Şimdi Ara

İpad 9 vs Matepad 11 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Notability başka platformlara gelmediği sürece ipadden şaşmamak lazım.
    Goodnotes da gayet iyi bir alternatif. Bu iki uygulamanın videolarına bak, zaten kararını vereceksin. Öğrenci için Notability daha iyi bir seçenek.
    İpad os, laptop vari bir kullanım da sunabiliyor. Multitasking çok gelişti ipad tarafında.
    İpad almalısın sonuçta. Para sorunsa garantili 2. El de alabilirsin. Huawei de güzel, eyvallah ama o içerik tüketmek için üretilmiş. İpadde üretme de yapabilirsin. Marketi de cabası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung Tablette dusunebilirsin. Bende hem eski Samsung Galaxy Note 10.4 var hemde iPad. Not tutmak icin Samsung daha kullanisli örnegin, iPad Tarayicida gezinirken ve oynarken iyi oluyor.

  • Size katılıyorum,aynı endişeye sahibim.Biraz muamma gerçekten ve deneyimler çok farklı,bütçem yeterse İpad alacağım.

  • Haklısınız,bahsettiğin uygulamalar çok güzel,dediğiniz gibi üretkenlikte İpad çok daha iyi,İpad birinci önceliğim artık.

  • Samsungun o fiyatta s7 fe modeli var,işlemcisi biraz eski diğerlerine nazaran.Ama gerçekten güzel bir tablet onu daha çok araştıracağım.

  • Senin gibi entel olamadık Doritos.Anonimsin diye tanımadığın insanlara ileri geri konuşma.Mahhalede turladığın arkadaşın yok karşında.

  • celilesenn kullanıcısına yanıt

    778g 865ten 1.5 yil kadar yeni bir islemci, grafikte geri kalir orasi ayri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celilesenn kullanıcısına yanıt
    Ulan sen mahallede turladığım arkadaşım olabilirmisin sanki anten
    Git 1000 fırın ekmek ye gel sonra

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ortada tablet konusu var ise Apple dan vazgeçmemelisin çok net 7 senelik ipad deneyimimle bunu söylüyorum. Matepad de güzel cihaz ama 4 yıl vadede ipad yine galip çıkar..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackrether kullanıcısına yanıt

    Harici disk kullanabiliyor musunuz dönüştürücü ile? Yt'den baktığım da 2 tane harici diskten birinin kini okumamıştı.Uzun vaadeli deneyim konusunda size katılıyorum.

  • Yanlışınız var 750g işlemci.Aynı sene çıkmışlar,ben yanlış biliyormuşum daha eski değil aynı sene çıkmış,o yorumumu benchmark skorlarına bakarak yapmıştım.

  • Hocam kendi düşüncemi seninle paylaşayım, ben de bir süredir tabletleri araştırıyorum. Param bir iki aya denkleşecek inşallah ben de alacağım.

    Sana kafamdaki tabletleri yazayım öncelikle.

    -IPAD 9
    -HUAWEİ MATEPAD 11
    -XİAOMİ PAD 5
    -SAMSUNG S7 FE

    Şimdi bu dört modele baktığımız zaman kendi içinde artı ve eksileri var.

    = İçlerinde google desteği olmayan tek model HUAWEİ MATEPAD 11

    = İçlerinde ekranı en büyük olan model SAMSUNG S7 FE

    = Ram ve işlemcisi en düşük olan model SAMSUNG S7 FE

    = Kalemi en kötü olan model XİAOMİ PAD 5 (Huawei ile Xiaomi tabletlerini karşılaştıran yabancı bir videoda görmüştüm, Xiaomi kaleminin mıknatısı normal bir sallanmayla tabletten düşüyor ve yazarken de huawei kalemin gerisindeydi. Video izleyeli baya oldu, bulursam belki eklerim. Ayrıca Xiaomi kalemi ne kendi sitesinde ne de öbür sitelerde satışta değil. Alman için iki seçeneğin var, Hepsiburada yurtdışından kalemi 2000 TL'ye getirtiyor ya da Aliexpress'ten 1000 TL'den satılıyor fakat baya bir vergi verirsin, 400-500 TL civarı vergi versen şaşırma yani.)

