Şimdi Ara

IP4500 kartuş dolumu ve %5 doluluk oranı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Canon Pixma IP4500 modelini almayı düşünüyorum.Acaba bu yazıcının kartuşlarını doldurmak için bir engel var mı?Chip gibi birşey oluyor bazılarında sanırım.
    Bir de, kartuşlar için %5 doluluk oranıyla 500 sf baskı gibi şeyler yazıyor.Yazı dolu bir sayfanın yüzde kaçı dolu demektir?
    Teşekkürler

• %5
  • quote:

Orjinalden alıntı: törot

Selamlar
    Canon Pixma IP4500 modelini almayı düşünüyorum.Acaba bu yazıcının kartuşlarını doldurmak için bir engel var mı?Chip gibi birşey oluyor bazılarında sanırım.
    Bir de, kartuşlar için %5 doluluk oranıyla 500 sf baskı gibi şeyler yazıyor.Yazı dolu bir sayfanın yüzde kaçı dolu demektir?
    Teşekkürler

ıt

bu %5 kartuşun doluluk oranı demek değil %5 kağıttta boyanın kapladığı alan yoksa senin dediğin gibi olsaydı %100 doluluk oranıyla 10000 sayfa yapar buda lazeryazıcıların çok üstünde demek gibi garip bir olay olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkannhl

quote:

Selamlar
    Teşekkürler

ıt

bu %5 kartuşun doluluk oranı demek değil %5 kağıttta boyanın kapladığı alan yoksa senin dediğin gibi olsaydı %100 doluluk oranıyla 10000 sayfa yapar buda lazeryazıcıların çok üstünde demek gibi garip bir olay olurdu

Yok zaten sen yanlış anladın, ben öyle demek istemedim.Kağıdın %5'inden bahsedildiğini biliyorum.

• quote:

Selamlar
    Teşekkürler

% 5 doluluk oranı şöyle açıklanabilir.

Bir A4 kağıdın satır sayısı (yazıcı tarafından sayfaya sığdırılan satır) kabaca 56 ile 68 arası değişmektedir.
    A4 kağıdın %5 indeki doluluk oranı ortalama olarak alınan bir değerdir.Her sayfadaki mürekkep miktarı aynı olmadığı için bu değer kartuşun / tonerin sayfa kapasitesinde ortalama % 5 olarak hesaplanır.Yani kısaca 2000 sayfa kapasiteli Q2612 Hp toneri ile 2100 veya 1900 sayfa arasında çıktı alırsanız değerler normal demektir :) Değerler yukarı aşağı oynasada ortalama genelde tutar.

Sadece resim çıktısı alırsanız 2000 sayfalık tonerle 800-900 sayfa arası çıktı alırken sadece düz metin yazdırarak 2100-2200 sayfa çıktı almanız mümkün.

• quote:

Selamlar

Bende aynı durumdayım cevaplarsanız sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccm*

quote:

Selamlar

Bende aynı durumdayım cevaplarsanız sevinirim

evet malesef bunlar çipli modeller çipi yazıcıdan elle resetleme yöntemi varmış buyur link
    http://www.mobildolum.com/content/view/38/35/

buradada nasıl dolduralacağın anlatmış
    http://www.mobildolum.com/images/canon%20bci_.jpg

sen genede iyi düşün bu yöntemler garantili yöntem olmaya bilir

ama ben kendim doldurmak ve kaliteden ödün vermek istemiyorum diyorsan epsonun modellerinini incele çünkü onlara otoreset kartuşları diye bir imkan
    var artık çok rahat dolduruluyor

canonun da oto reset kartuşları var ama malesef onların çipleri yok orjinalden alınan çipleri kullanyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.