Merhaba arkadaşlar.Başlıkta belirttiğim gibi IP çakışması problemim var ve bunun nedeni 2 wi-fi dağıtmak için 2 modem kullanmamdan kaynaklanıyor.Bunu engellemenin yolunu bulamadık.Bir modem Huawei diğeri Airties ve internet gittiğinde ve 192.168.2.1'e girdiğimde, karşıma airties çıkıyor benim pc'den direkt bağlı olmadığı hâlde.Onun ayarlarına yani modem arayüzüne giremediğim için de dhcp oynayamıyorum.Elle ip falan verdiğimde, diğer modeme bağlı olan arkadaşın kablosunu çıkarttığımda net geliyor ve huawei'nin modem arayüz sayfası açılıyor.Bu arada elle ip verdiğimde bir süre sonra tekrar gidiyor, yenisini girmem gerekiyor ve hattâ bazı ip'ler 1 saniye bile işe yaramıyor.
Kısacası bu ip çakışmasını önlemenin başka bir yolu yok mudur? İki bilgisayara elle ip verince olmuyor.Airties modem arayüz şifresine ttnet admin falan denedim hiçbiri olmuyor.Airties modeminin ip dağıtmasını nasıl engellicem?
Wi-fi'dan bağlanan cihazların neti hiçbir zaman gitmiyor.Sorun 2 masaüstünde.İkisi de rastgele gidiyor.Yardımlarınızı bekliyorum çok büyük bela oldu bu.Donanımsal yazılımsal öğrenmek istediğiniz herhangi bir bilgiyi sorabilirsiniz.Windows 10 kullanıyorum bu arada sorun ondan değil.Şimdiden teşekkürler
Eski dandik modemi kullanıyorduk router-access point olarak ama arada bir net gidiyordu dediğim gibi.Son zamanlarda yeni modemi kullandık o da olmadı.Ve son olarak arkadaşım şu linkteki router'ı aldı.Şimdi hem bende kablolu masaüstü ve wi-fi var hem de onda kablolu ve wi-fi dağıtıcı.Mutlu son.
2 modei aynı ağa bağlarsanız tabikide ikisi ip dağıtmaya çalışacağı için sorun çıkar.Bunun için müneccim olmaya gerek yok.Bir ağda 1 tane baba olur.Router ilede sorun yaşayacaksınız.Yaşadığınızda biraz düşünün neden diye ? yukarıda sebebini yazdım.Çözemezseniz yazın yardımcı olayım. Neyse dayanamadım yazayım :D şimdi yıllar sonra birisi okur yardımım olsun ortada 1 modem varsa diğer 2.ci routerdaki dhcp'yi kapatınnn ! dediğim gibi 1 baba olur ağda :D ip dağıtan 1 cihaz olması lazımmm ! dhcp 1 cihazda açık olacak interneti ilk alanda. sevgiler.
İki modem de ip dağıtmaya çalışıyor diye net gidiyor diyerek konuyu açtım zaten.Onu engelleyecek şeyleri yapmaya çalışıyorum ama olmuyor dedim.DHCP ayarları için modem arayüzüne giremediğimi de söyledim.2-3 Gündür hiç sorun olmadığı için bu router'in ayarlarına arayüzüne falan baktırmadım ama sorun olursa girebiliyor muyuz denicem.Teşekkürler.