    * İçerik tüketimi benim için çok önemli diyorsan huawei, samsung ve xiaomi tabletler öne çıkıyor, hatta Samsung daha fazla önce çıkıyor çünkü ekranı kocaman.

    *Oyun oynayacağım diyorsan ipad 9, xiaomi ve huawei gayet iyi, samsung olan da fena değil ama ekranı büyük olduğu için elde tutması zor olur biraz, kontrolleri sağlamada uzun süre yorucu olur.

    *Ders çalışacağım, soru çözeceğim, notlar alacağım diyorsan da bunu aşırı şekilde iyi yapacak modeller de ipad 9 ve Samsung S7 FE modeli öne çıkıyor. Kalemleri de baya iyi. Samsung S7 FE modelinde büyük ekranda not alırsın. Samsung Notes uygulaması da notability ve goodnotes uygulamalarının birleşmiş hali gibi düşün ve ücretsiz bir uygulama. Not almada çok iyi bir denetim sunar. Notability ve Goodnotes da baya iyi uygulamalar, zaten kendini kanıtlamış ve çokça tercih edilen iki uygulama, işini fazlasıyla görür ve saydığım üç uygulama da. Notability ile yıllık ödeme yaparsın, goodnotes ile tek seferde ödeme yaparsın, yıllarca kullanırsın. Ayrıca S Pen mıknatıslı şekilde ve tablete yapışıyor, Apple pencil tablete yapışmıyor ve şarj etmen gerekiyor kabloyla ya da tabletin giriş kısmına takarak.

    *Benim için çok önemli ama senin için ne kadar önemli olduğunu bilmediğim bir noktaya daha değineceğim. O da YOUTUBE. Yıllardır YouTube Vanced uygulamasını kullanan birisiyim. Reklamsız ve arkaplanda çalma özelliğine sahip bir uygulama. Yani Youtube Premium diyebilirim. Açıkcası bu benim için çok önemli, çünkü reklamsız youtube'a alıştım. Bilgisayarım da aynı şekilde, hem youtube hem de internet siteleri reklamsız. Youtube Vanced uygulamasını İpad modeline indiremiyorsun. Velhasıl youtube'u reklamlı kullanmak zorunda kalacaksın. Ona bir alternatif de buldum, Opera tarayıcısı. Tarayıcıyı indir, reklam engelleme özelliğini aktif et ve tarayıcıdan reklamsız youtube keyfini ipad tabletinde de yaşarsın ama arkaplanda oynatamazsın. Eğer Android telefonun varsa arkaplanda bir şeyler oynatacaksan telefonuna o uygulamayı yükle, müziğini vs ordan dinle. Ayrıca YouTube müzik uygulaması da aynı şekilde youtube vanced uygulamasında var, onu da indirebilirsin. Kullanıyorum, memnunum yıllardır. Ama ipad alırsan da opera tarayıcısıyla reklamsız youtube deneyimini yaşarsın.

    *Yıllarca güncelleme desteği olsun diyorsan da ipad 9 bu anlamda öne çıkıyor.

    *Ücretli uygulamaları ücretsiz indirmek istiyorum diyorsan da ipad modelini ele direkt. Android ve HarmonyOS ile ücretli uygulamaları apk ile ücretsiz şekilde indirme imkanın var. Güvenlik açığı oluşturur, risk alırsın ama en azından böyle bir imkanın var. Ama ipad ile ücretli uygulamaya para vermen gerekiyor. Aylık ödeme isteyen, yıllık ödeme isteyen ya da tek seferlik ödeme isteyen uygulamalar var.

