Şimdi Ara

IOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ] 15.8.3 (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.139
Cevap
107
Favori
490.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QRocKfire

Apple RAM konusunda android izlediği polikayı izlemez …

İPadOS önümüzdeki süreçte Windows donanımları hedefe almış.Ultru book piyasasına gözünü dikmiş durumda …

Mac OS X kadar işlevsel olmasada uygulamalarını iPadOS da sınırlı olarak çalıştırmayı hedefliyor..

Mac Air book önünü kesmeden tabiki …

Live Text vs. özelliklere yapay zekayı olalayını geliştirmeyi sürdürüyor.Gelecek yapay zekada …

Live Text örneği bağlayım yapay zeka okadar enteğre hale geliyorki anlık 8 dilde çeviri yaparken doğruluğu tahmini artırıyor..

Turist olarak gittiğiniz ülkede dil bilgisi olmadan yol tarifi , Türkçe yazdığınız anında yabancı dile çevirerek adımları hızlandırıyor.İşlemciye çok büyük bir baskı yapıyor..

Apple Glass ( akıllı gözlük ) Apple Car otomasyonu ile gelecekte arabayı sürücüsüz sürüş gibi hedeflerine adım adım yaklaşıyor …

Yine Live Text tüm donanımlara gelemezmi istese gelir ve basitleştirme ve sınırlı kullanım uygulayabilir …

Apple ticari bir firma , kar amacı güdüyor tüm teknoloji firmaları gibi..

Ciddi rakipler oluştu gelir pastası küçüldü ama en büyük dilim benim olsun diyor …

Artık donanımlarda süpriz detaylar azaldı .Kullanıcıya yapay zeka sunarak farklılığını hissettirerek yaşamak istiyor..

Geçen sene iPhone satış sürecinde hata yaptı.Telefonları iki kısımda sundu.İlk ucuz fiyatlılar çıktı ve kullanıcılar bir an önce ürünlere ulaşmayı hedefledi.Apple tüm seriye eşit şekilde yenilikleri verdi.Alıcılar pahalı modellere yönelmedi zaten hepsi aynı özelliklerde hemen hemen dedi..

İPhone 13 bu hatayı gören Apple aynı anda piyasaya sürdü ve modelleri özelleştirdi.Fiyat arttıkça teknik özellikler gelişiyor…

Corana süreci devam ediyor ve bir çok özel pazar ülkeleri kapanma yoluna gidecek..Acele davranıp bu süreçte büyük payı kapacak ..Fiyatlarla oynamadı hedef kitle yüksek fiyat beklerken normal fiyatı muhteşem çekici buldu ..Zaten pahalı donanımlar ve Apple piyasaya astronomik fiyatlar sunacağını ima etti.Fakat bunu yapmadı..

Zaten normalde pahalı ürünleri aşırı pahalı gösterip şimdiki astronomik rakamları normal ve ucuz hissi yarattı …

Buda iyi bir strateji …

Apple dersini iyi çalışıyor..

Cevap için teşekkürler. Umarım alt segment cihazlar bu yükselişten etkilenmez. Bir çok apple kullanıcısı aslında bu eşitliği sevdiği için apple'ı tercih ediyor. Keza bende öyle.

Bu arada İphone 11 kullanıyorum ben bu süreçten fazla etkilenmicem ama bir sonraki ios ve işlemci modellerinde papacumuz dama atılacak gibi duruyor. :)

• QuickPath’ı heyecanla bekliyorum, çıkar çıkmaz jailbreakı silip üst sürüme geçeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCloud private relay Türkiye’de çalışıyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • from_anatolia kullanıcısına yanıt
    iCloud+ geçiş yaptınığınız zaman kullanabilirsiniz ..Süreç iOS & iPadOS 15 tam anlamı ile başlayacak.Bazı kullanıcılar iCloud+ geçiş yapamama sorunu bulunuyor.Beta sürecinde şuan .Türkiye ‘de fiyatlama nasıl olacak tam net değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 17 Eylül 2021; 17:38:18 >
  • IOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ] 15.8.3

Eskiden yeni ios çıkmadan önce heyecandan public beta yüklerdik hey gidi günler.

Artık arayüzde mükemmel görselliği ve erişilebilirliği yakaladıklarını düşünüyorlar demekki.

Performans kaybetmemek için geçmeyecem sanırım bende 15 e.

( iphone XR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKKNIGHT54 -- 17 Eylül 2021; 18:1:43 >
  • eski sürümlerin heyecanı cidden geçti gibi güncelleme yapmak için güncelleme yapıyolar artık..

• QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 👍

• TheHunter35 kullanıcısına yanıt

Olsun Matrix Resurrections çıkacak ona heyecanlanıyoz iyi kötü.

IOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ] 15.8.3

• iOS 15 ile gelen private relay özelliğinin ülkemizden kaldırılıdığı söyleniyor doğru mu arkadaşlar ?

• İos 14 widget özelliği gelmesiyle betacıları çok heyecanlandırmıştı iOS 15 te safari live text vb özellikler geldi ama heyecanı meyecanı yok tam bir Süreyya hanımın değişimi gibi olmuş ios 15 shareplay özelliği bile diğer sürümlere attılar amaç sürekli millete telefonu güncelletmek yeni telefon aldırmak

Türkiyede artık çalışmıyor

• İOS & iPadOS 15 heyecan uyandırmıyor diyen kişiler için üç platformun Ana yazılım güncellemelerine gelmiş veya gelecek özelliklerine bakalım ..

2021 yılında üç platforma gelen büyük güncellemeler ve yenilikleri kıyaslıyorum .Her platformun kitlesi vardır ve kullanıcıları bulunuyor.Üç platformda hangisi daha iyidir amacı bulunmuyor..Kullanım ihtiyaçlarına göre uygun işletim sistemi seçiyor.Yazılımsal son ana güncellemelerindeki yenilikleri karşılaştırıyorum ..

iOS & iPadOS 15:

Yazılımsal özelliklerde ve geliştirmeler bakımdan iOS & iPadOS 15 bakalım ..

Oflline Siri ( bu güne kadar geliştirilmiş en iyi asistan ve iOS 15 ile artık sizi daha iyi tanıması ve ögrenme sürecin detaylanması ,Siri server dışında işlemci üzerinden kara vermesi , bir çok komutu offline yapıp size daha doğru yanıtlar vermesi , RAM ve işlemciyi sizin o anki oyun veya ağır uygulamalarda işlemciyi gerekli yönde odaklaması ..

Live Text ( anlık tercüme , e mail de direk resimdeki yazıları tercüme edip gönderme …

iCloud + ,Face time Windows ve android açılması ,Safari’nin güvenligi, tasarımı, tüm Apple ekosisteminde aldığınız Notlar ve makalerinpaylaşımı ,güvenlik için takip önleme email kişisel haberleşme ve sörfte HTTPS çevirerek vpn gibi ip gizleme …

Wallet ve HomeKit ( uzaktan yönetim ve evdeki tüm donanımların yönetilmesi ,arabanızı kilit açma sürüşte anahtar gereksinimini kaldırıyor.Anlaşmalar sonucunda ilk BMW’de bu özellikler kullanılacak ) kimlik koruma , Apple Pay üzerinden kredi kartı , kimlik gibi işlevsel özelikleride skala gelişimi ) vs .geldi ..

Face Time Link ,SherePlay vs.

Metal API geliştirmeleri ( geliştiricilere gelen bir özellik )

Apple donanımlarına uzun soluklu güncelleme veriyor.Bu özelliği avantaj gören kişiler Apple ürünlerine yöneliyor …

Android 12 :

android 12 neler var ..

Yeni saat tasarımı ..

Kilit Pin tasarımı ..

Bildirimlere yeni renkleri eklenmesi …

Medya oynatıcı wedgit düzenlenmesi …

Android ilk kurulum sayfasının değişmesi ve kurulum kolaylığı ..

Android 12 süper özellikler yani..Birde lütuf ederse kullanıcıların iki senelik amiral gemilerine gelecekmiş ..Kullanıcılar heyecandan uyuyamıyor müthiş bir gelişmeler var …

Google asistan yerlerde sürünmesi ve soruların büyük bölümünü yanlış cevaplamasımı, asistanda hiç bir geliştirme adımı olmaması hatta google asistanın yok sayılması ve yeni özelliklerde adının bile geçmemesi…

Artık yapay zeka ön planda ve android bunu görmüyor ve başarı sıfır.Google asistanı Apple storeden indirip bir test edin …

Kullanılıcılarda en büyük uyku kaçıran heyecan yaratan olayı ,acaba benim telefona gelecekmi ,9 ay sonramı gelecek veya benim donanımı esmi gerçek ? ..

