Şimdi Ara

IP ile Mavi Özü birleştirmedeki amaç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi biz ip ile şampiyon alabiliyorduk. İp ise her oyunda oynama performansımıza göre veriliyordu. Aslında istediğimiz şampiyonu alabilmek için şuanda ki durumu göre daha az oyun oynamakla ulaşabiliyorduk.

Mavi özle birleştirince ne oldu ? Her oyun sonunda sadece exp veriyor level atlayınca kutu veriyor bu kutudanda artık ne çıkarsa ona göre mavi öz veriyor. Bazen 2 şampiyon verip onları bozduruyoruz veya direk mavi öz veriyor. Peki eski sisteme göre mavi öz(yani ip) biriktirmek daha kolay mı ? Kolay mı oldu ?

Bence hayır. Biriktirmek, birikim yapmak tamamen level atlamaya bağlı oldu (gelen birikimde çıkan kutuya göre oda meçhul). 30 lvldan sonra her seviye için istenen exp artacağına göre mavi öz alabilmek yani yeni bi şampiyon eklemek içinde DAHA FAZLA OYUN OYNAMAK, DAHA FAZLA VAKİT HARCAMAK, DAHA ÇOK BİLGİSAYAR BAŞINDA KALMAK demek. Böylece kendimize ayıracağımız vakit, sosyal hayatımız vs biraz daha ölecektir (şampiyon açığı çok olan hesaplar için diyorum)

Bununla birlikte eminim "hiç o kadar mavi özle vs uğraşamam rp alırım istediğim şampiyonu alırım banane" diyen kesimde olacaktır.

Böylece riot sadece kostümlerden değil ŞAMPİYON ALABİLMEKTE BİLE RP ALMAYI BİRAZ ZORUNLU KILDI GİBİ bazı kesimler için. Şampiyon almak isteyenlerden bile cebini dolduracak artık.

Sizin düşünceleriniz neler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 22 Kasım 2017; 16:34:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eskisine göre benzer düzeyde mavi öz veriyor. IP kazanma hızını abartıyorsunuz. Hatta tam tersine sadece oynadığınız oyun çok fazlaysa eski sisteme göre daha az kazanıyorsunuz. Riot'un kendi hazırladığı verilere bakarsanız anlarsınız.
  • 1- Hesaplandığında eskisiyle hemen hemen aynı hızda ip,mö kazanılıyor. Ama eski sistemde de zaten çok yavaş kazanılıyordu, sistem bunu gözler önüne serdi.

2- Pek oyuncu kaybetmeyecekler ama bir çok oyuncu da bundan pek memnun olmadı.

3- Bu hususta fikirlerinizi reddit veya boards aracılığıyla kitlelere duyurarak sistemin değişmesine katk8da bulunabilirsiniz.

• Yeni sistemde sıfırdan başlıyorsan eskisine kıyasla çok karlı oluyor ve daha fazla şampiyon/özün oluyor. Yeni sistem 0dan başlayanlara veya smurf kasanları destekler nitelikte gibi duruyor.

Şimdi işin 30+ level kısmını inceleyelim.
    Eskiye kıyasla aynı sayılabilecek biraz daha fazla öz kazanılıyor.
    Evet üşenmeyip hesaplamıştım keşke onları metin belgesine kaydetseydim.
    30 levelden sonra eskisine göre daha fazla mavi öz kazanıyorsun fakat şöyle bi durum var.

1 günde atıyorum 7-8 maç atarak ulaştığın ipye malesef ulaşamıyorsun. Mecburen 2 güne yaymak zorunda kalıyorsun.
    Zaten riotta bunu istiyor sanırım yani asosyal ile sosyal olanın dengesini biraz olsun dengelemek.
    He tabii ki bu amaçla yapılmamış sistem buradaki amaç oyunun sürekli oynanabilirliğini genişletmek ve rp alımını güçlendirmek ama bu sistem günde 2-3 maç atana daha çok yarıyor üstünü atana malesef çokta karlı olmuyor hatta şanssızsan 50-100öz daha az kazanma ihtimalin de var.

Yani günde 2-3 maç atıyorsanız kazancınız daha fazla. 4 maçı aşıyorsanız daha az.
    gün bazına yayarsanız oyunları eskisinden daha fazla kazanılıyor. hatta rp ile takviye alırsanız zaten kat kat fazla kazanırrsınız. zaten riotun istediği de bu. smurf dışında hiç ip takviyesi alan var mı hayır. bu sistem takviye alımını da güçlendiren bir şey.

