Şimdi Ara

İpad de babylon benzeri sozluk?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
8.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İpad i en cok e book okumak icin kulaniyorum. Ozelikle ingilizce kitaolar icin. Cunku sozluk programlari sayesinde yabanci dildeki dokumanlari e booklardan okumak kagit kitaplara gore cok kolay.
    Ama ipadde pcdeki kadar pratik bir program bulamadim. Biliyorsunuz, kelimeye ctrl+sag klik yeterliydi babylondan kelime bulmak icin. Ama ipadde kelimeyi sec, sonra kopyala, sonra home tusuna iki kez basarak sozluk programni sec, sonra search e tikla, sonra oraya kopyalamis oldugun kelimeyi yapistir, sonra yine home a cift tiklamayla okuma programina geri don.. Cok uzun is..
    Ayni sekilde win 6.1 yuklu pocket pcmde de buisi kolayca hallederdim. Lingvosoft programi arkada calisirken ekranda kucuk bir simge haline geliyordu. Kitap okurken bir kelimeyi kopyalayip lingvosoftun simgesine tikladigim anda kopyaladigim kelimenin anlami geliyordu.
    İpadde de boyle clipboard a kopyaladigim kelimenin anlamini pratik olarak getirecek bir sozluk programi mutlaka vardir diye dusunuyorum.
    Boyle bir sozluk programi biliyor musunuz?
    Yardimlarinizi bekliyorum..

• benim de merak ettigim bir konu. lingvosoft u mio c230 gps cihazimda dahi kullanirdim... sene 2006..
  • Çok gerekli bir sistem bu bahsettiğiniz...Ben hiç denk gelmedim...Umarım böyle bir şey yakında çıkar.
  • biraz daha bekle ios 4.3 çıkınca programlar arasında geçişte sadece dört parmağınla sağa sola iteceksin...
  • boyle bir app appstore da ya da android markette var mi? bilen varsa sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RS7N

biraz daha bekle ios 4.3 çıkınca programlar arasında geçişte sadece dört parmağınla sağa sola iteceksin...

Sağa sola iterek de hallolmaz ki sorun.
    Benim istediğim lingvosofttaki ya da babylon'daki gibi bir özellik.
    lingvosofttaki: pdf okurken bir kelime seçip kopyaladık diyelim. bu kelimeyi kopyaladıktan sonra lingvosoft simgesine tıkladığınız anda önceki programda seçmiş oldugunuz kelimenin anlamı geliyor. Tekrar tekrar copy-paste falan yapmaya ugraşmıyorsunuz. 1. anlamadığın kelimeyi seç 2. kopyala 3. lingvosoft simgesine tıkla. Hepsi bu 3 tıkla o kelimenin anlamını öğreniyorsun.
    babylondakini anlatmaya gerek yok. ctr-sağ tuş yeterli. tek tıkla anlamını bilmedigin kelimeyi öğren.

Iphone ya da ipad den pcdeki babylon kadar performans beklemiyorum ama en azından taa 2 yıl evvel kullandığım wm 6.1 li pda'nın lingvosoftu kadar yapsa fena olmazdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oan -- 2 Şubat 2011; 1:03:14 >

• ibabylon var ben iphoneda kullanıyorum.fakat dediğin gibi pratik değil.sadece kopyaladığın şeyi ibabylon a girince direk yapıştırıyo.anca cydiada falan yayınlanması lazım bu tarz bir programın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun icin, yani program gelistiricilerinin boyle bir program yazmalari icin ne yapmali acaba? Bildiginiz boyle programlar yazan bir firma vs var mi? Mail atip akillarina getirebiliriz belki...
  • ios icin tum ugraslarima ragmen bulamadim. evdeki ikinci sistem olan android icinse benzer bir cozum buldum. ilgilenen olursa diye paylasmak istiyorum. fbreader isimli free bir app var ve uzunca sure bir kelimenin ustunde durdugunuzda free dictionary org isimli siteyi acip anlamini goruyorsunuz, sonra back tusuyla kaldiginiz sayfaya geri donuyorsunuz.
  • Cydia'dan Action Menu eklentisini kurup bunu yapmak iphone'da mümkün. Copy Paste ekranına sözlükte gösterme gibi birçok şey ekliyor bu program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madman

Cydia'dan Action Menu eklentisini kurup bunu yapmak iphone'da mümkün. Copy Paste ekranına sözlükte gösterme gibi birçok şey ekliyor bu program.

