Kısmet olursa bir iPad almayı düşünüyorum, neden bilmiyorum ama almayı istiyorum. Retina ekrana kadar beni pek heyecanlandırmıyordu gerçi.
Pili, retina ekranı, tasarımı, Appstore vs. herşey güzel fakat bana sorun gibi gözüken 4:3 ekran formatı var. Biliyorsunuz biz bu ekran formatını tüplü TV'lerde terk etmiştik. Filmler, yabancı diziler ve HD Türk dizileri 21:9 ve 16:9 olmakta... İşte siz benim sorunumu anladınız; iPad kullanıcılarından bu konu hakkında yorumlarını bekliyorum.
Ortada soru yok ama sanırım o dizileri bunda izleyince ne oluyor demek istedin. Altta üstte siyah bant oluşuyor. Eğer ekrana iki kez tıklarsan video yaklaşıyor 4:3 şeklinde ekran doluyor sağ sol kısımları görünmüyor.
Başlığa "SORU" yazıpta soru sormamak acayip oldu zaten. Soruyu sorayım; Apple iPad'de bu ekran formatını kullanmakla iyi etmiş mi? Ekran biraz daha enli olsaydı daha iyi olmaz mıydı? vs...
Sadece ipad degil iphone'larda 4:3 formattir. Hatta 9.7 inc ipad aslinda 10.1 inclik android tabletlerden alan olarak daha buyuktur. Ben memnunum genellikle kitap ve dergi okudugum icin.
quote:
Orijinalden alıntı: OnlyChaos
Başlığa "SORU" yazıpta soru sormamak acayip oldu zaten. Soruyu sorayım; Apple iPad'de bu ekran formatını kullanmakla iyi etmiş mi? Ekran biraz daha enli olsaydı daha iyi olmaz mıydı? vs...
Dizi vs. izlemek için iyi olmayabilir dediğin gibi. Ancak web/dergi vs. gibi alanlarda 4:3 daha kullanışlı.
quote:
Orijinalden alıntı: VoodooRush
quote:
Orijinalden alıntı: OnlyChaos
Dizi vs. izlemek için iyi olmayabilir dediğin gibi. Ancak web/dergi vs. gibi alanlarda 4:3 daha kullanışlı.
Aslında çok doğru söylüyorsunuz. Düşündümde dergi ve e-kitap okumak çok daha rahat oluyor. Teşekkürler.