    *Hoperlörleri çok iyi olsun diyorsan da Huawei ile Xiaomi öne çıkıyor. Zaten içerik tüketmek için harika ikisi de. Dörtlü hoperlörleri var, seni fazlasıyla tatmin edecektir.

    *Batarya kapasitesi senin için önemliyse de, en büyük bataryaya sahip olan Samsung S7 FE, sonra ipad 9, xiaomi ve en düşüğü de Huawei. 120 HZ ekran deneyimi sunan modeller xiaomi ve huawei. Eğer 120 Hz ile kullansan zaten bataryası çabuk biter, bunu göz önüne almak lazım.

    *Samsung TFT ekran, öbürleri İPS ekran sunuyor. Samsung'un ekranı çok kötü değil. Ekran koruyucu takarak kullanırsın belki. İpad için paperlike mat ekran koruyucusu var, kağıda yazma hissi veriyor, sürtünme yaratıyor. İki dezavantajı var bunun da. Birincisi kalemini aşındırıyor ve birkaç ay sonra Apple kaleminin ucu aşınmadan dolayı ciddi zarar görüyor. İkincisi ise bu mat ekran koruyucusu görüntü kalitesini düşürüyor gerçekten, gözle görülür şekilde fark ediyorsun. Ha artısı var, o da yansıma az yapıyor ve daha az parmak izi bırakıyor, kağıt kalem hissi yaratıyor. Ayrıca ipad 9 modeli lamine olmayan ekran kullanıyor. Ne demek bu? Yani ekran ile cam arasında bir boşluk var. Video izlerken, takılırken vs fark edilmez ama kalemle çizim yaparken ya da yazı yazarken fark edilebiliyor. Ama öbür saydığım cihazlar tam lamine ekran kullanıyor. Bir fark da şurada, ekrana kalemle tıkladığında ipad 9 modelinde ses biraz fazla çıkıyor ve rahatsız edebilir seni, bilmiyorum bu kişiden kişiye değişir. Bu sesi azaltmanın yolu da paperlike mat ekran koruyucusu almandan geçiyor ve avantajlarıyla dezavantajlarını belirttim sana.

    *Ön kamera olarak eğer görüntülü görüşme için kullanacaksan ipad 9 diğerlerine göre daha iyi, ayrıca seni takip edebilen bir ön kamerası var. Bu güzel bir özellik, kullanım senaryona göre faydalı olur ya da gereksiz olur, senin bileceğin bir durumdur. Arka kamera ile için hepsi senin işini görür, iyi çekim yapmak istiyorsan da zaten telefonun vardır bence, işini görür telefon.

    *Video izlerken ipad 9 modeli zaten çerçeveli ekrana sahip ama ayrıca yukarıdan ve aşağıdan baya bir ekranı kırpıyor, yukarısı aşağısı ekstra siyah oluyor, bunu göz önünde bulundurabilirsin. Dediğim gibi içerik tüketmek için diğer üç cihaz çok daha iyi.

