Şimdi Ara

İPAD'i Defter gibi Kullanabilirmiyim ,Neler gerekiyor ?? (İpad'de NoteTaking) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
674
Cevap
71
Favori
104.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turuncum

Bunu deneyebilirsiniz. Tam istediğiniz midir bilmem ama yazdığınızı metne çeviriyor. Hem de ücretsiz

Çok teşekkür ederim. İşime yarayacağa benziyor. Biraz kullanıp kullanışlılık yönünden test etmek lazım.
  • quote:

Bunu deneyebilirsiniz. Tam istediğiniz midir bilmem ama yazdığınızı metne çeviriyor. Hem de ücretsiz

Teşekkürler dostum. Biraz kullandım önerdiğin programı. Evet yazdığınız yazıyı metne çeviriyor ama daha çok image gibi görünüyor. word yada excele atamassınız sadece twitter gibi paylaşmaya olanak tanıyor. Daha incelemek lazım tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spindoc

quote:

Teşekkürler dostum. Biraz kullandım önerdiğin programı. Evet yazdığınız yazıyı metne çeviriyor ama daha çok image gibi görünüyor. word yada excele atamassınız sadece twitter gibi paylaşmaya olanak tanıyor. Daha incelemek lazım tabi.

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki metni direkt iPadde yazdım. Bu gördüğünüz resim hali:
     İPAD'i Defter gibi Kullanabilirmiyim ,Neler gerekiyor ?? (İpad'de NoteTaking)

Bu da onun metne çevrilmiş hali: (tek karakterini değiştirmedim)

Şimdiye kadar ne kadar başarılı karakter çevirimi yaptığını deneme fırsatım olmamıştı. # yazım hiç de güzel olmaması. na rağmen Memo oldukça başarılı karakter tanımlama yapıyor Bu cümleyi de parmakla yazdım.

Şimdi siz, bunu word ya da excele atamazsınız derseniz, uygulamaya sıkı ayıp edersiniz bence.

ekleme: Memo gerçekten başarılı karakter çevrimi yapıyor ama bunu sadece yazıyı kendisinde yazdığınız zaman yapıyor. Başka yerde yazılmış yazıyı resim olarak getirip metne çevirmek istediğinizde çevirmiyor, Boşuna denemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 5 Temmuz 2012; 18:56:33 >

• Hocam bu not alma programlarında yazdıklarımız el yazısı olarak kalıyor mu yoksa iPad harfleri algilayip uygun bir yazı fontuna mı çeviriyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim öyle tek tek hepsini alıp deneme gibi bi şansım yok denemiş olanlar için ayrı ayrı defter gibi oluşturucağım ve bazen elle bazende klavye ile yazıcağım kullanışlı bir şey arıyorum sizce hangisi daha iyi? yani demek istediğim mesela edebiyat dersi için bi klasör tarih için bi klasör gibi hepsi aynı yerde metin dosyası içinde olmayacak
  • aradigin uygulama kesinlikle Notability
    neredeyse bulabildigim bütün uygulamalari denedim ders notlarini yazabilmek icin ve acik ara bu uygulama en iyisi diyebilirim
    ayni istedigin sekilde ders ders ayirabilir istersen kalem ile istersen klavye ile not tutabilirsin, kalem ile not alirken ekranin ufak gelmesi büyük sorun mesela ama bu uygulama ile büyüteci aktif ettigin zaman normal bir a4 kagit kullanir gibi hem rahat bir sekilde yazip hemde boyut sorunu yasamadan not tutabiliyorsun. ayrica kalem ile not alirken elini ipad üzerine koyuyorsan özel bir koruma ekrani dahi acabiliyorsun ve bu kisimda dokunmatik özelligi gecersiz kaliyor böylece rahat rahat yazabiliyorum
    ayrica bolca grafik cizmen gerekirse cizgileri otomatik düzenleyen bir güzelligi var
    ve ders sirasinda ses kaydi yapabilirsin
    fotograf ekleme internet sitesi görüntüsü ekleme özellikleri de cok ise yariyor
    en can alici özelliklerinden biri ise ekledigin pdf dosyalar üzerinde ayni sekilde degisiklikleri yapabilirsin veya istedigin bir kismi renkli kalemler ile üzerinden gecerek renklendirebilirsin
    ister cizgili ister kareli veya cizgisiz kagit seceneklerini istedigin zaman degistirebiliyorsun