Rica etsem biraz daha ayrıntılı anlatır mısınız?
    Bu programı ekleyerek soruna nasıl çare bulacağız?
    Normalde programı kurup deneyerek bulabilmem lazım ama bu işlerde cahilim, kusura bakmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oan

quote:

Cydia'dan Action Menu eklentisini kurup bunu yapmak iphone'da mümkün. Copy Paste ekranına sözlükte gösterme gibi birçok şey ekliyor bu program.

Normalde programı kurup deneyerek bulabilmem lazım ama bu işlerde cahilim, kusura bakmayın..

Cydia'dan action menuyu indirip kurdum ama birşey değişmedi. Kopyaladığım kelime kendiliğinden sözlükte çıkmıyor hala. Neyi yanlış yapıyorum acaba?
  • quote:

quote:

quote:

Cydia'dan action menuyu indirip kurdum ama birşey değişmedi. Kopyaladığım kelime kendiliğinden sözlükte çıkmıyor hala. Neyi yanlış yapıyorum acaba?

thebigboss.org
    Action Menu and Plus Pack v1.1 Now Out
    http://thebigboss.org/2010/08/21/action-menu-and-plus-pack-v11-now-out

baktim da herhalde ucretli versiyonunda ekstra sozluk linki cikiyormus copy paste menusunde hocam...

• aşağıdaki linke bakmanızı öneririm.

itunes.apple.com
    Connecting to the iTunes Store.
    http://itunes.apple.com/app/tap-translate/id414727890?mt=8

1.99$ hem fiyatıda uygun yanlız hangi uygulamalarla birlikte kullanabiliyorsun bilmiyorum bir araştır istersen,
    belki sadece safari destekliyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeNoMoRpH

aşağıdaki linke bakmanızı öneririm.

itunes.apple.com

1.99$ hem fiyatıda uygun yanlız hangi uygulamalarla birlikte kullanabiliyorsun bilmiyorum bir araştır istersen,

arkadaşın istediği şey olabilir..bizide bilgilendirirse sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: XeNoMoRpH

aşağıdaki linke bakmanızı öneririm.

itunes.apple.com

Bu sadece safari'de internet sayfalarına bakarken kullanılabilecek bir uygulama. Ayrıca sadece online iken çalışıyor. Yani kitap okurken hiç bir işe yaramıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: lapya

quote:

quote:

quote:

thebigboss.org
    Action Menu and Plus Pack v1.1 Now Out
    http://thebigboss.org/2010/08/21/action-menu-and-plus-pack-v11-now-out

baktim da herhalde ucretli versiyonunda ekstra sozluk linki cikiyormus copy paste menusunde hocam...

Bu da işe yaramıyor maalesef. Çünkü bütün programlarda çalışmıyor. Dolayısıyla ibook ya da benzeri bir ebook okuyucu ile çalışması mümkün gözükmüyor. Ayrıca çalışsa bile sözlüğü yok, dictionary.com, google translator gibi sitelere bağlantı veriyor. Yani ancak online olursanız, o da belli bazı programlardayken işe yarıyor.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız ve önerileriniz için ama bu programlar da bizim işimizi görmüyor.
    Bu arada ilkker arkadaşımızın önerdiği ibabylon'u yükledim, o da sadece online olursan işe yarıyor maalesef.