    *Fiyat konusuna gelelim. Huawei sadece tableti 4000 TL, eğer desen ki kalem, kılıflı klavye ve yanına da mause hediyesiyle alacağım, o zaman fiyatı 5700 TL tutar ve seti komple tamamladığın için seni tatmin eder, laptopa yakın deneyim sunar. Samsung S7 FE modeli de kalemiyle birlikte satılıyor ve 6000 TL şuan. Xiaomi şuan 5300 TL, kalemsiz fiyatı bu. 2 bin TL kalem dersen ya da 1500 TL kalem dersen 6800 TL tutar. Klavye ve kılıf hariç bu fiyata. 150 TL kılıf, 500 TL klavye alsan (logitech k380 klavye) 650 TL daha ekle üstüne, eder sana 7450 TL. Fiyat baya bir yükseldi. Tabi klavye almayabilirsin, senin kullanım durumuna bağlı. Sırf Google servisi yok diye huawei'den xiaomi ye geçtiğin zaman ciddi bir fiyat farkı veriyorsun. İpad 9 alsan şuan 5300 TL civarı. Yani xiaomi pad 5 ile aynı fiyata. Bu bile xiaomi pad 5'i elemen için bir durum oluşturabilir. 1300 tlye Apple kalem alırsın, 6800 TL tutar. Xiaomi kalemi yurtdışından getirtirsen 5300+1500=6800 yani aynı fiyata geliyorlar. Çok daha iyi bir kalem deneyimi, çok daha iyi bir yazılım ve güncelleme desteği sunan ipad 9 burada öne çıkıyor. Samsung s7 FE alsan 6000 TL ye kalem dahil. İşlemcisi ve Ram'i huaweinin gerisinde baya. Ama not alma uygulaması olarak daha iyi. Hatta sen Samsung notes uygulamasını huawei tabletine apk olarak kurabilsen çok iyi olurdu, direkt Samsung u eleyebilirdin. Bendeki Android telefona kuramadım, huawei p20 lite kullanıyorum, samsung notes uygulamasını apk olarak indirsem bile kurulmuyor bende. Kalem, kılıflı klavye, mause ile birlikte aldığın zaman en uygun fiyatlı olan huawei oluyor.

    *Video montajı, ekran video kaydı yapacaksan ipad 9 her ne kadar öne çıksa da KineMaster ve Mobizen uygulamaları huawei cihazında çok iyi performans verir ve işini fazlasıyla görür. Ayrıca full apk sürümlerini de ücretsiz şekilde indirebilirsin. Normalde full sürümleri için para vermen gereken uygulamalardır. Yapıp yapmamak sana kalmış ama böyle bir imkanın var.

    *Gelgelelim hafıza ve dosya aktarımı olayına. Şarj kablonun bir ucunu tabletine, öbür ucunu da bilgisayarına takarak çok rahatlıkla dosya aktarımı yapmak istiyorsan bunu Samsung da huawei de xiaomi da çok iyi yapabiliyor ama ipad için böyle bir durum söz konusu değil. Apple ekosisteminde değilsen dosya aktarımı resmen bir kabus oluyor, haberin olsun. Flash bellek gibi ama lightning girişli usb var ama hem aşırı pahalı hem de sorun yaşayan çok kişi varmış, bunun için youtube üzerinden araştırma yapabilirsin. Samsung ve Huawei cihazda 1TB hafızaya kadar hafızasını artırabilirsin hafıza kartı takarak. Xiaomi için hafıza kartı takılmıyor, ipad için de hafıza kartı takılmıyor. Samsung 64gb, huawei 128gb, xiaomi 256gb, ipad9 da 64gb/256gb (256 gb çok daha pahalı, 2 bin TL daha fazla fiyat farkı ödüyorsun.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bence en uzun ömürlü olacak cihaz ipad. android ve türevi işletim sistemlerinin tablet versiyonları enteresan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrDex kullanıcısına yanıt

    Öncellikle umarım aldığın tablet seni mutlu eder,izlemedim yt videosu kalmadı,study with bilmem ne mi dersin benchmarklarına kadar hepsini izledim resmen


    -Youtube premium kullanacısıyım,huawie de sorun our olucaksa sadece.

    -Benim reeeder p20 max mı ne telefonum var 4gb ramlı 8 çekirdek ne olduğunu bilmediğim bir işlemci,dün iphone 5s'me pubg yükledim,gerçekten akıcı oynattı biliyor musun,telefona kötü bakmam dışında sorun yok ki iphone 5s ilk çıktığı zaman almıştı annem ondan bana geçti,apple bir başka gerçekten.Bu arada eklemeyi unuttum reeder da pubg oynatmıyor,kasıyor deli gibi.1gb ramle neler yapıyor gerçi ramlerle alakalı şöyle bir şey var:

    https://www.youtube.com/watch?v=TItLuXoHPi8


    -Ekran ve hoparlör konusunda huawie leziz,netflixte full hd anca izletiyor gerçi,diğerlerine halen güncelleme gelmemiş sanırsam.

