten çok çok sarıydı. hemen iade ettim. ondan sonra kliksadan siyah aldım. onunda ekranı sarıydı. tabi ıphone 5 lede karşılaştırıyordum. sonra vatan mağzasına gittim ordaki teşhirdeki ürünler pamuk gibi beyazdı. çok netti. ıphone 5 imi hepsiyle karşılaştırdım. benim ıphone 5 hep sarı kalıyordu teşhirdeki ürünlerden. teknosaya gittim onlardaki teşhir ürünleride beyazdı. sonra golda gittim onlarınkide iade ettiklerim gibi sarıydı. hem mini 2 hemde air leri kontrol ediyordum. sonra apple stıore dan ıpad mini 2 siparişi verdim. birde şansımı minide deneyeyim dedim. ama oda aynı sarıydı. onuda iade ettim. sonra hepsiburada dan iar beyaz sipariş verdim. belki beyaz da yüzüm güler dedim. ama olmadı oda sarıydı. onuda iade ettim. etti 4 tablet. sonra abim çocuğuna ıpad almamı söyledi. bende bu sefer hızlıal dan ıpad air beyaz siparişi verdim ve oda sarıydı. ama onlar fark etmedikleri için sorun yoktu. verdim çocukları oynuyor.
    peki neden bu sarı ekranlar çıkıyor. apple ekranları iki firmaya yaptırıyor bazı söylentilere görede üç firma. bunlardan birtanesi sharp diğeri ise lg. sharp üretim olanlar %60 lg lerde %40 ını üretiyor. sharp üretimler ekranları sarı oluyor. lg olanlar beyaz oluyor. sharp bunu bilerek yapıyor resimleri sıcak gösteriyor diye. zaten dikkat edin sarı ekranlarda renkler biraz dolgun gösteriyor. bu ekranların dezavantajı ise göz yoruyor. o yüzden hep iade ettim. ıpad air 2 de belki şansımı denerim.




  • bLind kullanıcısına yanıt
    Kardes bence sarılık o kadar bisiy degistirmiyor ama takıntılıyım diyorsan ipadı degıstır
  • lord987 kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadım kac tane ıpad degıstırdın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trevor23

    Ben anlamadım kac tane ıpad degıstırdın ?

    4 tane iade ettim 1 tane yeğenime aldım. 5 indede sarılık vardı. göz yormasa kafaya takılacak birşey değil.
  • lord987 kullanıcısına yanıt
    Bende ipad mini var o kadar buyuk bır sorun yok
  • Evet takıntılık yapmıyorum o zaman elimdeki ip6 yı bende çeşitli sorunlardan dolayı birkaç kere aos den değişim yapmıştım.Teşirdeki ürünler sürekli aktif olarak çalıştığı için daha beyaz gözüküyor ısınıyor çünkü bunu nerden anladın dersen ip6 değişim için kayıt açtırdığımda aos yenisini gönderdi eskisini almak içinde geç geldiler belli bir süre iki cihazı aynı anda kullandım bir cihazı beklettim diğerini kullandım ısttım ısınan cihaz daha beyazdı sonra tam tersini yaptım bu sefer diğer cihaz daha beyaz oldu ondan sonra sarılığı dert etmemeye karar verdim.Işık sızması ve ölü pixel yoksa en iyisi hiç bulaşmamak değişime.Apple panel konusunda malesef diğer firmalardan geride kalıyor.
  • Bende ipad mini2 var yurtdışından aldım 64gb wifi 449 euroya, bembeyaz ekranı var.iphone5 de aynı şekilde yurtdışından ve bembeyaz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam su konuyu gordugumden beri ben de bakiyorum ekran sari ya hic gormeseydim keske bu konuyu. Ace 2 telefonumun ekrani bembeyaz ipad sarimsi. İos 7 kullaniyorum ios8 de duzelmez mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLind kullanıcısına yanıt
    Apple store için randevu alın götürün orada kontrol etsinler birazda sert konuştunuz mu değişim yaparlar belki göz zevkini bozup rahatsız olduğunuz için. Şansınızı deneyin bir şey kaybetmezsiniz
  • ben de mini2 64 vatan kampanyasından aldım kıllandırdın şimdi adamı
  • İstanbulda oturmadigim icin hic ugrasmak istemiyorum cok alistim cihaza baska cihazla karsilastirmadiginda cok rahatsiz etmiyor farzetki verdim degistirdiler isik sizmasi filan cikarsa ben daha cok sinir olurum en bagenmedigim sey cunku ... Ekran en boy oranindan dolayi alttan ustten bant cikiyor butun filmlerde isik sizmasi deli eder beni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 31 Aralık 2014; 19:58:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim ıpad mini 2 yi lg g2 ile karşılaştırdım ve ekranı sarı telefona göre.Ama rahatsız edecek bir durum yok benim açımdan.Aynı durum ıphonelarda da karşılaşmıştım.
    Telefonla karşılaştırıncaya kadar farketmemiştim.
  • Gerçekten acayip bi fark var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLind kullanıcısına yanıt
    Normal bi sarılık degıl ben karsılastırmadım ama benımkı beyaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.