Android sistemi bir çok modeli barındırıyor .Mobil piyasanın neredeyse büyük dilimi android kullanıyor.Model seçme geniş ürün yelpazesi büyük bir avantaj elinde …

Harmony OS 2.0

Harmony OS 2.0 lansman yapıldı ve daha yeni gelişiyor. Ama geleceğin işletim sistemi ve Apple ekosistemine rakipmiş .Acayip büyük bir geliştirme barındırıyor ve kullanıcılar heyecanı hiç bir şeyle kıyaslanamıyor …

Harmony OS 2.0 SDK ( akıllı saatlerede destek geliyormuş )…

Tek bir müthiş özellik bulunduran ana güncelleme yazılımı ..

Market android alınan apk lar..Oda sınırlı .OpenHarmony açık kaynaklı uygulama tabanı gelmiş .Okadar müthiş yenilik ve hayatımıza kolaylık getirmeyi amaçlıyor..

Bu hali ile ne android nede iOS sistemine rakip olamaz..Çok çalışıp gelişmeli..Fakat hedefi iyi tam bir ekosistem hedefliyor.Android bunu beceremedi …

huawei harmony OS temel ögesi.İlerdeki süreçte Çin kökenli markalara bu işletim sistemini yaymayı hesaplıyor..Gerçekleşirse android sisteme büyük darbe vuracak …

Üç platforma gelen Ana yazılımlar ve hangi platform ne tür yenilikler gelmiş ?

Artık yazılımsal yenilikler azaldı ve yavaş yavaş doyma ulaştı.Üç platform içinde geçerli…
    Artık yapay zeka geliştirme ön planda gelecek bunun üstüne kuruluyor..

Android 12 ve Harmony OS buları vermeye geliştirmeye hevesi yok.Ama Apple geleceğin sistemine yatırım yapıyor …

Donanımsal yeniliklere artık yeni özellikler katılamıyor.Artık en son kalan şeyler sınırlı .Ekranda denenmeye pek cesaret edilmemiş katlanabilir ekran olayı hayata geçti fakat tam sağlıklı değil.Çok yol kat etmeli …

Fakat Apple radikal değişimleri en son uyguluyor.Örnekleri stabileştikten sonra sanki ilk kez kendi bulmuş gibi bir hava yaratıyor..Buda Apple cesaretsizliğini gösteriyor.Yıllar önce telefon piyasasına örnek olurken , bu gün bu özelliğinden eser bile kalmadı …

Tekrar yazılım konusa dönelim ..

Harmony OS ne Android 12 müthiş ötesi yazılım yenilikleri onları yukarda saydım..

Apple yeni gelen üç güncelleme arasında elle tutulur geliştirmeler barındırıyor…

Heyecan arayan kullanıcılar için müthiş yenilik gördügüm dediği diğer platformalara bakabilir.Sonra kişisel değerlendirme yaparak hangi platformda çıkan yeni yazılımda , yenilikler ve işlevsellikler var…

Donanim Haber Forum ‘da açtığım tüm ANA KONU başlıklarım …

iOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ]

Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ]

[ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]

Spotify HI FI [ Losless Music ] [ ANA KONU ]

Amazon Music Unlimited & Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 19 Eylül 2021; 16:30:20 >

• Betalarda aktifmiş ama RC’de bölgenizde geçerli değil diyormuş sanırım, Reddit’te okumuştum. Bu sene hiç betaya bulaşmadım, Rc’de bug doluymuş yine Reddit’teki yorumlara göre.

• LacWer kullanıcısına yanıt
    +iCloud & private relay özellikleri Beta sürecinde ve ben bu özelliği Almanya’da kullanamıyorum .Bu Almanya ‘da desteklenmeyecek ve kaldırıldı anlamı taşımıyor.Bir çok ülkede aktif değil ..

Hangi ülkelerde olup olmayacağını izleyip göreceğiz…

Kesin konuşmak için erken..

Betadan çıkıp normal servise dönüşmeli …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Eylül 2021; 13:31:13 >
    Evet redditte gördüm türkler paylaşmış. Artık Tr de yok. Önceki betada da çalışmıyordu

• iOS & iPadOS 15 RC ( GM ) ilk 48 saat arkaplanda indexleme yaptığı için performans ve pil durumu biraz düşüktü.Bunu olması beklenir bir durum …

XS Max , iPhone 11 Pro Max ve 12 pro üzerinde test için kullandığım içim tüm süreç boyunda performans ve pil durumunu görmüş oldum …

RC ( GM ) şuanki güncel iOS 14.8 daha iyi durumda …

Pazartesi çıkacak nihayi sürümü yükleyecek tüm arkadaşlar ilk 48 saate bakarak genelleme yapması pek gerçekçi olmayacaktır …