    -Samsung'un ekranı eski kalıyor diğerlerine nazaran,paperlike'ın kendi sitesinde 35 euro,tr de yokmuş,farklı markaların var,yurtdışından getiririm getirirsem.

    -Huawie kendi sitesinden 5400'e alabiliyorsun,300 tl indirim kuponu var,huawie storu indir arkadaşım,4 ay vadeli alabiliyorsun maalesef ama mouse da artısı.Apple'da ise 6500'e alabilirsin orjinal kalemiyle.

    https://www.pt.com.tr/ipad-egitim-seti-1

    -Matepad'e samsung notes kuran ve güzel çalıştığını söyleyen yabancı yorumlarını okudum,ne kadar doğru bilemem.

    -İpad'de mecbur harici disk alacam ve dediğin gibi,pcmde hackingtosh'u desteklemiyor,kurabilseydim keşke.Bu arada mecbur dedim ama uyumlu ise alacağım,yoksa icloud felan alırım.

    -Bu arada ne alacağını söylemedin,ben İpad'e karar verdim,bir de eklemediğin bir şey var belki gözden kaçırmış olabilirsin,en çok değer koruyan satarken İpad,ünide ipad air'e geçmeyi düşünüyorum ya da 10.nesil'e.

    -Sen de benim gibi ders vs kullanacaksan,Matepad 11'de ders içerikli tüketici olarak bir filipinli felan buldum,harmonyos'de ders çalışan insanların deneyimlerine ben ulaşamadım,eski matepadpro var hep,samsung dediğin gibi zaten bu arada çok şık Samsung,hele şu mystic pink..Valla uçları çok pahallı güzel bir ekran koruyucu almak gerek ipad için.Almanya'da felan akraban varsa rica et bence,35 euro.

    -İphone 5s'im bile halen işimi görüyor,tamam cod felan açmadı ama pubg açması ve gerçekten kasmaması,bir kere oyundan attı sonra bir arayı değiştirdim daha atmadı,ekranı küçük olmasa daha iyi oynardım sorun yoktu.Apple kalitesini gerçekten unutmuşum.Normal kılıf alırım sanırım İpad için,klavye işine girmem.





  • chengineer kullanıcısına yanıt

    Evet dün İphone 5s'imi elime aldım,ilk çıktığı zaman alınan telefona göre gayet güzel.Dediğinize katılıyorum,tabii samsung tablet de var eski o da halen iş görüyor azıcık,hakkını yememek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celilesenn -- 29 Nisan 2022; 12:52:49 >
  • celilesenn kullanıcısına yanıt

    Siz şu an tarih olması beklenen bir markanın (mobil kısmının) ürününü almak üzeresiniz. Almadan önce Lumia vakasını iyi inceleyin aynı kaderi yaşayacaksınız.

  • Aslında almak üzere değilim,bu konuyu da o yüzden açtım,kullanıcı deneyimine ihtiyacım vardı.İki ürünün de kötü taraflarını duymak için "vs" terimini kullandım,daha iyi karar vermek adına,enteresan geri bildirimlere şahit olmama da vesile oldu.Biraz daha okuma yaparak iPad almaya karar verdim,buradaki yorumlar da muhakamesini yapmadığım şeyler için güzel oldu,daha önce android tablet satmadığımdan,ipad harici tabletlerin değerini ipad kadar koruyamadığını öğrenmiş oldum.Bu arada görüşünüze katılmıyorum,vatandaşın android'den hemen kopacağını zannetmiyorum ama 5 sene gibi bir sürede harmonyos kendi paket birimine geçeceğini düşünüyorum,varlığını sürdereceğini tahmin ediyorum.Bunu öngörecek bilgim yok açıkcası sadece tahmin yürütürken Ar-ge ve yapay zekaya verdikleri önemi,başarılarını düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celilesenn -- 29 Nisan 2022; 18:30:20 >
  • celilesenn kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, umarım aynı şekilde seni de fazlasıyla memnun eder. Youtube premium kullanıyorsan ipad 9 mükemmel bir tercih olur. Ben de senin gibi bu ay deli gibi videolarını izledim, tam bir teknoloji tutkunuymuşum onu anladım ehehhehe..