bunlarin hepsini yaptiktan sonra senin yerine box dropbox idisk ile otomatik senkronize ediyor ve herhangi bir durumda veri kaybida yasamamis oluyorsun
    zamaninda box hesabi alanlara 50gb yer veriyordu ve ben bunu tamamen bu uygulama icin ayirdim

ipad 3 ile sorunsuz kullaniyorum su ana kadar ne cökme yasadim nede baska bir sorun
    uygulama appstore'da 0.99$ veya 0.79€

ayrintili inceleme videosu icin bunu izleyebilirsin

Tyler Milleryoutube
    Notability HD for iPad Review
    http://www.youtube.com/watch?v=JY652xe_4f0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verzauberer -- 12 Temmuz 2012; 2:26:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: verzauberer

aradigin uygulama kesinlikle Notability
    neredeyse bulabildigim bütün uygulamalari denedim ders notlarini yazabilmek icin ve acik ara bu uygulama en iyisi diyebilirim
    ayni istedigin sekilde ders ders ayirabilir istersen kalem ile istersen klavye ile not tutabilirsin, kalem ile not alirken ekranin ufak gelmesi büyük sorun mesela ama bu uygulama ile büyüteci aktif ettigin zaman normal bir a4 kagit kullanir gibi hem rahat bir sekilde yazip hemde boyut sorunu yasamadan not tutabiliyorsun. ayrica kalem ile not alirken elini ipad üzerine koyuyorsan özel bir koruma ekrani dahi acabiliyorsun ve bu kisimda dokunmatik özelligi gecersiz kaliyor böylece rahat rahat yazabiliyorum
    ayrica bolca grafik cizmen gerekirse cizgileri otomatik düzenleyen bir güzelligi var
    ve ders sirasinda ses kaydi yapabilirsin
    fotograf ekleme internet sitesi görüntüsü ekleme özellikleri de cok ise yariyor
    en can alici özelliklerinden biri ise ekledigin pdf dosyalar üzerinde ayni sekilde degisiklikleri yapabilirsin veya istedigin bir kismi renkli kalemler ile üzerinden gecerek renklendirebilirsin
    ister cizgili ister kareli veya cizgisiz kagit seceneklerini istedigin zaman degistirebiliyorsun

bunlarin hepsini yaptiktan sonra senin yerine box dropbox idisk ile otomatik senkronize ediyor ve herhangi bir durumda veri kaybida yasamamis oluyorsun
    zamaninda box hesabi alanlara 50gb yer veriyordu ve ben bunu tamamen bu uygulama icin ayirdim

ipad 3 ile sorunsuz kullaniyorum su ana kadar ne cökme yasadim nede baska bir sorun
    uygulama appstore'da 0.99$ veya 0.79€

ayrintili inceleme videosu icin bunu izleyebilirsin

http://www.youtube.com/watch?v=JY652xe_4f0

çok teşekkür ederim yardımların için zamanında bende dropbox hesabı almıştım sırf bedava 50 gb için işe yaradı kerata

• rica ederim umarim herkesin isine yarar
    beni kocaman dosyalarimi ve notlarimi tasimaktan kurtardi notabilitiy :)
  • şu an için kalem almadım o yüzden ücretsiz olan programları deniyorum, ama kalemi alınca ücretli program da olsa farketmez,
    benim aradığım yazımı kolayca word ya da metin belgesine dönüştürecek, türkçe karakterleri tanıyan ve özellikle yazı yazarken hızlı bir şekilde yazıyı küçülten bir program, burda paylaşılan programları tek tek inceleyeceğim ve ucuz ya da pahalı farketmez 0,7 uç kalitesinde, inceliğinde yazmaya imkan veren, ekranı çizmeyen, taşıması kolay kalem olarak hangisini önerirsiniz alupen çok kalın gibi geldi bana...
    bu model nasıl sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufd84