48 saat sonraki süreçte net olarak beklentinizi karşılayıp karşılamadığnı rahatlıkla görüp karar verebilisiniz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Eylül 2021; 21:7:49 >
    İos ve harmonyos cihazla bütünleşik geldiğinden yazılımsal olarak ne geliyorsa cihazda da o oluyor fakat android için asıl büyük yenilikler markaların cihazlarına sunduğunu ve aralarındaki yarışta araya açmak için kullandığı büyük yenilikler öne geçiriyor. Yani andorid 12 ile yeni saat tasarımı, widget ya da yeni renkler gelmiş olabilir fakat şuan android için en iyi ve büyük üreticilerden Samsung'u ele alırsak google android için 3 koyuyorsa yeni yazılımına Samsung 5 koyuyor genelde. Tabii ki diğer markalar da geliştiriyor, kullanıcılarına göre şekil alıyor fakat Samsung kadar benimsenmiş değiller şahsen benim gözümde. Nasıl ki iphone belki apple'ın bir ürünü değilde sanki bir markaymış gibi bilinip benimseniyorsa sokaktaki dayılar tarafından bile, Samsung'da belki iphone'u bilmeyen dayıların bile bildiği ve sadece telefon değil de çoğu alanda olmasından dolayı en tercih edilenlerden.

Sözün özüne dönecek olursak sadece android 12 için bunlar gelmiş demek bence bu tarz bir sisteme yanlış bakmak olur, android'in olayı zaten biraz da bu ki bir marka mesela Samsung daha android için yokken kendi telefonlarında ekranda birden fazla uygulama açılabilmesine olanak sağlıyordu ve google buna engel olmuyordu. Bu şekilde iphone her ne kadar sağlam adımlarla ve kağıt üzerinde daha büyük yeniliklerle geliyor olsa da Samsung yeni çıkartacağı Note serisine google'ın işletim sistemine koymadığı ya da herkes için sunmadığı ama altyapısı olan bir özelliği sunabiliyor.

Ayrıca Samsung'un zaten ayrıca sistemi kişiselleştirme uygulamalarını sistemin içerisinde olmasa bile apk ile kurulabilen ayrı güzel uygulamaları da var. Sürekli Samsung'dan örnek veriyor olabilirim o da şu yüzden, daha önce Note 5 kullandım ve android 7 ile kutundan çıktı ben aldığımdan, bu sürüm Note 5 için son verilen android sürümüydü. Bu sürümde pek çok güzel Samsung'un kişiselleştirme ya da daha farklı işlevsel uygulamalarından mahrum kalıyordum. Bunun nedeni de asıl yeniliklerini android 8 ve üzerine sunmaya başladığından ötürü api uyumsuzluğundan çoğu şeyden mahrum kaldım. Fakat çok araştırıp en azından bu süreçte ne gibi güzel yardımcı uygulamaları ya da geliştirilen uygulamaları olduğunu öğrendim.

Yine diyeceğim o ki apple yine güzel hoş fakat herkesin açlığını doyurabilecek bir yapıda değil maalesef. Asıl olay belki ios'ta jailbreak ile benim gibi kullanıcıları tatmin edebilecek olsa da android için root atılmasa bile imkanları farklı yönlerde daha fazla olabiliyor ve Samsung gibi firmaların da güzel uygulamaları çok cazip kılıyor sistemi.

Ben daha önce hiç saf andorid kullanmadım ve çoğu android kullanıcısı da kullanmamıştır ve kullanamayacaktır da. Bu yüzden yukarıda sayılan android'de gelen özellikleri birebir çoğu kişi tam anlamıyla görmeyecek, tabi daha farklı ve fazlasını da görebilirler tercih ettikleri markanın sunduğu ya da imkan tanıdığı kadar.

Çok uzun ve karışık oldu ama apple ekosistemini çok seviyor olsam da android tarafına hala ayrı bir sempatim var. Özellikle bir takım işlevlerini yarım yamalak sunuyor olsa da Samsung ayrı bir hoş geliyor.

Sizin yazılarınızı da severek takip ediyorum, attım like'ı 👏🏼👍🏼

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 18 Eylül 2021; 21:16:47 >

• manesnuc kullanıcısına yanıt
    Galaxy Z Fold3 5G kullanıcısıyım ve iPhone 12 pro Max den 13 pro Max geçiş yapıcam.Nasipse 27 Eylülde elimde olacak ..

Yıllardır iPhone tüm serisini kullandım ve kullanmayada devam edeceğim..