Fakat arkadaşlar, kafayı yemek üzereyim. İnanılır iş değil. 2 yıl evvel windows mobile 6.1yüklü pda'mda yaptıklarımı koca ipad'de yapamamam beni deli ediyor. Bir de zamanında bu tip şeyleri ben bu forumda sormuştum. Bazı ukalalar "bu anlattıklarını ios da yapamayacağını düşünmen çok komik, , iphone'da her şey için bir uygulama vardır, iphone rules!.." falan gibi bilmiş bilmiş konuşmuşlardı.
    Olmuyor işte! Neredesiniz şimdi? Şimdi de konuşsanıza öyle...

• Bu tip birşeyi Jailbreakli olmayan bir iPad'de yapmanız mümkün değil.

Kitap okumada kullandığınız yazılımın bunu desteklemesi gerek yoksa olmaz.

Yani örneğin Babylon'da olduğu gibi bir yazılım kurup bunun diğer bir yazılımın penceresinde yer alan kelimeleri bir şekilde denetlemesini sağlamak imkansız. Çünkü iOS gerçek anlamda multitasking'i desteklemiyor. Ve yakın gelecekte destekleyeceğini zannetmiyorum. Şu anda bildiğiniz üzere iOS'da şahsına münhasır bir çakma-multitasking var.

Bunun için birinin özel olarak, içerisinde sözlük olan bir reader yapması gerek. Ki anladığım kadarıyla şu anda bu yok.

Jailbreakli bir cihazda ise teorik olarak multitasking olabilse bile, yazılımın özel olarak Jailbreak'li iPad için yazılmış olması gerek ki bu da çok olası değil çünkü adamın sadece ücretiz yazılım kullanan, bu işe para vermeyenlere özel bir yazılım yazması gerek.. Yani hafiften salak olması lazım..

EDIT :
    iBooks'da kitaplar için böyle bir fonksiyon var bu arada. Ancak iBooks'dan alınan e-kitap formatındaki dosyalarda yapıyor ve sözlük de ingilizce'den ingilizce'ye. Pdf'lerde yapmıyor yani bildiğim kadarıyla. Bir de "Stanza" da böyle bir fonksiyon var ve belki pdf için yapıyordur ama onda da türkçe sözlük var mıdır bilemiyorum..Sanmıyorum açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noahian -- 6 Mart 2011; 17:19:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Noahian

Bu tip birşeyi Jailbreakli olmayan bir iPad'de yapmanız mümkün değil.

Kitap okumada kullandığınız yazılımın bunu desteklemesi gerek yoksa olmaz.

Yani örneğin Babylon'da olduğu gibi bir yazılım kurup bunun diğer bir yazılımın penceresinde yer alan kelimeleri bir şekilde denetlemesini sağlamak imkansız. Çünkü iOS gerçek anlamda multitasking'i desteklemiyor. Ve yakın gelecekte destekleyeceğini zannetmiyorum. Şu anda bildiğiniz üzere iOS'da şahsına münhasır bir çakma-multitasking var.

Bunun için birinin özel olarak, içerisinde sözlük olan bir reader yapması gerek. Ki anladığım kadarıyla şu anda bu yok.

Jailbreakli bir cihazda ise teorik olarak multitasking olabilse bile, yazılımın özel olarak Jailbreak'li iPad için yazılmış olması gerek ki bu da çok olası değil çünkü adamın sadece ücretiz yazılım kullanan, bu işe para vermeyenlere özel bir yazılım yazması gerek.. Yani hafiften salak olması lazım..

EDIT :
    iBooks'da kitaplar için böyle bir fonksiyon var bu arada. Ancak iBooks'dan alınan e-kitap formatındaki dosyalarda yapıyor ve sözlük de ingilizce'den ingilizce'ye. Pdf'lerde yapmıyor yani bildiğim kadarıyla. Bir de "Stanza" da böyle bir fonksiyon var ve belki pdf için yapıyordur ama onda da türkçe sözlük var mıdır bilemiyorum..Sanmıyorum açıkçası...

