Arkadaşlar, iş yerine NVR kayıt sistemli ip kameralar kurdum. Cihaz arayüzünde ağ ayarlarına girdiğimde Cihaza 192.168.1.88 ip atadım. Kameralar ise sırasıyla 192.168.1.3 4 - 5 - 6 nolu ip leri alıyorlar. Port olarak 8000 portu TCP 8001 portu uDP olarak cihazda gözüküyor. Kameraların ayarlarında ise 8899 nolu port var cihazda. Şimdi modemde yaptığım ayar aynen şu şekilde. NAT ayarlarında port yönlendirmede 192.168.1.88 ip'sine 8000-80-8899 nolu portları yönlendirdim. Cihaz içerisinde DDNS ayarları diye bir bölüm var. dvripc.net adresinden almış olduğum hesabı buraya girdiğimde herhangi bir pc'de hesapadı.dvripc.net adresine girdiğimde modemin almış olduğu ip adresi browser'da çıkıyor ancak yönlendirmede bir sıkıntı olduğu için sayfa hatası alıyorum. Port yönlendirmede yanlış yaptığımı düşünmüyorum.Modem Dsmart'ın vermiş olduğu TPlink modem...net üzerinden port sorgulaması yaptığımda portlar kapalı gözüküyor. Acaba bir engel mi var ? Yoksa ben bir yerde yanlış mı yapıyorum. Çıkamadım işin içinden. CMS programı ile p2p sistemi ile izleyebiliyorum kameraları ancak web üzerinden izleyemiyorum. Web üzerinden isteme sebebim şu. Cihaza uzaktan bağlanabilirsem kayıtları pc'ye uzaktan saat saat indirebileceğim. Yoksa USB takıp yakıtları almak çok uzun sürüyor.
Öncelikle portlarının açık olduğuna eminsen şöyle bir işlem yapmanı tavsiye ederim. Modem ayarları üzerinde DMZ yi aktif hale getirip ip adresi olarak kayıt cihazının ip adresini girmeni tavsiye ederim. DMZ verdiğin ip adresi üzerindeki bütün portları açık bırakır. Sonraki işlemde kayıt cihazı üzerinde web yani HTTP port u kontrol etmelisin. Örnek veriyorum HTTP portu 80 degilse web üzerinden girişlerde 88.77.44.55:5000( HTTP portu kaç 5000 portu ona göre ayarlanmalı ) Eğer HTTP portu 80 ise web browserler üzerinde çıkış alabilirsin fakat 80 portunu kullanan başka bir cihaz olmamasına dikkat etmelisin. Bence HTTP portunu kendin ayarla ve ona göre ip adresinin sonuna :port olacak şekilde girersen hiç bir sorun yaşamazsın. Son olarakta modem üzerindeki güvenlik duvarının port çıkışlarını kesmediğine emin olmalısın.
Dsmart port açmaya izin vermiyor...BTK ya şikayet ettim bakalım ne olacak.