    Ben hayatım boyunca ios sürümü kullanmadım. Ama çok fazla olumlu şey duydum, gördüm, okudum. Yıllara taş çıkaran cihazlar üretiyor Apple. 3 gb ram ve a13 bionic işlemci yıllarca kullanım imkanı sağlar. İmkanın varsa ipad air 5. Nesil almanı öneririm, ekranı da güzel ve m1 işlemcisi var ve daha birçok güzel özelliği var. Ben de açıkcası ipad 9 modelinde karar kıldım. Daha önce hiç Apple ürünü kullanmadığım için çok büyük bir yabancılık çekeceğimi biliyorum ama zamanla araştırarak da bu soru işaretlerimi giderebilirim.


    Dediğin pubg olayı müthiş gerçekten, 3-4 yıl önce çıkan android telefonum bile pubg performansı sıkıntılı. Zaten anladığım kadarıyla insanlar Android tabletlere Android telefon gözüyle bakıyorlar. Telefonun büyük ekranlı hali. Tablet denilince de akla ipad geliyor yıllardır. Bunlar boşuna değildir diye düşünüyorum, en azından bu kadar büyük bir memnuniyet var ortada.


    Huawei güncelleme alarak zamanla çok güzel iyileştirmeler yapacaktır, inanıyorum. Takdir ettiğim bir şirket ve birkaç yıl sonra ciddi manada öne çıkacak. Şuan bunca zorluğa rağmen direnç gösteriyor ve çok güzel ürünler piyasaya sürüyor.


    Samsung tarafından soğudum gibi ya. En son ürettiği Samsung tab s8 modelleri harika duruyor, tam bir amiral gemisi. Ona rağmen o gücü kullandıracak şeyleri pek barındırmıyor Android dünyası. İpad alıp biraz ekstradan paraya kıymak gerekiyor iyi uygulamalarını kullanmak için.


    Apple kendi şirketinden alınca 3-4 haftada gönderiyor, pozitif teknoloji pt şirketi de daha çabuk gönderir de satış sonrası herhangi bir aksaklıkta ya da teknik sorunda müşteri memnuniyeti nasıldır, pek bilmiyorum. Daha uygun fiyata ordan alıp ayrıca daha da erken getirtebiliyorsak Apple mağazasından almak çok mantıklı durmuyor.


    Android tabanlı huawei p20 lite cihazım var. Ona 7-8 defa Samsung notes yükledim ve bir keresinde gerçekten açabildim, kurabildim ve çalıştı. Hatta yazı da yazdım parmağımla. Ama tek sıkıntısı pdf açamadım, hata verdi. Onun için Samsung dosyalar tarzı bir uygulama indirmemi istemişti. Ama onun dışında Samsung notes uygulamasıydı yani hiçbir farkı yoktu. Yani ben bizzat denedim. Ama dediğim gibi birsürü uygulamasını indirdim, biri tek çalıştı, onu da sildim. Silmeseydim sana yollardım hangi siteden indirdiğimi de.


    Huawei matepad 11 5400 tlye tam donanımlı getirtmek harika gerçekten. İpad için 64 gb benim işimi görür gibime geliyor. Dizi film için laptopum var, onda bir şeyler izlemek daha keyifli geliyor. Onun dışında birkaç oyun yüklerim tablete, ders içerikleri için kullanırım o kadar. Kasma donma da yaratmasın, tamamdır. Şarjı da uzun gitsin, beklentilerim bunlar.