Söylediklerinize katılıyorum. Bunları ben de düşünmüştüm. Gerçekten şu andaki "çakma" tabir ettiğiniz multitaskingle bu iş olmaz. Ama bazı programlarda gerçek multitasking'e izin veriyor apple. Mesela radyo programı tunein arkada çalışmaya devam ediyor. Çalışmasını askıya almıyor, gerçekten çalışıyor ve başka birşey yaparken radyo dineyebiliyorsunuz. Buna benzer şekilde mesela ipod da gerçekten arka planda çalışabiliyor. Belki apple'ın izin verdiği böyle bir sözlük programı vardır diye düşünmüştüm. Bence olmalı da.

Dediğiniz gibi ibooks ve stanza'da dahili sözlükler var. Stanza'nın sözlüğü kötü bir sözlük, ayrıca ingilizce-ingilizce. Ibooks sadece kendi formatında sözlük çalıştırıyor. O formatta da doğru dürüst bir kitap yok. Store'u berbat. Pdf'de sözlük çalıştıramıyorsunuz. Zaten ondaki sözlük de yine ingilizce-ingilizce.

Eğer e-reader içinde olmayan bir sözlük olsun istenirse, apple da bu sözlükte gerçek multitasking'e izin vermezse tek çare jailbreak, haklısınız. O zaman gerçek multitasking olabilir, apple izin vermese bile. Ama bu durumda da bu sözlüğü yapan para kazanamaz çünkü jailbreakliler programa para vermez demişsiniz. Benim ipad'im jailbreakli. Ama ben kullandığı programları satın alan "hafiften salak"lardanım. Jailbreak'i multitasking vs gibi birkaç iş için yaptım. Aynı zamanda programları satın almadan önce denemek için installoustan indiriyorum, hoşuma giderse satın alıyorum. Çünkü zaten microsoft'unki gibi pahalı değiller. O yüzden goodreader gibi, tunein gibi güzel programları yapanlara 2-3 dolar veriyorum, hem de gonul rahatlığıyla. Begenmediklerimi de siliyorum, kullanmaya devam etmiyorum. Forumlardan okuduğum kadarıyla benim gibi kullanıcılar var, yalnız değilim. Denemek için de para vermen gerekir, bu yaptığın da doğru değil diyebilirsiniz. Ama binlerce programın hepsine denemek için para vermek de pek mantıklı gelmiyor bana. Aslında en mantıklısı appstore da satılan ürünlere 1 hafta deneme süresi verilmesi ama onu da yapmıyorlar işte.

Neyse, konuyu dağıtmayalım. Benim en son geldiğim nokta şu: yerden yere vurulan wm6.1 de çalışan lingvosoft gibi bir pratik bir program bulma imkanım yok. Ancak ibabylon gibi bir program bulabilirim belki. ibabylon obur sözlüklerden farklı olarak herhangi bir programda kopyaladığınız bir kelimeyi tanıyor ve siz ibabylonu açar açmaz o kelimenin anlamını veriyor. Yani sözlük programını açtıktan sonra search kısmına tıklayıp, biraz bekleyip paste seçeneğini görüp sonra da search'e tıklamak için uğraşmıyorsunuz. En azından bunun yapılabilir olması güzel. Ama ibabylon da ancak online çalışıyor, offline çalışmıyor. Şimdi ibabylon gibi clipboard'a kopyaladığınız kelimeyi tanıyıp anlamını verebilen, aynı zamanda da offline çalışabilen bir sözlük programı arıyorum, bakalım bulabilecek miyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: RS7N

biraz daha bekle ios 4.3 çıkınca programlar arasında geçişte sadece dört parmağınla sağa sola iteceksin...

Vay be mükemmelmiş.
  • valla bence home tuşu daha pratik gibi....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.