şu an için kalem almadım o yüzden ücretsiz olan programları deniyorum, ama kalemi alınca ücretli program da olsa farketmez,
    benim aradığım yazımı kolayca word ya da metin belgesine dönüştürecek, türkçe karakterleri tanıyan ve özellikle yazı yazarken hızlı bir şekilde yazıyı küçülten bir program, burda paylaşılan programları tek tek inceleyeceğim ve ucuz ya da pahalı farketmez 0,7 uç kalitesinde, inceliğinde yazmaya imkan veren, ekranı çizmeyen, taşıması kolay kalem olarak hangisini önerirsiniz alupen çok kalın gibi geldi bana...
    http://www.dr.com.tr/Elektronik/Ozaki-iStroke-L-iPad-iPhone-ve-iPod-touch-Stylus-ve-Tukenmez-Kalem-Metalik-Inci-/Bilgisayar/Aksesuar-Tuketim-Malzemeleri/iPad-Aksesuarlari/urunno=0000000395109 bu model nasıl sizce?

Kalemlerin hepsi kalın uclu olmak zorunda , cünkü geniş yüzeyin , ipad ekranına teması ile çalışan bir teknoloji ile ipad yazıyı algılıyor.

ancak olabildigince ince kalemle yazar gibi yapmak istiyorsanız Adonit Jot Pro almalısınız. uçlu kalem ucu gibi ancak etrafında yine bir yüzey var tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: zGr.

quote:

Orijinalden alıntı: yusufd84

şu an için kalem almadım o yüzden ücretsiz olan programları deniyorum, ama kalemi alınca ücretli program da olsa farketmez,
    http://www.dr.com.tr/Elektronik/Ozaki-iStroke-L-iPad-iPhone-ve-iPod-touch-Stylus-ve-Tukenmez-Kalem-Metalik-Inci-/Bilgisayar/Aksesuar-Tuketim-Malzemeleri/iPad-Aksesuarlari/urunno=0000000395109 bu model nasıl sizce?

Kalemlerin hepsi kalın uclu olmak zorunda , cünkü geniş yüzeyin , ipad ekranına teması ile çalışan bir teknoloji ile ipad yazıyı algılıyor.

ancak olabildigince ince kalemle yazar gibi yapmak istiyorsanız Adonit Jot Pro almalısınız. uçlu kalem ucu gibi ancak etrafında yine bir yüzey var tabiki.

sağolasın ben de onu almayı düşünüyorum, o ucundaki meret sanki hemen düşecekmiş gibi gözüküyor yakından incelemem gerek ama mağazalarda yok tabiiki

• Geçenlerde farkettiğim bir detayı not düşmek istedim:

iPad ekranı dokunmatik değil aslında. Yani kullandığınız kalemin ekrana temas etmesi şart değil. Tam uzaklığını ölçemiyorum ama 0.5 - 1 mm gibi bir mesafeden algılıyor iPad. Bunun için Bamboo stylus'un normalde kullanılmayan, arka tarafındaki 7 mm çapındaki metalik kısmını ekrana dokundurmadan yaklaştırdığımda algılıyor. Anladığım kadarıyla o mesafeden "atlayabiliyor" statik elektrik.

Kalemlerin ucunun kalın olma gereksinimi de, algılanabilecek miktarda statik elektriğin aktarılmasına izin verecek kadar geniş bir yüzeyin ekrana temas etmesinin gerekliliğinden kaynaklanıyor olsa gerek. Bamboo deneyimimden söyleyebileceğim; kalem ekrana ilk dokunduğu an yeterli alanın temas etmediği, hafif bastırınca ucun şekil değiştirerek yeterli akım aktarabilir olduğu:

Gereksiz ama bulunsun..

Umarım Wacom bir an önce kalemin ucundan basıncı ölçüp, bu veriyi bluetooth üzerinden aktaran bir kalem yapar da rahata ereriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

office ve pdf dosyalarının uzerine not alırken aynı anda ses kaydı yapabilen kullanımı basit bir uygulama önerir misiniz?

hem sorumu yineleyeyim hem de limangodan kargo dahil 37 liraya aldığım alupen ile ilgili bişeyler diyeyim...