Özet: Riot çıkarları doğrultusunda hareket etmiş fakat ederken de oyunculara 100-150 daha fazla öz kazandıralım demişler. 1 günde 8 oyun atmak yerine 2 günde 4 oyun atarsanız eskisine kıyasla daha fazla mö kazanırsınız.

edit: belirmeyi unuttuğum detay var. her maç sonu kazanılan ip ile level alındığında toplu alınan öz aynı hissiyatı vermediğinden hem daha az kazanıyormuş hissi yaratıyor hem de tatmin edici sonuç vermiyor zaten biraz da insan bundan şikayetçi. ben de memnun değilim toplu olmasından ama şuan azcık daha karlı mö kazanmak. (birde gidipte 100 öz ihtiyacın varken 1 level almayı beklemek gerçekten sinir bozucu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whituryd -- 22 Kasım 2017; 12:0:20 >

• 7-8 oyun atarak nasıl 6300'lük şampiyon alıyordun eski sistemde acaba ?

Ayrıca yeni başlayan oyuncular artık rünlere para vermiyor. Kimse bunu düşünmüyor. Tek kötü yanı turuncu öz de azalmış. O ne alaka onu anlamadım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angel of the Lord -- 22 Kasım 2017; 15:0:42 >
  • Eski sistemde performansa göre değil kazanmaya kaybetmeye göre veriyordu.30dklık bir maçta kazanan takım 88,kaybeden 63 civarı alıyordu.Her maçı kazandıgını ve maçların 35-40 dk sürdüğünü varsayarsak 6300lük karakter için en az 63 oyun gerekliydi.Senin maçlarda IP yerine RP veriyordu sanırım o yüzden 8-10 maçta alabiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angel of the Lord

7-8 oyun atarak nasıl 6300'lük şampiyon alıyordun eski sistemde acaba ?

Ayrıca yeni başlayan oyuncular artık rünlere para vermiyor. Kimse bunu düşünmüyor. Tek kötü yanı turuncu öz de azalmış. O ne alaka onu anlamadım ben.

Pardon ben her oyunda 900-1000 ip alıyoruz gibi düşündüm 90-100 yerine . Turuncu öz meselesi zaten çok vasat bişey ne anahtar geliyor ne sandık. SSW Thresh var 1 senedir kalıcı yapamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rutzelq

Eski sistemde performansa göre değil kazanmaya kaybetmeye göre veriyordu.30dklık bir maçta kazanan takım 88,kaybeden 63 civarı alıyordu.Her maçı kazandıgını ve maçların 35-40 dk sürdüğünü varsayarsak 6300lük karakter için en az 63 oyun gerekliydi.Senin maçlarda IP yerine RP veriyordu sanırım o yüzden 8-10 maçta alabiliyorsun

Bütün mesajda sadece ona takılman gerekmiyordu hesaplama hatası yaptığımın zaten farkındayım düzelttim sildim o kısmı 800-900 ip geliyor sanıyordum 80-90 yerine bi an. Diğer şeyler için bişey söylesene

• başından belliydi böyle olacağı.. millete kasılmak şampiyon açmak kolay olacak dendi ama tam tersi 2x zorlaştı..
    rito bu yamayı cebini düşünürek yaptı diyebiliriz.. eski full herolu oyunculara birşey olmadı ama yeniler için çok sıkıntı oldu... riot açıkladığının tam tersini yaptı yeni oyunculara hiçte iyi gelmedi bu yama..
    özelliklede istenilen şampiyonu açmak zorlaştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Orijinalden alıntı: Rutzelq

Eski sistemde performansa göre değil kazanmaya kaybetmeye göre veriyordu.30dklık bir maçta kazanan takım 88,kaybeden 63 civarı alıyordu.Her maçı kazandıgını ve maçların 35-40 dk sürdüğünü varsayarsak 6300lük karakter için en az 63 oyun gerekliydi.Senin maçlarda IP yerine RP veriyordu sanırım o yüzden 8-10 maçta alabiliyorsun

Bütün mesajda sadece ona takılman gerekmiyordu hesaplama hatası yaptığımın zaten farkındayım düzelttim sildim o kısmı 800-900 ip geliyor sanıyordum 80-90 yerine bi an. Diğer şeyler için bişey söylesene

Turuncu öz konusunda bende şikayetciyimibunun yanında ustalıkta aynı sekilde pahalı

• exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    o verilere göre seviye atladığımızda normalden alacağımızdan daha fazla ip alacağımız yazıyor ama 2 kere seviye atladım,bir tanesinde wukong kristali diğerinde 4 tane 450li özlük 1 tanede 1350lik çıktı sadece.Bunları dönüştürünce bi seviye atlamada kazandığım ip 300 400 falandı seviye atlamak için 10 maç attığımı varsaysak aşağı yukarı maç başına eski sistemde 60 ip alsam 600ip olacakken 300 400 civarı öz kazandım ? Ayrıyetten çıkan şampiyonu aktif etmek için baya öz gerekiyor hiç bir şekilde zararı karşıladığını düşünmüyorum
  • 3-4 gün hayatıszca lol atmak yerine sıkılıp rp ile alalım diye yapılan bir şey. amaçları ip kazanmayı kolaylaştırmak olsa zaten maç başı geliri arttırırlardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.