Ben yazılımları karşılaştırırken getirdiği yenilikleri ön plana aldım.Stock sürümleri değerlendirdim …

Üreticiler kendince özelleştirsede alt yapı bu ve şuan için hiç bir üretici ( android 12 ) özelleştirme yapmaya şansı yok .Çünkü tam olarak çıkmadı.Bu yüzden yenilikleri az ve öz tatmin edici değil ..

Artı bir çok android telefon üreticiside özelleştireyim diye rezil ettiklerine bizzat şahit olduk ..

Google Pixel kullanım deneyimi olan kişiler saf android ve stabiliteyi bizzat gördüler …

Android artıları kadar çok fazla eksisi var.Google asistanı sanki amatör biri hazırlamış ..Alt yapıda boşluklar çok …

Apple JB yapılarak getirilen özellikler stabil olmadığı için gerçekçi olmuyor …

Ben çok uzman biri değilim .İOS ve androidi aynı anda kullanıyorum ..Kişisel görüşler ve deneyimler daha önemli tabiki ..

İOS deneyimini seviyorum ve bana daha mantıklı stabil kullanışlı geliyor.Bu düşüncem her zaman böyle kalacak ..

Neden iPhone yanında Galaxy Z Fold3 5G kullanıyorsunuz diyebilirsiniz ..İşim gereği açılan Kocaman bir ekran benim için avantajlı .Cebime katlanmış şekilde koymakta ayrı bir avantaj ..

Keşke o cesaret Apple ‘da olsaydı ve katlanan bir ekranlı iPhone satın alabilseydim .Sevdiğim bir ekosistemin içinde barındırmadığı için android kullanan donanımlı bir ürüne beni yönlendirmiş oldu .Tablet taşımak yerine fold ( iş numaram bunda ) ve kişisel telefon olarakta iPhone kullanıyorum..

Siz platform olarak değerlendiriyorsunuz .Ben çıkan ana yazılımların özelliklerini kıyasladım ..

Ayrıca diğer bahsettiğim sistem Harmony OS ‘da daha emekleme aşamsında…

Ama sizde bakış yönünden haklısınız .Buna diyeceğim yok .Kişisel yorumlar önemli .Ben kendime göre cümlelerde haklıyım .Sizde bakış açınıza göre haklısınız .Bunda tartışalacak yorumlanacak bir durum da bulunmuyor ..

İOS & iPadOS 15 küçümsemek yanlış ve yenilikler barındırıyor .Aynı yorumlar iOS 14 içinde yapıldı.Her zaman bir sonraki iOS sürümüne geçince eski sürüm değerleniyor .Buda ayrı bir tezat …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 19 Eylül 2021; 0:19:38 >

Fold gerçekten özel ve herkese hitap etmese de gerçekten böyle bir modele ihtiyacı olan sizin gibi çok insan vardı. Evet günlük kullanımda stabilite ve tutarlılık zaten benim için de önemli olduğundan çok sevdiğim samsung'un yeni note serisinden bir cihaz almaktansa iphone 11'i tercih ettim ve bir sonrali telefonum da net olarak bir iphone modeli olacak. Genel olarak android sistemi hakkında söylediklerinizin zaten çoğuna katılıyorum ve sizin de kastettiğiniz gibi sanırım benim baktığım açı biraz farklı kaldı bu konuda. Saf android'i özellikle pixel serisini de kullanmak isterdim fakat hem ülkemizde şartlarında pek mantıklı kalmıyor hem de bana göre Samsung daha farklı yönlerde fazlasını veriyordu.

İos 14 benim için aslında tam da android'de bol bol kullandığım widgetlardan iphone'a geçmişten ilaç gibi gelmişti. Her zaman göz boyayacak yeniliklere de ihtiyaç yok, biraz da ios 15'te olduğu gibi daha tok ve altı doldurulan şeylere de ihtiyaç var. Her ios nesilinde arayüz değişse fakat siri ya da işlevselliği arttıracak özellikler aynı kalsa bir anlamı olmayacaktı.

Android kullanırken note 5 ile google asistan siri gibi eller serbest komutla çalışmıyordu maalesef ki. Çalışsaydı da en fazla hava durumunu falan sorardım diye düşünüyorum belki ayda yılda bir. Siri'nin sunduğu şeylerin farkında da değil çoğu apple kullanıcısı maalesef.

Harmony Os zaten ios sistemine aşırı benzerliği ile garip bir ilerleme kaydediyor.

Teşekkür ederim, sağlıcakla kalın

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.