80 liralik ürünü 37 liraya almak gerçekten hoş,sadeçe kutusu açılmış,kalem ambalajından çıkmamıştı.deri görünümlü fena sayılmayacak kılıfı ile geldi,çanta şeklinde değil sadece çizilmesin ucu zarar görmemesi için,

açıkçası bekledigim kadar hassas degil kesinlikle,bastirmadan algılamiyor parmakla dokunmadan algılarken bu kadar pahalı kalemlerde de bunu beklerdim,hadi hiç olmadı dokundugumda algılasın ama yok...
    alupen kullananlarda durum boyle mi yoksa benimki mi sorunlu acaba merak ettim?

onun dışında tasarim ve malzeme olarak çok iyi diyebilirim,ağır oldugunu belirteyim,mümkünse almadan önce deneyin.deneseydim 80 liraya almazdım ben,diger benzer kalemlere bakardım.yurt dışı fiyatina aldığım için pişmanım diyemem tabii ki ama öyle abartïlacak bir kalem de degil
    beni sinir eden diger bisi de,yine limangodan aldigim ozaki kilifin kalem bölmesine girmiyor tabi bu kılıftan kaynakli esnek malzemeden yapacakları bölmeyi sadece kendi ürettikleri kalem icin yapmişlar,ozaki bu ve bunun gibi bir cok nedenden ötürü benim için bitti bir daha ozaki ürünü almam...

elmasepetinin paket hasarlı ürünlerinin satışı artik kendi sitelerinden degil limango tarzı sitelerde satıliyor bildiginiz gibi,çeklerle de zaten avantajli fiyatlar daha uyguna geliyor,takip etmenizi tavsiye ederim,son olarak sadece altın rengi satiştaydı alupen in diger renklerine göre çok daha dikkat çekici :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krocker09 -- 25 Temmuz 2012; 20:14:31 >

• Şimdi son olarak ozaki mı yoksa alupen mı alayım ? Ayrıca konu cok iyi olmuş :) okulda not tutarken cok iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: buqra_

Şimdi son olarak ozaki mı yoksa alupen mı alayım ? Ayrıca konu cok iyi olmuş :) okulda not tutarken cok iyi olur

çevrenizde elektronik market varsa gidip bi deneyin ondan sonra karar verin bence diger türlü karasızsanız yazı tura atın madem,buradan size bunu al demesinden bi farki olmaz kişiye göre değişecektir çünkü kalem bu sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

quote:

Orijinalden alıntı: buqra_

Şimdi son olarak ozaki mı yoksa alupen mı alayım ? Ayrıca konu cok iyi olmuş :) okulda not tutarken cok iyi olur

çevrenizde elektronik market varsa gidip bi deneyin ondan sonra karar verin bence diger türlü karasızsanız yazı tura atın madem,buradan size bunu al demesinden bi farki olmaz kişiye göre değişecektir çünkü kalem bu sonuçta

Siz ne kullanıyorsunuz hocam ? Valla ozaki hoşuma gitti hem tükenmez hemde iPad için :)

• 2 mesaj üstten yazdım ya hocam
  • Pardon hocam.siz memnun değilim gibi seyler yazınca 2.bir kalem alacaksınız gibi düşündüm :) ozakiyi test etme şansınız oldu mü sizin ?

• Bamboo tavsiye ediyorum siddetle.

Sonucta wacom bu grafik tabley olayinda dunyada lider konumda. Daha iyisini ureten varsa yazsin bilelim.
    Kalemi de haliyle cok kaliteli. Kodaman sitelerdeki karsilastirmalarda zaten farkini belli ediyor.

Turkiye'de bulmak biraz zor fakat. Kalem sanirim vatan bilgisayarda ve bir firmada yaklasik 75tl civarinda satiliyor.

• Kullananlar alıntı yapabilir mi acaba ? Seri ve okunabilir not alınıyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.