    Ipad değerini yıllarca korur, ona değinmediğime şaşırdım gerçekten. Yazarken aklımdaydı da eklemeyi unutmuşum (:


    Ipad paperlike ekran koruyucusu alırım, bu mat olanlarından. Biraz görüntü kalitesi bozuluyor ve kalemi aşındırıyor ama kalem ucu koruyucusu da almak lazım.


    Ben de normal kılıf alırım. Hatta klavye işim olsa telefondan yazmak bana çok kolay geliyor. One Note uygulamasını açıp aynı hesaba giriş yaptığımda telefonda ne yazsam tabletten de aynı yazı geliyor ekrana, bu harika bir özellik. Logitech k350 alsam da kütüphane ortamında ses çıkarır da yanımdakileri rahatsız edebilir diye kararsız kaldım.


    Gelgelelim kafamdaki soru işaretlerine. Powerbank almayı düşünüyorum da tablet lightning girişli. Dönüştürücü alsam destekler mi yani şarj yaparken bağlantı sorunu yaşar mıyım? Lightningten usbye dönüştürücüyü tablete taksam ve onun da ucuna normal bir flash disk taksam okur mu? (bence okumaz ama) Şu powerbank olayı kafamı iyice karıştırdı, Apple dünyasına çok uzağım :( sanki ona hangi aparatı alsam sıkıntı yaşarım gibime geliyor, bir korku var üzerimde. One Note uygulamasında kalemle yazarken elimi algılar mı? Orası da kafamı karıştırıyor. Umarım tabletin göz konforu özelliği vardır. Huawei tablette hem göz konforu hem de ekstradan ebook modu var. Ekranı okuma tabletleri gibi siyah beyaz yapıyor. Kindle tabletim var zaten ama yine de göz konforu için huawei çok çekici gelmişti bana. Youtube'u bile siyah beyaz oynatabiliyorsun falan arayüzü komple öyle yapabiliyorsun :D Epub uygulamaları indirmeden tableti komple böyle kullanmak güzel bir lüks. Ama pil kapasitesi bana az geldi huawei nin. Tüm verileri toplayıp iki tablet arasında kalan ben, son karar olarak ipad 9 modelinde karar kıldım. Umarım ikimiz için de çok doğru bir karar olur. Önümüzdeki ay inşallah tabletimi sipariş edebilirim, param denkleşir. Umarım fiyatı artmaz ya, şuanki fiyatı uygun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DrDex kullanıcısına yanıt

    İmkanım yok maalesef,ikinci el kalemsiz(air)ipad 9 kalemli fiyatına denk geliyorda,o kadar bütçem yok aslında gerekte yok.Bence çekmezsin,huawei konusunda hak veriyorum sana,bu arada aklında bulunsun s7 ikinci el bakabilirsin,ipad 9 ve kalemiyle (pt'deki) fiyat aynıya geliyor.Apple mağazasında çok daha pahallı.Paperlike Trdeki kalem aşınıdırıyor felan diyorlar ama bilmiyorum,yurtdışından rica edecem orjinali için (akrabalardan).Çok ses çıkartmazsın bence ya,ama bir tenkit etmekte fayda var.Powerbank'e zaten diğer tarafını sokuyorsun lightning olmasının önemi yok ki,sen öyle diyince kendimden şüphe ettim bir an,harici disk sanırım meşaketli,ya ben eski macbook almayı düşünüyorum 3 bin tllik felan,dosya aktarımı ve kod yazmak için.Ben apple ekosistemine girmeyi düşünüyorum.Pt de eski cihazları satabiliyorsun,powerbank olayı iphone ipad uyumlu powerbanklar var ara istersen,illaki vardır.Gerçi ben normal powerbankle de sarj edebiliyorum diye hatırlıyorum ama.Kılıf olarak ben şunu alacağım:

    https://www.amazon.com.tr/MoKo-Koruyucu-Otomatik-Uyand%C4%B1rma-Kahverengi/dp/B07WPC99JB/ref=sr_1_71?crid=2614WS6KHN9VK&keywords=ipad+9+nesil+k%C4%B1l%C4%B1f%C4%B1&qid=1651229754&sprefix=ipad+9%2Caps%2C239&sr=8-71

    aldıktan sonra geri bildirim yapmayı unutmaa,ben de görüşlerimi aktararım,umarım alırsam.İlk çıktığında 3896 tl miş :(


