Şimdi Ara

IP'den Adres Bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir site var mı başkasının IP adresini yazıp harita üzerinde gösterecek şekilde olması lazım ama. Google'da buldum bir kaç site ama onlar sadece hangi ülkede olduğunu gösteriyor, haritalı olan da bir tane buldum o da sadece Türkiye diye gösteriyor.



  • Haritada o adamın evini bulamazsın. Şehrini, belki ilçesini bulursun.
  • Şehri bulmana yardımcı olabilirim. Tıkla-.-
    edit: vay be yıllardır aklımda kalmıs bu link
  • olsa güzel olabilirdi
  • türkiye için böyle birşey olduğunu sanmıyorum. internetteki siteler genel olarak sizin IP nizin hangi router tarafından verildiğine bakıp ona göre şehri falan buluyolar.

    ama adres bilgisi çok ciddi bi istek. öncelikle elektronik ortamda bir paketin evimize ulaşımı sırasında izlediği yola bakarsak, paket IP bilgisini kullanarak ilgili router'lardan geçtikten sonra, sizin bağlı olduğunuz router a gelir (gördüğüm kadarıyla mevcut siteler bizi buraya kadar takip edebiliyolar) bu router artık paketi başka bir router a yönlendirmeyecektir, direk olarak sizin router'a bağlı olduğunuz portuna gönderecektir.

    sonra bilgi bu port üzerine bağlı olan mpls switch e ulaşarak, sizin bağlı olduğunuz dslam'a yönlenecek. dslam router'a göre daha yerel bir cihaz ama adres bilgisi için halen yetersiz, çünkü dslam üzerindeki aboneler halen çok farklı adreslerden geliyor olabilirler (indoor dslamlarda 10Km çapında bir alandan aboneler bağlı olabilir) sorun da burda aslında, dslam ortamında dahi size ait bir adres bilgisi mevcut değildir. üstelik dslam bilgisi 2.katman bir bilgi olduğu için internette akan paket başlıklarında bu bilgi yer almıyor diye biliyorum (yani site zaten sizin bağlı olduğunuz dslam'ın vlan-id değerlerini öğrenemeyecek)

    bize ait adres bilgileri sadece telekomun müşteri veritabanında mevcuttur ki bu tamamen firmanın iç bilgisidir, internet siteleri buna ulaşamazlar.

    şöyle bişey olabilir, telekom birçok yere outdoor adı verilen cihazlarda kurdu, outdoor denilen cihaz dslam'ın evimizin yakınına kadar gelmiş halinden başka birşey değil. yani belki dslam bilgisi elde edilebilirse, tam adres olmasa bile 'mahalle' tarzı bir alanda yer tespiti yapılabilir. ama burda yine aynı problem var, dslam adresleri de telekomun iç bilgisidir, gizlidir. dahası yukarıda da bahsettiğim gibi siteler paket başlıklarına bakarak bağlı olduğumuz dslam'ı zaten öğrenemez.



    aslında olaya birde şu yönden bakmak gerek; IP numaramızı bilen herhangi birinin basit bi internet sitesi aracılığıyla adresimizi öğrenebilmesi? bu kulağa nekadar normal geliyo sizce? bence hiç normal değil, böyle bişey kesinlikle olmamalı. olması asıl anormal olandır.




  • bizim için mümkün değil
    en fazla yaşadığın şehre kadar bulabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    aslında olaya birde şu yönden bakmak gerek; IP numaramızı bilen herhangi birinin basit bi internet sitesi aracılığıyla adresimizi öğrenebilmesi? bu kulağa nekadar normal geliyo sizce? bence hiç normal değil, böyle bişey kesinlikle olmamalı. olması asıl anormal olandır.


    ben de şöyle farkettim, iphone üzerinden twitter uygulamasını açıp follower'ınızın profil sayfasına gittiğiniz zaman IP'si gözüküyor saçma geldi bana biraz. Kim vermek ister ki IP adresini.
  • benim anlamadığım bir şey var ip adresleri nasıl kesin ve tek olabiliyor? bilgisayarı her açtığınızda farklı bir ip veriliyor diye biliyorum
  • her ip tek değildir zaten. Bir sürü benzer ip olabilir internet üzerinde. mac adresleri farklıdır ama.
  • ben bi türk sitesi bulmustm düzgün calısıyordu. gmaps üzerinden nokta atısı ile buluyordu ama tam isabet degil 2-3 sokak yakınını gösteriyordu. sonra siteyi kaybettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kamikaze57

    benim anlamadığım bir şey var ip adresleri nasıl kesin ve tek olabiliyor? bilgisayarı her açtığınızda farklı bir ip veriliyor diye biliyorum


    o interneti kapatıp açınca olur kaç haftadır IP'm aynı
  • fbi da filan olman lazım sanırım :)))
  • yaklaşık olarak buluyor. genelde şehir tutuyo sadece :)

    http://www.geoiptool.com/
  • AKADEMİ ÖZEL DEDEKTİFLİK BÜROSU TÜM TÜRKİYE GENELİNDE ADRES-IP-MOBİL TESPİTLERİNE HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.