    NOT:yt premium paparayla 8 tl ye geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celilesenn -- 29 Nisan 2022; 23:8:46 >




  • celilesenn kullanıcısına yanıt

    Imkanım olsaydı direkt ipad pro alıp geçerdim :D bir gün bu kadar zengin olur muyum, sanmam :D ama şimdi kısıtlı imkanlarla en iyi performansı sağlamak amacıyla baktığımız için bence ipad 9dan vazgeçme hocam. Üst modellere de ilerde ipad 9u satıp geçersin istersen. S7 nin büyük ekranlı olanı mı yoksa 11 inç olanı mı dediğin şey? Benim akraba yok maalesef, aliexpress akrabadan sayılır mı :D harici disk için type C girişli ipad modeline bakmalısın diye biliyorum, ipad air ya da pro modeli. Tablet işini görmeyecekse macbook air m1 işlemcili olanı var 14 bine. Pahalı baya ama işini çok iyi görür yıllarca. Ama normal kullanımda, render, montaj vs almayacaksan normal bir laptop da işini görmez mi? Macbook eski modelleri biraz eskidi gibi, düşük özellikli laptop işini görecekse sıfırını almakta fayda var.


    Lightning girişinde tablete giren uç oluyor, type C kısmı da adaptöre giren kısım ya, adaptöre takmak yerine powerbank a taktığın zaman type C çıkışlı port olmuyor çoğunda. Type A çıkışlı port oluyor. Ben de diyorum ki acaba type A san type C ye dönüştürücü alıp o dönüştürücüyü powerbanka takıp öbür ucunu da type C li kabloya taksam vê bû sayede aradaki şarj bağlantısını sağlasam olmaz mı? Vallahi olur mu olmaz mı emin değilim. Hatta direkt type C çıkışlı powerbank bulsam onu alırım da işte dediğim yöntem de olur mu acaba, emin değilim. Pt de eski cihazları satabildiğimi bilmiyordum, baya iyi oldu bunu öğrenmem ya. Model yükseltmek için kullanılabilirim. Acaba fiyattan çok kırıyorlar mı?


    Kılıfın baya güzelmiş, şık duruyor. Umarım sen de aldığın zaman istediğin gibi gelir ve kaliteli olur. İnşallah alırsın, ben de alırım ve haberleşiriz. Hatta unutmamak için sana pm atiyim simdi, tableti aldığımda mutlaka haberleşelim. Ben tam bir Apple cahiliyim valla, baya şey kafama takılır, haberleşiriz :D


    Fiyat konusunda haklısın da geçti gitti valla kafaya takmaya değmez, boşver. Ben de bi ara sürekli böyle fiyatlara bakıp şurdan şuraya geldi deyip dururdum da daha da pahalanırdı. Acaba diyorum ipad 10 un çıkmasını mı beklesek? Taze taze alırdık falan? Belki a14 eklerler ona. Tasarım asla değişmez :D kamera değişmez. Lightning girişi değişmez. Aslında lamine cam yapsalardı çok iyi olurdu da valla hiç ümidim yok. Hatta ipad 10 modeli 32gb ve 256 ile gelse gram şaşırmam :D hayatta 32 almam, 256 da pahalı diye almam, direkt huawei matepad 11 alıp geçerim o zaman :D


    Sen de alırsan mutlaka bana yazmayı unutma. Görüşlerini merakla bekliyor olacağım. Yt premium almam gibme geliyor hocam ya, zaten bi ton şeye para vereceğiz, onu opera ile kullanmaya çalışırım ya da müzik için Android telefonumdan youtube vanced kullanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.